وردپرس شبکه چیست؟ آموزش نصب وردپرس شبکه یا WPMU

5 / 5. تعداد رای: 3

وردپرس شبکه چیست؟ آموزش نصب وردپرس شبکه
وردپرس شبکه چیست؟

برخی اوقات شما نیاز پیدا می‌کنید یک سایت وردپرس جدا از سایت اصلی خود با پایگاه داده دیگری داشته باشید. بنابراین اگر شما نیاز داشته باشید که در کنار سایت اصلی خود یک سایت دیگر برای موارد دیگر استفاده کنید؛ می‌توانید به‌جای اینکه هر دفعه وردپرس را نصب و پایگاه داده جدیدی را راه‌اندازی کنید می‌توانید از وردپرس شبکه استفاده کنید. با این کار در زمان خود صرفه‌جویی می‌کنید، و همچنین دیگر برای شما خسته‌کننده و سخت نیست.

با استفاده از این قابلیت دیگر شما نیازی ندارید که این مراحل خسته‌کننده را طی کنید و توسط وردپرس MU می‌توانید به‌راحتی به هدف خود برسید. شما می‌توانید توسط ساب فولدر یا ساب دامین سایت وردپرس خود را راه‌اندازی کنید.

شما می‌توانید به‌واسطه وردپرس شبکه روی یک استه مرکزی چند سایت راه‌اندازی کنید و از آن لذت ببرید. بدین طریق شما می‌توانید به‌راحتی کسب‌وکارتان را توسعه دهید. و همچنین به‌وسیله آن می‌توانید رضایت کاربرانتان را نیز بهتر جلب کنید. این سیستم قابلیت توسعه‌پذیری بالایی دارد، درنتیجه به دلیل اینکه شما می‌توانید این سیستم را توسعه دهید می‌توانید مشتریان بیشتری را نیز جذب کنید. توسط وردپرس MU شما می‌توانید برای هر سایت مدیر جداگانه در نظر بگیرید. که هرکدام از این مدیران بتوانند سایت وردپرسی خود را مدیریت و کنترل کنند.

در آموزش امروز از سری آموزش قدم به قدم وردپرس می‌خواهیم به شما چگونگی نصب این قابلیت را آموزش دهیم. شما می‌توانید توسط این امکان تنها از طریق پنل مدیریتی خود به آن دسترسی داشته باشید. این کار شما در کمترین زمان ممکن به‌سادگی قابل انجام است. اما در ابتدا بیایید تعریفی داشته باشید از وردپرس شبکه و اینکه وردپرس MU چیست؟

وردپرس شبکه

وردپرس MU یک قابلیت است که می‌توان آن را به وردپرس اضافه کرد. درواقع از وردپرس شبکه به‌منظور این استفاده می‌شود که بتوان مجموعه‌ای از سایت‌ها را روی یک ساب دامین و یا ساب فولدر (پوشه زیرین) مدیریت کنید. این سیستم شباهت زیادی به سیستم وبلاگ دهی دارد. به‌واسطه آن می‌توانید چندین سایت را باهم در یک سیستم مدیریت و راه‌اندازی کنید.

بنابراین شما توسط وردپرس MU این امکان را دارید تا هر تعداد سایت که بخواهید روی یک دیتابیس و دامنه داشته باشید. و همچنین یکی از مزایای خوبی که این قابلیت دارد این است که همگی آن‌ها از قالب و افزونه‌های مشترک استفاده کنند. تنها تفاوتی که این سایت‌ها باهم دارند در این است که پایگاه داده متفاوتی دارند و محتوای آن‌ها باهم فرق دارد.

پس درواقع وردپرس شبکه یا همان وردپرس چندکاربره به شما این امکان را می‌دهد که شما به‌عنوان مدیر سایت، بتوانید به‌وسیله آن چند سایت وبلاگ دهی را روی یک وردپرس داشته باشید و با این کار شما دیگر نیاز به نصب مجدد وردپرس ندارید.

با ورود نسخه 3 قالب وردپرس دیگر نیازی نیست همانند گذشته شما وردپرس MU را به‌صورت جداگانه تهیه کنید؛ بلکه به‌وسیله همان وردپرس می‌توانید هر تعداد سایت دلخواه که بخواهید روی سیستم وردپرس خود داشته باشید.

درواقع از وردپرس شبکه برای راه‌اندازی یک مجموعه سایت شخصی روی یک دامنه یا ایجاد یک سیستم وبلاگ دهی کامل نیز استفاده می‌شود.

وردپرس شبکه قبلاً در یک پکیج جداگانه تحت عنوان WordPress mu ارائه می‌شد، اما از نسخه 3 وردپرس به بعد وردپرس MU با وردپرس اصلی یکی شد و تنها با چند مرحله ساده می‌توانید امکانات وردپرس شبکه را به وردپرس معمولی اضافه کنید؛ و سایت خود را به یک سیستم چند کاربر مجهز کنید.

قابلیت‌های وردپرس شبکه

به‌عنوان‌مثال شما توسط وردپرس شبکه می‌توانید قسمتی از ساب دامین یا ساب فولدر خود را به فروشگاه اختصاص دهید؛ و یا می‌توان برای فروشگاه‌هایی که دارای شعب مختلف هستند برروی یک سایت وردپرسی چند سایت برای هر شعبه ادارد کرد.

توسط وردپرس شبکه شما می‌توانید به اهداف خود برسید و سایت‌های خود را به‌سادگی مدیریت کنید. این سیستم قابلیت‌های زیادی را به شما عرضه می‌کند؛ که توسط آن می‌توانید اهدافتان را سریع‌تر به سرانجام برسانید. از طریق این سیستم مدیریت محتوای قوی شما تنها با مراجعه به پیشخوان سایت وردپرسی خود می‌توانید به سایر سایت‌ها دسترسی داشته باشید و آن‌ها را به خوبی کنترل کنید.

این قابلیت سبب شده تا وردپرس طرفداران زیادی پیدا کند و وب‌مستران به این سیستم بیشتر از پیش جذب شوند. این روش همانند گذشته زمان‌بر نیست و شما سریعاً در کمترین زمان ممکن می‌توانید این کار را انجام دهید. بنابراین توسط امکاناتی که وردپرس شبکه به شما می‌دهد می‌توانید به‌راحتی در هر کسب‌وکاری که هستید سایت‌های مختلف راه‌اندازی کنید و حتی اگر می‌خواهید سایت شما چندین زبان مختلف داشته باشید نیز می‌توانید توسط وردپرس شبکه یک سایت اصلی با چند زبان مختلف راه‌اندازی کنید.

حتماً در نظر داشته باشید که از معایب وردپرس شبکه این است که هک شدن یک سایت به معنی هک شدن تمام سایت‌ها است؛ و اگر هکر بتواند یکی از سایت‌های شما را هک کند تمام آن‌ها هک می‌شوند. پس امنیت آن را حتماً جدی بگیرید. همچنین عملکرد برخی از پلاگین‌های وردپرسی در وردپرس شبکه مناسب نیست. و به خوبی در وردپرس شبکه پاسخگو نیازهای شما نیستند.

آموزش نصب وردپرس شبکه

برای نصب وردپرس شبکه شما باید در ابتدا همانند گذشته به سایت وردپرس رفته و یک وردپرس ساده روی سایتتان نصب کنید. ما در مقاله آموزش نصب وردپرس به آموزش این مورد پرداخته‌ایم که می‌توانید آن را مشاهده کنید. و به‌راحتی آن را نصب و راه‌اندازی کنید.

پس از نصب وردپرس شما باید در فایل منیجر هاست خود وارد پوشه‌ای شوید که وردپرس را روی آن نصب‌کرده‌اید. سپس در اینجا فایل wp-config.php خود را ویرایش کنید و کد زیر را در آن پیدا کنید:
/* That’s all, stop editing! Happy blogging. */

بعد از این کد ، کد زیر را وارد کنید:

define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );

حالا فایل را ذخیره کرده و وارد پیشخوان وردپرس خود شوید. سپس از منوی ابزارها > راه‌اندازی شبکه را کلیک کنید.

راه اندازی وردپرس شبکه

روی دکمه نصب کلیک کنید.

اکنون دو کد به شما ارائه می‌شود. کد اول را به فایل wp-config.php در بالای خط /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ اضافه کنید.

و کد دوم را به فایل.htaccess سایتتان اضافه کنید. کدهای قبلی htaccess باید پاک شوند.

درنهایت روی ورود کلیک کنید. تبریک میگم! وردپرس شبکه شما راه‌اندازی شد! از بخش سایت‌ها می‌توانید سایت‌های وردپرسی خود را مدیریت کنید.

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U3506 ۷ خرداد ۱۴۰۰

    سلام وقت بخیر.
    سایتی مثل see5.net هم با همین وردپرس شبکه ساخته شده؟؟
    برای یکی از مشتری ها میخوایم سایتی مثل see5.net طراحی کنیم. خواستیم مطمئن بشیم که به همین طریق ایجاد شده یا به چیزی دیگه هم نیاز داره؟؟
    یعنی یه شخص بیاد ثبت نام کنه و از بین مثلا 100 قالب که ما در دسترسش قرار میدیم یکی رو پیش نمایشش رو ببینه و اگه خواست اون رو فعال کنه و سایتش با اون قالب بیاد بالا. این سایت see5.net رو لطفا ببینید بهتر منظورم رو متوجه میشید

    • Reza Rad رضا راد ۷ خرداد ۱۴۰۰

      درود بر شما سایت اصلیشون که وردپرس هست. اما شبکه رو مطمئن نیستم باید بررسی بشه. اما در کل با وردپرس شبکه میتونید دقیقا اینکار رو انجام بدید.

      • U3506 ۷ خرداد ۱۴۰۰

        سلام مجدد. ممنونم از پاسخ دهیتون. 🙂
        ای کاش آموزش کامل کار با وردپرس شبکه و ساختن اینجور سایت هایی رو هم میذاشتید.
        ما بخشی از داشته ها و یادگیریمون رو مدیون میهن وردپرس و دوستان سون لرن و همیار وردپرس هستیم.
        انشاالله همیشه موفق باشید.

  2. U8507 ۱۴ آبان ۱۳۹۹

    سلام
    من وقتی وردپرس شبکه رو فعال می کنم توی وب سایت هایی که با Sub Domain می کنم با این پیام مواجه میشم:” Apache is functioning normally ” این مشکل رو چطور میشه حل کرد؟

  3. U31499 ۱۲ آبان ۱۳۹۹

    سلام
    اقا من کلا شبکه سازی کردم برای وردپرس اما مشکل اینجاست که موقع ورود به سایتی ک تو شبکه ایجاد کردم ارور
    404
    Not Found
    The resource requested could not be found on this server!
    ینی به پیشخوان ارور بالا رو میده…
    ولی سایت مثلا صفحه سایت رو نشون میده ک خالی هستش هیچی داخلش نیستش
    همه کدها config – hass همه چی هم درست هستش ولی پیشخوان این ارور رو میده
    چیکار باید کرد؟

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۱۲ آبان ۱۳۹۹

      با سلام
      باید فایل htaccess رو مجدد بسازید اگر حل نشد از هاست بخواید بررسی کنن

  4. U21610 ۲۸ بهمن ۱۳۹۸

    سلام آقای حسینی عزیز
    در این مقاله آموزشی که زحمت کشیدید دو اشکال وجود دارد
    اول اینکه در این قسمت فرمودید بعد از این کد /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */

    این کد وارد شود define( ‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true );
    در صورتی که کد اجازه ساخت مولتی سایت باید قبل وبالای اون کد وارد شود

    2- بدلیل اینکه بسیاری از کاربران تازه شروع به کار کرده اند به وضوح بفرمائید پس از راه اندازی وردپرس شبکه
    درون فایلهای وردپرس فایل جدیدی ساخته میشه به اسم (htaccess. ) که قطعه کد باید به این فایل اضافه شود
    و اشتباها این فایل htaccess را ویرایش و پاک نکنند
    با تشکر از مقاله خوبتون

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۲۸ بهمن ۱۳۹۸

      با سلام و احترام
      1) چون این مورد کامنت هست در اجرای اون اینکه بالا یا پایین باشه هیچ تفاوتی نمیکند
      2) اگر هاست شما مناسب وردپرس باشید خود وردپرس این کار را برای شما انجام میدهد

  5. U23434 ۶ مهر ۱۳۹۸

    سلام همه مراحل بالا را رفتم ولی وقتی سایت جدید میسازیم و ادرس سایت را میزنیم میگه ip سرور یافت نشد

  6. کاربر مهمان ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸

    سلام
    برای انجام چنین کاری با مشکل مواجه هستم ، هر کاری میکنم نمیتونم شبکه تشکیل بدم. ممکنه برام انجام بدید؟
    شبکه ساخته میشه ولی وقتی آدرس رو میزنم وارد نمیشه. مشکل اینه.

    • Reza Rad رضا راد ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸

      سلام احتمالا htaccess رو صحیح تنظیم نکردید. از بخش پیوندهای یکتا یکبار روی ذخیره تغییرات کلیک کنید. کدهایی هم که شبکه بهتون داده رو حتما قرار بدید توی فایل htaccess

  7. U15564 ۲۳ آذر ۱۳۹۷

    سلام .
    الان یک سایت ساختیم با وردپرس شبکه . الان در این سایت اصلی ، حدود 20 تا سایت زیر مجموعه ساختیم . چطور می تونیم یکی از آن ها را از بقیه جدا کنیم و ببریمش روی یک وردپرس جدای دیگر ؟؟
    سپاس ازتون .

  8. U15652 ۸ آذر ۱۳۹۷

    سلام و خسته نباشید.
    میشه کاری کرد که روی ساب دامین وردپرس رو بالا میاریم پنلش جدا باشه از سایت اصلی؟
    میخوام پنل ساب دامین ام با سایت اصلیم متفاوت باشه(یعنی کاملا جدا. انگار دو تا سایت کاملا مجزا هستن و کاربر هاشون هم متفاوته )! امکان پذیره؟

  9. کاربر مهمان ۲۰ آبان ۱۳۹۷

    سلام و ممنون از بابت آموزشتون
    در خصوص اینکه بتوان برای برخی از زیر سایتها دامنه اضافه کرد ، لطفا راهنمایی بفرمایید
    مثلا من یک زیر سایتی با آدرس زیر دارم :
    hi…..ir
    که میخوام این زیر سایت از طریق دامین زیر قابل دسترس باشه:
    …..ir

    • U8156 ۲۰ آبان ۱۳۹۷

      سلام
      باید دامین دوم را پارک کنید سپس از تنظیمات وردپرس ساب دامین را به دامین دوم تغییر دهید.

  10. کاربر مهمان ۱۶ مهر ۱۳۹۷

    با سلام و احترام
    آیا میتونیم از روش وردپرس شبکه، یک سایت دایرکتوری راه اندازی کنیم؟
    بگونه ایکه برای هر آگهی دهنده، یک زیر سایت مجزا در نظر بگیریم و امکانات بیشتری رو به هر آگهی اختصاص بدیم. یعنی پس از ثبت نام آگهی دهنده یک سایت مستقل با امکانات ویژه برای معرفی خدماتش داشته باشه.
    پیشاپیش از پاسخگویی شما بسیار سپاسگزارم

  11. کاربر مهمان ۱۹ خرداد ۱۳۹۷

    با سلام من وردپرس شبکه برای وبلاگدهی نصب کردم چگونه میتوان در وبلاگهای ساخته شده توسط مدیریت بصورت کلی تبلیغ قرار داد که قابل حذف هم نباشه ممنون میشوم راهنمایی کنید

    • U11404 ۱۹ خرداد ۱۳۹۷

      سلام
      باید تبلیغ ها را درون کدهای قالب قرار دهید یا بررسی کنید افزونه هایی در این مورد وجود دارند یا خیر.

  12. U9761 ۸ بهمن ۱۳۹۶

    آقا اون نظر قبلی رو لش کن . الان بحث چیز دیگه ای شده .
    اگر قرار باشه سایت اصلی بسته نصبی باشه که نمیشه پیشوند جداول رو تغییر داد .
    فرض رو بر این میگیریم که با افزونه یا دستی این کار رو کردیم . حالا اگر سایت دوم هم بسته نصبی بود تکلیف چیه ؟
    یکم داستان پیچیده شد . سر دوراهی گیر کردم . خدا هیچ کسو سر دوراهی قرار نده (:

  13. U9761 ۸ بهمن ۱۳۹۶

    سلام و خسته نباشید به همه برو بچه های مشتی و حرفه ای میهن وردپرس .
    دمتون گرم تو این هوای سرد D;
    آقا همه این راه هایی که گفتین انجام شد به درستی . فقط یکی دو تا مشکل .
    اول این که تو منوی افزونه ها دیگه چیزی به نام افزودن و اینا وجود نداره و فقط افزونه خالی هست . باید از این به بعد دستی کپی شه همه اقزونه ها ؟
    دوم اینکه ورد پرس اخطار میده میگه از تنظیمات عمومی گزینه همه میتوانند نام نویسی کنند رو فعال کن . اما مسئله اینجاست که دیگه نیست این گزینه . با توجه به ینکه قبلا فعال بوده و از ultimate member استفاده میکنم .
    سوم هم اینکه خود شما برای قسمت های پرتال کاربری و ورود و ثبت نام سایت از همین روش استفاده کردین ؟

    پیشاپیش ممنون از سایت خوب و حرفه ای تون

  14. کاربر مهمان ۲۰ دی ۱۳۹۶

    سلام وقتتون بخیر خسته نباشید
    استفاده از وردپرس شبکه برای اینکه یوزر وقتی یه بار داخل یکی از سایت ها عضو میشه بتونه با یه بار عضو شدن از امکانات مخصوص اعضا برای سایت های مختلفی که شبکه شدن استفاده کنه، کاربرد داره؟
    مثلا داخل یکی از سایت ها عضو بشه و اکانت وی آی پی بگیره، و بتونه با این اکانت از امکانات ویژه سایت های دیگه هم استفاده کنه
    بعد اینکه میخوام از افزونه یوزر پرو استفاده کنم برای سایت. میشه که برای استفاده از دو تا سایت که شبکه شدن، یوزر یه بار لاگین کنه و تمامی اطلاعات براش نمایش داده بشه درون دوتا سایت؟
    سایت اصلی قسمت فروش آموزش داره و سایت فرعی فروش محصول فیزیکی هست، یوزر پرو بعنوان پروفایل هست که میخوام تمامی خرید های کاربر چه دانلودی و چه فیزیکی داخل دوتا سایت داخل پروفایلش نمایش داده بشه
    لطف بفرمایید راهنمایی کنید که با شبکه کردن امکان این کار وجود داره یا اگه نداره باید چیکار کنم؟!
    خیلی خیلی از شما بخاطر وبسایت بروزتون ممنونم

    • Reza Rad رضا راد ۲۰ دی ۱۳۹۶

      درود در مورد سوال اول اطلاعی ندارم سرچ کنید اگر افزونه ای براش نوشته باشن. در مورد یوزر پرو هم اگر مشکل اول رو حل کنید میتونه مشکل دوم رو هم حل کنه. متشکرم لطف دارید

  15. کاربر مهمان ۸ شهریور ۱۳۹۶

    خسته نباشید ، یه سوال داشتم ، سایت شما و گاهی اوقات در شبانه روز با ارور دیتابیس Error establishing a database connection مواجه میشه. شما که خودتون پیشتاز این حرفه هستید چرا؟ یعنی این مشکل قابل حل نیست و ممکنه برای ما هم حتی با سرور اختصاصی و 100 تا امکانات دیگه پیش بیاد وقتی تعداد ریکوئست سایت برابر سایت آپارت بشه؟ مثال رو با اپارت زدم چون میخوام حجم ریکوئست رو برسونم و شما هم لطفا بدون تعصب جواب بدید

  16. کاربر مهمان ۲۵ اسفند ۱۳۹۵

    سلام من همه كار ها را انجام دادم و بخوبي پيش رفتفقط مشكل اينه سايت دوم (Site.com/en) درست بالا نمياد و بخش مديريتش هم كار نميكنهلطفا راهنمايي كنيد؟

    • Reza Rad رضا راد ۲۵ اسفند ۱۳۹۵

      سلام اگه کار نمیکنه یا افزونه ای نصب کردید که مشکل بوجود اورده یا قالبی نصب کردید که مشکل داره یا در کل مراحل نصب رو درست انجام ندادید

  17. U5175 ۲۳ آبان ۱۳۹۵

    سلام ببخشید خیلی توضیحاتتون گنگ هستش؟ امکانات این روش چیه؟ چه فرقی داره که در هر ساب دامین وردپرس نصب بشه؟ کلا اگر مقالتون رو کاملتر کنید ممنون میشم

    • Reza Rad رضا راد ۲۳ آبان ۱۳۹۵

      سلام خب برخی برای راه اندازی وبلاگدهی مثل سایت های بلاگدهی از این روش استفاده می کنند.

  18. U2331 ۱۲ آبان ۱۳۹۵

    سلام – در مورد سایتایی که قبلا نصب شده چطور؟ مثلا من رو هاستم چندتا ساب دامنه ایجاد کردم و برای هر ساب دامین جداگونه وردپرس نصب کردم میشه اینارو مدیریتشو اورد تو پیشخوان وردپرس دامنه اصلی؟

    • Reza Rad رضا راد ۱۳ آبان ۱۳۹۵

      قبلا نصب شده خیر. باید همه رو با duplicator منتقل کنید به وردپرس شبکه

      • U9761 ۹ بهمن ۱۳۹۶

        جناب حسینی خدا وکیلی یه بار جواب مارو بده دلمون خوش باشه یه بار از میهن وردپرس جواب گرفتیم .
        آقا من روی لوکال هاست کار میکنم .
        اول اینکه : سایت اول رو نصب کردم . حالت شبکه رو فعال کردم . سایت دوم رو هم با نام site02 از داخل خود مدیریت شبکه زدم بسازه . خوب ساخته شد و کار کرد اما مشکل من اینکه فولدر این سایت کجاست که من قالب روش نصب کنم ؟

        دوم اینکه : من خودم اومدم یه فولدر تو site01 ساختم و وردپرس رو اونجا نصب کردم بعد اودم از تو سایت های من اضافه کردم به شبکه .
        درست بود اما مشکل اینجا بود که وقتی به پیشخوان اون سایت میرم دیگه سایت های من رو نمیبینم . یعنی خودش شده یه سایت مجزا .

        سوم اینکه : شما فرمودین تو همین جواب با داپلیکتور انتقال بده به شبکه . چطور با این افزونه انتقال بدم در حالی که وقتی تو قسمت دیتا بیس همون دیتا بیس قبلی رو وارد میکنم جداول قبل رو پاک میکنه در صورتی که پیشوند ها کاملا متفوات هست .

        قصد من این هست که یک سایت مستر داشته باشم و بعد ، فروشگاه ، آگهی نامه و لیست نمایندگان رو با سه تا قالب جداگانه کار کنم اما با یک دیتا بیس ( البته صرفا برای کاربران که یک بار ثبت نام کنند ) .
        من واقعا گیج شدم میشه راهنماییم کنین ؟

        • Reza Rad رضا راد ۹ بهمن ۱۳۹۶

          درود
          همیشه به دیدگاه ها و تیکت ها جواب داده میشه 🙂 ببینید سایت های شبکه فولدر خاصی ندارند. باید از طریق نصب روی themes سایت اصلی ٬ روی سایت های ثانویه نصبش کنید.
          ۲.نیازی به اینکار نیست. از پنل خود شبکه یک وردپرس جدید بسازید.
          ۳.درسته باید از افزونه های بک آپ استفاده کنید با duplicator نمیشه توی شبکه به مشکل میخورید

          شما بهتره کلا روی شبکه کار نکنید. چند تا وردپرس جدا بالا بیارید

          • U9761 ۱۰ بهمن ۱۳۹۶

            خوب چند تا ورد پرس جدا باید دیتا بیس هاشون یکی باشه که بتونم کاربران رو یکی کنم . پس بازم نمیشه از داپلی استفاده کرد . چون جداول قبلی رو هنگام نصب پاک میکنه .