جلسه ۲۱: مدیریت دسته بندی در وردپرس
- آموزش وردپرس
- بروزرسانی شده در
آنچه در این مقاله میخوانید
مدیریت دسته بندی در وردپرس
زمانی که میخواهید در پنل کاربری خود از بخش نوشتهها > همه نوشتهها، نوشته جدیدی را منتشر یا ویرایش کنید یک بخش به نام دستهبندی در ستون سمت چپ دارید. از همینجا میتوانید یک دسته جدید به آن اضافه کنید.
اما در زیرمجموعه بخش نوشتهها در پیشخوان سایت یک بخش به نام دستهبندی دارید که در آنجا میتوانید دستهبندیهای سایت خود را مدیریت کنید و آنها را بهصورت سلسله مراتبی ویرایش کنید.

وقتی روی دسته بندی کلیک کنید، دو بخش را مشاهده خواهید کرد. بخش سمت راست برای ساخت دسته بندی جدید و بخش سمت چپ برای ویرایش دستهبندیهای قدیمی است. دسته بندی پیشفرضی به نام دستهبندی نشده را در لیست دستهبندیها مشاهده میکنید. این دستهبندی قابل حذف نیست و بهعنوان دستهبندی پیشفرض در وردپرس استفاده میشود. پس پیشنهاد میکنیم آن را ویرایش کنید.

بهعنوانمثال در اینجا نام این دستهبندی را لپ تاپ میگذاریم. پیشنهاد میکنیم که نامک آن را انگلیسی قرار دهید. میتوانید دستهبندی دیگری را نیز ایجاد کنید و نام آن را به فارسی موبایل و نامک را Mobile بگذارید.
نامک دسته بندی چیست
منظور از نامک این است که زمانی که دستهبندی جدیدی ایجاد میکنید و روی نمایش کلیک میکنید، میتوانید این دستهبندی را در سایت مشاهده کنید. در اینجا در قسمت بالای سایت آدرس سایت را مشاهده میکنید که در کنار آن نامک شما نمایش داده شده است.

افزودن دستهبندی جدید به وردپرس
همچنین اگر شما بخواهید میتوانید از بخش سمت راست یک دستهبندی جدید ایجاد کنید و نام و نامک آن را بهدلخواه وارد کنید و روی دکمه افزودن دسته تازه کلیک کنید. شما میتوانید برای دستهبندیهای خود یک دستهبندی زیرمجموعه نیز داشته باشید. بهعنوانمثال در اینجا ما قصد داریم برای موبایل یک دستهبندی زیرمجموعه به نام موبایلهای اندرویدی ایجاد کنیم. پس در ستون سمت راست در قسمت نام عبارت موبایلهای اندرویدی را وارد کنید و در بخش نامک Android Phone را وارد کنید. در اینجا شما باید دسته مادر را روی موبایل قرار دهید.

بهاینترتیب این دسته زیرمجموعه دسته موبایل خواهد بود. به این شکل شما میتوانید خیلی راحت دستههای خود را بهصورت سلسله مراتبی مدیریت کنید.
ما به شما پیشنهاد میکنیم که تا حد امکان تعداد این دستهها را در سایت خود کمتر کنید. کم بودن تعداد دستهها باعث میشود که سایت شما کاربرد بهتری داشته باشد و کاربر تجربه کاربری بهتری در سایت شما داشته باشد تا اینکه شما دهها دستهبندی در سایت خود داشته باشید و بخواهید کار کاربر را در سایت خود سخت کنید.
تعداد دستهبندیها را زیاد نکنید!
ممکن است شما فکر کنید وبسایت های معتبری مانند آمازون یا دیجی کالا دهها و شاید صدها دستهبندی دارند. اگر شما میخواهید یک وبسایت به این بزرگی داشته باشید و تعداد زیادی محصولات به آن اضافه کنید لازم است که دستهبندیهای زیادی ایجاد کنید ولی باید حتماً در نظر داشته باشید که مانند دیجی کالا دستهبندیهای خود را بهصورت مرتب و شیک بچینید تا کاربر بتواند محصول دلخواه خودش را پیدا کند.
اما این نکته را باید در نظر داشته باشید که در بخش دستهبندیها شما دستهبندی نوشتههای وبسایت را کنترل و مدیریت میکنید و صحبت از دستهبندی محصولات نیست. منظور دستهبندی مقالات، اخبار، اطلاعیهها و یا فایلهای دانلودی که شما در وبسایت خود قرار میدهید است.
برای اینکه بتوانید دستهبندی محصولات خود را انجام بدهید در دوره بعد یعنی دوره آموزش کار با ووکامرس یاد میگیرید که چطور محصولات خود را دستهبندی کنید. برای دستهبندی مقالات وردپرس باید سعی کنید این تعداد کمتر باشد تا کاربر بتواند مقاله موردنظر خود را بهراحتی در سایت شما پیدا کند.
بهعنوانمثال ممکن است که شما یک سایت مربوط به خودرو داشته باشید و بخواهید در مورد تعمیرات خودرو یک دستهبندی بسازید. برای این کار در قسمت نام تعمیرات خودرو را وارد کنید و در قسمت نامک Car Repair را وارد کنید و روی افزودن دستهبندی کلیک کنید. اکنون به مثلاً میخواهیم یک صفحه به نام پژو 206 داشته باشیم و آموزش مربوط به تعمیرات پژو 206 را درون آن قرار بدهیم.
برای این کار ما پیشنهاد نمیکنیم که یک دستهبندی جدید ایجاد کنید، بلکه میتوانید جلسه بعد را ببینید و این کار را یاد بگیرید. شما میتوانید خیلی راحت مانند اینستاگرام هشتگگذاری کنید و آن دستهبندیهایی که در سایت زیاد اولویت ندارند را برچسبگذاری کنید. پس حتماً جلسه بعد را ببینید.
موفق و سربلند باشید. 🙂
این مقاله بخشی از دوره آموزش رایگان وردپرس هست. با مشاهده این دوره رایگان، میتوانید کار با وردپرس را به صورت کامل یاد بگیرید.
دوره رایگان آموزش وردپرس
باسلام در قسمت مدیریت دسته ها ، چند دسته ایجاد کردم و هرکدام دارای مطلب می باشند ولی موقع درخواست نمایش ، ارور” 404 پیدا نشد “نمایش داده میشود . ضمنا سایت روی لوکال هاست فعاله .
سلام از بخش تنظیمات > پیوندهای یکتا یکبار ذخیره تنظیمات رو بزنید.
سلام.من چندتا دسته و دسته مادر همایجاد کردم ولی توی سایت نمایش نمیده مشکل کجاست؟؟؟
سلام چون خالی هستند. باید داخلشون محتوا اضافه کنید.
سلام
من کدی میخوام که:
چند تا دسته مادر دارم ، مثلاً موسیقی خب؟ این موسیقی خودش زیر دسته داره مثلا پاپ ، کلاسیک ، رپ
حالا زیر دسته ایی که پاپ بوده اینم بازم زیر دسته داره مثل: پاپ ایرانی ، پاپ خارجی
کدی میخوام که فقط زیر موضوع های پاپ رو بهم بده.
لطفا راهنمایی بفرمایید
شورت کد یا افزونهای داره؟
ممنون از پاسخگوییتان
سلام این مقاله رو ببینید https://mihanwp.com/show-category-posts/
سلام خدمت تیم خوب میهن وردپرس
برای دسته بندی ها چطور میشه با المنتور صفحه های اختصاصی طراحی کرد؟ دیدم که خیلی از سایت های وردپرسی این کار رو انجام دادن اما وقتی به قسمت دسته ها میرم و وارد صفحه اون دسته میشم امکان طراحی با المنتور وجود نداره.
سلام به صورت پیشفرض وجود نداره مگر اینکه از پلاگین خاصی استفاده کنید یا صفحات دسته بندی رو از طریق قالب ویرایش کنید.
سلام، وقت تون بخیر
سایتی داریم که برای آموزشگاه ها تبلیغ می کنیم. در رشته های مخلف مثل خیاطی، آشپزی، ورزشی و …
فرض کنید یه دسته بندی داریم به نام کلاس های خیاطی
خود خیاطی، شاخه های مختلف داره مثل خیاطی نازک دوز، خیاطی ضخیم دوز، مانتو دوزی و … این ها هم دسته بندی بشن؟ اگر دسته بندی بشن، هر کدوم آموزشگاه ها معمولا چندین شاخه رو درس می دن، یعنی علاوه بر تیک زدن دسته بندی کلی (خیاطی) باید زیر دسته های زیادی براشون تیک بخوره مثلا نازک دوزی، ضخیم دوزی، شلواردوزی، مانتور دوزی و … چون همه این رشته ها رو آموزش می دن
در این صورت صفحات زیادی تو سایت داریم که تعداد زیر دسته های تیک خورده شون زیاده. البته تو این مثال، اولویت دسته بندی رو همون دسته بندی کلی یعنی خیاطی قرار می دم
سوالم این که این صفحات زیادی که به خاطر تیک خوردن زیر دسته بندی ها ایجاد می شن، تو سئو اثر منفی دارن؟
البته قصد دارم با پلاگین Jet Engine دسته بندی اختصاصی ایجاد کنم ولی باید public باشه چون تو سایت قابل کلیک کردن باشه مثلا وقتی روی دسته بندی «کلاس های های خیاطی نازک دوزی» کلیک شد، همه کلاس های نازک دوزی رو لیست کنه
در هر صورت شما کدوم روش رو پیشنهاد می دید؟ یا پیشنهاد دیگه ای دارید؟ چون می خوام اثر منفی تو سئو نذاره
کمک بزرگی بهم می کنید، ممنون از شما
سلام وقت بخیر خیر مشکلی نداره اگر حس میکنید اصولی هست از نظر سئو مشکلی نداره. پیشنهادم روش اول هست.
درود بر شما
یک سوال دارم: وقتی یک نوشته منتشر می کنم، بالای نوشتم با فونت کوچک تمام دسته هایی که تیک زدم و مطلبم مربوط به اون دسته ها میشه نمایش داده میشه، چطور می تونم نمایش دسته ها رو از بالای نوشتم غیر فعال کنم؟
درود بر شما. بستگی به قالب سایت شما داره این مورد. اگر قالب اهورا هست توی تنظیمات میتونید غیرفعالش کنید.
نامک (slug) در لینک نشان داده نمیشود و به جای آن cat=1 نشان داده میشود. چکار باید کنم؟
از بخش تنظیمات > پیوندهای یکتا گزینه نام نوشته را انتخاب کنید.
سلام یک سوال دارم.در این مورد هیچ کجا پاسخی ندیدم
من یک سایت در زمینه کتاب دارم.تمام مطالب سایت من تا الان به صورت رایگان و دانلودی بودن اما میخوایم فروشگاه سایت رو راه اندازی کنیم.من میخوام تمام مطالب سایتم چه اونایی که به صورت دانلودی هستن و چه محصولاتم درون یک دسته بندی قرار بگیرن یعنی نمیخوام که نوشته ها در دسته بندی جدا و محصولات در دسته بندی جدا قرار بگیرن
از نظر شما در این مورد چیه؟
دسته بندی محصولات ایجاد کنم و نوشته هارو به اونجا منتقل کنم و دسته نوشته ها رو ریدایرکت کنم به دسته محصولات ؟
یا راهی هست بشه محصولات رو در بخش نوشته ها منتشر کرد؟
سلام
وقت بخیر
– آیا بر اینکه در بخش فهرست ها برای منوی اصلی از برگه، دسته و پیوند سفارشی استفاده شده ایرادی وارد است؟ اصولی را باید رعایت کرد؟ (محصولات_برگه ، فروشگاه_پیوند سفارشی ، آموزش_دسته و …)
– چطور میشه با اضافه کردن محتوای جدید در یک صفحه آن را دسته بندی کرد؟ آیا برای دسته بندی باید صفحه یا نوشته ای جدید ایجاد کرد؟
ممنون از راهنمایی شما
درود بر شما خیر مشکلی نیست ۲. متوجه سوالتون نشدم. اگر منظورتون شماره صفحات هست اگر تعداد مطالب دسته افزایش پیدا کنه خودکار شماره صفحات نمایش داده میشه
با سلام و درود خدمت جناب حسینی راد عزیز و ممنون بابت آموزش های مفید شما؛
یه سوال داشتم راجع به قسمت برچسب و دسته بندی ها ، من یه نوشته ای رو از قسمت افزودن نوشته اضافه کردم و چند برچسب و یه دسته بندی رو هم از همون قسمت اضافه کردم اما وقتی روی دسته بندی یا برچسب مورد نظر کلیک میکنم هیچ مقاله ای رو نشون نمیده؛ در حالی که وقتی وارد اون پستی که نوشتم میشم، زیرش هم برچسب ها نمایانه هم دسته بندی.
ممنون میشم اگه بفرمایید مشکل از کجاست.
ضمنا سال نو شما هم مبارک
سلام سال نو مبارک. قالب رو تغییر بدید و تست کنید. اگر نمایان شد مشکل از قالب شماست.
سلام یه سئوال چگونه سایتم را غیرفعال کنم
با سلام
WP Maintenance Mode
میتونید از افزونه هایی مانند این افزونه استفاده کنید
سلام خیلی خوب و مفید بود
سلام جناب راد من تازه وارد وردپرس شدم و هنگام نوشتن اولين تمرين دچار اين ارور شدم مشكلش چي ميتونه باشه.
پاسخ، یک پاسخ JSON معتبر نیست.
سلام قالب و افزونه ها رو غیرفعال کنید و تست کنید
متاسفانه بازم اين مشكل رو دارم
قالب رو به پیشفرض وردپرس تغییر بدید و تست کنید. اگر حل نشد وردپرس رو آپدیت کنید و اگر حل نشد مشکل از هاست شماست
سلام
برای سایت وردپرس میخواستم در صفحه ی اصلی در کنار قیمت کالا ها موجودی انبار و تعداد فروش هم نمایش داده بشه باید چه کاری انجام بدم؟ ممنون
سلام بستگی به قالب داره باید قالب سایتتون رو ویرایش کنید.
با سلام و عرض ادب
در مواردی که وب سایت موضوعات بسیار زیادی داره، مثلاً سایت مجموعه قوانین که اطلاع دارید دسته بندی های بسیار زیادی می تونه داشته باشه و شاید بسته به تعداد قوانین و طبقه بندی موضوعات، هزاران دسته بشه.
در این صورت مدیریت دسته بندی ها کمی سخت میشه و احتمال اشتباه هم هست (مثلا برای تعداد زیادی پست به اشتباه، دسته والد قرار داده نشه)
بهترین روش در مورد بالا، برای ساده کردن مدیریت دسته بندی ها در وردپرس کدام هست؟ آیا مثلا برای هر موضوع یا هر “قانون” پست تایپ مجزا ایجاد کنیم؟ یا فقط یک پست تایپ باشه ولی برای هر موضوع، یک تکسانومی مجزا ایجاد بشه؟
تشکر.
سلام برای این مورد بهتر است از برچسبها استفاده کنید.
ممنون.
بله ولی برچسب سلسله مراتبی نیست و نظم لازم رو نداره.
خواهش میکنم. راه دیگر استفاده از taxonomy اختصاصی هست.
ممنون و تشکر از پاسخگویی.
جناب صفحه وردپرس من گزینه هاش با شما فرق میکنه مثلا بخش 11 من صفحه وردپرسم همه چیش با شما فرق میکرد چجوری تنظیم کنم ک بشه مانند صفحه وردپرس شما
وردپرس رو به آخرین نسخه آپدیت کنید حل میشه
سلام وقت بخیر . من دسته بندی ها رو ایجاد کردم. محصول رو ثبت کردم و در دسته مورد نظر قرار دادم . ولی وقتی وارد فروشگاه میشم و روی دسته مورد نظر کلیک میکنم محصول مورد نظر رو نمیاره و وارد صفحه اصلی میشه که ادرس سایت با یه # نمایش داده میشه . مثلا یه کرم دست رو در دسته مراقبت پوست و زیرمجموعه کرم دست قرار دادم . توی سایت وارد منو کرم دست میشم ، هیچ محصولی رو نمایش نمیده و به صفحه اصلی هدایت میشه . مشکل از کجاست ؟ با تشکر
سلام قالب رو تغییر بدید و تست کنید. حل میشه؟