غیرفعال کردن جستجو در وردپرس با افزونه یا کدنویسی

0 / 5. تعداد رای: 0

غیرفعال کردن جستجو در وردپرس با افزونه یا کدنویسی

شاید صفحات زیادی روی سایت خود ندارید و قصد غیرفعال کردن جستجو در وردپرس را داشته باشید. در این مقاله، به کمک یک افزونه رایگان این کار را انجام خواهیم داد.

درواقع سیستم متن‌باز وردپرس امکان این را دارد که شما بتوانید هر قابلیتی که می‌خواهید را به آن اضافه یا کم کنید. اگر شما هم نیاز دارید که این کار را انجام دهید نگران نباشید. چراکه امروز دو روش برای شما توضیح خواهیم داد تا خیلی راحت ابزار یا فرم جستجو را در سایت وردپرسی خود غیرفعال کنید.

برای اینکه بتوانید این قابلیت را در سایت خود غیرفعال کنید نیازی به استفاده از کد نویسی نیست و شما می‌توانید تنها با استفاده از یک افزونه وردپرس این فرایند را انجام دهید. پس پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

غیرفعال کردن جستجو در وردپرس

بعضی از وب‌سایت‌ها مانند وب‌سایت‌های تجاری ساده محتوا زیادی ندارند و دارای تعداد کمی صفحه هستند برای این دسته از وب‌سایت‌ها فرم جستجو کاربرد چندانی ندارد و مدیران سایت علاقه‌مند هستند ابزار جستجو را حذف کنند. درواقع این ابزار در این‌گونه سایت‌ها کارایی چندانی ندارد و کاربران شما به آن نیاز ندارند.

نمایش فرم جستجو در سایت

نحوه دسترسی دادن به کاربران به این ابزار کاملاً بستگی به مدیر سایت دارد و ممکن است شما بخواهید کاربر تنها از طریق منو سایت به قسمت‌های مختلف دسترسی داشته باشد و ممکن است برای این کار دلایل مختلفی را داشته باشید. درواقع با استفاده از این کار کاربر نمی‌تواند به جستجو تنها به یک بخش خاص از طریق جستجو دسترسی داشته باشد.

غیر فعال کردن فرم جستجو در سایت

معرفی افزونه Disable Search

بهترین و کاربردی‌ترین روشی که با استفاده از آن می‌توانید این ویژگی را از سایت خود کم کنید افزونه‌ها هستند. افزونه‌های مختلفی هستند که در این زمینه می‌توانند به شما کمک کنند و ما در این آموزش افزونه پرطرفدار Disable Search را به شما معرفی می‌کنیم.

این افزونه در مخزن وردپرس به ثبت رسیده است و شما می‌توانید از آن به‌صورت رایگان استفاده کنید. به دلیل کاربرد فراوانی که این افزونه دارد تاکنون توانسته است که بیشتر از 20 هزار نصب فعال در وب‌سایت‌های مختلف داشته باشد که نشان از کاربرد و محبوبیت آن دارد.

البته برای اینکه شما بتوانید این ویژگی را غیرفعال کنید می‌توانید از کد نویسی هم استفاده کنید و این کار را به روش دستی انجام دهید. اما استفاده از پلاگین راحت‌تر است و باعث می‌شود شما بتوانید در عرض چند دقیقه و با چند کلیک ساده این کار را انجام دهید. همچنین افزونه Disable Search دارای تنظیمات بسیار ساده‌ای است و شما می‌توانید خیلی راحت آن را پیکربندی کنید.

البته در این آموزش استفاده از هر دو این روش‌ها را برای شما توضیح می‌دهیم تا بتوانید از هرکدام که بخواهید استفاده کنید.

نحوه کار با افرونه Disable Search

در ابتدا شما باید این افزونه را در وب‌سایت خود راه‌اندازی کنید. برای این کار مانند همیشه در پنل مدیریت وردپرس خود به مسیر افزونه‌ها > افزودن بروید و این افزونه را از مخزن وردپرس دریافت کنید و روی سایت خود آن را فعال کنید. می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر آموزش نصب افزونه در وردپرس را مشاهده کنید.

نصب افزونه Disable Search
نصب افزونه Disable Search

این افزونه تنظیمات خاصی ندارد و پس‌ازاینکه این پلاگین را روی سایت خود نصب کنید مشاهده می‌کنید که هیچ قسمتی به پیشخوان شما اضافه نمی‌شود که بخواهید آن را پیکربندی کنید. درواقع پس از فعال‌سازی به‌طور خودکار ابزار جستجو غیرفعال می‌شود و در صورت موجود بودن صفحه 404 در قالب شما، کاربران پس از جستجو کردن عبارت به صفحه 404 ارجاع می‌شوند.

توجه داشته باشید که ابزار جستجو تنها در سایت غیرفعال شده و در پنل مدیریت وردپرس این امکان برقرار می‌باشد و می‌توانید برگه‌ها و نوشته‌ها را جستجو کنید. مشاهده کردید که چقدر راحت توانستید ابزار جستجو در سایت یا بخش ابزارک و یا سایدبار غیرفعال نمایید. این روش بسیار ساده است و ما آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

غیرفعال کردن شاخص جستجو در وردپرس به‌صورت دستی

اگر شما به هر دلیلی تمایل ندارید که از افزونه‌ها در سایت خود استفاده کنید می‌توانید با استفاده از کد نویسی این فرایند را انجام دهید. البته اگر می‌خواهید از این روش استفاده کنید باید با برنامه‌نویسی آشنایی داشته باشید. بهتر است در این روش ابتدا از سایت خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل بتوانید سایت را به حالت اولیه بازگردانید.

در این روش شما نیاز دارید به فایل‌های قالب خود کد اضافه کنید. پس در گام اول کد زیر را به فایل Functions.php قالب اضافه کنید.

function wpb_filter_query( $query, $error = true ) {
if ( is_search() ) {
$query->is_search = false;
$query->query_vars[s] = false;
$query->query[s] = false;
if ( $error == true )
$query->is_404 = true;
}
}
add_action( 'parse_query', 'wpb_filter_query' );
add_filter( 'get_search_form', create_function( '$a', "return null;" ) );
function remove_search_widget() {
    unregister_widget('WP_Widget_Search');
 
add_action( 'widgets_init', 'remove_search_widget' );

کد بالا فرم جستجو را در قالب وردپرسی شما از دید کاربران مخفی نگه می‌دارد و تمام کوئری‌های جستجو مستقیم یا غیرمستقیم را به صفحه 404 هدایت می‌کند. پس از اضافه کردن کد در قالب مشاهده می‌کنید فرم جستجو غیرفعال شده است. به همین راحتی!

نتیجه‌گیری

در وردپرس شما امکان این را دارید که قابلیت‌های دلخواه خود را به سایتتان اضافه کنید. در برخی از سایت‌ها بنا بر زمینه فعالیت سایت نیاز است که برخی امکانات حذف شود. یکی از ویژگی‌هایی که در تمامی سایت‌ها به چشم می‌خورد قابلیت جستجو است ولی اگر بخواهید می‌توانید به‌راحتی توسط پلاگین رایگان Disable Search یا کد نویسی آن را غیرفعال کنید.

موفق و پیروز باشید. 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟