جلسه ۴: امکانات نسخه پرمیوم یواست سئو و افزونههای جایگزین
- بروزرسانیشده در
در این جلسه امکانات نسخه پرمیوم یواست را بررسی میکنیم و میبینیم که چرا باید از نسخه حرفهای استفاده کنیم؟ اصلا از نسخه حرفهای استفاده کنیم یا نه؟ و اگر قرار هست از نسخه رایگان استفاده کنیم، با کمک چه افزونههایی میتوانیم امکانات حرفهای یواست را در کنار نسخه رایگان (بدون پرداخت هزینه) داشته باشیم.
در قسمت بعدی از آموزش وردپرس ما قصد داریم نسخه حرفهای افزونه Yoast SEO را روی سایت نصبکرده و تفاوتهای این نسخه با نسخه غیرحرفهای آن را بررسی کنیم. همچنین بررسی کنیم زمانی که نسخه رایگان Yoast SEO را در وردپرس خود نصبکرده و پلاگینهایی که عملکردی مشابه با نسخه حرفهای را دارند در کنار آن نصب کنیم سیستم ما به چه شکلی خواهد بود.
ابتدا شما باید نسخه حرفهای افزونه را در وردپرس خود نصب نمایید. برای انجام این کار باید مانند مراحل نصب افزونه به قسمت افزودن > افزونهها بروید. در اینجا باید در صفحه بازشده برای شما روی بارگذاری افزونه کلیک نمایید. سپس Choose File را کلیک کرده و افزونه را از سایت انتخاب و سپس هماکنون نصب کن را انتخاب کنید.

سپس با کلیک روی فعال کردن افزونه این پلاگین بهصورت خودکار روی سایت شما نصب خواهد شد. پس از فعال شدن دو نسخه رایگان و حرفهای پلاگین Yoast SEO روی سایت شما فعال میشود که شما میتوانید بهدلخواه خود نسخه رایگان آن را پاککنید.
امکانات نسخه پرمیوم یواست سئو
پس از آن شما مشاهده میکنید که منو SEO به پیشخوان شما اضافهشده است و چند گزینه بیشتر نسبت به نسخه رایگان به آن افزوده شده است. در اینجا آنها را باهم بررسی خواهیم کرد.

اگر شما بخواهید زبان این پلاگین را به فارسی تبدیل کنید باید به قسمت بهروزرسانیها > پیشخوان رفته و سپس روی گزینه “بررسی دوباره” چند بار کلیک کنید. بهاینترتیب در پایین صفحه یک گزینه تحت عنوان “بهروزرسانی ترجمه” مشاهده میکنید که با کلیک روی آن زبان افزونه شما فارسی خواهد شد. البته اگر روی لوکال هاست این کار را انجام میدهدید ممکن است اکنون کار ترجمه را انجام ندهد.
تغییر مسیر
اولین گزینهای که در اینجا برای شما اضافهشده است گزینه تغییر مسیر است که شما در منوی اصلی میتوانید آن را مشاهده کنید. در این قسمت شما قادر هستید Redirection های سایت خودتان را توسط این قسمت تنظیم نمایید. همانطور که میدانید منظور از Redirection این است که شما با واردکردن قسمتی از آدرس وبسایت خود، آن را به آدرس دیگری انتقال دهید.
این کار به این دلیل انجام میشود که آدرس قبلی از دسترس خارجشده و شما قصد دارید زمانی که کاربر به آن صفحه مراجعه میکند به آدرس جدید منتقل شود. ریدایرکتها انواع مختلفی دارند که در اینجا برای شما توضیح میدهیم. شما میتوانید برای مشاهده روی “نوع” کلیک کنید.

انواع ریدایرکت
ریدایرکت 301: نوعی ریدایرکت دائم است. یعنی به رباتهای گوگل اعلام میکنید که سئو این آدرس بهصورت کامل به آدرس جدید منتقل شود.
ریدایرکت 302: ریدایرکت پیدا شد و یا Found میباشد. به این صورت که خطای 404 به شما نمیدهدد و زمانی که ربات وارد صفحه میشود به آن اعلام میکند که آدرس واردشده درست است ولی صحیح آن این است و آدرس جدید را نمایش داده و اعلام میکند که پیدا شد و به این آدرس برو.
ریدایرکت 307: یک نوع ریدایرکت موقت است که به رباتهای گوگل اعلام میکند این تغییر مسیر موقت است. یعنی بهصورت موقت این آدرس را به آدرس جدید ریدایرکت کنند. اما ممکن است در آینده مجدداً به آدرس قدیم بازگردیم.
ریدایرکت 410: این نوع از ریدایرکت اعلام میکند که محتوا بهصورت کاملاً حذفشده است. یعنی به رباتها اعلام میشود دیگر این محتوا را ایندکس نکرده و از گوگل آن را حذف کنند.
ریدایرکت 451: این ریدایرکت اعلام میکند که به دلیل مسائل امنیتی غیرقابلدسترس است. این ریدایرکت مانند خطای 403 که Forbidden است میباشد.
این قسمت تنظیمات دیگری نیز دارد که در جلسات بعدی کاملاً توضیح داده میشود.
نمایش ریدایرکت پس از حذف نوشته سایت
یکی از قابلیتهای بسیار خوبی که قسمت تغییر مسیر به شما میدهدد این است که زمانی که شما یک نوشته را از سایت خود حذف میکنید یک خطا در بالای صفحه در قسمت نوشتهها برای شما نمایش داده میشود و آن هم این است که پس از حذف شما دو راه دارید، یکی اینکه این نوشته از این آدرس حذفشده و به آدرس جدید منتقل شود که شما میتوانید آدرس جدید را وارد کنید. مورد دیگر هم این است که این نوشته کاملاً از نتایج گوگل حذف شود که باید محتوای 410 بدون هدر را مشخص بکنید.

وقتیکه روی ریدایرکت 410 کلیک کنید، در بخش تغییر مسیرها یک ریدایرکت 410 جدید برای شما نمایش داده میشود. این ریدایرکت به رباتهای گوگل اعلام میکند که این پست حذف و شد و دیگر گوگل خطای 404 در سرچ کنسول شما نمایش نمیدهدد.

این قابلیت در افزونه Yoast SEO حرفهای دقیقاً کار همان پلاگین Redirection را برای شما انجام میدهدد. درواقع تنها تفاوتی که این دو پلاگین باهم دارند این است که Redirection نمیتواند بهصورت خودکار ریدایرکت را در سایت شما بخواند و اعمال کند.
بنابراین شما باید فراموش نکنید که وقتی پستی را حذف کردید به بخش Redirection رفته و Redirection آن پست را تعریف کنید. برای انجام این کار به قسمت Redirection > ابزارها رفته و در صفحه بازشده نشانی اصلی و نشانی هدف را وارد نمایید.

بنابراین اولین بخش از Yoast SEO را میتوان توسط پلاگین Redirection انجام داد.
افزودن عبارت کلیدی کانونی اضافی
قابلیت بعدی در یواست سئو این است که زمانی که شما وارد بخش نوشتهها شده و قصد دارید نوشته جدیدی ایجاد کنید؛ در قسمت سئو که در سمت چپ صفحه قرار دارد میتوانید یک عبارت کانونی تعریف کنید. سپس میتوانید در قسمت آنالیز سئو آن عبارت را آنالیز کنید. همچنین شما قادر هستید در قسمت عبارت کلیدی، عبارت کانونی مرتبط را وارد نمایید و به این قسمت اضافه کنید. بنابراین میتوانید کلمات کلیدی بیشتری را اضافه کرده و توسط آنها پست خودتان را سئو کنید. در تصویر زیر میتوانید نمونه انجام این کار را مشاهده کنید:

همانطور که در جلسات قبل هم توضیح داده شد این کلمات بههیچعنوان در سئو سایت شما تأثیر نمیگذارند و فقط پست شما را آنالیز میکنند. درواقع به شما اعلام میکنند که این پست با این کلمات کلیدی میتواند در نتایج گوگل بهخوبی نمایش داده شود یا خیر.
در نظر داشته باشید که واردکردن کلمات کلیدی بیشتر به این معنی نیست که هرچقدر در این قسمت کلمات کلیدی بیشتری وارد کنید سئو سایت شما بهبود پیدا میکند. ما پیشنهاد میکنیم که برای هر پست تنها یک کلمه کلیدی در این قسمت قرار دهید. چراکه تأثیر کلمات کلیدی زیادی، بسیارکم است. مگر اینکه شما به تشخیص صحیح شخصی که مشاور سئو شما است این کار را انجام دهید.
بخش اجتماعی
کاربرد دیگری که یواست سئو دارد بخش اجتماعی است که در بخش افزودن نوشته میتوانید به آن دسترسی داشته باشید. این قسمت میتواند پیشنمایش سایت شما را در فیسبوک و دریتر نمایش دهید. شما میتوانید ببینید که پست شما پس از انتشار در این شبکهها چگونه نمایش داده میشود. در این قسمت شما میتوانید عنوان، تصویر و توضیحات را برای فیسبوک و دریتر انتخاب کنید.

یک قابلیت خوب که این قسمت دارد این است که شما میتوانید توضیحات دلخواه خودتان را برای فیسبوک و دریتر بهصورت مجزا وارد نمایید. به دلیل اینکه رفتار کاربران فیسبوک و دریتر با یکدیگر متفاوت است؛ شما میتوانید جملات متفاوتی را برای هریک از آنها در این قسمت بنویسید. البته این بخش اهمیت چندانی ندارد و کاربران بیشتر با اضافه کردن عنوان و توضیحات متای خود این کار را بهپایان میرسانند.
اما به دلیل اینکه دریتر و فیسبوک در ایران کاربران چندانی ندارند این بخش در ایران زیاد استفاده نمیشود. درواقع نیازی نیست وقت خودتان را بابت واردکردن متای مختلف برای فیسبوک و دریتر هدر دهید.
بخش Internal Linking Suggestion
یکی دیگر از قابلیتهای یواست سئو این است که زمانی که شما در حال نوشتن پست جدید در سایت هستید با توجه به پستی که در حال حاضر در حال نوشتن آن هستید؛ مطالبی پیشنهاد میشود که شما برای آنها “Internal Linking” تهیه کنید. یعنی لینک داخلی به آن پستها دهید. این بخش در قسمت پایین سمت چپ برای شما نمایش داده میشود.

درواقع همان Internal Linking Suggestion یا پیشنهاد برای لینکهای داخلی است. البته متأسفانه این بخش در زبان فارسی پشتیبانی نمیشود. این موضوع در نسخه رایگان و پولی یواست سئو تفاوتی ندارد و برای هیچکدام از آنها این بخش نمایش داده نمیشود.
محتوای یتیم
قابلیت بعدی که یک قابلیت خوب در این افزونه بهشمار میرود زمانی که شما وارد بخش نوشتهها میشوید آن را مشاهده میکنید. این قابلیت بخش “محتوای تنها” است که در قدیم تحت عنوان “محتوای یتیم” شناخته میشد. این بخش شامل محتواهایی از سایت شما است که از هیچ برگهای در سایت شما لینکی به آنها داده نشده است. با کلیک روی این قسمت میتوانید آنها را مشاهده کنید.

شاید تنها قابلیتی که نتوانستیم برای آن جایگزینی پیدا کنیم این قابلیت است. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم درصورتیکه به آن نیاز دارید حتماً یواست سئو حرفهای را به خاطر آن نصب نمایید.
آیا امکانات نسخه پرمیوم یواست ارزش خریدش را دارند؟
تا اینجا توضیحاتی در رابطه با امکانات افزونه یواست سئو حرفهای را به شما ارائه دادیم؛ که اولین بخش شامل بخش تغییر مسیر یا ریدایرکتها است که شما میتوانید توسط افزونه Redirection این کار را انجام دهید. قسمت بعدی افزودن عبارت کلیدی کانونی بیشتر است که زیاد تأثیری در سئو سایت شما ندارد مگر اینکه از آن برای موارد و یا سایتهای خاص بتوانید استفاده کنید.
قابلیت بعدی بخش Internal Linking Suggestion یا پیشنهاد برای لینکهای داخلی است؛ که شامل پیشنهاد پستهایی است که بهتر است در این پست به آنها لینک دهید. البته در زبان فارسی اصلاً استفاده و نمایش داده نمیشود. بخش دیگر نیز محتوای تنها یا یتیم است که شاید بتوان گفت بیشترین استفاده در این افزونه از این قسمت است.
درنهایت و در قالب یک نتیجهگیری کلی میتوان گفت که با توجه به این امکاناتی که نسخه حرفهای یواست سئو به شما ارائه میدهدد شما میتوانید تصمیم بگیرید که از نسخه پولی و یا از نسخه رایگان استفاده کنید. شما باید تصمیم بگیرید که کدامیک از آنها برای سایت شما بهتر است و کارایی بیشتری دارد. بهصورتکلی نمایش سایت شما در نتایج گوگل با توجه به متاهایی که این افزونه برای شما به پستتان اضافه میکند هیچ تأثیر و یا فرقی در نسخه رایگان و پولی ندارد.
امیدواریم که از این جلسه نیز استفاده کرده باشید. موفق و پیروز باشید. 🙂
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام میهن وردپرس عضو شوید.
سلام
من نسخه کامل این افزونه رو خریداری کردم الان یک مشکل باهاش دارم
من تمامی تصاویر رو تگ alt میزارم براشون ولی یک خطا همیشه برای من میگیره:
ویژگی متن جایگزین تصویر : از بین 15 تصویر موجود در این صفحه, تنها 15 تصویر دارای متن جایگزین تصویر با عبارات کلیدی یا مترادف خود هستند ، این کم است. و فقط عبارت کلیدی یا مترادف هستند که واقعا مطابق با تصویری هستند که در آن استفاده شده اند .
مشکل از کجاست ؟
سلام پیشنهاد نمیکنم برای تمام تصاویر یک صفت Alt تعیین کنید. این بخش برخی مواقع با زبان فارسی مشکل داره و مهم نیست. بهش توجه نکنید.
با سلام و احترام
بعد از اینکه ریدارکت ها رو زدیم به عنوان مثال 100 تا پست رو 410 زدیم و ثبت شد ، پس از گذشت چند ماه میتونیم از قسمت تغییر مسیر 100 تا لینک ثبت شده 410 رو حذف کنیم که آسیبی به سایت نزنه ، که دیگه اثری از لینک های اول نباشه و همه لینک ها با تغییر مسیر در گوگل وبمستر ثبت شده باشن .
با سلام
حدودا ۲ تا ۳ ماه پیشنهاد میشود