Bounce Rate چیست و چگونه نرخ پرش سایت را محاسبه کنیم

3.9 / 5. تعداد رای: 22

Bounce Rate چیست و چگونه نرخ پرش سایت را محاسبه کنیم

شاید برایتان سؤال پیش‌آمده که Bounce Rate چیست و چرا بازاریابان اینترنتی زیاد از این عبارت استفاده می‌کنند. در مقالات قبلی وب‌سایت را به یک مغازه آنلاین تشبیه کردم. جایی که قرار است محصول خود را ارائه دهید و یک فروشنده برای فروش اجناس در نظر بگیرید. حالا که مغازه خود را راه‌اندازی کردید وقت آن رسیده که ببینید چند نفر وارد مغازه شما می‌شوند یا به قول بازاری‌ها پاخور مغازه شما چقدر است؟

Bounce Rate چیست
Bounce Rate چیست

در سایت هم دقیقاً همین اتفاق می‌افتد. یکی از مهم‌ترین مواردی که باید در آمارگیری از وضعیت مغازه خود در نظر بگیرید این است که کدام مشتری‌ها وارد مغازه شما می‌شوند و بدون نگاه کردن به محصول یا قفسه دوم از مغازه شما خارج می‌شوند. قفسه‌های مغازه همان دسته‌بندی محصولات سایت شما و اجناس موجود در قفسه‌ها همان محصولات سایت فروشگاهی شما هستند.

Bounce Rate چیست

Bounce Rate یا نرخ پرش درصدی از بازدیدکنندگان سایت را تشکیل می‌دهد که به‌محض ورود به یکی از صفحات سایت شما، از صفحات دیگر دیدن نمی‌کنند و صفحه مرورگر را می‌بندند یا در بسیاری از موارد سایت دیگری را از طریق سایت شما یا با تایپ کردن در نوار مرورگر خود باز می‌کنند.

فرض کنید یک نفر در گوگل عبارت آموزش نصب وردپرس را جستجو می‌کند. سپس وارد صفحه آموزش نصب وردپرس در سایت ما می‌شود. حالا این صفحه چندان مناسب نیست (یا مناسب است و به نیاز کاربر پاسخ می‌دهد) و هیچ لینکی که کاربر ترغیب شود روی آن کلیک کند در آن صفحه مشاهده نمی‌شود. درنتیجه کاربر سایت ما را می‌بندد و یک Bounce Rate برای سایت ما در نظر گرفته خواهد شد.

چگونه نرخ پرش سایت خود را مشاهده کنیم

برای مشاهده نرخ پرش سایت، کافی است از ابزارهای معتبر آمارگیری سایت مثل گوگل آنالیتیکس استفاده کنید.

بعد از نصب و راه‌اندازی گوگل آنالیتیکس روی سایت خود، چند روزی صبر کنید تا آمار برای شما ثبت شود. بعدازآن وارد پنل گوگل آنالیتیکس سایتتان شوید.

پنل گوگل آنالیتیکس
پنل گوگل آنالیتیکس

سپس روی منوی Audience > Overview کلیک کنید.

Audience
Audience

در اینجا می‌توانید مقدار Bounce Rate را مشاهده کنید.

مشاهده بانس ریت سایت
مشاهده بانس ریت سایت

در این قسمت عبارت ۷۰ درصد را مشاهده کردیم. یعنی از هر ۱۰۰ نفری که وارد سایت موردنظر می‌شوند. ۷۰ نفر بدون باز کردن صفحه دیگری از سایت، این صفحه را می‌بندند. پس باید این مقدار را اصلاح کنیم. با بهبود سئو و کیفیت محتوا و صد البته بهبود لینک دهی داخلی سایت موردنظر این کار را انجام خواهیم داد.

بهترین مقدار Bounce Rate

این موضوع کاملا بستگی به زمینه کاری شما دارد. مثلا برای سایت‌های خدماتی و فروشگاهی، چون باید خدمات و اجناس برای مشتری جالب و قابل کلیک باشد. مقدار زیر ۴۰ درصد یک بانس ریت بسیار عالی است. اما برای سایت‌های محتوایی مقدار بانس ریت تا ۶۰ درصد هم معقول است و زیر ۵۰ درصد یک مقدار بسیار عالی.

مثلا سایتی که در این مقاله بررسی کردیم یک سایت خرید قانونی موسیقی است که طبیعتا با وجود سایت‌های دانلود رایگان موزیک در ایران، برای چنین سایتی این مقدار Bounce Rate کاملا طبیعی است. 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U34212 ۴ فروردین ۱۴۰۱

    درود بر شما آقای راد
    سال نو مبارک
    سپاس از اولین ویدئو قرن!