
وقتی صحبت از انتخاب افزونه افزایش سرعت وردپرس میکنیم طبیعتاً پلاگینهای زیادی برای انجام این کار وجود دارند که منتشر شدهاند. اما چندین افزونه افزایش سرعت داریم که واقعاً بهصورت حرفهای میتوانند سرعت سایت شمارا افزایش دهند. لیست این افزونهها به شرح زیر است:
- لایت اسپید کش
- وردپرس راکت
- w3 total cache
- wp fastest cache
ما در تیم میهن وردپرس سالها با این افزونهها کارکردیم و نقاط قوت و ضعف هرکدام را جستجو کردیم. نتیجه کلی از آزمودن این افزونهها تا همین چند ماه پیش انتخاب افزونه وردپرس راکت بود. وردپرس راکت را فارسی کردیم و در اختیار هممیهنان عزیز قراردادیم. اما ازنظر کپیرایت فروش این افزونه در سایت ما کاری صحیح نیست. چراکه گروه وردپرس راکت سالها روی ساخت این افزونه وقت گذاشتهاند و انتشار آن بهصورت رایگان یا فروش آن بهصورت ریالی چندان جایز نیست.
اینجا ایران است!

خب شاید بگویید اینجا ایران است! کپیرایت که معنایی ندارد! حرف شما کاملاً صحیح. از بحث کپیرایت که بگذریم هر بار سازندگان این افزونه آپدیتهایی ارائه میکردند که روزآمد کردن آن و فارسی کردن آن آپدیت وقت زیادی میگرفت.
پس تصمیم گرفتیم بهجای وردپرس راکت یک افزونه رایگان و حتی بهتر از وردپرس راکت معرفی کنیم. درست است که درآمد قبلی را برای ما نخواهد داشت اما درهرصورت کار شما خیلی سریعتر، باکیفیت بالاتر و با هزینه بسیار کمتری انجام میشد.
بالاخره تصمیم را نهایی کردیم و افزونه لایت اسپید کش را انتخاب کردیم. این افزونه واقعاً برای افزایش سرعت سایت وردپرس شما شگفتانگیز هست! چرا؟
چرا LiteSpeed Cache را انتخاب کردیم
دلیل انتخاب این افزونه، برنامهنویسی بسیار قوی و حرفهای آن بود. اما در کنار این برنامهنویسی قوی، لایت اسپید کش توسط تیم لایت اسپید نوشتهشده. تیمی که وب سرور لایت اسپید را ساختهاند! این به این معناست که افزونه شما با وب سرور سایت شما بهصورت کامل هماهنگ خواهد بود. بیایید بنچمارک سرعت سایت وردپرس با لایت اسپید کش و با افزونهها و وب سرورهای دیگر را ببینیم.

از اینها که بگذریم، لایت اسپید کش واقعاً رایگان هست. یعنی بهصورت کاملاً رایگان و متنباز توسط تیم لایت اسپید کش در مخزن وردپرس ثبتشده. پس نیازی به پرداخت هزینه برای استفاده از امکانات فوقالعاده این افزونه نخواهید داشت.
اگر وب سرور من لایت اسپید نبود چه؟!
سوالی بسیار مهم و بهجا! ما گفتیم وب سرور شما باید لایت اسپید باشد تا با افزونه لایت اسپید کش به خوبی هماهنگ شود. اما اگر وب سرور شما لایت اسپید نباشد چه؟!
پیشنهاد میکنیم از هاست خود بخواهید وب سرور لایت اسپید را نصب کنند. چراکه کیفیت و سرعت بسیار بالاتری نسبت به سایر وب سرورها دارد. در دوره وردپرس کار حرفهای بهصورت کامل دراینباره توضیح دادم.
در حال حاضر اکثر هاستینگهای برتر ایرانی در لایت اسپید کش استفاده میکنند. اما برای اطمینان از مدیر سرور (پشتیبانهاست) خود بپرسید که آیا وب سرور شما لایت اسپید کش هست یا خیر. یا اینکه وارد بخش ابزارها > سلامت سایت شوید و از بخش اطلاعات سرور مشاهده کنید که وب سرور شما چیست. باید عبارت LiteSpeed یا OLS یا OpenLiteSpeed را مشاهده کنید.

اگر وب سرور شما لایت اسپید نبود از مدیرهاست بخواهید لایت اسپید نصب کنند یا پیشنهاد میکنیم هاستینگ خود را بهصورت کامل تغییر دهید.
چرا میهن وردپرس از وردپرس راکت استفاده میکند؟
بازهم بر میگردیم به مواردی که در دوره کسبوکار اینترنتی توضیح دادم. قرار نیست هر کاری که میهن وردپرس، علیبابا، دیجی کالا یا دیوار انجام میدهند را شما هم دقیقاً انجام دهید. شرایط کاری کاملاً مختلف هست. اما اجازه دهید بیشتر دراینباره توضیح دهم.
میهن وردپرس از وب سرور NGINX استفاده میکند. این وب سرور سرعتی بالاتر از لایت اسپید دارد و مختص سایتهایی با ترافیک بسیار بالا ساختهشده. تمام سایتهایی که در بالا لیست کردم از این وب سرور استفاده میکنند.
اما وب سرور انجین ایکس مشکلات زیادی به همراه دارد. همزمان نمیتوانید هزاران سایت وردپرسی را روی یک سرور انجین ایکس راهاندازی کنید. چراکه برای هرکدام از این سایتها نیاز به انجام تنظیمات خاصی از nginx.conf دارید که واقعاً سرسامآور خواهد بود.
پس اگر سایتی دارید که مثل میهن وردپرس یک سرور اختصاصی با ۳۲ هسته سی پی یو آن را میزبانی میکند، قطعاً پیشنهاد ما استفاده از NGINX هست. اما باید با هزینههای بالای مدیریت و میزبانی سرور اختصاصی هم کنار بیایید. در حال حاضر هزینه استخدام یک مدیر سرور مسلط به NginX حداقل ماهانه ۴ میلیون تومان و هزینه نگهداری یک سرور اختصاصی در دیتاسنتر آسیاتک حدوداً ۹۰۰ هزار تومان ناقابل هست. (قیمتی که دیروز با دیتاسنتر آسیاتک بابت تمدید قرارداد طی کردیم.)
بگذریم! هر زمان که پرداخت این هزینهها برای شما صرفه مالی داشت، با آغوش باز سرور اختصاصی برای سایت خود اجاره یا خریداری کنید.
برگردیم سراغ افزونه لایت اسپید کش
از بحث خارج شدیم. افزونه لایت اسپید کش واقعاً سرعت سایت شمارا افزایش خواهد داد. کافی است این افزونه را ازاینجا دانلود کرده و روی سایت خود نصب کنید. سپس با توجه به مواردی که در دوره جدید آموزش افزایش سرعت سایت به شما توضیح خواهم داد، (البته این دوره بهزودی منتشر خواهد شد.) سرعت سایت خود را افزایش دهید.
فراموش نکنید حالا سرعت سایت یکی از فاکتورهای اساسی در سئو سایت شماست.
موفق باشید. 🙂
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام میهن وردپرس عضو شوید.
سلام من یه مشکل داشتم نمیدونستم کجای سایت بگم مجبور شدم اینجا بگم
من یه افزونه دارم که روی وردپرس استفاده میکردم فارسی بود ولی یه سایت وردپرسی دیگه زدم هون افزونه با همون اپدیت رو از کامپیوتر خودم روی سایت اپلود کردم اون افزونه الان بعضی جاهاش فارسی هست ولی بیشتر جاهاش انگلیسیه مشکل از کجاست ؟تنظیمات سایت من هم فارسیه
سلام
زبان وردپرس سایت جدیدتون فارسی هست؟وردپرس به آخرین نسخه آپدیت هست؟
سلام این افزونه نسخه پریمیموم دارد؟
با سلام
خیر
سلام
برای این افزونه مثل افزونه های دیگه اموزش نمیذارید؟؟
با سلام
چشم به زودی
سلام دوستان این مقاله بسیار کاربردی هستش اما فقط یک نکته ای رو باید توجه داشته باشید، سرعت اتصال اولیه افزونه راکت خیلی بیشتر هست و لایت اسپید متاسفانه تو اتصال اولیه همچنان سرعت جالبی نداره شاید بپرسید TTFP که ربطی نداره به افزونه کش، ولی خوب باید خدمتتون عرض کنم که بسیار مهم هستش تو اتصال اولیه من تست کامل رو گرفتم با سایتها مختلف ولی متاسفانه لایت اسپید سرعت پایینی داره در اتصال اولیه و خیلی مهم هستش و دقت کنید.
سلام
من رو سایتم این افزونه رو نصب و راه اندازی کردم
سرعت برای کاربرانی که در سایت وارد نشدند خیلی خوبه
ولی به محز ورود کاربر به حساب کاربریش سرعت صفحات کم میشه !
سلام
شما باید سایتتون رو توی جی تی متریکس تست کنید و ببینید که چه خطاهایی از سایت شما گرفته میشه.
سلام در جیتی متریکس هیچ خطایی گرفته نمیشه از سایت !
پس از بخش تنظیمات افزونه یه گزینه هست به نام فعالسازی کش برای کاربران لاگین شده اون رو فعال کنید.
این گزینه فعال هست
ولی مثلاینکه کش برای کاربرانی که لاگین نکردند خیلی سریعتر هست !
میشه راهنمایی کنید
باید بررسی کنید که توی جی تی متریکس به سایتتون چه ایراد هایی گرفته میشه و سپس اون خطا ها رو برطرف کنید
به نظرتون برای قالب اهورا این افزونه بهتر است یا افزونه WP Fastest Cache
با تشکر
با سلام
پیشنهاد ما افزونه لایت اسپید هست
سلام خسته نباشید
روی وبسایت من افزونه راکت نصبه ولی وقتی کاربر برای اولین بار از یک صفحه بازدید میکنه صفحه خیلی دیر لود میشه ولی دفعات بعدی سریع لود میشه !
آیا راه حلی وجود داره ؟
سلام
باید بررسی کنید که gtmetrix چه خطاهایی از سایتتون میگیره. نحوه حل این خطا ها رو در دوره آموزش افزایش سرعت سایت توضیح داده ایم
آیا این پلاگین تمام امکانات wp rocket را دارد؟
آیا این پلاگین تصاویر را به webp تبدیل میکند؟
با سلام بله همه امکانات رو داره
بله تبدیل میکنه
پلاگین wp rocket تصاویر را به webp تبدیل میکنه؟ من گشتم چیزی پیدا نکردم.
خیر این قابلیت رو نداره
سلام
من از افزونه کش لایت اسپید استفاده می کنم چون هاستم کش لایت اسپید داره ولی یه مشکل دارم که برای بخش هایی مثل بوکمارک کردن یا افزودن به علاقمندی و … مشکل ایجاد می کنه یعنی برای css و جاوا اسکریپتش. اگه هم بیام اون صفحه ای رو که این امکان رو داره، از کش استثنا کنم، هم خیلی درست نیست چون این کش برای سرعت بالای همون صفحه استفاده میشه.
شما چه راه حلی رو پیشنهاد میدین؟
سوال دیگه اینکه آیا استفاده از کش برای کاربران وارد شده کلا درسته یا نه مخصوص با وجود مشکل بالا؟ یا راه بهتری هست؟
تشکر به خاطر اهمیتی که به سوالات میدین.
با سلام
متاسفانه راهی نیست. استفاده از افزونه کش چنین مشکلاتی را ایجاد می کند. تنها می توانید صفحات و متغیر هایی که نمیخواهید کش شوند را در لیست غیر قابل کش قرار دهید. ۲. خیر روش صحیحی نیست که کش کاربر وارد شده را غیر فعال کنید
سلام و خداقوت به شما
آیا میشه که هم از wp rocket و litespeed cache در وبسایتمون استفاده کرد؟ ( یعنی که کارایی wp rocket را محدود کنیم و از litespeed cache استفاده کنیم ؟ )
سلام
ممنون از شما . خیر این کار پیشنهاد نمیشه
سلام؛ وب سرور ما لایت اسپید هست و قبلا برای کش گفته بودید راکت نصب کنیم. حالا که راکت نصبه به نظر شما LiteSpeed را جایگزین راکت کنیم؟
سلام هر دو افزونه تقریبا در یک سطح هستند. اما چون لایت اسپید رایگان هست پیشنهاد می کنیم از لایت اسپید استفاده کنید تا آپدیت های سریعتر رو دریافت کنید. البته در رابطه با این موضوع و نکات ریزی که باید رعایت کنید بصورت کامل در دوره جدید افزایش سرعت سایت توضیح خواهم داد.
لایت اسپید کش از همه لحاظ قدرتمندتر هست نسبت به wp rocket ولی یک مشکلی در TTFB و اتصال اولیه داره که خیلی کندتر از راکت هست. در لایت اسپید کش الگوریتمهای فشرده سازی و ترکیب خیلی قویتره و معمولا باعث بهم ریختگی سایت نمیشه
معمولا TTFB مربوط به سرور سایت شما میشه و در اجرای اولیه صفحات و کش کردن اونها اتفاق میافته. اگر preload caching رو فعال کنید مشکل حل میشه.