English

دلیل کند بودن سرعت سایت های ساخته شده با وردپرس

4 / 5. تعداد رای: 34

دلیل کند بودن سرعت سایت های ساخته شده با وردپرس

چرا سرعت سایت های ساخته شده وردپرس کم هست؟ این ادعای اکثرا برنامه‌نویسان سایت‌های اختصاصی است. آن‌ها همیشه ادعا می‌کنند که سرعت سایت های وردپرسی نسبت به سایت های اختصاصی کم است. با توجه به اینکه حدود 40 درصد از سایت‌های دنیا وردپرسی هستند آیا این ادعا حقیقت دارد؟ در این مقاله درباره دلیل کند بودن سرعت سایت وردپرسی و چگونگی افزایش سرعت این سایت‌ها توضیح خواهم داد. همچنین اگر اطلاعات زیادی درباره وردپرس ندارید و علاقه‌مند به یادگیری وردپرس هستید، می‌توانید از دوره رایگان آموزش وردپرس استفاده کنید.

دلیل کند بودن سرعت سایت وردپرسی

ابتدا لازم می‌دانیم که به‌صورت مختصر و اجمالی وردپرس را برای شما توضیح دهیم. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (cms) است که به کمک آن می‌توانیم انواع سایت‌های متفاوت از جمله سایت‌های فروشگاهی، شرکتی، خبری، آموزشی و … را بدون هزینه و رایگان در کمتر از یک ساعت بسازیم. وردپرس به‌دلیل مزایای فراوانی که دارد جزو محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا محسوب می‌شود. برای دانستن اطلاعات بیشتر درمورد وردپرس پیشنهاد می‌شود مقاله وردپرس چیست را مطالعه کنید.

کم بودن سرعت سایت های وردپرس به دلایل مختلفی بستگی دارد. می‌تواند کدنویسی آن سایت نامناسب باشد، ایراد از سرور باشد، فایل‌های موجود روی سایت شما بهینه نباشد و… این‌ها همگی روی سرعت سایت شما تاثیر مستقیم دارد. اما سرعت سایت های وردپرس را بنا به وردپرسی بودنشان می‌توان با افزونه‌های مختلف، انتخاب یک هاست وردپرسی مناسب بالا برد. خوشبختانه وردپرس یک کدنویسی بسیار تمیز دارد و اگر یک قالب وردپرس حرفه‌ای نیز تهیه کرده باشید، مطمئن می‌شوید مشکل از قالب و کدنویسی وردپرس نیست.

برای خرید قالب وردپرس من به شما پیشنهاد می‌کنم محبوب‌ترین قالب‌ها را تهیه کنید. این قالب‌ها به دلیل فروش زیاد و رفع خطاهای قالب برای مشتریان مختلف و زیاد، کم‌ترین مشکلات را دارند. مثلا ما در قالب وردپرس اهورا با بیش از هزاران نصب توانستیم به‌روز رسانی‌های زیادی داشته باشیم که به مرور زمان این قالب را به یک قالب حرفه‌ای فروشگاهی و چند منظوره تبدیل کرده است و هنگام استفاده از این قالب متوجه می‌شوید که باگ نداشتن یک قالب و روان بودن آن تاثیر زیادی روی سرعت سایت وردپرسی شما دارد.

چرا سرعت سایت مهم است

سرعت سایت تاثیر بسیار بالایی در سئو سایت دارد همان‌طور که می‌دانید سئو مجموعه فرایندی است که باعث بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو می‌شود و سبب می‌شود سایتی که از همه لحاظ بهتر است در لیست نتایج گوگل رتبه‌ی بالاتری را کسب کند.

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو سرعت سایت است. به‌طورکلی یک سایت باید در کمتر از دو تا سه ثانیه لود شود در غیر این صورت با افزایش نرخ پرش (Bounce Rate) مواجه می‌شود. نرخ پرش به درصد کاربرانی می‌گویند که وارد یک صفحه از سایت شما شده‌اند اما به سرعت از آن خارج شده‌اند. این به این معنا است که سایت شما برای کاربر مفید نبوده و کاربر را به نتیجه دلخواه‌اش نرسانده است.

هر چقدر نرخ پرش سایت بالاتر رود برروی سئو سایت تاثیر منفی می‌گذارد. درواقع نرخ پرش سایت باعث کاهش بازدید صفحه توسط کاربر، کاهش رضایت کاربران و کاهش نرخ تبدیل بازدید کننده به مشتری می‌شود. بنابراین با افزایش سرعت سایت کمک بزرگی به سئو و فروش سایت می‌شود.

مزایای سرعت بالای سایت های وردپرسی

مزایای سرعت بالای سایت های وردپرسی
مزایای سرعت بالای سایت های وردپرسی
  1. سرعت بالای سایت باعث افزایش ترافیک ورودی به سایت شما می‌شود.
  2. سرعت سایت باعث رضایت بازدیدکنندگان و کاربران شما می‌شود.
  3. سرعت بالای سایت تاثیر بسیار مثبتی در سئو سایت دارد.
  4. سرعت بالای سایت باعث می‌شود موتورهای جست‌وجو به وب‌سایت شما امتیاز مثبت بدهد.
  5. درنهایت سرعت بالای سایت باعث فروش بیشتر محصولات و خدمات شما می‌شود.

دلایل کاهش سرعت سایت های وردپرس

همان‌طور که قبل‌تر گفتیم یکی از مهم‌ترین فاکتورهای یک سایت خوب سرعت لود یا بارگذاری آن سایت برای کاربران است. متاسفانه ایرادی که اکثرا به وردپرس وارد می‌کنند این است که سرعت سایت های وردپرس پایین است اما باید به این نکته دقت کنیم که هر سیستمی به‌صورت پیشفرض سرعت بالایی ندارد و بهینه نیست.

وردپرس نیز از این نکته مستثنی نیست. برای بهینه‌سازی سرعت سایت های وردپرس باید آن‌ها را با افزونه‌های بهینه‌سازی سرعت و همچنین رعایت برخی نکات بهینه کنیم. که در ادامه مقاله به معرفی چند نکته برای بهینه‌سازی سرعت سایت وردپرسی می‌پردازیم. اما قبل از آن دلایلی که باعث کاهش سرعت سایت‌های وردپرسی می‌شود را به شما توضیح می‌دهیم.

قالب‌های سایت های وردپرسی

یکی از عواملی که باعث کاهش سرعت سایت‌ های وردپرس می‌شود استفاده از قالب‌های غیراستاندارد برای طراحی سایت وردپرسی است. این قالب‌ها به شکلی کد نویسی شده‌اند که تأثیر خیلی زیادی برروی سرعت لود سایت دارند. بنابراین هنگام استفاده از قالب‌های وردپرس علاوه بر توجه کردن به‌ظاهر و امکانات آن، باید به استاندارد بودن آن نیز توجه کنیم. به همین دلیل بهتر است از قالب‌های رایگان استفاده نکنید. یکی دیگر از نکاتی که درباره قالب سایت‌های وردپرسی باید رعایت کنید، استفاده از قالب‌هایی است که موشن یا انیمیشن‌های زیادی درآن استفاده نشده باشد.

چند نکته برای بهینه‌سازی سرعت سایت های وردپرس
چند نکته برای بهینه‌سازی سرعت سایت های وردپرس

بعضی از قالب‌های وردپرس به‌دلیل غیراستاندارد بودن بر سرعت سایت تاثیر منفی می‌گذارد بنابراین بهتر است یک قالب سبک و مناسب برای سایتتان انتخاب کنید. قالب‌های پیشفرض و آماده نیاز به بهینه‌سازی و به‌روزرسانی دارد وگرنه ممکن است باعث افزایش سرعت لود سایت شما شود. رعایت این نکته بسیار برای بهینه‌سازی سرعت سایت مهم است.

حذف افزونه‌های اضافی سایت

افزونه‌های وردپرس امکانات بسیار زیادی را به سایت‌ های وردپرس اضافه می‌کند و معمولاً جزو مزایای وردپرس محسوب می‌شود بااین‌حال نصب افزونه‌های متنوع و زیاد برروی سایت باعث کاهش سرعت سایت می‌شود. همچنین در برخی موارد عملکرد بعضی از افزونه‌ها بر افزونه‌ی دیگر تأثیر می‌گذارد که موجب مشکلات متعددی در عمل کرد سایت می‌شود. بنابراین لازم نیست که هر افزونه‌ای را برروی وردپرس نصب کنیم بلکه باید با توجه به نیازهای سایت، تنها افزونه‌های موردنیاز را بر روی وردپرس نصب کنیم. پیشنهاد می‌کنیم مقاله افزونه وردپرس چیست را مطالعه کنید.

یکی دیگر از راه‌های افزایش سرعت سایت های وردپرس حذف افزونه‌های غیرکاربردی است زیرا بودن این افزونه‌ها در سایت فقط حجم اضافی اشغال می‌کند و باعث کند شدن سرعت سایت می‌شود. بنابراین تنها کافی است که افزونه‌های موردنیاز و کاربردی را در سایت خود نصب کنید. پس‌از حذف افزونه‌های غیرکاربردی روی سایت خود حتما کش هاست خود را خالی کنید که هاستتان به دلیل کش شدن فایل‌های پاک شده حجم اشغال نکرده باشد.

تاثیر هاست مناسب در سرعت سایت

انتخاب هاست یا هاستینگ سایت تاثیر بسیار زیادی بر روی سرعت سایت دارد. خرید هاست‌های اشتراکی با قیمت پایین انتخاب بسیار اشتباهی است. بنابراین هاست رایگان، اشتراکی و با قیمت پایین نخرید. برای اینکه یک سایت با سرعت بالا داشته باشید بهتر است هاست اختصاصی که فقط مخصوص به سایت شما است استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. همچنین بهتر است از هاست‌های داخل ایران استفاده کنید.

یکی دیگر از مشکلاتی که باعث کاهش سرعت سایت های وردپرس می‌شود خرید یک هاست نامناسب است. هاست نامناسب قدرت سخت‌افزاری پایینی دارد، دچار کمبود منابع است. همچنین؛ چنین هاست‌هایی ارزان‌تر از سایر هاست‌ها است. بنابراین داشتن یک هاست خوب می‌تواند در سرعت سایت شما تاثیر بسیار زیادی بگذارد. من هاست‌هایی را پیشنهاد می‌کنم که با عنوان هاست مخصوص وردپرس شناخته می‌شود و یا هاست‌هایی که سایت‌های کمتری روی آن‌ها بارگذاری شده باشد. می‌توانید برای انتخاب یک هاست مناسب از مقاله بهترین هاست وردپرس استفاده کنید.

موقعیت سرور وب‌سایت

سروری که انتخاب می‌کنید باید دارای موقعیت مکانی خوبی باشد این به این معنا است که کاربر سایت هر چه به محل سرور نزدیک‌تر باشد سرعت بارگذاری سایت بالا می‌رود. مثلا زمانی که شما یک سایت در ایران دارید بهتر است از هاست‌های داخل ایران استفاده کنید.

بهینه نبودن تصاویر و فایل‌های موجود در سایت

یکی دیگر از دلایل کاهش سرعت سایت‌های وردپرسی تصاویر سایت می‌باشد همان‌طور که می‌دانید بخش بسیار زیادی از محتوای سایت را تصاویر و عکس‌ها تشکیل می‌دهند. این تصاویر حجم بسیار زیادی را اشغال می‌کنند و این حجم اشغال شده باعث کاهش سرعت سایت می‌شود. بنابراین بهتر است تصاویر را قبل از بارگذاری در سایت بهینه کنید این کار کمک بسیار زیادی در بالا بردن سرعت سایت‌های وردپرسی می‌کند.

تصاویر بخش اصلی از محتوای سایت را تشکیل می‌دهد و تاثیر بسیار زیادی در سرعت بارگذاری سایت دارند. تصاویری با میزان حجم بالا فضای بسیار زیادی را اشغال می‌کند همچنین باعث کاهش سرعت لود سایت شما می‌شود. بنابراین از تصاویر کم حجم ولی با کیفیت بالا استفاده کنید. سایت‌های بسیار زیادی برای کم حجم کردن تصاویر وجود دارد مانند سایت Compressor.io، Image Optimizer و … استفاده کنید.

ارسال درخواست‌های زیاد

در یک صفحه از سایت برای نشان دادن هر بخش از صفحه یک درخواست به سرور ارسال می‌شود. هر چه صفحه شما شلوغ‌تر باشد و دارای بخش‌های بیشتری باشد تعداد درخواست‌های ارسال شده به سرور بیشتر می‌شود و باعث کاهش سرعت سایت می‌شود. بنابراین هر چه صفحات سایت‌شما خلوت‌تر و دارای تبلیغات کمتری باشد سرعت لود آن صفحه هم بیشتر است.

از CDN یا توزیع محتوا استفاده کنید

شبکه توزیع محتوا (Content Delivery Network) شبکه‌ای تشکیل شده از چند سرور می‌باشد و نسبت به وضعیت مکانی کاربر سایت شما را از نزدیک‌ترین سرور بارگزاری می‌کند. درواقع با استفاده از این سرویس می‌توانید سرعت سایت خود را بسیار افزایش دهید که این امر موجب بهبود سئوی سایت شما در گوگل می‌شود. برای اینکه اطلاعات بیشتری راجع به CDN بدانید به شما پیشنهاد می‌کنم مقاله CDN چیست را مطالعه کنید.

توسعه نسخه موبایل برای وب‌سایت

امروزه اکثر کاربران اینترنت از طریق موبایل از سایت‌ها بازدید می‌کنند. بنابراین برای جلب رضایت کاربران بهتر است نسخه موبایل برای وب‌سایت را توسعه دهید. اینکار باعث می‌شود که وب‌سایت شما ترافیک بالایی را به خود جذب کند. بنابراین دقت کنید که سایت شما ریسپانسیو یا واکنش گرا باشد. انجام اینکار نیز به بهبود سرعت سایت های وردپرس کمک بسیاری می‌کند.

فعال کردن کش مرورگر (Browser Caching)

زمانی‌که کاربری از سایت شما دیدن می‌کند محتواهای داخل وب‌سایت نظیر متن، ویدیو و تصاویر در هارد دیسک ذخیره می‌شوند. در این صورت زمانی‌که کاربر از سایت بازدید می‌کند این محتواها برای بار اول نیاز به بارگذاری و دانلود شدن دارد اما زمانیکه شما کش مرورگر را فعال می‌کنید زمانی که کاربر بخواهد دوباره از این محتوا دوباره دیدن کند نیازی به لود دوباره ندارد و همین امر موجب افزایش سرعت سایت می‌شود.

برای فعال کردن کش افزونه‌های متفاوتی وجود دارد مانند افزونه wp rocket ، w3 total cache و لایت اسپید کش … که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

استفاده از افزونه LiteSpeed Cache برای افزایش سرعت وردپرس

افزونه لایت اسپید کش (LiteSpeed Cache) یکی از محبوب‌ترین افزونه‌های کش وردپرس است. درواقع با استفاده از این افزونه زمان بارگذاری صفحه کاهش می‌یابد. این افزونه یک افزونه رایگان برای وردپرس است که به بهبود سرعت سایت های وردپرس کمک می‌کند.

افزونه کش لایت اسپید
افزونه کش لایت اسپید

برای دانستن اطلاعات بیشتر راجب به این افزونه مطالعه مقاله افزونه افزایش سرعت وردپرس LiteSpeed Cache پیشنهاد می‌شود.

جمع‌بندی

سرعت سایت تاثیر بسیار زیادی در موفقیت سایت شما دارد و نمی‌توان اثرگذاری آن را نادیده گرفت. یکی از موارد مهم در سئو سایت مربوط به سرعت سایت است. درواقع از آنجاکه هیچ سیستمی سرعت به‌صورت پیشفرض سرعت بالا ندارد. سرعت سایت های وردپرس نیز بهینه نیست. برای بهینه‌سازی آن باید یکسری کارها مانند استفاده از قالب‌های معتبر و استاندارد، حذف افزونه‌های اضافی، بهینه‌سازی تصاویر، استفاده از CDN و همچنین استفاده از افزونه‌های بهبود سرعت سایت های وردپرس مانند لایت اسپید کش استفاده کنیم که در این مطلب به تفصیل راجع به تمام این نکات صحبت کردیم. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید آموزش افزایش سرعت سایت وردپرس را مشاهده کنید.

موفق و پیروز باشید.

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U336599 ۱۹ دی ۱۴۰۲

    عرض سلام و خسته نباشید
    از افزونه w3 total cache استفاده کردیم اما در سرعت لود سایت تغییری ایجادنشد.
    مشکل چی می تونه باشه؟

  2. U327233 ۱۱ شهریور ۱۴۰۲

    سلام وقت شما بخیر خداقوت
    اگر در قسمت های مختلف مدیریتی وردپرس مثل قسمت نوشته ها وقتی کلیک میکنیم با خطای” یک خطای مهم در این وب سایت رخ داده است ایمیل مدیریت را بررسی نمایید” مواجه بشیم باید چیکار کنیم و مشکل از کجاهست؟ البته بعد از یک رفرش درست میشه اما از سرعت سایت کم میشه. ممنون میشم راهنمایی کنید. باتشکر

  3. U321977 ۱۷ اسفند ۱۴۰۱

    سلام

    سایت من دوماهی میشه اوکی شده ولی الان چندین رزه اصلا بالا نمیاد یا اگرم بیاد بعد پنج شیش دقیقه یک صفحه نامرتب از سایتم بالا میاد که مونم بسته میشه تازه حتی نمیتونم تنظیمات وردپرس هم بالا بیارم که ویراش کنم سایتو

    مشکل از هاست یا تصویر سنگین و فلان نیست به هاست تیکت زدم گفتن مشکل از طرف ما نیست منم چیز خاصی توش اپلود نکردم نمیدونم چشه کسی میتونه کمکم کنه؟

    • Reza Rad رضا راد ۱۸ اسفند ۱۴۰۱

      سلام اگر نامرتب لود میشه قطعا از هاست شما میتونه باشه. تغییرش بدید و تست کنید.

  4. U33485 ۲۵ اسفند ۱۴۰۰

    عالی مثل همیشه….. خسته نباشید