English

افزونه لایت اسپید کش – LiteSpeed Cache (رایگان)

4.1 / 5. تعداد رای: 63

افزونه لایت اسپید کش یا LiteSpeed Cache را می‌توان یکی از بهترین افزونه‌ها در لیست بهترین افزونه های افزایش سرعت وردپرس در نظر گرفت. حالا قصد داریم به‌صورت دقیق‌تر این افزونه را بررسی کنیم.

افزونه لایت اسپید کش

وقتی صحبت از انتخاب افزونه افزایش سرعت وردپرس می‌کنیم طبیعتاً پلاگین‌های زیادی برای انجام این کار وجود دارند که منتشر شده‌اند. اما چندین افزونه افزایش سرعت داریم که واقعاً به‌صورت حرفه‌ای می‌توانند سرعت سایت شمارا افزایش دهند. لیست این افزونه‌ها به شرح زیر است:

افزونه لایت اسپید کش

لایت اسپید کش
لایت اسپید کش

ما در تیم میهن وردپرس سال‌ها با این افزونه‌ها کارکردیم و نقاط قوت و ضعف هرکدام را جستجو کردیم. نتیجه کلی از آزمودن این افزونه‌ها تا همین چند ماه پیش انتخاب افزونه وردپرس راکت بود. اما گروه وردپرس راکت سال‌ها روی ساخت این افزونه وقت گذاشته‌اند و انتشار آن به‌صورت رایگان یا فروش آن به‌صورت ریالی چندان جایز نیست.

اینجا ایران است!

کپی رایت در ایران معنایی ندارد؟!
کپی رایت در ایران معنایی ندارد؟!

خب شاید بگویید اینجا ایران است! کپی‌رایت که معنایی ندارد! حرف شما کاملاً صحیح. از بحث کپی‌رایت که بگذریم هر بار سازندگان این افزونه آپدیت‌هایی ارائه می‌کردند که روزآمد کردن آن و فارسی کردن آن آپدیت وقت زیادی می‌گرفت.

پس تصمیم گرفتیم به‌جای وردپرس راکت یک افزونه رایگان و حتی بهتر از وردپرس راکت معرفی کنیم. درست است که درآمد قبلی را برای ما نخواهد داشت اما درهرصورت کار شما خیلی سریع‌تر، باکیفیت بالاتر و با هزینه بسیار کمتری انجام می‌شد.

بالاخره تصمیم را نهایی کردیم و افزونه لایت اسپید کش را انتخاب کردیم. این افزونه واقعاً برای افزایش سرعت سایت وردپرس شما شگفت‌انگیز است! چرا؟

چرا LiteSpeed Cache را انتخاب کردیم

دلیل انتخاب این افزونه، برنامه‌نویسی بسیار قوی و حرفه‌ای آن بود. اما در کنار این برنامه‌نویسی قوی، لایت اسپید کش توسط تیم لایت اسپید نوشته‌شده. تیمی که وب سرور لایت اسپید را ساخته‌اند! این به این معناست که افزونه شما با وب سرور سایت شما به‌صورت کامل هماهنگ خواهد بود. بیایید بنچمارک سرعت سایت وردپرس با لایت اسپید کش و با افزونه‌ها و وب سرورهای دیگر را ببینیم.

مقایسه وب سرور‌ها و افزونه‌های مختلف کش وردپرس
مقایسه وب سرور‌ها و افزونه‌های مختلف کش وردپرس

از اینها که بگذریم، لایت اسپید کش واقعاً رایگان است. یعنی به‌صورت کاملاً رایگان و متن‌باز توسط تیم لایت اسپید کش در مخزن وردپرس ثبت‌شده. پس نیازی به پرداخت هزینه برای استفاده از امکانات فوق‌العاده این افزونه نخواهید داشت.

اگر وب سرور من لایت اسپید نبود چه؟!

سوالی بسیار مهم و به‌جا! ما گفتیم وب سرور شما باید لایت اسپید باشد تا با افزونه لایت اسپید کش به خوبی هماهنگ شود. اما اگر وب سرور شما لایت اسپید نباشد چه؟!

پیشنهاد می‌کنیم از هاست خود بخواهید وب سرور لایت اسپید را نصب کنند. چراکه کیفیت و سرعت بسیار بالاتری نسبت به سایر وب سرورها دارد. در دوره جامع سایت برتر به‌صورت کامل دراین‌باره توضیح دادم.

در حال حاضر اکثر هاستینگ‌های برتر ایرانی در لایت اسپید کش استفاده می‌کنند. اما برای اطمینان از مدیر سرور (پشتیبان‌هاست) خود بپرسید که آیا وب سرور شما لایت اسپید کش است یا خیر. یا اینکه وارد بخش ابزارها > سلامت سایت شوید و از بخش اطلاعات سرور مشاهده کنید که وب سرور شما چیست. باید عبارت LiteSpeed یا OLS یا OpenLiteSpeed را مشاهده کنید.

مشاهده وب سرور سایت وردپرس
مشاهده وب سرور سایت وردپرس

اگر وب سرور شما لایت اسپید نبود از مدیرهاست بخواهید لایت اسپید نصب کنند یا پیشنهاد می‌کنیم هاستینگ خود را به‌صورت کامل تغییر دهید.

چرا میهن وردپرس از وردپرس راکت استفاده می‌کند

بازهم بر می‌گردیم به مواردی که در دوره کسب‌وکار اینترنتی توضیح دادم. قرار نیست هر کاری که میهن وردپرس، علی‌بابا، دیجی کالا یا دیوار انجام می‌دهدند را شما هم دقیقاً انجام دهید. شرایط کاری کاملاً مختلف است. اما اجازه دهید بیشتر دراین‌باره توضیح دهم.

میهن وردپرس از وب سرور NGINX استفاده می‌کند. این وب سرور سرعتی بالاتر از لایت اسپید دارد و مختص سایت‌هایی با ترافیک بسیار بالا ساخته‌شده. تمام سایت‌هایی که در بالا لیست کردم از این وب سرور استفاده می‌کنند.

اما وب سرور انجین ایکس مشکلات زیادی به همراه دارد. همزمان نمی‌توانید هزاران سایت وردپرسی را روی یک سرور انجین ایکس راه‌اندازی کنید. چراکه برای هرکدام از این سایت‌ها نیاز به انجام تنظیمات خاصی از nginx.conf دارید که واقعاً سرسام‌آور خواهد بود.

پس اگر سایتی دارید که مثل میهن وردپرس یک سرور اختصاصی با ۳۲ استه سی پی یو آن را میزبانی می‌کند، قطعاً پیشنهاد ما استفاده از NGINX است. اما باید با هزینه‌های بالای مدیریت و میزبانی سرور اختصاصی هم کنار بیایید. در حال حاضر هزینه استخدام یک مدیر سرور مسلط به NginX حداقل ماهانه ۴ میلیون تومان و هزینه نگهداری یک سرور اختصاصی در دیتاسنتر آسیاتک حدوداً ۹۰۰ هزار تومان ناقابل است. (قیمتی که دیروز با دیتاسنتر آسیاتک بابت تمدید قرارداد طی کردیم.)

بگذریم! هر زمان که پرداخت این هزینه‌ها برای شما صرفه مالی داشت، با آغوش باز سرور اختصاصی برای سایت خود اجاره یا خریداری کنید.

برگردیم سراغ افزونه لایت اسپید کش

از بحث خارج شدیم. افزونه لایت اسپید کش واقعاً سرعت سایت شمارا افزایش خواهد داد. کافی است این افزونه را از اینجا دانلود کرده و روی سایت خود نصب کنید. همچنین می‌توانید آموزش تنظیمات لایت اسپید کش را ببینید. سپس با توجه به مواردی که در دوره جامع سایت برتر به شما توضیح خواهم داد، سرعت سایت خود را افزایش دهید.

فراموش نکنید حالا سرعت سایت یکی از فاکتورهای اساسی در سئو سایت شماست.

موفق باشید. 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U333287 ۳۰ بهمن ۱۴۰۲

    سلام وقت بخیر . مشکلی که برای سایتم با افزونه پیش می اد اینه که منو در موبایل باز نمیشه و بعضی از سکشن هام مثل ناوبری محصول کار نمی کنه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید چیکار کنم

  2. U335970 ۸ دی ۱۴۰۲

    با سلام و تشکر از محتوای عالی شما
    سوالم این بود که آیا سرویس وب هاستینگ در هتزنر (خود هتزنر) هم وب سرور لایت اسپید استفاده می کند یا nginx. البته راهنمایی شده توی مطلب شما به دلیل اینکه من هنوز سرویسی از آنجا خریداری نکرده ام،‌ پرسیدم که شاید کسی معلومات مورد نظر را داشته باشه.
    با سپاس

  3. U327971 ۲۹ مرداد ۱۴۰۲

    سلام خسته نباشید استاد عزیزم وقتتون بخیر سوال داشتم: من وب سرورم اپاچیه حالا به هر دلیلی نمیشه هاستو تغییر داد از هر افزونه ای که بگید برای اپاچی استفاده کرده بودم اما فقط lite speed cache خوب کار میکنه برا من و رنک D رو بهم میده تو وبسایت تست ولی یه بدی داره page size رو بالا میبره چیکارش کنم و به نظر شما از gzip خود لایت اسپید کش استفاده کنم یا از افزونه جداگانه gzip استفاده کنم؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    • Reza Rad رضا راد ۳۰ مرداد ۱۴۰۲

      سلام طبیعیه چون نمیتونه از وب سرور برای کش استفاده کنه کارایی خوبی نداره. وردپرس راکت پیشنهاد میشه برای اپاچی

  4. U327231 ۸ مرداد ۱۴۰۲

    با درود و سپاس از شما
    بزرگوار اگر براتون مقدوره ی فیلم آموزشی در مورد hotjar , mouse flow هم در سایتتون بگنجانید با سپاس از شما

  5. U325060 ۲۸ تیر ۱۴۰۲

    سلام وقت بخیر پلاگین های که گفتینو من نصب کردم اما صفحه ام با خطای 404 بالا میاد ایراد از کدومه پلاگین هست؟

  6. U326340 ۲۵ تیر ۱۴۰۲

    سلام دوست عزیز
    مطابق توضیحات شما افزونه litespeed نصب و تنظیمات انجام شد .
    متاسفانه در بارگیری موبایل اسلاید شو دیگه بالا نمیاد .
    دکمه منو و تصویر محصولات هم با تاخیر بالای 30 ثانیه قابلیت اجرا پیدا کردن .
    لطفاً راهنمایی بفرمایید .

    • Reza Rad رضا راد ۲۵ تیر ۱۴۰۲

      سلام گزینه های مختلف افزونه رو یکی یکی غیرفعال و تست کنید ببینید از کدوم قابلیت هست این مشکل

  7. U325111 ۲۰ تیر ۱۴۰۲

    سلام و وقت بخیر
    بنده از افزونه لایت اسپید کش استفاده میکنم، وقتی که این افزونه فعاله منوی همبرگری تو موبایل باز نمی شه، بخاطر کدوم تیک هست که باید فعال یا غیر فعال باشه؟
    با تشکر

  8. U320048 ۶ خرداد ۱۴۰۲

    سلام وقت بخیر
    با توجه به اینکه سرور ما لایت اسپید هستش
    از افزونه لایت اسپید کش برای سایت استفاده کردیم
    و طبق آموزش های شما تنظیمش کردیم
    اما در بخش سلامت سایت چند تا خطا اومد که به هاستینگمون گفتیم و اونا گفتن بهتره WP Rocket رو نصب کنیم
    به نظرتون تشخیصشون درست بوده؟

    • Reza Rad رضا راد ۱۳ خرداد ۱۴۰۲

      سلام بستگی به سایت و تنظیمات هاست داره . هر دو رو تست کنید ببینید کدوم یکی بهتر جواب میده

  9. U321423 ۲۷ بهمن ۱۴۰۱

    سلام وقتتون بخیر
    من موقعی که افزونه لایت اسپید رو فعال میکنم دوتا مشکل برام ایجاد میشه یکی اینکه هدر سایتم برای یوزرهای غیر لاگین میپره و دوم اینکه تو مرورگر فایرفاکس انگار دیگه اطلاعات جدید نمیشه و همیشه از کش میخونه اطلاعات رو
    به نظر شما مشکل از کجا میتونه باشه

  10. U320048 ۱۳ بهمن ۱۴۰۱

    سلام وقت بخیر بمن تنظیمات رو طبق آموزش شما انجام دادم و توبخش خزنده این پیفام برام اومد:

    ویژگی خزنده در سرور LiteSpeed فعال نیست. لطفا با مدیر سرور خود مشورت کنید.

    برای اطلاعات بیشتر به آموزش فعال کردن خزنده مراجعه کنید.

  11. U315203 ۲۴ آبان ۱۴۰۱

    سلام
    باتشکر از محتوا و نحوه بیان عالیتون
    ولی نمیدونم چرا اینقدر گین میکروفون رو برده بودید بالا که صدای ماشینهای کف خیابون هم میومد :))))

  12. U18024 ۱۰ آبان ۱۴۰۱

    سلام در مورد قابلیت Presets در افزونه لایت اسپید یه مقداری توضیح میدین؟ امروز آپدیت شده و این قابلیت اضافه شده! ممنونم

  13. U42096 ۷ آبان ۱۴۰۱

    سلام من قبلا افزونه wp-rocket قبلا نصب کردم و حالا افزونه litespeed رو نصب کنم به مشکل میخوره؟ یا باید راکت رو پاک کنم و لایت اسپید رو نصب کنم؟
    اگر 2 تا با همدیگه تداخلی ندارن نصب کنم؟

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۸ آبان ۱۴۰۱

      درود
      هم زمان از دو افزونه نباید استفاده کنید
      خیر مشکلی نیست میتونید لایت اسپید رو جایگزین کنید

  14. U310575 ۲۵ مرداد ۱۴۰۱

    سلام وقت بخیر

    یه مشکلی که من دارم وقتی لایت اسپید رو نصب میکنم صفحات سایت کامل بهم میریزه. آموزش های شما رو هم دو بار نگاه کردن مرحله به مرحله بازم بی فایده بود. بازم سایت رو نامرتب نمایش میده
    طراح قالب میگه wp rocket رو نصب کنم. به نظر شما چیکار کنم؟

    • Reza Rad رضا راد ۲۵ مرداد ۱۴۰۱

      سلام وقت بخیر. باید ببینید کدهای سی اس اس قالب به چه صورت اضافه شدن به قالب. اگر از روش استاندارد اضافه شده باشند نباید مشکلی باشه. روی قالب های دیگه مشکلی ندارید؟ اگر راهی نبود راکت نصب کنید ولی نسخه اصلی از سازنده اصلی

  15. U314589 ۲۰ خرداد ۱۴۰۱

    سلام واسه این ویدیو یادتون رفته که علامت زیر رو توی صفحه قبلش بذارید :
    +فیلم آموزشی

  16. U313994 ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

    سلام من از کش لایت اسپید استفاده کردم عالی بود ولی وقتی تغییری روی سایت ایجاد می کنم باعث به هم ریختگی سایت یا صفحات می شه باید از جعبه ابزار پاکسازی صفحه اصلی و یا همه صفحات رو بزنم تا درست بشه. به نظر شما چرا اینجوریه… تنظیمات مطابق با آموزش شماست. ممنون می شم محبت کنید و راهنمایی بفرمایید.
    متشکرم