تغییر سریع پوسته و پلاگین‌ها با افزونه ویرایش قالب وردپرس

3 / 5. تعداد رای: 1

تغییر سریع پوسته و پلاگین‌ها با افزونه ویرایش قالب وردپرس

زمانی که شما وب‌سایت خود را راه‌اندازی می‌کنید از افزونه‌ها و قالب‌های زیادی برای بهبود عملکرد وب‌سایت خود استفاده می‌کنید. قالب و پلاگین‌ها کار با وردپرس را برای کاربرانی که مبتدی هستند بسیار راحت می‌کنند. چراکه نیازی نیست کد نویسی انجام دهند و بدون کدها می‌توانند عملکرد دلخواه خود را به سایت خود اضافه کنند. اما برخی مواقع کاربران تمایل دارند که برخی کدها را به این قالب‌ها و افزونه‌ها اضافه کنند و تغییراتی را ایجاد کنند. بهترین راه برای انجام این کار استفاده از افزونه ویرایش قالب وردپرس هست.

در این حالت است که به ویرایشگر قالب و افزونه نیاز پیدا می‌کنند. به‌طور پیش‌فرض ویرایشگر قالب و افزونه وردپرس ویرایشگرهای متنی ساده هستند. درواقع آنها به‌عنوان ابزاری برای توسعه استفاده نمی‌شوند؛ بلکه هدف آنها توانایی نگاهی سریع به کدها انداختن و یا ایجاد تغییرات کوچک در قالب‌ها یا افزونه‌های مخصوص سایت می‌باشد. هدف از این مقاله آموزش قرار دادن ویرایشگر قالب و افزونه در وردپرس می‌باشد که توسط آن بتوانید کد موردنظرتان را اضافه کنید.

این آموزش و این کار توسط یک پلاگین رایگان است و شما از طریق این افزونه دیگر نیازی ندارید که حتما به FTP متصل شوید. به‌سادگی این قابلیت در پنل شما موجود می‌باشد تا در مواقع لزوم از آن استفاده نمایید.

افزونه ویرایش قالب وردپرس

اینکه شما بخواهید علاوه بر امکاناتی که افزونه و قالب به شما ارائه می‌کند قابلیت جدیدی داشته باشید نیازمند یک محیط ویرایشگر حرفه‌ای است. شما می‌توانید در محیط ویرایشگر این پلاگین به‌راحتی این کار را انجام دهید. این کار باعث می‌شود که شما بتوانید وب‌سایت خود را از دیگر سایت‌ها متمایز کنید و حرفه‌ای به نظر برسید.

برای اینکه این کار را انجام دهید توسعه‌دهندگان وردپرس پلاگین هایی را طراحی و در اختیار شما قرار می‌دهدند. ما نیز در این مقاله تصمیم گرفتیم یک پلاگین بسیار کاربردی و مفید را به شما معرفی کنیم. این افزونه می‌تواند برای شما به‌صورت حرفه‌ای عمل کند که توسط آن بتوانید خیلی راحت کد دلخواه خود را وارد نمایید.

قبل از ویرایش افزونه یا قالب توصیه می‌کنیم یک پشتیبانی از سایت وردپرس ایجاد کنید. اگر هر چیزی به‌اشتباه پیش برود و قادر به تعمیر آن نباشید می‌توانید آنها را برای تعمیر ذخیره کنید. یکی دیگر از عیب‌های ویرایش فایل قالب و افزونه در سایت این است که خطاها می‌توانند شما را از بخش مدیریت وردپرس خارج کنند. پس بهتر است که شما دسترسی FTP به سایت داشته باشید.

ویرایش قالب و افزونه با WP Editor

افزونه‌ای که در اینجا برای انجام این کار به شما معرفی می‌کنیم بسیار کاربردی است و به همین دلیل تاکنون توانسته است که بیش از 100 هزار نصب فعال داشته باشد. این پلاگین کاملاً رایگان است و شما می‌توانید با استفاده از مخزن وردپرس خود این افزونه را دریافت نمایید.

همچنین کار با این افزونه نیز بسیار ساده است و ما در این آموزش به شما یاد می‌دهیم که چطور از آن استفاده کنید. این پلاگین دارای ویژگی‌های زیادی است که در اینجا برخی از مهم‌ترین آنها را ذکر کرده‌ایم:

  • ویرایش تمام صفحه (F11،ESC)
  • مرورگر AJAX
  • نمایش پلاگین‌ها و قالب‌ها و فایل‌های آن‌ها جهت ویرایش
  • رابط کاربری و تنظیمات ساده
  • ویژگی CodeMirror
  • ویژگی FancyBox

خب اکنون‌که با ویژگی‌های این پلاگین آشنا شدیم به سراغ آموزش و نحوه استفاده از پلاگین می‌رویم. پس با ما در ادامه آموزش همراه باشید.

نحوه استفاده از افزونه WP Editor

اولین کار نصب و راه‌اندازی افزونه WP Editor می‌باشد. پس به مسیر افزودن < افزونه‌ها بروید و این پلاگین را از مخزن دریافت کنید و سپس روی وب‌سایتتان آن را فعال نمایید.

نصب افزونه WP Editor
نصب افزونه WP Editor

پس از فعال‌سازی افزونه یک منوی ویرایشگر WP در مدیریت وردپرس اضافه می‌کند. شما با کلیک روی آن به صفحه تنظیمات افزونه خواهید رفت. پس از آن صفحه‌ای مانند تصویر زیر برای شما باز می‌شود که می‌توانید در اینجا تنظیمات پلاگین را پیکربندی نمایید.

قسمت‌های مختلف تنظیمات پلاگین WP Editor
قسمت‌های مختلف تنظیمات پلاگین WP Editor

تنظیمات افزونه WP Editor شامل 4 قسمت است که در اینجا به‌صورت کامل توضیح داده شده است:

تنظیمات افزونه

Main setting: تنظیمات کلی پلاگین در این قسمت قرار دارد که می‌توانید به‌دلخواه خود آن‌ها را تغییر دهید.

تنظیمات پلاگین WP Editor
تنظیمات پلاگین WP Editor

در این تب گزینه‌های مختلفی وجود دارد که بهتر است شما این تنظیمات را در همان حالت پیش‌فرض خود قرار دهید.

Theme Editor: این تب برای تنظیمات ویرایشگر قالب می‌باشد.

Plugin Edior: این تب برای تنظیمات ویرایشگر افزونه می‌باشد.

Post Editor: ویرایشگر پست‌ها را می‌توانید از اینجا تنظیم کنید.

تنظیمات این سه بخش مانند هم است و کاربرد گزینه‌های مختلف آن به‌صورت زیر است:

تنظیمات بخش Editor Theme در پلاگین WP Editor
تنظیمات بخش Editor Theme در پلاگین WP Editor

Theme: توسط این گزینه شما مشخص می‌کنید که ظاهر کادر کد نویسی شما به چه صورت باشد.

Extensions: شما می‌توانید اجازه دهید که چه فایل‌هایی با چه پسوندهایی ویرایش شوند.

Font Size: سایز فونت دلخواهتان را در اینجا وارد نمایید.

Line Numbers: این گزینه به شما امکان این را می‌دهد که خطوط کدهای خود را شماره گذاری نمایید.

Line Wrapping: این گزینه شماره‌های خط را برای ویرایشگر فعال می‌کند.

Active Line Highlighting: با این گزینه شما می‌توانید ویژگی هایلایت برای کدها را فعال کنید.

تنظیمات سایز تورفتگی در پلاگین WP Editor
تنظیمات سایز تورفتگی در پلاگین WP Editor

Indent Size: سایز تورفتگی را از اینجا مشخص کنید.

Tab Characters: مشخص می‌کنید که با انتخاب Tab بین کدهای شما فاصله ایجاد شود. همچنین از گزینه Tab Size هم می‌توانید سایز تب خود را وارد نمایید.

Editor Height: می‌توانید ارتفاع بخش ادیتور و کدنویسی خود را تعیین کنید.

File Upload: می‌توانید آپلود فایل را از این قسمت در ویرایشگر خود فعال کنید.

Create New Themes: با این کار می‌توانید تم های جدیدی را در ویرایشگر ایجاد کنید.

نحوه دسترسی به ویرایشگرهای مختلف در پلاگین WP Editor

این پلاگین به شما امکان این را می‌دهد که سه ویرایشگر در اختیار داشته باشید. شما می‌توانید برای دسترسی به ویرایشگر افزونه به مسیر افزونه‌ها > Plugin Editor بروید. برای ویرایشگر قالب نیز به مسیر نمایش > Theme Editor بروید و همچنین ویرایشگر متنی شما که با نصب این پلاگین قابلیت خوب و مفید جدیدی به آن اضافه‌شده است.

ویرایش افزونه وردپرس با پلاگین

پس‌ازاینکه همان‌طور که گفتیم از مسیر بالا به بخش Plugin Editor رفتید با یک صفحه مانند زیر مواجه خواهید شد. در اینجا یک منو کشویی در اختیار دارید که می‌توانید از طریق آن پلاگین موردنظر خود جهت ویرایش را انتخاب کنید.

ویرایشگر افزونه در پلاگین WP Editor
ویرایشگر افزونه در پلاگین WP Editor

زمانی که شما افزونه موردنظر خود را انتخاب کردید می‌توانید از بین فایل‌های مختلف آن فایل دلخواهتان را انتخاب و آن را ویرایش کنید. این فایل‌ها در قسمت Plugin Files برای شما به‌صورت یک لیست نمایش داده می‌شوند. همچنین یک سری دکمه در بالای کد نویسی وجود دارد که به شما برای انجام کارهایی مانند ذخیره، جستجو، جایگزین کردن و… کمک می‌کند.

علاوه بر این در این صفحه شما امکان این را دارید که اگر افزونه نصب نبود آن را مستقیماً از همین صفحه آپلود کنید. این کار را می‌توانید از طریق گزینه Upload Files انجام دهید.

ویرایش قالب وردپرس با افزونه

این بخش نیز برای ویرایش کردن کدهای قالب وب‌سایت شما است. در اینجا شما می‌توانید خیلی راحت با استفاده از پنل وردپرس خود به ویرایشگر قالب دسترسی داشته باشید. یعنی اینکه نیازی ندارید برای این کار از طریق FTP این کار را انجام دهید.

محیط این ویرایشگر نیز دقیقاً مانند ویرایشگر افزونه می‌باشد و شما می‌توانید خیلی راحت از بخش Select theme to edit قالب دلخواهتان را جهت ادیت کردن انتخاب نمایید.

ویرایشگر قالب در پلاگین WP Editor
ویرایشگر قالب در پلاگین WP Editor

ویرایشگر مطالب

پس‌ازاینکه وارد بخش ویرایشگر متن در وب‌سایت خود شوید مشاهده می‌کنید که در این ویرایشگر یک تغییرات جزئی ایجادشده و یک سری قابلیت‌های جدید به این ویرایشگر وردپرس شما افزوده‌شده است.

در پایان این نکته را حتماً در نظر داشته باشید که شما می‌توانید هر یک از امکانات موجود در این صفحه را از پنل تنظیمات این افزونه کم‌وزیاد کنید. نکته مهم در مورداستفاده از وردپرس امکان انتخاب توسط شما می‌باشد. می‌توانید انتخاب کنید که از ویرایشگر پیش‌فرض استفاده کنید و ویرایشگر قالب و افزونه را از وردپرس غیرفعال کنید.

سپاس از همراهی شما عزیزان. پیروز و سربلند باشید. 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. کاربر مهمان ۱۲ اسفند ۱۳۹۷

    من اين قالب رو روي لوکال هاست نصب کردم . ميخوام بخشي از صفحه اصلي رو حذف کنم که توي اسکرين شات با کادر قرمز مشخص کردم . خود قالب امکان غيرفعال کردن اين بخشو نداره . موخواستم ببينم چجوري با استفاده از کدهاي PHP ميشه اين قسمتو حذف يا غيرفعال کرد .

    با سپاس

    • Reza Rad رضا راد ۱۲ اسفند ۱۳۹۷

      درود باید فایل homepage قالب رو ویرایش کنید و این بخش رو تغییر بدید. البته بستگی داره به قالب توی هر قالبی متفاوت هست باید پیدا کنید و حذفش کنید.