جلسه ۲۹: نقش های کاربری در وردپرس و سطوح دسترسی

4.5 / 5. تعداد رای: 105

سیستم مدیریت محتوا وردپرس قادر است انواع نقش کاربری را مدیریت کند. این سیستم نقش کاربر را مشخص می‌کند؛ درواقع مشخص می‌کند کاربران در سایت چه‌کارهایی را می‌توانند انجام دهند و چه‌کارهایی را نمی‌توانند انجام دهند. دانستن نقش کاربران در وردپرس برای رشد سایت بسیار ضروری است. در این راهنما نقش کاربر و مجوز های آن را مقایسه می‌کنیم.

نقش های کاربری در وردپرس

در هنگام نصب وردپرس پنج نقش کاربر به‌طور پیش‌فرض وجود دارد:

  1. مدیر
  2. ویرایشگر
  3. نویسنده
  4. مشارکت‌کننده
  5. مشترک

شما می‌توانید خلاصه‌ای از نقش هر کاربر را بخوانید، ما همچنین چگونگی اضافه کردن نقش کاربر جدید و یا سفارش نقش کاربر موجود در وردپرس را قبلا توضیح داده‌ایم.

ابتدا نقش هر کاربر را بررسی می‌کنیم:

مدیر

در نصب وردپرس به‌طور منظم، مدیر مهم‌ترین نقش کاربر را به عهده دارد. کاربری که در نقش مدیر است می‌تواند پست جدید اضافه کند، همچنین هر پستی که توسط کاربران دیگر در سایت گذاشته‌شده را ویرایش کند، و حتی پست‌ها را حذف کند.

آن‌ها می‌توانند افزونه و همچنین قالب‌ها را ویرایش، نصب و حذف کنند. مهم‌تر از همه یک مدیر می‌تواند کاربر جدید به سایت اضافه کند، اطلاعات کاربران موجود نظیر رمز عبور آن‌ها را تغییر دهد و همچنین کاربری را از سایت حذف کند.

این نقش‌ها اساساً برای مدیران سایت محفوظ می‌ماند و به شما کنترل کامل سایت وردپرس را می‌دهد. اگر شما در حال عضو کردن چند کاربر برای سایت وردپرس خود هستید، باید توجه کنید که کدام کاربر در نقش مدیر می‌باشد.

پس مدیر کامل‌ترین نقش در وردپرس را به عهده دارد.

ویرایشگر

کاربرانی که در وردپرس نقش ویرایشگر را دارند باید کنترل کاملی بر بخش محتوا در وب‌سایت داشته باشند. آنها می‌توانند پست‌هایی که توسط دیگر کاربران نوشته‌شده را اضافه، حذف، ویرایش و انتشار دهند. ویرایشگر به‌طور متوسط می‌تواند نظرات را حذف و ویرایش کند.

در نظر داشته باشید که ویرایشگر نمی‌تواند تنظیمات سایت را تغییر دهد، افزونه و قالب نصب کند، و یا اینکه کاربر جدید به سایت اضافه کند.

نویسنده

همان‌طور که از اسمش مشخص است کاربری که در نقش نویسنده است می‌تواند بنویسد، ویرایش کند و پست‌های خود را انتشار دهد. نویسنده می‌تواند پست‌های خودش را حذف کند، حتی اگر آن را انتشار داده باشد. در حال نوشتن پست نویسنده‌ها نمی‌توانند دسته ایجاد کنند؛ اما می‌توانند از دسته‌های موجود استفاده کنند. همچنین می‌توانند به پست خودشان تگ اضافه کنند.

نویسندگان می‌توانند نظرات را ببینند اما نمی‌توانند نظرات را تأیید یا حذف کنند. آنها به بخش تنظیمات، افزونه و قالب دسترسی ندارند. بنابراین نقش نویسنده در سایت نقشی کم‌خطر است، البته به استثنا توانایی آنها در حذف پست‌های انتشار داده‌شده!

مشارکت‌کننده

حامیان می‌توانند پست جدید اضافه کرده و پست قبلی خود را ویرایش دهد. اما نمی‌توانند هیچ پستی حتی پست خود را انتشار دهند. در حال نوشتن پست نمی‌توانند دسته ایجاد کنند، و باید از دسته‌های موجود استفاده کنند. بااین‌حال می‌توانند روی پست خود تگ اضافه کنند. مهم‌ترین مشکل حامیان این است که نمی‌توانند فایلی را بارگذاری کنند. آموزش اضافه کردن قابلیت آپلود به مشارکت‌کننده در وردپرس را ببینید.

حامیان می‌توانند نظرات را ببینند، اما نمی‌توانند نظری را تأیید یا حذف کنند. آن‌ها به بخش تنظیمات، افزونه و قالب دسترسی ندارند، و نمی‌توانند هیچ تغییری در تنظیمات سایت انجام دهند.

مشترک

کاربرانی که در سایت شما در نقش مشترک هستند می‌توانند به سایت وردپرس شما وارد شوند و مشخصات خود را آپدیت کنند. همچنین اگر بخواهند می‌توانند رمز عبور خود را تغییر دهند. آن‌ها نمی‌توانند پستی بنویسند، نظرات را ببینند یا در وردپرس شما کاری انجام دهند. نقش این کاربران برای زمانی مفید است که نیاز داشته باشید کاربری قبل از خواندن و نظر گذاشتن وارد سایت شود.

مدیرکل شبکه

کاربرانی که در این نقش هستند فقط در وردپرس شبکه در دسترس می‌باشند، کاربر در نقش مدیرکل می‌تواند به وردپرس شبکه سایت اضافه کند یا سایت را حذف کند. آنها همچنین می‌توانند افزونه و قالب نصب کنند، کاربر اضافه کنند و اعمال گسترده‌ای در شبکه روی چند سایت وردپرس انجام دهند. (این نقش کاربری فقط در وردپرس شبکه موجود هست.)

سفارشی کردن نقش‌های کاربری در وردپرس

به‌طور پیش‌فرض نقش کاربران وردپرس با توجه به قابلیت‌هایی که متناسب با نیاز اکثر وب‌سایت‌ها است طراحی‌شده است. برای مثال اگر شما یک مجله اینترنتی اجرا کنید، پس‌ازآن می‌توانید نقش کاربر ویرایشگر را به کارکنان ارشد و نقش کاربران نویسنده را به کارکنان تازه‌وارد اختصاص دهید. شما می‌توانید کاربران حامی را به نویسندگان مهمان و کاربران مشترک را به بازدیدکنندگان سایت اختصاص دهید.

چیزی که ما دوست نداریم در مورد نقش نویسندگان این است که نه تنها می‌تواند پست‌های خود را انتشار دهند، بلکه می‌توانند پس از انتشار آن را حذف کنند؛ و این مورد برای استراتژی محتوای شما اصلاً مناسب نیست. همچنین اگر نویسنده‌ای در شرایط بد تصمیم به پاک کردن نوشته‌هایش کند می‌تواند فاجعه انگیز باشد. فرض کنیم که شما می‌خواهید نقش کاربر نویسنده را تغییر دهید، بنابراین نویسندگان نمی‌توانند پست‌هایی که انتشار داده‌اند را پاک کنند.

اولین کاری که باید انجام دهید نصب و فعال‌سازی افزونه Capability Manager Enhanced می‌باشد. بعد از فعال‌سازی به قسمت کاربران>قابلیت‌ها رفته و نقش کاربر را تغییر دهید. سپس کاربری را که می‌خواهید انتخاب کنید و در قسمت بالایی ستون سمت راست ویرایش کرده، و سپس روی دکمه بارگذاری کلیک کنید. این کاربران در جعبه سمت چپ بارگذاری می‌شوند.

تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که، انتخابی را که برای حذف کاربر کرده‌اید را لغو کنید. برای مثال در این مورد می‌خواهیم قابلیت حذف پست منتشرشده توسط نویسندگان را حذف کنیم. برای انجام این کار تیک گزینه <<حذف انتشار>> را بردارید. پس از انجام آن به پایین صفحه رفته، و روی گزینه ذخیره تغییرات جهت ذخیره در تنظیمات کلیک می‌کنیم.

ایجاد نقش کاربر سفارشی در وردپرس

شما می‌توانید در وردپرس نقش کاربر سفارشی با مجموعه‌ای از قابلیت‌های خود را با استفاده از افزونه مدیریت پیشرفته تولید کنید. پس از نصب و راه‌اندازی افزونه‌ای که در بالا نام‌برده شده است، به قسمت کاربران > قابلیت‌ها رفته و نام نقش کاربر را زیر “ایجاد نقش جدید” وارد کنید.

برای مثال یک مجله ممکن است به تعدادی مدیر برای فعال‌سازی نظرات نیاز داشته باشد. در این مورد ممکن است بخواهید یک نقش کاربر برای نظرات ایجاد کنید. تمام چیزی که در ساخت کاربر جدید برای نظرات نیاز می‌باشد در گزینه‌ی “دیگر قابلیت‌های وردپرس” موجود است.

اگر می‌خواهید اضافه کردن نقش کاربری به وردپرس را امتحان کنید؛ و مثلاً یک نقش به نام کارمند ویژه اضافه کنید، راه دیگر این است که از این آموزش استفاده کنید.

آموزش کامل وردپرس

این مقاله بخشی از دوره آموزش رایگان وردپرس هست. با مشاهده این دوره رایگان، می‌توانید کار با وردپرس را به صورت کامل یاد بگیرید.

دوره رایگان آموزش وردپرس
نظر شما در این مورد چیه؟

  1. U356829 ۲۲ مهر ۱۴۰۳

    عالی یعنی بدون نقص
    واقعا دمت گرم اولین باره دارم اموزش طراحی ستیت انقدر روون میبینم

  2. U323465 ۱۲ شهریور ۱۴۰۳

    سلام
    ممنون از آموزش خوبتون
    سوال 1:آیا کاربر با نقش «عضو سایت» در سایت فروشگاهی میتونه خرید کنه؟
    سوال 2:کسی که عضوسایت هست چه دسترسی هایی داره؟
    سوال 3:هنوز سایت م رو فعال نکردم واجازه دسترسی گوگل رو هنوز برای دسترسی ندادم اما بالای 100 نفر عضو فعال داره از کجا وارد شدند به عنوان عضو سایت آیا کاربران اصلی هستن؟
    ممنونم از پاسخ تون

  3. U322635 ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

    سلام وقت بخیر من فروشگاه اینترنتی دارم محصول سفارشم میخوام فقط بتونه سفارشات اماده کنه ولی هیچی از مبالغ فروش براش نمایش نده کلا دسترسی به مباحث مالی نداشته باشه

  4. U339295 ۱۲ اسفند ۱۴۰۲

    با سلام و درود خسته نباشید اگه میشه ویدیو یه بار چک بکنید مشکل ادیت داره صدا با تصویر هم خوانی ندارد

  5. U339702 ۱۰ اسفند ۱۴۰۲

    با سلام و احترام؛
    مهندس چطور می شود سایت وردپرسی طوری طراحی شود که مسیر ورود کاربران معمولی و مسیر ورود ادمین سایت را از هم جدا کرد؟
    یعنی کاربری معمولی اصلا از لینک صفحه ورود ادمین نتواند وارد سایت شود.