English

انواع ریدایرکت در وب چیست و کدام نوع تغییر مسیر را استفاده کنیم

3 / 5. تعداد رای: 3

انواع ریدایرکت در وب چیست و کدام نوع تغییر مسیر را استفاده کنیم

در هر صورت چه یک مدیر تازه کار هستید چه یک فرد متخصص سئو، به‌زودی باید با ریدایرکت‌های وردپرس کار کنید. چرا که هر کسی باید بتواند آدرس‌های مختلف سایت خود را به آدرس دیگری انتقال دهد. این کار معمولا زمانی نیاز است که شما یک صفحه از سایت خود را حذف می‌کنید یا قصد تغییر URL یک صفحه خاص را داشته باشید. اما انواع ریدایرکت چیست و کدام را باید استفاده کنیم؟

ریدایرکت چیست

منظور از ریدایرکت انتقال صفحه از آدرسی به آدرس دیگر است. با این‌کار به موتورهای جستجوگر اعلام خواهیم کرد که به‌صورت موقت یا دائم باید از صفحه دیگری استفاده کند.

شاید هم آدرس سایت خود را به‌صورت کامل تغییر داده باشید. منظور همان تغییر دامنه سایت است. در این مورد هم باید از ریدایرکت‌ها استفاده کنیم. اطلاعات بیشتر…

چه زمانی نیاز به ریدایرکت داریم؟

  • وقتی قصد تغییر دامنه سایت را داریم.
  • وقتی قصد حذف یک صفحه سایت را داریم.
  • وقتی خطای ۴۰۴ داریم.
  • تغییر آدرس سایت به آدرس بدون WWW
  • تغییر سیستم مدیریت محتوا، مثلا انتقال سایت از جوملا به وردپرس
  • تغییر مدل پیوند‌های یکتا در وردپرس

چگونه ریدایرکت ایجاد کنیم

برای ایجاد ریدایرکت در وردپرس می‌توانید از راه‌های مختلفی اقدام کنید. یکی از این روش‌ها استفاده از افزونه‌های ریدایرکت وردپرس است. مثلا می‌توانید از نسخه پرمیوم یوست سئو استفاده کنید یا از افزونه‌هایی مثل Redirection که عملیات ریدایرکت را برای شما انجام خواهند داد. آموزش ساخت ریدایرکت در وردپرس را ببینید.

بیایید با کدهای HTTP آشنا شویم

قبلا در مبحث وب سرور در دوره جامع سایت برتر هم درباره کدهای HTTP صحبت کردیم. کدهای HTTP مشخص می‌کنند پاسخ سرور به درخواست ما چه بوده است. زمانی که با کد خطای ۴۰۴ مواجه می‌شویم به این معناست که چیزی پیدا نشد.

اما زمانی‌که با کدهای سری ۳۰۰ مواجه می‌شویم، معنای کد این است که یک تغییر مسیر (ریدایرکت) باید اتفاق بیفتد. پس بیایید درباره سری کدهای ۳۰۰ صحبت کنیم.

انواع ریدایرکت در وب

به‌صورت کلی چند کد ریدایرکت در وب‌سرور‌ها وجود دارد.

  • 301 دائم
  • 302 پیدا شد
  • 307 موقت

البته دو کد ۴۱۰ و ۴۵۱ هم وجود دارند که ۴۱۰ به معنای حذف شدن محتوا و ۴۵۱ به معنای عدم دسترسی به دلایل قانونی است. این دو کد ریدایرکت محسوب نمی‌شوند ولی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

ریدایرکت 301

منظور از ریدایرکت ۳۰۱ این است که شما آدرس این صفحه را برای همیشه تغییر داده‌اید و موتورهای جستجوگر موظف هستند از این پس آدرس این صفحه را به آدرس جدید تغییر دهند. پس زمانی از این مدل ریدایرکت استفاده می‌کنیم که واقعا آدرس را برای همیشه تغییر داده‌ایم.

ریدایرکت 302

ریدایرکت ۳۰۲ به معنای پیدا شد است. یعنی این آدرس پیدا شد و آدرس صحیح این است. اما فرق بین ریدایرکت ۳۰۱ و ۳۰۲ این است که در ریدایرکت ۳۰۱ آدرس برای همیشه تغییر کرده است اما در ریدایرکت ۳۰۲ آدرس صفحه مورد نظر به‌صورت موقت تغییر کرده و ممکن است در آینده از آدرس قبلی استفاده شود.

بهترین حالت توضیح ریدایرکت 302، بیان یک جمله از تفاوت با ریدایرکت 301 و بیان یک مثال است:

ریدایرکت 301 در اصل بیان‌گر این است که شما یک صفحه را به‌صورت قطعی و دائم به یک صفحه دیگر منتقل کردید، اما در ریدایرکت 302 شما به موتور جست‌وجو اعلام می‌کنید فعلاً این صفحه را به فلان صفحه منتقل کن تا بعد تصمیم بگیرم می‌خواهم دقیقاً به کجا منتقل بشه این صفحه.

مثلاً شما دو ورودی برای خانه خود دارید. ورودی شماره یک ورودی اصلی شما است و ورودی شماره 2 ورودی و موقت و اضطراری شماست، ممکن است روزی مقابل درب 1 ماشینی پارک کرده باشد و شما بک جلسه بسیار مهم داشته باشید و به‌صورت موقت از درب شماره 2 خارج می‌شوید.

تفاوت اساسی بین ریدایرکت 301 و 302

در بسیاری از مواقع دیدم که گروهی از سئو کاران از این ریدایرکت‌ها بجای هم استفاده می‌کنند و به عاقبت این کار فکر نمی‌کنند، یادتان باشد درست از هردوی این ریدایرکت‌ها در ظاهر یک عمل را انجام می‌دهند اما توجه به موقت و دائمی بودن ریدایرکت‌ها تاثیر بسیاری در سئو شما خواهد داشت.

اگر صفحه شما قرار است برای همیشه پاک شود و صفحه مرتبطی برای ارجاع وجود ندارد، سعی نکنید با انجام عمل ریدایرکت اعتبار آن صفحه را منتقل کنید، زیرا موتور جست‌وجو کوگل این امر را متوجه می‌شود از شما امتیاز کسر‌ می‌کند.

قوانین گوگل دور زدنی نیست!

برطرف کردن خطای 404 با استفاده از ریدایرکت

برای برطرف کردن خطای ریدایرکت نیاز است که پلاگین‌های مختلفی را استفاده کنید، مانند رنک‌مث یا یوآست سئو، این پلاگین‌ها قابلیت‌های مختلفی دارند که برای سئو سایت ما بسیار حیاتی است.

مثلاً ممکن است یک مقاله بنویسید و آدرس مخصوص آن مقاله را انتخاب کنید و بعد از مدتی بخواهید آن آدرس را تغییر دهید، تکلیف آن‌کسی که لینک مقاله شمارا از قبل حفظ و یا جایی ذخیره کرده و حتی ممکن است 1 ساعت قبل از تغییر آدرس توسط شما آن آدرس را با دوستش به اشتراک گذاشته باشد، حالا روی آن لینک کلیک می‌شود و با ارور 404 یا یافت نشد روبه‌رو می‌شود.

این پلاگین‌ها به شما هشدار می‌دهند که یک ارور 404 دارید و باید حتماً عمل ریدایرکت را انجام دهید.

استفاده از این پلاگین ها برای عمل ریدایرکت ممکن است درآینده مشکل‌ساز باشد. برای آگاهی بیشتر این مقاله را مطالعه کنید.

ریدایرکت 307

در ریدایرکت نوع ۳۰۷ شما به‌صورت موقت آدرس را تغییر داده‌اید و احتمالا در آینده از آدرس قدیمی استفاده کنید. اما این‌که دقیقا شبیه ریدایرکت ۳۰۲ است! می‌توان گفت بله تقریبا! البته ریدایرکت ۳۰۷ از نسخه HTTP 1.1 به بعد در وب پدیدار شد. تفاوت ریدایرکت ۳۰۲ و ۳۰۷ این است که در ریدایرکت ۳۰۲ شما به‌صورت نامفهوم به ربات‌های جستجوگر اعلام می‌کنید که محتوا تغییر مسیر داده شده اما در ریدایرکت ۳۰۷ به‌صورت کاملا شفاف اعلام می‌کنید که موقتا آدرس تغییر کرده و در آینده از آدرس قبلی استفاده خواهیم کرد.

تمام این موارد در انتقال ارزش سئو URL قدیمی به URL جدید تاثیر دارند.

موفق باشید. 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U330368 ۲۰ فروردین ۱۴۰۳

    سلام وقت بخیر
    من در سایتم به یه مشکلی برخوردم
    وقتی میخوام وارد بعضی صفحات بشم به صفحه نخست سایت برمیگردم. برای نمونه صفحه تسویه حساب و پنل کاربری دچار چنین مشکلی شدن

    بعد از کلیک روی صفحه checkout به ادرس زیر برمیگردم
    https://salinpet.com/?back=https%3A%2F%2Fsalinpet.com%2Fcheckout

  2. U326830 ۲۶ بهمن ۱۴۰۲

    سلام ببخشید من یه سایت داشتم بعد اونو حذف کردم کلا و دوباره یه سایت از اول با موضوع متفاوت ساختم و الان مقاله های اون سایت داره دوباره توی گوگل نمایش داده میشه میشه راهنمایی کنید

  3. U328258 ۲۹ شهریور ۱۴۰۲

    سلام کد خطا -۹چیست

  4. U320712 ۴ بهمن ۱۴۰۱

    سلام وخسته نباشید .خواستم بدونم با مانیتور ۴۰۴ در رنگ مث میشه ریدایرکت کرد