آموزش نصب وردپرس روی پلسک یا کنترل پنل Plesk
- مقالات آموزشی
- بروزرسانی شده در
قبلا در مجموعه آموزشهای نصب وردپرس، نحوه نصب وردپرس روی سیستمهای هاستینگ مختلف را به شما عزیزان آموزش دادیم. اما کنترلپنلهای معروف هاستینگ زیادی هستند که کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند. شاید کمتر با این کنترل پنلها روبرو شوید. اما بد نیست بدانید چطور وردپرس را روی این کنترل پنلها نصب کنید. یکی از این پنلهای مدیریت هاست، پنل پلسک یا همان Plesk Control Panel میباشد. در این مقاله نحوه نصب وردپرس روی پلسک را به شما خواهیم آموخت.
آنچه در این مقاله میخوانید
نصب وردپرس روی پلسک
در ابتدا بیایید با پلسک آشنا شویم. سپس شروع به نصب وردپرس در Plesk خواهیم کرد.
کنترل پنل Plesk
همانطور که قبلا هم توضیح دادیم، کنترل پنلهای مدیریت هاست بسته به سیستم عامل سرور متفاوت هستند. مثلا برای هاستهای لینوکسی معمولا از سیپنل یا دایرکت ادمین استفاده میشود. برای سرورهای ویندوزی معمولا وبسایت پنل بسیار رواج دارد. اما پلسک کنترل پنلی است که هم روی ویندوز و هم روی لینوکس به خوبی کار میکند.
هر چند تجربه چندساله ما در مواجهه با این کنترل پنل نشان داده که پلسک دردسرهای بیشتری نسبت به سایر کنترلپنلها دارد. اما از حق که نگذریم همه اینها ابزارهایی هستند برای استفاده. پس قرار نیست موفقیت کسبوکار خود را بر این اساس بگذاریم که فلان کنترلپنل را نصب کردم و به همین دلیل سایت من موفق نشد! هر چند کنترل پنل هاستینگ هم تاثیر زیادی در سرعت و سئوی سایت ما خواهد داشت.
وارد شدن به Plesk برای شروع نصب وردپرس
برای ورود به پنل مدیریت هاست پلسک، از آدرس yourwebsite.com:8880 استفاده کنید. با چنین صفحهای روبرو خواهید شد:
نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید تا به پنل مدیریت هاست وارد شوید. نام کاربری و رمز عبور را از مدیر سروری که این کنترل پنل را نصب کرده است یا هاستینگی که هاست خود را از آنجا خریداری کردهاید، دریافت کنید. معمولا این رمز موقع خرید هاست برای شما ایمیل میشود.
نصب وردپرس روی هاست پلسک
حالا وارد بخش Files شوید تا بتوانید وارد فایل منیجر هاست خود شوید.
پوشه httpdocs را باز کنید. یا اگر لیست دامنههای خود را مشاهده میکنید (که به این معناست که چند دامنه روی هاست شما قرار دارد) کافیست ابتدا روی دامنه خود کلیک کرده و سپس پوشه httpdocs را باز کنید.
روی تیک کنار فایل index.html کلیک کرده و گزینه Remove را انتخاب کنید. در اینصورت فایل index.html حذف خواهد شد تا مزاحمتی برای ادامه کار ایجاد نکند. اگر اطلاعات خاصی روی هاست ندارید، تمام فایلهای دیگر را در صورت وجود حذف کنید.
و از بالای صفحه روی گزینه Upload کلیک کنید تا بتوانید فایلهای مورد نظر خود را آپلود کنید.
حالا میتوانید فایل وردپرس را از این صفحه دانلود کرده و اینجا آپلود کنید. فایل را انتخاب کرده و آپلود کنید.
بعد از آپلود شدن فایل، صفحه را رفرش کرده و فایل زیپ را مشاهده خواهید کرد. روی تیک کنار فایل کلیک کنید و Extract را از منوی Archive انتخاب کنید.
حالا وارد پوشه wordpress شده و فایلهای داخل این پوشه را به پوشه قبلی یعنی public_html منتقل کنید.
تیک تمام فایلها را فعال کردیم. از منوی Move وارد فایل منیجر شاخهای شدیم و پوشه httpdocs را انتخاب کردیم. تمامی فایلها به پوشه اصلی منتقل شد.
حالا میتوانید پوشه wordpress و فایل wordpress.zip را حذف کنید. البته ضرورتی ندارد.
ساخت دیتابیس برای اتصال به وردپرس
برای نصب وردپرس نیاز به یک دیتابیس داریم. پس کافیست از منوی Databases روی Add Database کلیک کنید تا بتوانید یک دیتابیس جدید ایجاد کنید.
دامنه خود را انتخاب کرده و سپس فرم ساخت دیتابیس را مطابق تصویر زیر تکمیل کنید.
رمز عبوری که برای دیتابیس انتخاب میکنید را کپی کرده یا در ذهن داشته باشید.
شروع نصب ۵ دقیقهای وردپرس
اکنون میتوانید بهسادگی با واردکردن آدرس سایت خود وارد نصب کننده وردپرس شوید. مشاهده میکنید که نصب کننده وردپرس بهراحتی وردپرس را روی سایت شما نصب خواهد کرد. این کار برخلاف گذشته بسیار ساده و روان است. در مرحله اول کافیاست زبان خود را روی فارسی قرار دهید.
روی گزینه ادامه کلیک کنید.
حالا بزن بریم را کلیک میکنیم تا بتوانیم اطلاعات دیتابیس را وارد کنیم.
نام پایگاه داده: به دیتابیسی گفته میشود که بخواهید وردپرس روی آن اجرا شود.
نام کاربری My Sql: نامی است که شما از قسمت Databases در پلسک ساختهاید.
رمز My Sql: به گذرواژهای گفته میشود که از قسمت Databases در پلسک ساختید.
میزبان پایگاه داده: همان localhost میباشد؛ و یا اگر این سرویس کار نکرد باید آی پی آن را از هاستینگ خود دریافت کنید.
شما بهتر است جهت امنیت بیشتر پیشوند را تغییر دهید. بهعنوانمثال: re_
در مرحله بعد باید اطلاعات دیتابیس را وارد کنید و در ادامه با این پیغام همیشگی روبرو خواهید شد.
خب، رفیق! دیگه تو این مرحله از نصب کار شما انجام شد و وردپرس میتونه با پایگاهداده ارتباط برقرار کند، اگر آمادهای، وقتش شده که…
سپس شما باید روی راهاندازی نصب کلیک کنید؛ و پس از آن اطلاعات نهایی که شامل نام کاربری، رمز عبور، نام سایت و ایمیل مدیر سایت میباشند را وارد کنید. بهاینترتیب وردپرس روی سایت شما به خوبی نصب و قابلاجرا میشود.
در نظر داشته باشید که بعد از اجرای نصب کننده وردپرس بهراحتی نصب و اجرا میشود. شما وردپرس را روی Plesk نصب کردید و میتوانید از وردپرس فارسی لذت ببرید.
سلام آقای راد وقت به خیر
من مراحل رو رفتم قبلا یه صفحه هم کدنویسی داشتم بعد موقع سرچ آدرس سایت ام همون صفحه رو میاره فقط و گزینه های ورد پرس رو نمیاره بعد که تو آدرس سایت ام اسم صفحه رو حذف میکنم ارور 404 میده میشه راهنمایی بفرماید سپاس.
سلام و وقت بخیر.
من روی هاست که pleskهست مراحل رو رفتم ولی آدرس سایت رو میزنم ارور میده چیکارکنم؟
سلام
دقیقا چه اروری دریافت میکنید؟
اون صفحه ای که مربوط به وردپرس هست و توی ویدئو باز شده برای من باز نشد و ارور ۴۰۴ میده
مسیردهی فایل ها صحیح نیست. مجدد آپلود کنید و طبق ویدیو انجام بدین.
سلام وقتتون بخیر
من هاستم هاست ویندوزی هست و لینک ورود به کنترل پنلم که موقع خرید در ایمیل اطلاعات هاست برام ارسال شد ارور secure میداد .درخواست دادم برام ssl فعال کردن روی سایتم و لینک جدیدی بم دادن برای ورود به کنترل پنل.
وردپرس رو روی کنترل پنل پلسک نصب کردم ولی وقتی آدرس سایتمون توی مرورگر سرچ میکنم دوباره ارور secure میده و صفحه نصب وردپرس رو باز نمیکنه
اگه امکانش هست راهنماییم کنید تشکر
سلام از هاست باید بخواید حلش کنن