جلسه ۱: چگونه سایت بسازیم – آموزش ساخت سایت رایگان

3.7 / 5. تعداد رای: 1103

چگونه سایت بسازیم؟ آیا بدون نیاز به برنامه نویسی می‌توان سایت ساخت؟ بله. در این دوره آموزشی رایگان همراه شما هستیم تا سایت خود را از ۰ تا ۱۰۰ طراحی کنید.

در هر دوره‌ای با توجه به نیازهای جامعه روش‌های کسب‌وکار تغییر خواهد کرد. این روزها که همه با موبایل و کامپیوتر سروکار دارند طبیعتاً افراد برای خرید یک محصول خاص ابتدا نام محصول موردنظر را در گوگل جستجو می‌کنند. از کیفیت و قیمت محصول مطمئن می‌شوند و سپس به‌احتمال‌زیاد خرید خود را به‌صورت آنلاین انجام خواهند داد.

با بروز حوادث این دو سال اخیر و به‌ویژه همه گیری ویروس کرونا، که خیلی از مشاغل هفته‌ها تعطیل شدند، پس همه کسب‌وکارهای سنتی نیاز دارند تا خود را بادانش روز مردم هماهنگ کنند و از روش‌های سنتی به سمت روش‌های جدید کسب درآمد تغییر مسیر دهند. امروزه نیاز است تا همه ما یک کسب‌وکار اینترنتی داشته باشیم و روزبه‌روز در این زمینه موارد جدیدتری را یاد بگیریم.

داشتن درآمد کافی بدون نیاز به تخصص و سرمایه، ایده­آل تمامی افراد است. شناخت نیازهای جامعه و پاسخ به این نیازها باعث توسعه کسب‌وکار شما می­شود. رسیدن به درآمد ایده­آل بدون احتیاج به پرداخت هزینه‌­های اضافی و فقط با ابتکار عمل از ویژگی‌های این نوع کسب‌وکار است. پس بیایید همین‌الان در مسیر کسب درآمد اینترنتی (کسب درآمد در خواب) قدم بگذارید. بدون نیاز به پرداخت هزینه!

چرا ساخت سایت ضروری است

وب‌سایت ارتباط شما با مشتریانتان را راحت‌تر می‌کند، در هر شبانه‌روز می‌توانید محصول و خدمات خود را بفروشید، نیازی به حضور مداوم در محل کار نیست. درامد این شیوه خیلی زیاد است. به قول بزرگان تجارت، اگر می‌خواهید در خواب هم پول دربیاورید حتماً سایت داشته باشید. خب اگر قصد دارید آموزش را رایگان شروع کنید مطالعه این مقاله را ادامه دهید و با مبانی مقدماتی ساخت وب‌سایت اینترنتی آشنا شوید.

خب اگر قصد دارید آموزش را رایگان شروع کنید مطالعه این مقاله را ادامه دهید و با مبانی مقدماتی ساخت وب‌سایت اینترنتی آشنا شوید.

چگونه سایت بسازیم

در این آموزش قصد داریم برای شما مراحل راه‌اندازی یک سایت را توضیح دهیم. حتی موارد مناسب و کاربردی که اکثر طراحان سایت برای راه‌اندازی یک سایت به‌کار می‌برند را به شما عزیزان معرفی می‌کنیم.

اینجا به شما توضیح می­دهیم چگونه سایت خود را از صفر بسازید. پس از طی کردن مراحلی که در اینجا به آن اشاره می­کنیم به‌راحتی می‌توانید سایت خود را راه‌اندازی کنید.

درواقع شما از ۳ طریق می‌توانید سایت بسازید:

  • ساختن سایت از طریق ساخت یک وبلاگ و سپس نصب دامنه بر روی آن
  • استفاده از سایت سازها: شما باید در این سایت‌ها عضو بشوید و سپس وب‌سایت خود را ایجاد کنید.
  • استفاده از سیستم مدیریت محتوا یا CMS مثل وردپرس که درواقع نرم‌افزارهایی هستند که امکانات زیادی را برای ایجاد وب‌سایت‌های مختلف با کاربردهای گوناگون مثل فروشگاهی، شرکتی و… در اختیار شما قرار می‌دهند.

در مورد اول شما می‌توانید یکی از وبلاگ‌ها را انتخاب کنید و با ایجاد وبلاگ خود در آن فعالیت خود را شروع کنید و سپس با پارک دامنه روی وبلاگتان به‌راحتی صاحب سایت شوید. ولی این گزینه ایرادات زیادی دارد. یکی از ایرادهای اصلی آن این است که سایت شما جزو ساب دامنه وبلاگ اصلی به شمار می‌رود و با غیرفعال شدن این وبلاگ شما نیز سایتتان را از دست خواهید داد و دیگر ایراد این نوع سایت این است که وبلاگ تبلیغات خود را در سایت شما نمایش می‌دهد و اجازه ندارید تا آن‌ها را غیرفعال کنید و عملا شما کنترلی بر بخش تبلیغات سایت نخواهید داشت.

در گزینه دوم که در ارتباط با سایت سازها است، درواقع انگار شما بخشی از یک غرفه نمایشگاهی را اجاره می‌کنید، غرفه‌ای که همه‌چیزش آماده است و فقط کافی است دکور آن را طبق سلیقه خود عوض کنید و اجناستان را بچینید. این در ظاهر خوب و ارزان به نظر می‌رسد.

اما معایبی نیز دارد، در درازمدت شما باید هزینه بالایی را برای داشتن سایتتان پرداخت کنید، مالکیت کامل آن را در اختیار ندارید و مثل وبلاگ ممکن است ارائه‌دهنده سایت ساز فعالیتش را متوقف کند.

پیشنهاد ما گزینه سوم است که در مراحل اول شاید هزینه‌بر باشد، ولی مزایای بی‌شماری دارد. البته با پیشرفت برنامه‌های حوزه طراحی سایت این کار نیز دیگر هزینه بالایی لازم ندارد و شما با داشتن کمی اطلاعات به‌راحتی می‌توانید با هزینه اندکی صاحب سایت شوید.

اگر می‌خواهید وب‌سایتتان را بدون اینکه به برنامه‌نویسی نیازی داشته باشد راه‌اندازی کنید باید از روش سوم یعنی CMS استفاده کنید.

برای راه‌اندازی یک وب‌سایت به چند مؤلفه اصلی نیاز داریم؛ که یکی‌یکی به بررسی این مؤلفه‌ها می‌پردازیم. سپس آموزش صفرتا صد راه‌اندازی سایت به‌صورت عملی و مدیریت آن با سیستم مدیریت محتوای وردپرس را به شما آموزش می‌دهیم.

دامنه چیست

در پاسخ به این سوال که چگونه سایت بسازیم باید بدانید که اولین گام برای داشتن یک وب‌سایت انتخاب نام مناسب با فعالیت و خرید دامنه است. در اینترنت وب‌سایت شما باید یک آدرس منحصربه‌فرد داشته باشد تا مشتری‌های شما بتوانند با واردکردن آن در مرورگر به وب‌سایت شما دسترسی پیدا کنند. دامنه درواقع اسمی اختصاصی است که هر وب‌سایتی برای متفاوت بودن و قابل‌دسترس بودن نسبت به بقیه وب‌سایت‌ها به خود می‌گیرد.

دامنه چیست
دامنه چیست

پس شما باید سعی کنید نامی برای سایتتان انتخاب کنید که فهم آن برای کاربران سایت راحت باشد، به‌راحتی بتوانند آن را یاد بگیرند و بدون دردسر نام سایت شمارا جستجو کنند چرا که در آینده این نام برند فعالیت شما می باشد. نامی که برای سایتتان انتخاب می‌کنید دارای یک پیشوند (www) و پسوند می‌باشد (مثل ir, com, org). بنابراین قسمت اول هر دامنه www و قسمت دوم اسم دامنه (همان اسم سایت) و قسمت سوم پسوند موضوعی دامنه است.

ساختار دامنه
ساختار دامنه

بهترین پسوند دامنه

جالب است بدانید که اکثر دامین‌های دو حرفی درواقع مخفف نام کشورها می‌باشند (برای مثال ir مخفف شده Iran است یا us مخفف شده­ United States است). پسوند دامنه درواقع بیانگر نوع و زمینه فعالیت سایت شما است. مثلاً پسوند ir به این معنی است که سایت شما ایرانی می‌باشد و یا پسوند com که مخفف commerce است به معنی سایت تجاری می‌باشد.

برای مثال اگر یک سایت شرکتی دارید بهتر است از پسوند com. استفاده کنید البته دات کام به معنای Commercial است نه به معنای Company!

اما به این نکته توجه کنید؛ دامینی که انتخاب می‌کنید بهتر است با موضوع و محتوای سایتتان هماهنگ باشد، چون این موضوع بر روی سئو سایت اثر می‌گذارد. انتخاب یک دامین متناسب با سایت می­‌تواند سئو سایت را بالا ببرد و باعث شود سایت شما اعتبار بیشتری نزد گوگل به‌دست آورد.

ثبت دامنه مناسب

برای رسیدن به پاسخ این سوال که چگونه سایت بسازیم قبل از هر چیزی باید یک دامنه مناسب برای خود ثبت کنید.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که دامنه‌ها اختصاصی هستند بنابراین قبل از ثبت دامنه شما باید مطمئن شوید که دامنه مدنظرتان خالی است یا خیر. به‌صورت سالیانه خریداری می‌شوند. مثلاً شما یک دامنه را برای مدت یک یا چند سال خریداری می‌کنید، بعد از به اتمام رسیدن این دوره اگر دوباره دامنه‌ی خود را تمدید نکنید دیگران می‌توانند این دامنه را در اختیار بگیرند.

چند مثال درباره دامنه

به‌عنوان‌مثال دامنه سایت گوگل google.com و دامنه سایت میهن وردپرس mihanwp.com است. این یک تعریف کلی از domain سایت است و این دامنه بیانگر نام سایت شما، حوزه کاری شما یا ملیت شما باشد. به‌عنوان‌مثال دامنه‌های co. برای سایت‌های شرکتی و com. برای سایت‌های بین المللی (البته در اوایل برای سایت‌های فروشگاهی به‌کار می‌رفت.) و دامنه‌های ir. مختص کشور ایران می‌باشند. دامنه چیست؟

هزینه خرید دامنه

دامنه ir. هزینه بسیار پایینی دارد و چنانچه فعالیت خارج از کشور ندارید می‌توانید این دامنه را تهیه کنید. البته برخی از شرکت‌های ارائه‌دهنده هاست این دامنه را رایگان نیز ارائه می‌دهند. اعتبار دامنه ایران از یک سال تا 5 سال است؛ یعنی شما تا یک سال و 5 سال صاحب دامنه هستید و چنانچه در زمان مقرر دامنه‌تان را تمدید نکنید، دامنه به فرد دیگری واگذار خواهد شد. دامنه com. نیز به این صورت ارائه می‌شود و هزینه آن بالاتر از دامنه داخلی است. برای دامنه IR سالانه حدود ۱۰ هزار تومان و برای دامنه دات کام حدود ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌شود. توجه داشته باشید که دامین‌ها باید به‌صورت ماهانه یا سالانه تمدید یا خریداری شوند.

هاست چیست

بخش‌ هاست را می‌توانیم دقیقاً به یک فضای مغازه تشبیه کنیم. فضای مغازه شامل فضا برای تمامی اجناس و خدماتی است که شما به مشتری مغازه نمایش می‌دهید. هاست هم دقیقاً شامل محتوایی است که می‌توانید، به بازدیدکنندگان سایت نمایش دهید. این محتوا می‌تواند شامل متنی که همین‌الان در حال مطالعه آن هستید باشد، فرم یا تصویری که ابتدای همین مطلب دیدید و یا فیلمی که در سایت ما مشاهده خواهید کرد.

این اطلاعات روی هارد یک کامپیوتر قوی که همیشه به اینترنت متصل و همیشه روشن است، قرار دارند و ما با استفاده از دامنه می‌توانیم به این اطلاعات دسترسی داشته باشیم.

نحوه کارکرد هاست اشتراکی
نحوه کارکرد هاست اشتراکی

حالا باید دامین خود را روی یک هاست یا همان میزبان وب قرار دهید. هاست فضایی مشخص بر روی شبکه اینترنت هست که تمامی داده‌های سایت شما بر روی این فضا قرار می‌­گیرد. البته همین هاست‌ها نیز به چند دسته تقسیم‌بندی می‌شوند: هاست اشتراکی، هاست اختصاصی، هاست محلی (لوکال هاست)، هاست پرسرعت، هاست مجازی، هاست رایگان، هاست ابری، هاست نامحدود و هاست خوشه‌ای.

انواع هاست برای ساخت سایت

هاست‌ها ازنظر سیستم‌عامل به دو دسته تقسیم می‌شوند: ویندوز و لینوکس. شما برای مدیریت کردن هاستتان (مواردی مثل انتقال فایل و نصب قالب) باید از کنترل پنل استفاده کنید.

دو مدل هاست وجود دارد. هاست ویندوزی و لینوکسی که اینجا بیشتر در موردش توضیح داده‌ایم. البته قبل از ادامه کار بهتراست به‌صورت عملی آموزش خرید هاست و دامنه را مشاهده کنید:

قبل از انتخاب پلتفرم، نوبت به تهیه میزبانی وب یا هاستینگ می‌رسد. تمامی شما کاربران گرامی با بخش هاستینگ آشنایی کامل دارید و صد در صد میدانید برای راه‌اندازی سایت در ابتدا نیاز به تهیه هاست و ثبت دامنه است. پیشنهاد می‌کنم هاست یا سروری تهیه کنید که با وردپرس و قالب‌های حرفه‌ای سازگار باشد و حتما هاست لینوکسی باشد.

در اصل هاست فضایی است روی سرورهایی که سیستم‌عامل آن‌ها مبتنی بر لینوکس یا ویندوز هست. میزبانی وب خانه وب‌سایت شما در اینترنت است. هر وب‌سایت نیاز به میزبانی وب دارد و هر وب‌سایت نیازهای متفاوتی دارد. پس در خرید هاست وسواسی عمل کنید، چراکه هاست خوب به معنی سایت سریع، سئوی خوب، ترافیک خوب، پشتیبانی خوب و… است. می‌توانید راهنمای خرید هاست را در سایت ما مطالعه کنید. همچنین می‌توانید از بین بهترین هاستینگ‌های ایرانی یکی را انتخاب کنید.

قیمت هاست چقدر است

برای مثال هرچه فضای ذخیره اطلاعات بیشتری بخواهید هزینه شما بیشتر می‌شود. سرویس‌های میزبانی وب رایگان هم برای استفاده وجود دارند، ولی با توجه به اینکه دارای محدودیت هستند و استانداردهایی را رعایت نمی‌کنند، پیشنهاد نمی‌شود که از این هاست‌ها استفاده کنید.

پس در انتخاب شرکتی که قصد دارید هاستتان را از آن خریداری کنید، خیلی دقت کنید. همان‌طور که در قسمت قبل گفته شد باید دامین خود را ماهانه یا سالانه خرید یا تمدید کنید، هاست هم مانند دامین باید به‌صورت ماهانه یا سالانه خریداری یا تمدید شود.

هاست ویندوز یا لینوکس

هاست ویندوزی یا لینوکس
هاست ویندوزی یا لینوکس

از محبوب‌ترین کنترل پنل‌های ویندوزی می‌توان به Website Panel, Plesk و از محبوب­ترین کنترل پنل‌های لینوکسی می‌توان به Cpanel, DirectAdmin اشاره کرد.
معمولاً برای سایت‌هایی که با زبان asp.net و پایگاه داده‌ی MYSQL ساخته می‌شوند از هاست‌های ویندوزی استفاده می‌شود.
سایت‌هایی که با زبان php و پایگاه داده‌ی MYSQL ساخته می‌شوند نیز، از هاست‌های لینوکسی استفاده می‌شود.
با توجه به اینکه وردپرس با زبان php توسعه‌یافته است، پیشنهاد می‌کنیم از هاست‌های لینوکس استفاده شود.

ویژگی های یک هاست مناسب

بیایید ببینیم یک هاست خوب باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد:

فضای هاست

میزبان وبی که انتخاب می‌کنید خیلی اهمیت دارد چون فضایی است که اطلاعات سایت بر روی آن قرار می‌گیرد و باید با توجه به میزان محتوا و حجم اطلاعاتی که قرار است روی سایت قرار دهید انتخاب کنید؛ هزینه سرویس‌های میزبانی وب با توجه به امکاناتی که در اختیار شما قرار می‌­گیرد، متغیر است.

پهنای باند

پهنای باند را مانند جاده‌ای تصور کنید که شما را به مقصد می‌رساند. پس هرچه جاده‌تر از عرض مناسب و شلوغی کمتری برخوردار باشد، شما سریع‌تر به مقصد می‌رسید. با داشتن پهنای باند، کاربران شما سریعا به سایت شما وصل می‌شوند. با رشد سایت قطعا ترافیک ورودی به سایت نیز بالا می‌رود و اگر پهنای باند خوبی نداشته باشید و کاربران در ورود به سایت شما با مشکلاتی مواجه شوند، این خود بر کاهش بازدید اثر خواهد گذاشت. در برخی شرکت‌های هاستینگ، پهنای باند را مبنای حجم اطلاعات دریافتی و ارسالی در نظر می‌گیرند. دقیقا مثل اینترنتی که ماهانه خریداری می‌کنید و مثلا ۵۰ گیگابایت حجم دانلود و آپلود دارد.

کنترل پنل

کنترل پنل مانند بخش تنظیمات گوشی است که ارتباط شما را وب‌سایتتان راحت می‌کند و دارای امکانات خیلی زیادی است. دو نوع کنترل پنل در هاست ارائه می‌شود: CPanel و دایرکت‌ادمین که هر دو تقریبا کارکرد مشابهی دارند و فقط چیدمان المان‌ها در این دو تفاوت‌هایی دارد.

برخی از امکانات مشترک در هر دو کنترل پنل

  • مدیریت اکانت
  • مشاهده حجم مصرفی هاست
  • مشاهده مصرف پهنای باند
  • مدیریت مراکز داده (database)
  • افزودن دامنه به هاست
  • نصب سیستم مدیریت محتوا و قالب سایت
  • مدیریت فایل
  • بخش دانلود و آپلود
  • ایمیل اختصاصی برای سایت
  • امنیت
  • بکاپ گیری
  • افزونه دامنه و ساب دامین و….

بعد از خرید هاست و دامنه

پس برای راه‌اندازی یک وب‌سایت به دو موردنیاز است که حتما باید داشته باشید:

  • دامنه یا همان نام سایت
  • هاست یا همان فضای سایت

بعد از تهیه این دو مورد باید دامنه را به‌وسیله‌ی DNSهایی که شرکت ارائه‌دهنده هاست در اختیار شما قرار داده است به هاست خود متصل کنید.

سایت استاتیک یا داینامیک

قبل از خرید هاست و دامنه و …. نیاز دارید که با انواع سایت‌ها آشنایی پیدا کنید و هریک از ویژگی‌های آن­‌ها را بهتر بشناسید تا بتوانید با توجه به نیازتان یک انتخاب درست داشته باشید، پس با ما همراه باشید تا با انواع آن‌­ها آشنا شوید.

سایت‌های استاتیک (ایستا)

سایت استاتیک یا پویا وب‌سایتی است شامل فایل‌هایی کاملا ثابت و غیرقابل تغییر که شما برای تغییر محتوای سایت خود نیاز به تغییر کدهای این فایل‌ها دارید. پس هیچ پنل مدیریتی برای تغییر محتوای سایت خود ندارید. این سایت‌ها بیشتر برای افرادی مناسب است که در سال شاید یک یا دو بار بخواهند تغییری در سایتشان ایجاد نمایند.

هزینه داشتن این سایت خیلی کم است ولی امکانات خیلی محدودی هم دارد. سایت استاتیک همان چیزی است که مشاهده می‌کنید و در پشت پرده خبری نیست. سرعت لود خیلی بالایی دارد.

سایت داینامیک (پویا)

در این مدل سایت، شما با یک زبان برنامه‌نویسی خاص سایت خود را راه‌اندازی می‌کنید. پس یک پنل مدیریت برای تغییر محتوای سایت خود دارید و خیلی راحت می‌توانید محتوای سایت خود را از طریق پنل مدیریت سایت‌تان تغییر دهید. 

در تصویر زیر تفاوت کامل سایت‌های داینامیک و استاتیک را مشاهده خواهید کرد:

انواع سایت استاتیک و داینامیک
انواع سایت استاتیک و داینامیک

سایت استاتیک بسازیم یا داینامیک

حالا باید ببینیم کدام نوع وب‌سایت برای شما مناسب است.

امنیت

سایت‌های استاتیک (ایستا) نسبت به سایت‌های داینامیک (پویا) امنیت بالاتری دارند، البته اگر در برنامه‌نویسی سایت‌های داینامیک (پویا) از شیوه‌های درست استفاده شود، می‌توان امنیت سایت را بالا برد.

ایجاد تغییرات در محتوا

 اما با توجه به اینکه سایت‌های داینامیک (پویا) دارای پنل مدیریت یا نرم‌افزارهای مدیریت محتوا مثل وردپرس هستند، بدون داشتن دانش برنامه‌نویسی می‌­توان هر نوع تغییری در آن اعمال کرد و با توجه به اینکه نیازی به مراجعه کردن به طراح وب نیست بخشی از هزینه‌های به‌روزرسانی و اعمال تغییرات از بین می‌­رود.

اگر وب‌سایت شما دارای بخش اخبار است به‌صورت کلی باید قید سایت‌های ایستا را بزنید. چون در سایت‌های استاتیک نمی‌توانید هیچ تغییری به‌صورت روزانه ایجاد کنید یا اخبار جدیدی روی سایت خود منتشر کنید.

اگر سایت شما نیاز به اعمال تغییرات زیادی داشته باشد، سایتتان را باید از نوع داینامیک یا پویا انتخاب کنید تا نیازی به پرداخت هزینه به طراح وب نداشته باشید و خود بتوانید این تغییرات را به‌راحتی اعمال کنید. ولی اگر سایت کوچکی راه‌اندازی می‌کنید که نیاز به اعمال تغییرات ندارد و فقط یک محتوای ثابت خواهید داشت، سایت از نوع استاتیک یا ایستا برای شما گزینه‌ی بهتری خواهد بود.

با این توضیحات اگر می‌خواهید وب‌سایتی داینامیک داشته باشید، بهتر است با بخش مدیریت محتوا نیز آشنا شوید. در ادامه به معرفی سیستم‌های مدیریت محتوا خواهیم پرداخت و به شما کمک می‌کنیم تا بهترین آن را انتخاب کنید.

سیستم مدیریت محتوا

این سیستم در دو شکل ارائه می‌شود یا به‌صورت پولی عرضه می‌شود که اختصاصی هم نامیده می‌شود و برای کارهای خاصی استفاده‌شده و کاربرد محدودی دارد.

سیستم مدیریت محتوای متن‌باز رایگان هستند. همه می‌توانند از این سیستم استفاده کنند و نیازی به پرداخت هزینه ندارند. ویژگی‌های مفید این سیستم‌ها این است که برای داشتن آن‌ها در طولانی‌مدت نیز هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید. به دلیل اینکه متن‌باز هستند، همه می‌توانند در آن تغییراتی ایجاد کنند. قالب‌های بسیار زیادی برای آن‌ها ارائه‌شده است. موتورهای جستجو هم این سیستم‌ها را دوست دارند. 🙂

انواع سیستم مدیریت محتوای متن باز

  • وردپرس (WordPress)
  • جوملا (Joomla)
  • دروپال (Drupal)
  • اوپن کارت (open cart)

در بین سیستم‌های مدیریت محتوای فوق وردپرس کاربرد گسترده‌ای دارد و بیش از ۴۰ درصد سایت‌های کل جهان از این CMS استفاده می‌کنند. این سیستم برخلاف رایگان بودن بسیار قدرتمند است و امکانات فوق‌العاده بالایی دارد و همه افراد با هر سطح از دانش می‌توانند با این سیستم کار کنند.

برخی از مزایای وردپرس

  • پلتفرم منعطف
  • دسترسی سریع و آسان
  • نصب و راه‌اندازی آسان
  • بروز رسانی خودکار
  • شامل ابزارهای کامل جهت راه‌اندازی انواع سایت‌ها
  • افزونه‌های بسیار کاربردی که کار با سایت را راحت می‌کند.
  • دارای پوسته و قالب‌های خیلی متنوع

آن‌چه در ادامه می‌آموزیم

با مطالعه مطالب فوق حال می‌توانید درباره روش ساخت سایت تصمیم درستی بگیرید. در این انتخاب حتما مسیر شغلی‌تان را برای درازمدت در نظر بگیرید و بدانید کدام نوع طراحی سایت برای شما بهتر است. اگر نمی‌خواهید هزینه بالایی برای داشتن سایت کنید، بهتر است طراحی سایت با وردپرس را کامل یاد بگیرید. با یادگیری طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس به‌راحتی می‌توانید برای اطرافیانتان نیز سایت بسازید و از این راه کسب درآمد هم داشته باشید.

در جلسه بعدی به‌صورت کاملا عملی به شما توضیح خواهیم داد که چگونه دامنه را ثبت کنیم. اصلا نگران نباشید. در جلسات بعد با وردپرس، خرید هاست و … آشنا خواهید شد. شما را تا داشتن یک وب‌سایت عالی همراهی می‌کنیم.

آموزش کامل وردپرس

این مقاله بخشی از دوره آموزش رایگان وردپرس هست. با مشاهده این دوره رایگان، می‌توانید کار با وردپرس را به صورت کامل یاد بگیرید.

دوره رایگان آموزش وردپرس
نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U35187 ۱۹ آذر ۱۴۰۲

    بسیا رعالی مثل همیشه . آپدیت ویدعوها واقعا عالی و باعث میشه انگیزه ی مخاطب برای دیدن فیلم بیشتر بشه. جا داره ازتون تشکر کنم جناب راد . من فردی هستم که از همین آموزش های رایگان و قالب اهورا ی بسیار عالیتون طراحی سایت رو یاد گرفتم.

  2. U334543 ۱۴ آذر ۱۴۰۲

    سلام
    میخواستم بدونم برای عضویت و ورود کاربر به سایت از چه افزونه ای استفاده و آیا میهن پنل رایگان هم میشه استفاده کرد؟

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۱۶ آذر ۱۴۰۲

      درود
      بله میتونید از نسخه رایگان میهن پنل برای ثبت نام و ورود کاربر در سایتتون استفاده کنید

  3. U333271 ۲۵ آبان ۱۴۰۲

    سلام استاد خوبین خسته نباشید وقتتون بخیر
    خواستم بدونم با اومدن قالب های اماده ای که طراحان سایت میسازان و میدن دست مشتری و اموزش رایگان ساختن سایت که همه جا میشه پیداشون کرد که این روزا خیلی زیاد شده بازم ما میتونیم با یادگیری طراحی سایتی که داخل دوره برتر اموزش دادین کار پیدا کنیم و اینکه میتونیم روی این کار واسه یه عمر حساب کنیم؟
    ممنون از پاسخگوییتون❤🙏

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۲۵ آبان ۱۴۰۲

      سلام
      قطعا پیشنهاد میشه دوره سایت برتر رو مشاهده کنید چون توی این دوره به صورت حرفه ای و تخصصی آموزش طراحی یک سایت و سئو و سرعت و امنیت و دیگر مواردی که برای ساخت یک سایت حرفه ای نیاز هست رو به صورت کامل و از 0 تا 100 آموزش داده ایم

  4. U332540 ۱۳ آبان ۱۴۰۲

    سلام وقت بخیر من در دایرکت ادمین public_htmlرو ژاک کردم الان باید چیکار کنم که فایل از اول ها به دایرکت ادمین برگرده

  5. U331225 ۲۵ مهر ۱۴۰۲

    با سلام یه سوال داشتم . در قالب اهورا در قسمت المانهای اهورا یک اسلایدر جعبه ای وجود دارد که دکمه هاش کار نمیکنن و نمیشه لینک داد در حالت عادی با دکمه ساده میتونم لینک رو ثبت کنم اما توی اسلایدر با وجود اینکه دکمه قرار گرفته ولی نمیشه لینک داد
    خواستم بدونم مشکل از کجاست؟
    ممنون

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۲۶ مهر ۱۴۰۲

      سلام
      لطفا در ارتباط با محصول خریداری شده هر سوال و یا مشکلی که دارید با بخش پشتیبانی سایت از طریق تیکت مطرح بفرمایید

  6. U331329 ۲۱ مهر ۱۴۰۲

    سلام. وقت بخیر!
    من یه سایت سفارش دادم اما متوجه شدم که متاسفانه طراح آشنایی مورد نیاز رو نداشت. خودم یادگیری رو شروع کردم اما هنوز نمیتونم مشکل رو برطرف کنم. چطور میتونم از شما برای حل مشکل کمک بگیرم؟ *سایت فروشگاهی هستش و اگه نتونم مشکل رو هرچه رفع کنم کارم آسیب میبینه.!

  7. U331110 ۱۷ مهر ۱۴۰۲

    سلام یه قالب روی زمپ نصب کردم و نمیتونم پاکش کنم توی جزیات پوسته هم دکمه حذف نداره و قالب دیگه هم که فعال میکنم باز هم همین قالب رو نشو میده لطفا راهنماییم کنیم ممنون

  8. U325463 ۱۶ مهر ۱۴۰۲

    سلام وقت بخیر خسته نباشین، مرسی بابت آموزش خوبتون
    اخر مقاله که عکس خودتون هست و کنارش نوشتین میلیونها کیلومتر اسکرول کردم………….
    اینو چجوری درست کنم بزارم اخر مقالم؟

  9. U330514 ۵ مهر ۱۴۰۲

    سلام من اهورا روی سایت نصب کردم دکمه پاپ اپ که خودش اضاف میکنه وقتی ثبت نام میزنم میبرتم به پنل مدیریت وردپرس که نام کاربری و رمز عبور میخواد میخوام مشتری ثبت نام کنه چجور درستش کنم با سپاس

  10. U330366 ۲ مهر ۱۴۰۲

    سلام. مدل دوربینی که باهاش فیلم برداری میکنید چیه؟ خیلی کیفیتش خوبه

  11. U330240 ۳۱ شهریور ۱۴۰۲

    عالی هستی استاد جون تا حالا همچین استادی ندیده بودم مرسی که هستی

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۱ مهر ۱۴۰۲

      سلام
      مرسی از توجه شما خوشحالیم که اموزش های سایت مفید بوده
      شادوسلامت باشید

  12. U325634 ۵ شهریور ۱۴۰۲

    سلام استاد عزیز وقت بخیر، من میخوام برای مشتری یه سایت آزمون آنلاین برای کنکوری ها طراحی کنم و میخوام افزونه آزمون ساز رو بخرم ، ممکنه بفرمایید آیا قالب اهورا باهاش سازگاره یا نه ، اگر نیست میفرمایید چه قالبی بخرم؟ و اینکه من میخوام سایت برای هر دانش آموز یه پنل کاربری داشته باشه ک از اون طریق باهاش در ارتباط باشیم ، افزونه پنل کاربرری که در سایت شما به فروش میرسه مناسبه ؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

    • Reza Rad رضا راد ۶ شهریور ۱۴۰۲

      سلام وقت بخیر بستگی به افزونه مورد نظر داره ولی معمولا اهورا با همه افزونه‌ها سازگاری داره. میهن پنل خیر برای اینکار مناسب نیست. بازم امکاناتش رو چک کنید.

  13. U328821 ۵ شهریور ۱۴۰۲

    سلام وقت بخیر
    با تبلت ویندوزی هم میشه طراحی سایت رو شروع کرد چون علاقه زیادی به این کار دارم ولی فعلا شرایط تهیه لپ تاپ رو ندارم

  14. U327278 ۲۸ مرداد ۱۴۰۲

    سلام خسته نباشید ، سپاس از اموزش‌های خوبتون
    برای اپلود کردن ویدئو و شخصی سازی ، بطوری که هیچ عکس نتونه وقتی داره فیلم رو از سایت تماشا میکنه از صفحه هیچ عکس و فیلمی نگیره و نتونه اون رو دانلود کنه هست؟

  15. U323365 ۱۳ مرداد ۱۴۰۲

    سلام وقت بخیر آیا راهی وجود داره تا در صفحه برچسب ها کامنت گذاری رو فعال کنیم؟

  16. U327473 ۱۲ مرداد ۱۴۰۲

    با سلام و عرض ادب خدمت استاد.من یک فایل فشرده روی هاست سی پنل خود بارگزاری کردم فایل دارای پسورد است و من رمز آن را دارم اما نمیدانم چگونه پسورد را به آن بدهم توی هیچ مرحله ای از من پسورد نمیخواهد.ممنون میشم پاسخ دهید.

  17. U327291 ۹ مرداد ۱۴۰۲

    سلام وقتتون بخیر من میخوام تمرین کنم باید برای هاست . دامنه هزینه کنم یا رایگانم میشه تمرین کرد؟

  18. U325634 ۱ مرداد ۱۴۰۲

    اقای راد یه چیزی رو می فرمایید؟ ممکنه هوش مصنوعی جای طراحان سایت رو هم بگیره؟ نگران باشیم؟

  19. U323351 ۲۶ تیر ۱۴۰۲

    سلام خسته نباشید چگونه میتونم با قالب اهورا برای یک محصول تنوعی مثل گارانتی و رنگ تعریف کنم ایا باید افزونه ای نصب کنم

    • Reza Rad رضا راد ۲۷ تیر ۱۴۰۲

      سلام خیر از محصولات متغیر ووکامرس استفاده کنید.

      • U327960 ۲۳ مرداد ۱۴۰۲

        سلام روز خوش
        قالبی که برای سایت ازش استفاده میشه بعد از راه اندازی و استفاده بعد از مدتی میشه اونو تغییر داد و از یه قالب دیگه استفاده کرد یا امکانش نیست.

        • Reza Rad رضا راد ۲۳ مرداد ۱۴۰۲

          سلام روز بخیر بله میشه اما پیشنهاد میشه از ابتدای کار یک قالب رو انتخاب کنید که بعدا دردسر تغییر قالب رو نداشته باشین

  20. U325150 ۲۴ تیر ۱۴۰۲

    سلام
    من واسه پدرم آرایشگاه داره برا اون سایت ساختم میخوام فقط نمونه کار بزارم توش به نظر شما از کدوم قالبتون استفاده کنم ؟

  21. U326149 ۲۱ تیر ۱۴۰۲

    سلام به عنوان یک دانش اموز15 ساله برای ساخت سایت و نداشتن ایده ای دراین باره ولی داشتن علاقه شدید درباره ساخت سایت چه پیشنهادی دارید . البته کمی هم اطلاعات درباره ساخت سایت دارم. اما مشکل اصلی نداشتن ایده و قیمت های بسیار بالای دامنه و هاست موجود در بازار است
    با دریافت هاست های رایگان به دلیل محمدودیت هایی که هاست های رایگان دارد نمیتوان سایت را توسعه داد
    درواقع یک دانش آموز با دیدن این مشکلات از فکر ساخت سایت منصرف میشود
    درکل چه پیسنهادی دارید ؟ ایا راه دیگری هم وجود دارد ؟؟؟؟؟

    • Reza Rad رضا راد ۲۱ تیر ۱۴۰۲

      سلام هاست رایگان اصلا پیشنهاد نمیشه. یه هاست ارزون قیمت بخرید. در مورد ایده شما به هر کاری علاقه دارید سایت در زمینه اون راه اندازی کنید. مثلا بازی کامپیوتری. بعد با تبلیغات کسب درآمد کنید.

      • U326149 ۲۱ تیر ۱۴۰۲

        سلام مجدد. اول اینکه خیلی ممنون بابت پاسخگویی سریع .دوما اینکه ایا برای یادگیری، هاست ارزانی سراغ دارید ؟
        متشکرم

        • Reza Rad رضا راد ۲۲ تیر ۱۴۰۲

          سپاس از شما. توی صفحه بهترین هاست وردپرس تو سایت خودمون هاست های ارزون رو هم معرفی کردیم.

  22. U326128 ۲۰ تیر ۱۴۰۲

    سلام وقتتون بخیر
    برای سایت استاتیک باید چیکار کنم؟از وردپرس استفاده کنم یا مسیر دیکه ای داره
    ممنون از محتوا خوبتون

  23. U21232 ۶ تیر ۱۴۰۲

    جامعه ای که نیومد بسته شد. اینم مرجع وردپرس. هر چیزی پول توش نباشه بسته میشه

    • Reza Rad رضا راد ۶ تیر ۱۴۰۲

      برای پاسخگویی سریعتر به سوالات شما مجددا تمام سوالات رو خودمون پاسخ میدیم توی بخش نظرات

  24. U325150 ۱ تیر ۱۴۰۲

    سلام من تو وردپرس ثبت نام کردم وقتی میخوام بهش ورود بشم خطای میاره مینویسه کوکی ها مسدود شده اند .
    شما فیلم آموزشی جهت برطرف کردن مشکل مسدودی کوکی ندارین ؟

  25. U325150 ۲۸ خرداد ۱۴۰۲

    سلام
    من با آموزش ۲ ساعتی شما سایت ساختم
    دامنه رو ساختم
    بعد سرور رو هم گرفتم
    هر دو رو از سایت ایران سرور خریدم
    بعد dns های دامنه رو به سرور متصل کردم
    ۲۴ ساعت گذشته ولی هیچی نیس تو گوگل اسم دامنه رو مینویسم نمیاره هیچی مینویسه که غلطه ؟ به نظر شما من چکار کنم

  26. U325072 ۲۷ خرداد ۱۴۰۲

    سلام خسته نباشید جناب راد
    یه سوال داشتم
    ببخشید ایا از ترافیک سایت میشه درامد کرد

  27. U323102 ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

    سلام خسته نباشید جناب راد
    یه سوال داشتکم از خدمتتان
    من وقتی ادرس سایتمو میزنم این ارورو This site can’t be reached رو میده درحالی که تا چند روز پیش به درستی کار میکرد
    روی دستگاه های دیگه و با خط اینترنت های متفاوتم چک کرده باز همین مشکلو داره.نمیدونم چیکار باید کرد

  28. U322910 ۲۳ فروردین ۱۴۰۲

    با عرض سلام و خسته نباشید
    ببخشید برای حتی اموزش اولیه که ی سایت بسازیم به صورت تمرینی باید دامنه و هاست خریداری کنیم؟
    سپاس

  29. U321450 ۲۸ بهمن ۱۴۰۱

    سلام خسته نباشید ….
    برای تمرین و مسلط شدن میشه از لوکال هاست استفاده کرد ؟؟؟
    و اینکه من با لوکال هاست چطور میتونم وارد پیشخوان وردپرس بشم چون من url زمانورودو استفاده نکردم و فقط یک اسم بوده

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۳۰ بهمن ۱۴۰۱

      درود
      بله میشه هیچ مشکلی نیست
      این آموزش رو مشاهده کنیدhttps://mihanwp.com/install-wordpress-xampp/

  30. U319603 ۱۴ دی ۱۴۰۱

    سلام وقت بخیر جلسه ی اول آپدیت شده و خیلی بهتر از قبل شده و تقریبا میتونم بگم بی نقصه ولی سئوال اینه که … جلسات بعدی کی آپدیت میشن ؟

  31. U315978 ۱ شهریور ۱۴۰۱

    با سلام و وقت بخیر
    مقاله بسیار خوب و آموزنده بود.
    خواستم تشکر کنم. توضیحات کامل و کاملا گویا بود.
    با سپاس فراوان
    مریم

  32. U310946 ۳۱ مرداد ۱۴۰۱

    سلام و درود. یه سوال داشتم. بعد از آپدیت برخی پلاگین ها مخصوصا دکان، بعضی از قسمت ها از فارسی تبدیل به انگلیسی شدن. چطور باید فارسی شون کنم؟….
    همچنین در آپدیت جدید وردپرس، مکان بخش دیدگاه ها تغییر کرده به : محصولات > دیدگاه ها
    که بعد از تغییر متن ها هم انگلیسی شدن. چطور میشه فارسی کرد؟
    لینک بخش انگلیسی در دیدگاه های وردپرس بعد از آپدیت:

    • Reza Rad رضا راد ۳۱ مرداد ۱۴۰۱

      سلام از بخش بروزرسانی باید ترجمه رو بروزرسانی کنید. در مورد دکان باید نسخه دکان رو فارسی کنید با استفاده از poedit و از نسخه کامل دکان (اوریجینال) استفاده کنید.

  33. U17063 ۱۱ مرداد ۱۴۰۱

    سلام وقت بخیر
    ببخشید میتونم بپرسم پلیر ویدیوهای سایتتون چی هست؟
    خیلی ساده و شیک نمایش میده.
    من چطور میتونم پلیر ویدیو‌های سایتم رو شبیه سایت شما کنم. قالب سایتم فلت سام هست.

    سپاسگزارم.

  34. U309927 ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

    سلام من یک سایت با ورد پرس ساختم ولی وقتی با گوشی بازش میکنم تنظیماتش بهم ریختس دلیلش چیه

  35. U312576 ۲۹ اسفند ۱۴۰۰

    سلام و درود جلسه اول را مرور کردم عالی و جذاب سپاس با تمام توان ادامه میدم سپاس از استاد و همه دست اندر کاران میهن ورد

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۶ فروردین ۱۴۰۱

      درود بر شما سال نو مبارک
      سپاس از توجه و لطف شما
      همیشه شاد و پیروز باشید

  36. U311586 ۲۵ بهمن ۱۴۰۰

    سلام خسته نباشید
    یه سوال داشتم
    هاست لینوکس با ویندوز فرق داره
    من ویندوز دارم می خوام ببینم آموزش های شما مخصوص لینوکس یا برای ویندوز هم همونه؟

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۲۵ بهمن ۱۴۰۰

      درود
      هاست ویندوز اصلا مناسب وردپرس نیست. فقط هاست لینوکس و وردپرس تهیه کنید. آموزش های ما بر این اساس هست

      • U311586 ۲۵ بهمن ۱۴۰۰

        سوال بنده اینکه من لپ تاپم سیستم عامل ویندوز هستش میشه با این لپ تاپ آموزش های شمارو ببینم و سایت بسازم؟

  37. U310828 ۲۱ دی ۱۴۰۰

    سلام.من یه وبسایت میخوام فقط برای وریفای کردن تو یه برنامه خارجی.آیا دامنه ir جوابگو هست؟

  38. U310732 ۱۷ دی ۱۴۰۰

    خیلی ممنون از آموزشتون، مهمترین بحث در طراحی سایت همین انتخاب ساخت سایت بصورت رایگان هست یا با وردپرس

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۱۸ دی ۱۴۰۰

      درود بر شما
      سپاس از توجهتون

    • U313780 ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

      سلام ممنون از آموزشهای خوبتون
      یه سوال داشتم
      اگر بخواهیم سایتی طراحی کنیم که کاربران سایت با ثبت نام در سایت ما بتوانند کارهای خود رو مثلا جزوه یا چیز دیگری رو بفروشند چه تپل کاربری باید طراحی کنیم؟
      سپاس

      • Reza Rad رضا راد ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

        سلام سپاس از شما. از پلاگین دکان میتونید استفاده کنید. تو سایت هست رایگان

  39. U310396 ۲۹ آذر ۱۴۰۰

    سلام خسته نباشی من بخواهم یه ویدیو به لینک کنم لینکش تو سایت بزارم باید حیکار کنم

  40. U42211 ۲۳ مرداد ۱۴۰۰

    سلام خسته نباشید
    من میخوام پست تایپ ام رو با یک کد html که نوشتم داخل المنتور نمایش بدم , راهی به غیر از استفاده از شورتکات هست ؟