جلسه ۲۲: نوشتن مطلب در وردپرس
- آموزش وردپرس
- بروزرسانی شده در
آنچه در این مقاله میخوانید
نوشتن مطلب در وردپرس
در این جلسه از آموزش قدم به قدم وردپرس در خدمت شما عزیزان میهن وردپرسی با آموزش نوشتن مطلب در وردپرس هستیم. ممکن است برای افراد تازهکار صفحه ارسال مطلب وردپرس به نظر گیجکننده بیاید؛ و بسیاری از افراد فقط از قسمتهای عمومی این بخش استفاده میکنند. در این جلسه به بررسی موارد موجود در صفحه افزودن نوشته میپردازیم.
در آپدیت جدید وردپرس ویرایشگر گوتنبرگ جایگزین ویرایشگر کلاسیک شد؛ و ازاینرو از این به بعد کاربران باید مطالب خودشان را در ویرایشگر گوتنبرگ وارد کنند. ممکن است شما با این ویرایشگر آشنایی نداشته باشید و برای ویرایش و یا قرار دادن مطالب خود با مشکل روبهرو باشید ازاینرو ما برای شما آموزش قدمبهقدم گوتنبرگ را در این مقاله شرح خواهیم داد.
در تاریخ ۱۲ دی ۱۳۹۶ ویدیو آموزشی نوشتن مطلب در وردپرس قرار داده شد.
آموزش کار با گوتنبرگ
در اولین گام برای نوشتن مطلب در وردپرس و یا ویرایش یک نوشته باید دقیقاً مانند ویرایشگر کلاسیک عمل کنید. به این صورت که شما در پنل کاربری خود قسمتی به نام نوشتهها دارید که به دو بخش مجزا تحت عنوان افزودن نوشته و ویرایش نوشته تقسیمشده است.
در اینجا شما برای اینکه بتوانید یک نوشته جدید ایجاد کنید باید افزودن نوشته را انتخاب کنید؛ و یا اگر قصد دارید یکی از نوشتههای قبلی خود را ویرایش کنید باید روی همه نوشتهها کلیک کنید و پسازآن روی ویرایش پست موردنظر خود کلیک کنید.
شما برای اینکه بتوانید یک نوشته جدید ایجاد کنید باید افزودن نوشته را انتخاب کنید و یا اگر قصد دارید یکی از نوشتههای قبلی خود را ویرایش کنید باید روی همه نوشتهها کلیک کنید و پسازآن روی ویرایش پست موردنظر خود کلیک کنید.
پسازاینکه شما بر روی گزینهی افزودن نوشته کلیک کردید صفحهای مانند تصویر زیر برای شما باز میشود.

با توجه به تصویر بالا شما باید عنوان اصلی پست و نوشته خود را در قسمت “افزودن عنوان” وارد کنید. البته توجه داشته باشید که هر عنوانی که در این قسمت وارد میکنید بهعنوان سرتیتر اصلی در نظر گرفته میشود.
بلوکی که زیر گزینهی افزودن عنوان قرار دارد درواقع همان بلوکی است که شما میتوانید متن موردنظر خود را در آن وارد نمایید. در این قسمت شما میتوانید شروع به نوشتن کنید.
تنظیمات گوتنبرگ
در سمت چپ و بالای صفحهی گوتنبرگ آیکون چرخدنده را مشاهده خواهید کرد؛ که با کلیک کردن بر روی آن گزینههای تنظیمات گوتنبرگ برای شما نمایش داده میشود و شما میتوانید تنظیمات موردنظر خود را از اینجا وارد نمایید.

درست در سمت چپ آیکون چرخدنده یک گزینهی دیگر بهصورت سه نقطه وجود دارد که این آیکون نیز در خصوص نمایش ابزارها است؛ و شما با کلیک کردن بر روی آن گزینههای بیشتری را در اختیار خواهید داشت.

افزودن بلوک در گوتنبرگ
یکی دیگر از ابزارهای گوتنبرگ که در سمت راست و بالای صفحه قرار دارد و با آیکون “+” به شما نمایش داده میشود مربوط به افزودن بلوکهای مختلف است. درواقع شما پس از کلیک کردن بر روی این گزینه میتوانید بلوکهای متنوعی را به نوشته خود اضافه کنید. از اینجا میتوانید بهتمامی بلوکها دسترسی داشته باشید. همچنین برای جستجوی یک بلوک میتوانید از قسمت زیر استفاده کنید.
در این قسمت شما بلوکهای متنوعی را مشاهده میکنید که با کلیک بر روی هر یک از اینها آیکونهای متعددی برای شما نمایش داده میشود. از اینجا شما بهتمامی ابزارهای گوتنبرگ دسترسی خواهید داشت.

افزودن تصویر در گوتنبرگ
برای افزودن تصاویر در گوتنبرگ شما میتوانید از گزینهی افزودن بلوک که در بالا به آن اشاره کردیم استفاده کرده و پسازآن گزینهی “تصویر” را انتخاب کنید؛ تا برای شما بلوکی تخت عنوان تصویر باز شود. در بلوک بازشده گزینهای به نام بارگذاری وجود دارد که شما میتوانید تصاویر خود را بهصورت مستقیم از سیستم خود آپلود کنید.
علاوه بر این گزینهی دیگری به نام “کتابخانه پروندههای چندرسانهای” نیز وجود دارد که تمامی تصاویر سایت شما در آن موجود است، البته میتوانید تصاویر خود را از طریق این گزینه نیز بارگذاری کنید.

افزودن تیتر به نوشتهها در گوتنبرگ
تمامی نوشتهها و پستهایی که شما در سایت خود قرار میدهید نیاز بهعنوان و زیر عنوان دارند، داشتن زیر عنوان باعث میشود خوانایی متن شما بالا رود. در این قسمت شما میتوانید از تیترهای مختلفی به نسبت مطالب خود استفاده کنید.

در این قسمت شما میتوانید مشخص کنید تیتر شما به چه صورت باشد. بهصورت معمول شما باید تیتر اصلی خود را 2H قرار دهید و به ترتیب زیرعنوانهای دیگر را انتخاب نمایید.
گزینهی دیگری که در تصویر بالا در قسمت تولبار مشاهده میکنید مربوط به تبدیل عنوان میباشد به این صورت که با کلیک کردن بر روی آن باکس جدیدی برای شما باز میشود؛ که شما با استفاده از گزینههای آن میتوانید نوشته خود را به پاراگراف، گروه و یا نقلقول تبدیل کنید.
حالت تمام صفحه و نورافکن در گوتنبرگ
در حالت عادی اگر شما بخواهید که یک نوشته در گوتنبرگ ایجاد کنید، در کنار صفحهی خود پیشخوان و گزینههای دیگری خواهید دید که ممکن است باعث حواسپرتی شما شود. درواقع ممکن شما بخواهید بدون هیچ حواسپرتی به نوشتن در گوتنبرگ بپردازید که برای این موضوع باید حالت تمام صفحه را در گوتنبرگ فعال نمایید. برای فعال کردن این حالت باید از آیکون سه نقطه در سمت چپ، گزینهی” حالت تمام صفحه” را انتخاب نمایید.

علاوه بر مورد بالا شما این امکان را دارید که با انتخاب گزینهی” نورافکن” میتوانید بر روی یک پاراگراف بهخصوص متمرکز باشید. درواقع با انتخاب این گزینه پاراگرافهای دیگر برای شما کمرنگ شده و پاراگراف مدنظر شما بهصورت پررنگ برای شما به نمایش در میآید.
تنظیمات رنگ در گوتنبرگ
در ویرایشگر گوتنبرگ شما این امکان را دارید که رنگ متن نوشته خود و حتی پسزمینه پاراگراف را تغییر دهید. برای تغییر این موارد باید بعد از کلیک کردن بر روی آیکون چرخدنده به قسمت تنظیمات رنگ رفته و رنگ دلخواه خود را انتخاب نمایید.
همچنین شما میتوانید علاوه بر رنگهای موجود در این قسمت با انتخاب گزینهی”رنگ سفارشی” رنگ موردنظر خود را برای متن و پسزمینه انتخاب نمایید. رنگبندی مناسب هنگام نوشتن مطلب در وردپرس بسیار اهمیت دارد.

همچنین ممکن است شما پس از انتخاب یک رنگ بخواهید رنگ دیگری را انتخاب نمایید؛ یا بهصورت کلی از انتخاب رنگ منصرف شده باشید که در این صورت باید گزینهی پاکسازی را انتخاب کنید تا نوشتهی شما بهصورت پیشفرض برگردد.
افزودن فهرست به مطالب
برای افزودن فهرست به مطالب خود میتوانید روی گزینهی “+” که در سمت راست قرار دارد کلیک کنید؛ و از آنجا گزینهی فهرست را جستجو و انتخاب کنید تا برای شما بلوک فهرست باز شود. همچنین میتوانید بعدازاینکه یک مطلب را نوشتید آن را انتخاب کرده و به فهرست تبدیل کنید.
همچنین شما میتوانید با انتخاب گزینهی زیر از قسمت تولبار فهرست خود را به بند تبدیل کنید.

افزودن لینک به نوشتهها
برای اینکه بتوانید به قسمت خاصی از نوشته خود پیوند خاصی را اضافه نمایید باید پس از انتخاب متن موردنظر خود بهراحتی کلیدهای “Ctr + K” را از روی کیبورد خود انتخاب کنید؛ پس از انتخاب کلیدهای گفتهشده برای شما باکس جدیدی باز میشود که شما باید پیوند موردنظر خود را در آن وارد نمایید؛ و بر روی فلش کوچکی که در سمت چپ قرار دارد و در تصویر زیر نمایش دادهشده است کلیک کنید. بعد از کلیک بر روی آن میبینید که به متن شما پیوند اضافهشده است و متن شما به رنگ آبی تغییر رنگ پیداکرده است.

انتشار مطلب نوشته شده
برای آنکه نوشته و پست خود را ذخیره کنید باید بر روی گزینهی “ذخیره پیشنویس” که در بالای صفحه قرار دارد کلیک کنید. همچنین شما این امکان را دارید که با انتخاب گزینهی “پیشنمایش” بهصورت زنده پیشنمایش نوشته خود را مشاهده نمایید. علاوهبر این میتوانید برای منتشر کردن نوشته خود بر روی گزینهی “انتشار” کلیک کنید و پست خود را در سایت منتشر کنید.

دستهبندیهای پست
در قسمت دستهها (گوشه پایین تصویر) دستهبندی مربوط به مطلب خود را وارد کنید یا اگر نداشتید میتوانید آن را بسازید.
برچسبها در پست نوشته شده
کلماتی که میخواهید مطلب شما در گوگل با جستجوی این کلمات نمایش داده شود. (برای سئوی سایت استفاده میشود)
تصویر شاخص
برخی قالبهای وردپرس از تصویر شاخص پشتیبانی میکنند. تصاویر شاخص برای زیباتر کردن سایت و نمایش تصویری کوچک از پست در قالب سایت استفاده میشوند. پس اگر قالب شما از تصویر شاخص پشتیبانی میکند و این قسمت را در صفحه افزودن نوشته دارید، میتوانید تصویر شاخص خود را انتخاب کنید. درصورتیکه میخواهید اولین تصویر پست بهعنوان تصویر شاخص بهصورت اتوماتیک قرار داده شود از افزونه auto post thumbnail pro استفاده کنید.
بعد از واردکردن تمامی موارد بالا در صفحه افزودن نوشته برای منتشر کردن مطلب در سایتتان روی دکمه انتشار کلیک کنید.
نوشتن مطلب در وردپرس با ویرایشگر قدیمی
برای نوشتن مطلب در وردپرس در پنل مدیریت در قسمت نوشتهها دو زیرمجموعه است که یکی نوشتهها و یکی دیگر افزودن نوشته میباشد؛ که تمام نوشتههای سایت را به شما نمایش میدهد. افزودن نوشته قسمتی است که میتوانیم توسط این قسمت مطلب جدید بنویسیم.

در قسمت عنوان شما باید عنوان مطلب مدنظر خود را بنویسید. توجه داشته باشید که قسمت عنوان مطلب در سایت شما بهعنوان نام نوشته نمایش داده میشود. سپس برای عنوان نوشته شما یک پیوند یکتا در نظر گرفته میشود که میتوانید آن را تغییر دهید.
همچنین اگر پست یا مطلب شما دارای عکس باشد و بخواهید تصویری داخل نوشته بگذارید باید روی قسمت افزودن پرونده چندرسانهای کلیک کنید؛ و عکس خود را از سیستم بگیرید و بکشید در داخل صفحه افزودن پرونده چندرسانهای تا تصویر شما آپلود شود.
در قسمت زیر پرونده چندرسانهای یا همان قسمت متن نوشته شما باید متن نوشته خود را تایپ کنید.
شب و روزتان خوش 🙂
این مقاله بخشی از دوره آموزش رایگان وردپرس هست. با مشاهده این دوره رایگان، میتوانید کار با وردپرس را به صورت کامل یاد بگیرید.
دوره رایگان آموزش وردپرس
با سلام ووقت بخیر من از قالب زفایر استفاده می کنم صفحه جدید ایجاد کردم فقط یه مشکلی هست وقتی نوشته میزنم در صفحه جدیدهیچ نوشته نشان داده نمی شود ولی وقتی تنظیمات میزنم گزینش نمایش داده می شود و وقتی میزنم صفحه خانگی نمایش داده نمی شود من چه کار باید کنم که نوشته نمایش داه شود
سلام وقت بخیر. صفحه سفید نمایش داده میشه؟ با تغییر قالب مشکل حل میشه؟
سلام خدا قوت واقعا عالی بود این آموزش ها برای منی که هیچ اطلاعاتی نداشتم باتعث پیشرفتم شد و دارم سایت خودم رو می سازم الان هم از قالب اهورا استفاده می کنم می خوام بدونم الان این جلسه من باید انجامش بدم و لوکال هاست رو چطوری می تونم در ویندوز دانلود کنم و یک سوال دیگه اینکه من از قالب اموزش دارم استفادده می کنم ولی تمی دونم چطور می تونم پیش فرض های قالب رو تغییر بدم
سپاسگزارم امیدوارم هر روز رشد بیشتر کنید و ثروتمند تر باشین
درود بر شما سپاس از لطفتون. در مورد ویندوز آموزش نصب وردپرس روی ویندوز رو ببینید و در مورد پیشفرض های قالب اگر منظور شما تنظیمات قالب هست از بخش نمایش > سفارشی سازی
با درود و احترام
آیا در این قسمت امکان تغییر نوع فونت به انواع دیگر هم وجود دارد؟ مانند آنچه در office خصوصا برنامه word داریم مثل BZar – BNazanin و …؟
سلام بله آموزش افزودن فونت فارسی به وردپرس رو تو سایت ببینید.
سلام اقای راد
ببخشید چجوری می توانیم عکس ها و ویدیو هامون را بجای اینکه زیر هم قرار بگیرند کنار هم قرار بگیرند؟
سلام جایگاه تصویر رو قرار بدید روی چپ یا راست و متن میاد کنارش.
سلام وقت بخیر
من قالب Rara Business را رو لوکال هاست نصب کردم و از سایت شما دانلود کردم
ولی به ۲ عیب بر خوردم اول اینکه وقتی نوشته ات را منتشر می کنی چپ چین هست و
دوم اینکه وقتی چیزی می نویسی چطور باید
مشخص کنی که توی کدام صفحه از سایت بیاد
سلام معمولا قالب های رایگان این مشکلات رو دارن. در مورد مشخص کردن نمایش نوشته در صفحه خاص باید از صفحه ساز استفاده کنید.
سلام
برای طبق ویدیو با نرم افزار زمپ ورد پرس روی لوکال هاست ساختم
وقتی یه نوشته جدید ایجاد میکنم و مثلا رنگش رو قرمز میکنم از بالای همون صفحه ادیتور تو قسمت پیش نمایش به درستی متن و رنگش رو میاره اما وقتی تو کروم باز میکنم تغییرات اعمال نمیشه…تمام راه کار هارو هم تست کردم بازم مشکل وجود داره
سلام کش سایت رو خالی کنید. آموزشش هست توی سایت
سلام,استاد دلیل اینکه اول دوره گفتین هاست و دامنه خریداری کنیم چیه؟
و چرا از اول روی لوکال هاست دوره رو تدریس نکردید؟
درود
تا وقتی سایت روی لوکال هاست باشه کسی جز شما به سایت شما دسترسی نداره.
سلام وقت بخیر
مطالب رو که به روز رسانی میکنم در قسمت نمایش و خود سایت تمامی متن ها پشت سر هم میاد و اگر فهرست درست کنم مرتب و زیر هم نمیاد مشکل از کجا میتونه باشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
سلام بستگی به استایل قالب داره. قالب رو تغییر بدید حل میشه
سلام من یک سوال داشتم در خصوص نوشته ها و اونم اینه که من زمانی که نوشتمو منتشر میکنم وارد صفحه اصلیم میشه چطور میتونم کاری کنم که موقع انتشار وارد صفحه دیگه ایی بشه و لینکشو تو صفحه اصلی قرار بدم
ممنونم از سایت خوبتون
سلام بنده یک نوشته را انتشار زدم ولی روی سایت نمایش داده نمیشه
درود
https://mihanwp.com/troubleshooting/
این آموزش رو مشاهده کنید
من تمام مراحل پیش رفتم اما در مرحله نصب وردپرس میگه “خطا در برقراری ارتباط با پایگاهداده” من باید چیکار کنم؟
در ضمن نصب وردپرس با هاست انجام دادم
درود
این اموزش رو مشاهده بفرمایید:
https://mihanwp.com/error-establishing-a-database-connection/
ببخشید الان من میخوام نوشته ای که اضافه کردم داخل سایت رو به کس دیگه ای نشون بدم باید چه domain ای رو بهش بدم این نوشته من براش بیاد
درود
متوجه سوال شما نشدم
یک چیزی در سایتم اضافه کردم بعد میرک توی سایتم با گوشیم اون مظلب نیست
ببخشید مشکل حل شد
اگر مطمئن هستید ادرس رو صحیح وارد میکنید، باید چک کنید که پلاگین کش روی سایتتون نصب نباشه
سلام ممنون از مطالب خیلی خوبتون، چطوری میشه ویرایشگر کلاسیک رو به گوتنبرگ تبدیل کرد؟
با سلام
https://mihanwp.com/bulk-block-converter/
این آموزش رو مشاهده کنید
سلام. میخواستم بپرسم ورژن گوتنبرگ شما چنده؟ چون برا من 10.5.2 هست ولی با اونی که توی ویدئو آمورش میدین فرق میکنه.و خیلی از چیزایی که شما آموزش میدین رو نداره
درود بر شما نسخههای قدیمی تر هست. در نسخه جدید برخی المنت ها حذف شده اند.
سلام
وقت بخیر
میشه لطفا بفرمایین که چطور میشه مشخص کرد که نوشته ما در کدام برگه و در کجای برگه نمایش داده بشه؟ من نوشته رو ایجاد میکنم و در انتشار و نمایش هم مشکلی نیست اما اگر وارد سایت بشم در منو روی کدام تب و زیرمنو باید کلیک کنم تا به این نوشته دسترسی داشته باشم؟ (آدرس دهی) .
درود بر شما
از بخش نمایش> فهرست ها میتونید این مورد رو مشخص کنید
با سلام. در هنگام کار با ویرایشگر کلاسیک و گوتنبرگ کلید + و کلیدهای مربوط به رنگ ها فعال نیست.لطفا راهنمایی کنید.
با سلام
از آخرین نسخه قالب و وردپرس استفاده کنید
سلام
من چطور میتونم با ویرایشگر بلوک که توی وردپرس هست، رنگ عادی دکمه و رنگ هاور دکمه توی نوشته رو تغییر بدم؟
با المنتور بلدم ولی میخواستم با ویرایشگر بلوک هم یاد بگیرم.
سلام از منوی سمت چپ بعد از کلیک روی بلوک میتونید رنگش رو تغییر بدید.
سلام مجدد
حواسم نبود اشتباه شد
رنگ رو میتونم رنگ در حالت هاور رو منظورم بود
اون هم زیر همون گزینه رنگ قابلیت تغییر دارید
سلام وقتتون بخیر
من نمیتونم هیچ نوشته یا برگه ای اضاف کنم یا ویرایش کنم و اخطار میده که شما مجاز به ویرایش نیستید
دلیل این مشکل چیه؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایین
سلام
https://mihanwp.com/add-format-to-wordpress-uploader/
این آموزش رو مشاهده بفرمایید
سلام وقت بخیر.من میخواستم تو قسمت نوشته از بخش ساختار اینستا گرام یا واتساپ یا تلگرامم رو توسایتم بذارم ولی ای کنش نیستش تو قسمت ساختار
ممنون راهنماییم کنین؟
با سلام
از بخش نمایش> ابزارک ها باید آیکون شبکه های اجتماعی رو به هر قمست سایت که مایل هستید اضافه کنید
سلام خسته نباشید آقای حسینی
شما نوشتههای سایت خودتون رو چطور منتشر میکنید ؟
با همان ویرایشگر وردپرس یا المنتور ؟
سلام سپاس. با گوتنبرگ