آموزش حذف قالب وردپرس از سایت بصورت کامل

خیلی مواقع ممکنه شما بخواهید به هر دلیلی قالب سایت خودتان را غیرفعال و یا حتی حذف کنید؛ اما خب این مورد ممکنه از نظر شما ناامن به نظر برسه ولی از طرف دیگه شدیداً به آن نیاز دارید، مثلاً ممکنه شما پوسته سایت خودتان را تغییر داده باشید که در چنین وضعیتی بخواهید قالب قبلی را حذف کنید. برای حذف قالب وردپرس این مقاله را ادامه دهید.
بههرحال ما امروز تصمیم گرفتیم این نگرانی شما را از بین ببریم و یک روش راحت و ایمن بهتون آموزش بدیم که بتوانید با استفاده از اون، خیلی راحت پوسته خودتان را غیرفعال یا حذف کنید بدون اینکه کوچکترین تأثیری روی سایت داشته باشد.
آنچه در این مقاله میخوانید
چرا باید حذف قالب وردپرس را انجام بدیم
برخی از افراد با خودشون این فکر را میکنند که اصلاً چرا باید قالب وردپرس را از در سایت حذف کنند و این قالب چه تأثیری در سایت داره؟ که در جواب این دسته میتونیم به موارد زیر اشاره کرد:
فضای سرور خودتان را از دست ندید!
فراموش نکنید که هرچه شما فضای بیشتری در سرور خودتان داشته باشید، عملکرد سایتتون بهتر خواهد بود، پس چه لزومی داره بخواهید پوستههای وردپرسی که از اونها استفاده نمیکنید را در سرور خودتان نگه دارید و فضای اضافی اشغال کنید؛ درصورتیکه میتوانید با حذف کردن اونها، سرعت سایت خودتان را تا حدودی افزایش دهید.
علاوه بر این، اگر بخواهید از سایت خودتان یک نسخه پشتیبانی تهیه کنید، این قالبهای بلااستفاده میتونن زمان بکآپگیری را افزایش بدن و این موضوع میتونه روند اسکن افزونههای امنیتی را هم افزایش دهد.
امنیت سایتتون به خطر میافتد!
همچنین شما میدونید که قالبهای وردپرس با استفاده از PHP نوشته میشوند و میشود هکرها میتونند از طریق این موارد بهعنوان یک نقطه ورود به سایت شما استفاده کنند و این یعنی کاهش امنیت سایت و به خطر افتادن سایت شما. برخی از افراد با خودشون این فکر را میکنند که اگر قالبی روی سایت غیرفعال باشد، پس بههیچوجه نمیتونه روی سایت تأثیر داشته باشد؛ درصورتیکه میتونیم به جرات بگیم که امنیت سایت شما ممکنه حتی با یک پوسته غیرفعال آلوده هم به خطر بیافتد.
مورد بعدی این هستش که شما حتی اگر از این قالبها استفاده هم نکنید، بههرحال پیغام بهروزرسانی پوسته را دریافت میکنید که این ممکنه برای بعضی از افراد ناخوشایند باشد.
یک راهحل دیگه برای تست قالب پیدا کنید
یک سری از افراد هم هستند که برای تست کردن هر قالبی، آن را روی سایت خودشون فعال میکنند و اگر از آن خوششون نیاد میرن سراغ قالب بعدی! خب تبریک میگم شما اشتباهترین راه ممکن را انتخاب کردید.:)
فرقی نمیکنه شما مبتدی هستید یا حرفهای، باید این را بدونید که وبسایت زنده شما جای مناسبی برای آزمایش پوسته وردپرسی نیست و این میتونه درعینحال که فضای زیادی از سرور شما اشغال میکند، برای سایت شما ناامن هم باشد.
پس بهتون پیشنهاد میکنم برای امتحان کردن یک قالب وردپرس، از یک سایت آزمایشی و یا وردپرس محلی استفاده کنید؛ در این صورت شما میتوانید هر چقدر که بخواهید قالبهای جدید را امتحان کنید بدون اینکه کوچکترین تأثیری روی سایت اصلی خودتان بگذارید.
فرق بین حذف و غیرفعال کردن قالب وردپرس
خب اول بریم سراغ این موضوع که شما میتوانید به هر اندازه که میخواهید در سایت خودتان قالب نصب کنید اما این موضوع به این معنی نیست که میتوانید در عین واحد چند پوسته را بهصورت همزمان فعال کنید، وردپرس به شما این اجازه را میدهد که تنها یک قالب روی سایت خودتان فعال داشته باشید.
درسته که این قالبها فعال نیستند اما همچنان در سایت شما وجود دارند و همانطور هم که گفتم بهروزرسانیهای اونها را دریافت میکنید و این در حالی است که اگر یک قالب از سایت شما حذف شده باشد، یعنی بهصورت کامل حذف شده و شما هیچ پیغامی مربوط به آن دریافت نمیکند.
اگر شما یک پوسته را غیرفعال کنید، پروندههای مربوط به آن قالب هنوز هم در سایت شما وجود دارد، اما اگر قالب را حذف کنید، تمامی فایلهای آن هم حذف خواهد شد.
امنیت سایت با حذف کردن قالبهای قدیمی به خطر میافتد؟
همانطور که گفتم این سؤالی هست که برای خیلی از افراد پیش میاد، باید بگم که خیالتون راحت باشد، حذف کردن قالبهای قدیمی هیچ خطری برای سایت شما ندارد و کاملاً هم ایمن هست.
درواقع سایت شما برای اینکه عملکرد درستی داشته باشد فقط به یک قالب وردپرس نیاز داره و شما میتوانید خیلی راحت به پیشخوان وردپرس خودتان برید و از بخش نمایش» پوستهها، ببینید که کدام قالب روی سایتتون فعال هست.

البته بهترِ که شما یکی از قالبهای پیشفرض وردپرس را هم روی سایت خودتان نصب داشته باشید تا درصورتیکه قالبی که استفاده میکنید با مشکل مواجه شد، بتوانید از این قالب بهصورت جایگزین فعلی استفاده کنید تا زمانی که مشکل قالب حل شود. به غیر از این دو مورد، میتوانید بدون هیچ مشکلی بقیه قالبها را حذف کنید.
آموزش حذف قالب وردپرس
خب تا اینجای کار شما متوجه شدید چرا باید قالبهای اضافی سایت را حذف کنید، حالا میخواهیم بهتون آموزش بدیم این پوستهها را چطوری باید حذف کنید.
البته قبل از اینکه بریم سراغ حذف پوستهها شما باید یک سری مراحل را بهعنوان آمادهسازی انجام دهید، پس از طریق دستورالعمل زیر کارهایی که گفتیم را انجام دهید:
از قالب خودتان بکآپ بگیرید
یک سری از قالبها هستند که شما از اونها استفاده نمیکنید، اما از آنجا که روی اونها سفارشیسازی انجام دادید و تغییرات دلخواهتون را روش پیادهسازی کردید، نمیخواهید اونها را حذف کنید؛ در چنین مواردی شما میتوانید خیلی راحت از این قالب یک نسخه پشتیبانی تهیه کنید و روی سیستم خودتان بارگذاری کنید تا اگر یه روزی به آن احتیاج داشتید بتوانید دوباره آن را روی سایت آپلود کنید.
شما برای اینکه بتوانید پوشه مربوط به قالبهای سایت را دانلود کنید، باید به پنل مدیریتی هاست خودتان برید و یا اینکه از طریق FileZilla به پوشهها دسترسی پیدا کنید.
بههرحال وقتی وارد هاست خودتان شدید باید روی گزینه File Manager کلیک کنید، سپس به wp-content » themes برید؛ وقتی وارد این پوشه میشوید، میبینید که برای هر قالبی که روی سایتتون نصب شده یک پوشه وجود داره؛ حالا پوشه مربوط به قالب موردنظر خودتان را پیدا کنید و روی آن راست کلیک کنید و گزینه Download را انتخاب کنید تا قالب روی سیستم شما بارگیری شود.
وقتی مطمئن شدید، نسخه پشتیبانی بهدرستی بارگیری شده میتوانید بدون هیچ نگرانیای آن را از سایت حذف کنید و هر وقت که خواستید از سیستم خودتان دوباره قالب را روی سایت بارگذاری کنید.
آموزش حذف قالب وردپرس
شما برای اینکه بتوانید یک قالب را حذف کنید میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید که ما در این بخش برای شما همه این روشها را توضیح میدهیم و شما باید به دلخواه خودتان یکی از اونها را انتخاب کنید.
حذف قالب از طریق پیشخوان وردپرس
روشی که الان میخوام بگم، سادهترین روشی هست که میتوانید برای حذف قالب ازش استفاده کنید؛ کافیه وارد پیشخوان وردپرس خودتان شوید و مسیر نمایش » پوستهها را طی کنید. وقتی شما را این گزینه کلیک میکنید به صفحهای منتقل میشید که میتوانید همه قالبهای نصب شده در سایت خودتان را ببینید.
حالا روی هر قالبی که میخواهید حذف کنید، کلیک کنید تا یک پنجره مانند تصویر زیر مشاهده کنید:

خب حالا روی ” پاک کردن” کلیک کنید تا قالب شما حذف شود. حالا یک پیغام دریافت میکنید که از شما میپرسه که از حذف کردن این قالب مطمئن هستید؟ اگر روی “OK” کلیک کنید، پوسته حذف میشود. به همین راحتی!
حذف قالب با کمک FTP
برای اینکه بتوانید از این روش استفاده کنید، نیاز به دسترسی مدیریت دارید؛ یعنی تنها افرادی میتونند قالبها را با استفاده از این روش حذف کنند که به آنها دسترسی پنل مدیریتی هاست داده شده باشد.
با استفاده از FTP، وارد پنل هاست شوید و روی مسیر File Manager » wp-content» Theme کلیک کنید؛ در این بخش میتوانید فولدر مربوط به قالبی که میخواهید حذف کنید را ببینید.
روی فایل قالب مورد نظر خودتان کلیک راست کنید و گزینه “Delete” را انتخاب کنید تا پوسته از سایت شما حذف شود. به همین راحتی!
حذف قالب با استفاده از File Manager هاست
ممکنه شما نخواهید از روشهای قبلی برای حذف پوسته وردپرسی خودتان استفاده کنید، در این صورت میتونید از برنامه File Manager در کنترل پنل هاست خودتان استفاده کنید.
برای این کار باید اول وارد داشبورد کاربری هاست خودتان شوید و بعد هم روی آیکون File Manager کلیک کنید. حالا شما به یک صفحهای برده میشید که میتوانید همه پروندههای سایت خودتان را از اونجا مدیریت کنید.
مسیر public_html » wp-content » themes رو طی کنید تا بتوانید فایل مربوط به قالبهای نصب شده روی سایت را ببینید. حالا تنها کاری که باید انجام دهید اینه که روی فایل قالب مورد نظر کلیک راست کنید و گزینه Delete را انتخاب کنید.
اگر روند را به درستی طی کرده باشید، میبینید که قالب مورد نظر از سایت شما حذف شده.
اگر قالب وردپرس را اشتباه حذف کردیم چی؟!
دقیقاً به همین دلیل هست که باید قبل از هر اقدامی در سایت، یک نسخه پشتیبانی از کل سایت تهیه کنید؛ بههرحال شما دارید یک سری فایل را از سایت خودتان بهصورت کامل حذف میکنید و ممکنه هرگونه مشکلی پیش بیاد؛ پس حتماً از اطلاعات سایتتون بکآپ بگیرید. آموزش بکآپگیری از CPanel با چند کلیک ساده
مثلاً بعضی مواقع ممکنه شما به اشتباه یکی از قالبهایی که نیاز داشتید را حذف کنید، در چنین مواقعی اگر از سایت خودتان بک آپ داشته باشید هیچ مشکلی برای شما پیش نمیاد و میتوانید خیلی راحت، قالب را دوباره بازگردانی کنید.
در غیر این صورت باید فایل مربوط به قالب را دوباره روی سایت خودتان آپلود کنید که در این روش هر آنچه که سفارشیسازی روی قالب سایت انجام داده بودید از بین میره و شما باید دوباره از اول تغییرات مدنظر خودتان را روی آن انجام دهید.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. موفق و پیروز باشید. 🙂
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام میهن وردپرس عضو شوید.
سلام
من در قسمت بک آپ گرفتن وقتی روی پوشه مورد نظرم کلیک راست می کنم هیچ گزینه دانلودی نمی بینم و همون گزینه های خود گوگل هست مثل save link as و inspect و copy link address و…
منظورتان save link as است؟ اون جوری که فقط با فرمت html، ذخیره می شه
متاسفم منظورم delete بود بعد از کلیک راست در file manager
بستگی به فایل منیجر هاست شما داره. اگر دایرکت ادمین هست گزینه delete با راست کلیک نمایش داده نمیشه. زیر لیست فایلها هست.