جلسه ۳: امکانات یواست سئو نسخه رایگان
- بروزرسانیشده در
امکانات یواست سئو نسخه رایگان
امروز با جلسه سوم آموزش رایگان کار با آموزش یواست سئو در خدمت شما عزیزان هستیم، در جلسه قبل در مورد کارهایی که یواست سئو نمیتواند برای شما انجام دهد صحبت کردیم و در این جلسه میخواهیم با امکانات یواست سئو نسخه رایگان آشنا شویم.
در اینجا میریم یواست سئو را نصب میکنیم و پنل مدیریتی آن را میبینیم و بخشهای مختلف این افزونه را بررسی کنیم، درواقع بخشهایی وجود دارد که حتی ممکن هست باوجوداینکه چند سال هم با یواست سئو کار کرده باشید و توجهی به این بخشها نکرده باشید، اما میتوانند کارایی بسیار زیادی را برای شما داشته باشند.
نصب افزونه یواست سئو
همانطور که میدانید یواست سئو دو نسخه رایگان و پرمیوم دارد، که ما نسخه رایگان را در این جلسه و نسخه پرمیوم آن را در جلسات بعدی بررسی میکنیم.
خب حالا باید وارد سایت وردپرسی خود شوید و از بخش پیشخوان» افزونهها» افزودن به مخزن وردپرس بروید و عبارت Yoast SEO را اگر سرچ کنید، افزونه را پیدا میکنید، حالا باید روی “هم اکنون نصب کن” کلیک کنید تا این پلاگین نصب شود.

یک نکتهای را که باید مدنظر داشته باشید، پیشنهاد من این است که از نسخه رایگان یواست سئو استفاده کنید، تا زمانی که نیاز به قابلیتهای حرفهای یواست داشته باشید؛ این نیست که صرفاً برای تمام سایتها نسخه حرفهای یواست سئو بهتر است، شما میتوانید از نسخه رایگان برای سایت خود استفاده کنید. البته در جلسه بعد توضیح میدهدم که چطور میتوانید امکانات نسخه حرفهای یواست را همراه با افزونههای رایگان دیگر و در کنار آن داشته باشید تا نیاز به خرید نسخه حرفهای یواست سئو نداشته باشید.
خب بعدازاینکه این پلاگین را بر روی سایت خود فعال کردیم، در پنل سمت راست سایت، یک گزینه به نام “سئو” اضافه میشود و از این قسمت میتوانیم به منوهای یواست سئو دسترسی داشته باشیم، که در جلسات بعدی، کار با بخشهای مختلف این منو را به شما توضیح میدهیم و به شما خواهیم گفت چطور باید آن را تنظیم کنید و چطور باید با آن کار کنید. اما فعلاً بریم سراغ قابلیتهایی که یواست سئو علاوه بر منویی که در سمت راست میبینید دارد و در اختیار ما قرار میدهدد.
بررسی اجمالی نوشتههای یواست سئو
یکی از قابلیتهایی که یواست سئو دارد، این است که اگر وقتی وارد پیشخوان شوید و از قسمت “تنظیمات صفحه”، تیک گزینه “بررسی اجمالی نوشتههای یواست سئو” را فعال کنید، یک گزینهای برای ما در بخش بررسی اجمالی نوشتهها اضافه میشود.

چون سایت من در اینجا الآن پستی ندارد که با یواست سئو نوشته شده باشد، یعنی با این افزونه سئو یا بررسی شده باشد، یک پست جدید در این بخش اضافه میکنم و عنوان آن را “تست میکنیم” میگذاریم و متن آن را هم یک متن تست قرار میدهیم.

حالا میریم در تب یواست سئو، عبارت “تست” را در این بخش میگذاریم و بعدازآن روی گزینه انتشار کلیک میکنیم.
آنالیز یواست سئو
حالا اگر بریم در پیشخوان وردپرس و پایین اسکرول کنید، باکس “بررسی اجمالی نوشتهها Yoast SEO” را مشاهده میکنید، در این قسمت چند تا علامت قرمز، سبز، زرد و خاکستری داریم.
قرمزها نوشتههایی هستند که سئو آنها خوب نیست، سبزها پستها با سئو خوب هستند، زردها پستهایی هستند که سئو متوسطی دارند و خاکستریها پستهایی هستند که اصلاً با کلمه کلیدی کانونی، سئو آنها آنالیز نشده است.
اینکه این پستها قرمز هستند یا هر رنگ دیگری، دلیل نمیشود که پست ما در گوگل، در نتایج اول باشد، صرفاً یواست سئو یک آنالیزی بر اساس کلمه کلیدی شما انجام داده است و باید ببینیم این کلمه کلیدی که وارد شده، صحیح است یا نه.
پس تا الآن، اگر سئو را انجام دادید و میبینید که تمام نوشتههای شما سبز است، به این امید نباشید که پست شما در صفحه گوگل خواهد بود چون اصلاً اینطور نیست، در جلسات بعد برای شما توضیح میدهدم که چطور میتوانید کلمه کلیدی مناسب را پیدا کنید و با آن کلمه کلیدی کانونی، سئو پستها را بررسی کنید و آنوقت است که متوجه میشوید، سایت شما باید در صفحات یا نتایج اول گوگل باشد.
پس فعلاً این را در نظر داشته باشید که در قسمت بررسی اجمالی شما میتوانید ببینید چه نوشتههایی سئو سبز دارند و یا چند درصد سئو رنگهای دیگر را دارند. همچنین پستهایی هم که کلمه کلیدی ندارند کاملاً مشخص است و در این نمودار هم میتوانید بهصورت درصد بندی شده تعداد نوشتههای مختلف را ببینید.
ویرایشگر سئو
بخش بعدی یواست سئو در قسمت نوشتهها» افزودن نوشته است، در ویرایشگر کلاسیک وردپرس، یک بخش در پایین صفحه اضافه خواهد کرد و در ویرایشگر گوتنبرگ یک دکمه در سمت چپ برای شما به نام Yoast SEO اضافه میکند که میتوانید بر روی این دکمه کلیک کنید و تنظیمات یواست سئو را ببینید.
این دو بخش هیچ تفاوتی با هم ندارند و مثلاً اگر ما مطابق تصویر در باکس عبارت کلیدی کانونی بنویسیم تست، در پایین صفحه هم نوشته خواهد شد. درواقع هر تغییر در هر یک از این ویرایشگرها ایجاد کنید در آنیکی هم اعمال خواهد شد؛ پس فرقی نمیکند از کدامیک از این ویرایشگرهای سئو استفاده میکنید.

درواقع هر دو باکس یواست سئو یکی هستند و فقط ظاهرشان با یکدیگر متفاوت است.
امکانات یواست سئو: Corner Stone
قابلیت دیگری که یواست سئو دارد، این است که ما وقتی وارد بخش همه نوشتهها شویم، یواست سئو برای ما مشخص میکند که چه پستهایی شاخص هستند، پستهای شاخص یا کرنر استون پستهایی هستند که از پستهای دیگر سایت ما مهمتر هستند و در یک مقاله آموزشی در تلویزیون وردپرس در رابطه با Corner Stone بهصورت مفصل توضیح داده شده است که میتوانید آن را ببینید و متوجه شوید Corner Stone دقیقاً چی است.
در این بخش به شما نشان میدهدد که کدامیک از پستهای شما کرنر استون هستند، اگر بخواهید. اگر بخواهید پستی را به کرنر استون اضافه کنید، کافی است به ویرایش آن نوشته بروید و در بخش سئو» محتوای شاخص را باز کنید و گزینه “نشانهگذاری بهعنوان محتوای مهم” را روشن کنید.

حالا این پست به Corner Stoneها یا اضافه شده و میتوانید از آن استفاده کنید.
سایت مپ یواست سئو
قابلیت مخفی دیگری که یواست سئو دارد و خیلی از دوستانی که جدیداً با یواست سئو آشنا شدند، نمیدانند که این قابلیت وجود دارد، قابلیت سایت مپ یواست سئو است. این پلاگین بهصورت پیشفرض در نسخههای قبلی، یک بخش در منو خود به نام نقشه سایت داشت که ما در اینجا مشخص میکردیم نقشه سایتمان چطور تنظیم شوید و چه مواردی در نقشه سئو سایت ما نمایش داده شوند، بهصورت کلی هم میتوانستیم سایت مپ را فعال یا غیرفعال کنیم.
در نسخه جدید یواست سئو، سایت مپ بهصورت اتوماتیک کانفیگ میشود و هیچ نیازی به تنظیم کردن سایت مپ نیست، براساس اینکه مشخص میکنیم مثلاً پستها در سایت شما، در گوگل نمایش داده شوند یا خیر. یا اینکه کدام پستها نمایش داده شوند و کدامیک نمایش داده نشاند؛ سایت مپ بهصورت خودکار تنظیم میشود.
چرا سایت مپ یواست سئو اتوماتیک شد؟
مشکلی که در نسخه قبلی بود، کاربر یکی از پستها را NoIndex میکرد و در تنظیمات سایت مپ این پست را بهصورت Index تعیین میکرد؛ این پست در سایت مپ نشان داده میشد و وقتی ربات گوگل سراغ سایت شما میرفت، میدهید این پست وجود ندارد یا نو ایندکس است، که این موضوع باعث میشد شما در وبمستر تولز خودتان خطا دریافت کنید.
پس در نسخه جدید یواست سئو، این قابلیت بهصورت خودکار تنظیم شد. شما فقط این را مدنظر داشته باشید که بعد از نسب یواست سئو، کافی است “Sitemap-Index.XML” را به آخر آدرس سایت خود اضافه کنید تا سایت مپ خودتان را ببینید. اگر سایت مپ برای شما نمایش داده نشد یا خطایی دریافت کردید، کافی است یک پست در سایت خود منتشر کنید و بعد به سراغ سایت مپ بیایید و میبینید که سایت مپ شما بدون مشکل کار میکند و میتوانید از آن استفاده کنید.
یواست سئو یک نسخه حرفهای یا پریمیوم هم دارد که قابلیتهای بیشتری دارد، قابلیتهای یواست سئو پریمیوم را در جلسه بعدی بررسی میکنیم و به شما توضیح میدهیم اگر نمیخواهید نسخه حرفهای آن را خریداری کنید، چطور میتوانید استفاده از پلاگین رایگان یواست سئو را در کنار پلاگین های رایگان دیگر انجام دهید تا با امکانات یواست سئو نسخه حرفهای را داشته باشید.
موفق و پیروز باشید. 🙂
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام میهن وردپرس عضو شوید.
از بخش تنظیمات وردپرس > خواندن>تیک گزینه از موتور ها جست و جو بخواه محتوای سایت را بررسی نکنند را غیرفعال کنید این کار هم انجام دادم نشد
چند روز صبر کنید فعال خواهد شد.
با سلام من Sitemap-Index.XML را به اخر سایت اضافه میکنم اما خطای 404 میدهد پست هم اضافه کردم به سایت ولی مشکل حل نشد
سلام اروره صفحه شما نمی تواند ایندکس شود زیر افزونه ی یواست سئو میاد چطوری رفعش کنیم
با سلام و احترام
از بخش تنظیمات وردپرس > خواندن>تیک گزینه از موتور ها جست و جو بخواه محتوای سایت را بررسی نکنند را غیرفعال کنید