آموزش نصب وردپرس روی لاراگون (Laragon)
- مقالات آموزشی
- بروزرسانی شده در
این مقاله میهن وردپرس، به آموزش نصب وردپرس روی لاراگون اختصاص یافته است. اگر به تازگی استارت یادگیری طراحی سایت را زده و برای آموزش و یادگیری نیاز به یک محیط آموزشی دارید، نرمافزارهای زیادی چون WAMP، XAMPP و… وجود دارند. اما پیشنهاد ما استفاده از برنامه لاراگون است. قبلا برنامههای شبیه ساز دیگری چون زمپ و ومپ به دنیای شبیه سازها معرفی شدهاند. ولی مطمئنا وقتی لاراگون را نصب کنید، مشتری همیشگی آن خواهید بود. در این مقاله آموزش نصب وردپرس روی لاراگون را خواهیم داشت.
اگر هنوز بین آموزش وردپرس و زبان برنامه نویسی PHP مردد هستید به مقاله ما وردپرس یا PHP مراجعه کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید
لاراگون چیست
قبل از این که شروع به آموزش نحوه نصب لاراگون کنیم، پیشنهاد میکنیم ابتدا تاریخچه مختصری از لاراگون را بررسی کنیم. لاراگون توسط لئو خوآ ساخته و طراحی شد. وی رئیس شرکت DevOps، از شرکت SaaS است. در واقع هدف لئو، از ساخت این برنامه ایجاد تجربه طراحی و لذتبخش طراحی سایت آسان بود. لاراگون شبیه ساز حرفهای بوده و میتوان به عنوان برنامهای، برای پیاده سازی طرح اولیه از آن استفاده کرد. لاراگون همچنین فضای مناسبی، برای برنامه هایی چون Nginx ،node.js،Redis،PHP،MYSQL وApache هست که به راحتی می توانید پروژههای مورد نظرتان را با استفاده از آن پیاده سازی کنید.
لاراگون به این دلیل میتواند نرم افزار مناسبی برای شما باشد که در بحث امکانات، رقبای خود را کنار زده است. پیشنهاد میکنیم مقاله طراحی سایت را از کجا شروع کنیم را مطالعه کنید.
امکانات نرم افزار Laragon
در این نرم افزار دیگر خبری از یو آر الی به نام localhost نیست. چرا که با قرار دادن پسوند .test بعد از نام URL تان چنین یو ار الی در اختیارخواهید داشت: (youdomain.test).
سیستم شبیه ساز سرور کاملا مجزا؛ یکی از مواردی که در نصب لوکال هاست، ممکن است ذهنتان را درگیر کند. این است که چقدر از منابع ویندوز درگیر خواهد شد؟ در لاراگون زمانی که برنامه به حالت run درمیآید کمتر از 4 مگابایت از فضای RAM اشغال میشود. پس به جرات میتوان گفت، هیچ یک از منابع ویندوز به طور جدی درگیر نخواهد شد.
قابل حمل بودن(portable)، این نرم افزار از یک درایو به درایو دیگر در کامپیوترتان. آن هم تنها با چند کلیک ساده، به صورت کات پیست کردن. میتوانید محتویات این نرم افزار را به درایو دیگر منتقل کنید به همین راحتی.
یکی از امکانات بالقوه لاراگون، این است که با نصب آن همزمان از سرور آپاچی و Nginx می توانید استفاده کنید.
اگر سایت برای کارفرما، آن هم بر روی لاراگون پیاده سازی کرده باشید، به راحتی با یک کلیک قابل ارسال برای کارفرما خواهد بود .
با راهاندازی سریع و آسان لاراگون، میتوانید نرم افزارهای کاربردی زیادی چون Nginx،node.js،Redis،PHP،MYSQL وApache را به محیط کاریتان اضافه و از آنها استفاده کنید.
همان طور که اشاره شد شبیه سازهای دیگری چون زمپ ومپ و …در دنیای شبیه سازها، خودنمایی می کنند. میتوانید با مهاجرت سریع و آسان به لاراگون، تجربه لذت بخشی از طراحی سایت برای خود رقم بزنید.
برای تغییر نسخه ،PHP به راحتی با یک کلیک میتوانید این مسیر را اعمال کنید.
نصب و ارتقا نرم افزار لاراگون، بسیار سریع و راحت خواهد بود.
آموزش نصب لاراگون روی ویندوز
اگر تاکنون اقدام به نصب نرم افزار قدرتمند لاراگون، نکردهاید پیشنهاد میکنم قدم به قدم با ما در این بخش همراه شوید…
ابتدا وارد سایت laragon.org شده و از منوی بالا، گزینه دانلود را کلیک کنید. تا صفحه دانلود برایتان نمایش داده شود. همانطور که در این تصویر نیز مشاهده می کنید، دو نسخه از لاراگون نمایش داده می شود.
گزینه download laragon-full(147mb)، یعنی نسخه full را دانلود نمایید. کمی منتظر بمانید تا دانلود شود. سپس روی فایل exe ، کلیک کرده و تمام مراحل دانلود، یک برنامه را اعم از انتخاب زبان (که انگلیسی بهتر است) و محل نصب را نیز به صورت پیش فرض، همان درایو c انتخاب کنید و install رابزنید.
زمانی که برنامه نصب شد، در سمت چپ و بالای صفحه منو را مشاهده می کنید که، امکانات خاصی را در اختیارتان قرار میدهد.
اکنون گزینه start all را بزنید، تا لارگون برایتان اجرا شود.
یکی از گزینههایی که در پایین صفحه وجود دارد root هست. که برای نصب وردپرس باید وارد این بخش شوید. در صفحه بعد، در قسمت نوار آدرس laragon را مشاهده می کنید.
آموزش نصب وردپرس روی لاراگون
اکنون وارد سایت fa.wordpress.org یا wordpress.org شده و آخرین نسخه از وردپرس را دانلود کنید. اکنون وردپرس دانلود شده در اختیار شماست. فایل زیپ را کپی کرده در مسیر root فایل را paste کنید. در همین بخش نیز فایل را extract نمایید. بعد از extract کردن پوشهای به نام wordpress، را مشاهده خواهید نمود که تمامی فایلهای وردپرس در آن قرار گرفته اند. (یک پیشنهاد خوب در این قسمت این است که، فایل های درون پوشه wordpress را کات کرده و در قسمت root پیست نمایید. سپس پوشه خالی وردپرس راحذف کنید. با این کار، زمان باز کردن لوکال هاست در مرورگر نیاز به وارد کردن کلمه wordpress نمیباشد.)
اکنون به سراغ لاراگون رفته و در منوی پایین صفحه، گزینه database را کلیک کنید. در قسمت setting نیاز به اعمال تغییراتی نیست. تنها گزینه open را در پایین صفحه کلیک کنید. در صفحه جدید در منوی بالا گزینه tools را مشاهده خواهید کرد. در منوی بازشونده tools وارد قسمت user manager شده تا یک username تعریف کنیم.
در صفحه جدید، add را کلیک کرده و username و password مورد نظر را وارد می کنیم. فراموش نکنید که password را در همین قسمت نیز تکرار کنید. در قسمت پایین، تیک Global privileges را هم اعمال کنید تا دسترسیهای لازم، در اختیارتان قرار بگیرد. و آخر کار گزینه save را نیز کلیک کنید.
یکی از راه های دسترسی به دیتابیس، این هست که در مرورگر خود http://localhost.phpmyadmin/ را تایپ کنید، مشاهده می کنید که با اروری با این عنوان you don’t have permission to accessthis resource روبه رو میشوید. که البته دسترسی ورود را به شما نمیدهد و اما علت به وجود آمدن این خطا چیست؟
آخرین ورژن لاراگون، phpmyadmin را شامل نمیشود. راهکار این است که باید phpmyadmin را دانلود کرده و در مسیر root قرار بدهیم. برا رفع این خطا ابتدا سایت phpmyadmin.net را باز کرده و روی گزینه download کلیک کنید.
کمی منتظر بمانید تا فایل دانلود شود. سپس وارد پوشه root شده. روی پوشه laragon زده پوشه etc را کلیک کنید. سپس وارد پوشه app شده و فایل دانلود شده را کپی کنید. فایل مورد نظر را extract کنید. تا پوشه phpmyadmin در لاراگون ایجاد شود. ضمنا دقت کنید پوشه ایجاد شده حتما با نام phpmyadmin باشد. اگر نام دیگری مثلا5.1.1all phpmyadmin بود حتما rename کرده و نام پوشه را تنها phpmyadmin قرار دهید.
این بار اگر وارد مرورگر شوید و phpmyadmin/localhost را وارد کنید، صفحه phpmyadmin باز شده و با یوزرنیم و پسورد ساخته شده میتوانید وارد شوید.
در محیط phpmyadmin باید یک اکانت تعریف کنید. در قسمت useraccount کلیک کرده و در قسمت، new > useraccount را بزنید.
در این صفحه، یوزر اکانت ساخته شده را مجددا مشاهده می کنیم. میتوانیم آن ها را تغییر دهیم. حتی قدرت یا ضعف یوزر اکانت را، سیستم به ما نشان میدهد و در صورت لزوم قادر به تغییر آنها خواهیم بود.
در بخش پایین تغییر یوزر اکانت، در باکس database for user account تیک create database with same name and grant all privileges on wildcard name(username), grant all privileges را بزنید. چرا که با این تیک یک دیتابیس، برای یوزر خود ایجاد کرده اید. همچنین دسترسی check all را بدهید. سپس با کلید go به مرحله بعد بروید.
در صفحه بعد یوزر با نام مورد نظر ساخته شده و همچنین در ستون سمت چپ، نیز دیتابیسی با همین نام نیز در اختیارمان خواهد بود.
اکنون در مرورگر localhost/wordpress/wp-admin را تایپ کنید تا وارد قسمت مراحل نصب وردپرس شویم:
دکمه بزن بریم را کلیک کنید.
نام پایگاه داده، یا دیتابیس ایجاد کرده را بنویسید. در باکس بعد نام کاربری را هم وارد کنید. همچنین رمز عبور دیتابیس را در باکس بعد وارد کنید.
دقت کنید دو باکس دیگر به نام های میزبان پایگاهداده و پیشوند جدول، وجود دارند که نیاز به تکمیل شدن ندارند. سپس گزینه فرستادن را بزنید.
در صفحه بعد گزینه راه اندازی را کلیک کنید.
در بخش بعدی عنوان سایت را بنویسید. نام کاربری و رمز عبور دلخواه وارد کنید. ایمیل هم از شما درخواست کرده، وارد کرده و راه اندازی وردپرس را اعمال کنید. در صفحه بعد یوزر پسورد را اضافه و گزینه ورود را بزنید. به راحتی وارد قسمت پیشخوان وردپرس می شوید. بعد از نصب وردپرس به افزونه هایی برای ویرایش وردپرس نیاز دارید. به مقاله ما با عنوان 5 افزونه برای ویرایش وردپرس مراجعه کنید.
سخن آخر
دوستان میهن وردپرس؛ از این که با ما تا انتهای مقاله همراه شدید کمال تشکر را داریم. دراین مقاله قصد داشتیم با معرفی لاراگون و امکانات این نرم افزار، آموزشی جهت آشنایی بیشتر شما با این نرم افزار کاربردی ارائه کنیم. سپس شما را با نحوه نصب وردپرس روی لاراگون و همچنین ساخت دیتابیس برای آن آشنا کردیم. میتوانید برای یادگیری صفر تا صد وردپرس به مقاله پکیج آموزش رایگان وردپرس مراجعه کنید.
امیدوارم از این مقاله، استفاده لازم رابرده باشید. شما چه تجربه ای در مورد نصب شبیه سازها، به خصوص لاراگون داشتهاید؟ برایمان کامنت کنید. این مقاله را با دوستان تان نیز به اشتراک بگذارید.
وقت بخیر – نسخه phpmyadmin رو دانلود کردم – تمام مراحل رو گام به گام پیش رفتم اما توی localhost گزینه new > useraccount وجود نداره
مشکل از چی میتونه باشه ؟
عالی بود
درود
موقع آپلود پلاگین server limits میده میگه بدلیل محدودیت فقط پلاگین های ضروری آپلود کنید.
چجوری میشه رفعش کرد ؟
سلام
ممنون از آموزش خوبتون
فقط من وقتی میخوام وارد phpmyadmin بشم خطایYou don’t have permission to access /phpmyadmin/ on this server.
برام میاره همه مراحل رو انجام دادمphpmydmim هم نصب کردم یوزر و پسورد هم دارم واینکه قبلا با xampp یک دیتا بیس ساختم ممکنه مشکل اون باشه لطفا جواب بدید
متشکرم
سلام مشکل سطح دسترسی فایل دارین تو سایت اموزش حلش هست.
سلام من روی start all که میزنم وقتی میخواد mysql رو ران کنه خطا میده و میگه که mysql رو نمیتونه ران کنه باید ورژن mysql رو تغییر بدم؟
سلام تست کنید ولی بیشتر بخاطر فایروال هست.
ویدیویی توضیح میدهید
بله به زودی
سلام
من موقعی که تو لاراگون روی database کلیک میکنم system read error میزنه چی کار کنم؟🤔
سلام ظاهرا خطای سیستمی دارید. مجدد نصب و تست کنید.
با عرض سلام و خسته نباشید
من در قسمت php my admin
User و pass هرچی میزنم ارور میده داخل نمیره
سلام root و root رو بزنید.
اینم زدم باز نمیره داخل میزنه
Can not log in to mysql server
مشکل از سرور هست. اگه از یوزر پسورد بود میگفت یوزر پسورد اشتباهه
خیلی ممنون لطفا آموش ویدیویی هم تهیه کنید
درود بر شما
چشم به تیم تولید محتوا این مورد منتقل میکنیم
سلام
تشکر بابت مقاله خوبتون
لطفا این امکان رو به سایت اضافه کنین که بدون خارج شدن از صفحه فعلی بشه وارد پنل کاربری شد
الان من وارد که میشه وارد صفحه ورود میشه و بعد دوباره باید مقاله رو پیدا کنیم
با تشکر
سلام وقت بخیر برای دسترسی سریع کاربر به پنل کاربری این امکان فراهم شده که مستقیما به پنل کاربری وارد بشید.
منظورم این بود که صفحه لاگین بصورت پاپ آپ باشه که از صفحه فعلی خارج نشیم .
پیشنهاد خوبیه بررسی میکنیم حتما.
سلام خدمت تیم میهن وردپرس.
لطفا اگر میشه آموزش ویدیویی این مقاله رو هم آماده کنید.
ممنونم.
درود بر شما. بله به زودی.
درود بر شما
خیلی مقالهی عالیی بود، لطفا از این نوع مقالهها که تکنولوژیهای جدید در حوزهی طراحی سایت را معرفی میکند، بیشتر منتشر کنید.
با احترام