سئو چیست؟ SEO یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو

4.2 / 5. تعداد رای: 161

در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که سئو چیست و چرا نباید آن‌را با عباراتی نظیر SEM,SMO,SMM و … اشتباه گرفت. همچنین به موضوع سئوکارهای کلاه‌سیاه، کلاه سفید و کلاه خاکستری می‌پردازیم.

یکی از پرتکرارترین سؤالات از ما این است که می‌خواهیم سریع رشد کنیم و سئو رشد ما را کند می‌کند، حالا گیریم که سئو بسیار مهم است، و ما سئو را انجام دادیم، حالا بعد از سئو چه‌کار کنیم؟ در این مقاله شمارا با سئو و تولید محتوا و فرایند بازاریابی بعد از سئو آشنا می‌کنم و درنهایت شما جواب این سوال که بعد از سئو چه‌کار کنیم را دریافت می‌کنید.

در نهایت تصمیم می‌گیریم که می‌خواهیم چه نوع سئوکاری باشیم. اگر کلاه سفید را انتخاب کردیم پس این سایت مناسب شماست و اگر می‌خواهید سئوکار کلاه‌سیاه و کلاه خاکستری باشید، پیشنهاد می‌کنیم با اینترنت و گوگل خداحافظی کنید. 🙂 چرا که سئوی کلاه‌سیاه در نهایت به پنالتی شدن سایت شما (حذف شدن سایت شما از نتایج گوگل) منجر خواهد شد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید

سئو چیست

در این مقاله آموزشی قصد داریم شما را با مفاهیم اولیه سئو آشنا کنیم. تا اگر در بین جمعی از متخصصین سئو قرار گرفتید، بتوانید منظور آن‌ها را از عبارت‌های بیان شده متوجه شوید.

در ابتدا با عبارت سئو آشنا خواهیم شد. کلمه SEO مخفف شده عبارت Search Engine Optimization است. این عبارت در فارسی به معنای بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستحوگر است. به‌شکلی که در موتورهای جستجوگر بتوانیم در نتایج بهتری نمایش داده شویم. از این طریق می‌توانیم بازدیدکنندگان بیشتری را به سمت وب‌سایت جذب کنیم و در نهایت مخاطبین و مشتریان ما بیشتر می‌شوند.

سئو یا seo مخفف search engine optimization به معنای بهینه سازی وبسایت برای موتور های جستجوگر است.

پروسه سئو به معنای دریافت بازدید کننده و ترافیک برای سایت شما از طریق نتایج جستجوی موتور های جستجوگر بصورت رایگان و کاملا طبیعی می باشد.

همه موتور های جستجوگر محبوب مثل گوگل ، یاهو ، بینگ در مرحله اول نتایج خود را بصورت کاملا رایگان نمایش می دهند. هر چند نتایج پولی هم دارند که با دریافت هزینه از صاحبان سایت ها ، سایت آنها را در صدر نتایج نشان می دهند اما منظور ما از سئو صرف هزینه و تبلیغات کردن نیست. منظور ما اینجا دریافت بهترین رتبه برای سایت شما از طریق نتایج رایگان گوگل است. یعنی افزایش فروش شما بدون صرف هزینه!

درکل سئو فرایندی است که صفحات وب‌سایت را نسبت که کلمات کلیدی که برای مقالات انتخاب می‌کنید در گوگل به لینک‌های اول سوق می‌دهد و باعث می‌شود از گوگل ورودی بگیرید و در آخر درآمد کسب کنید. حالا باید به بعد از سئو چه‌کار کنیم بپردازیم.

سئو چیست؟
سئو چیست؟

حال نمایش در نتایج گوگل که کاملا رایگان است و اگر همین الان کلمه دانلود را در گوگل سرچ کنید هزاران نتیجه برای شما نمایش داده می‌سشود. اما واقعا بازدید کننده روی کدام نتیجه کلیک می کند؟ خب مسلما خود شما هم روی چند نتیجه اول گوگل کلیک می کنید! پس مسئله مهم اینست که سایت شما در صفحه اول نتایج گوگل نمایش داده شود یا خیر!

ضمنا توجه داشته باشید هیچ سئو کار یا شخص متخصصی نمی تواند به شما قول دهد شما را در صدر نتایج گوگل قرار دهد. دلیل این حرف کاملا واضح است! گوگل دوست یا فامیل هیچکس نیست. فاکتور های بسیاری برای قرار گیری سایت شما در صدر نتایج گوگل وجود دارند که با صرف زمان و وقت باید این فاکتور ها را برای سایتتان فراهم کنید.

عبارت‌های پرکاربرد در SEO

در ادامه شما را با عبارت‌های مختلف آشنا خواهیم کرد تا اگر زمانی با آن‌ها روبرو شدید، بتوانید به خوبی آن را درک کنید.

SEM: Search Engine Marketing

عبارت بعدی که با آن آشنا خواهیم شد SEM است، که مخفف شده Search Engine Marketing است. عبارت SEM با SEO تفاوت زیادی دارد. SEM در واقع به معنی انجام کارهایی است که ما بتوانیم در موتورهای جستجوگر بازاریابی کنیم. در کل ما با استفاده از روش SEO سعی می‌کنیم تا بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای سایت خود را در نتایج بهتر موتورهای جستجو نمایش دهیم. اما در روش SEM ما با پرداخت هزینه سایت را برای موتورهای جستجو بهینه‌سازی می‌کنیم.

SMO: Social Media Optimization

عبارت دیگری که اخیرا مورد استفاده افراد زیادی قرار می‌گیرد SMO است. این عبارت مخفف Social Media Optimization است. منظور از SMO بهینه‌سازی محتوا برای شبکه‌های اجتماعی است. مثل اینستاگرام، یوتیوب و توییتر و…. . برای مثال این روزها کاربران بسیار زیادی وب‌سایت خود را رها کرده‌اند و فقط روی پیج اینستاگرام خود فعالیت می‌کنند؛ که این کار یک اشتباه بزرگ است. دلیل این موضوع را در مقاله “اینستاگرام یا وب‌سایت؟” به شما توضیح داده‌ایم.

SMM: Social Media Marketing

عبارت بعدی SMM یا همان Social Media Marketing است. این روش هم مثل روش قبل است. در روش SMO ما بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای محتوای خود را برای شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام بهینه‌سازی می‌کردیم. ولی در روش SMM با پرداخت هزینه این کار را انجام می‌دهیم. دقیقا مثل SEO و SEM.

HEO: Human Enjoyment Optimization

اما یک عبارت بسیار مهم HEO می‌باشد، که مخفف Human Enjoyment Optimization است. به معنای بهینه‌سازی هرچیزی (شامل سرویس، سایت و اپلیکیشن و…) برای کاربر که بتواند بیشترین استفاده ممکن را از محتوای آن ببرد. در واقع HEO تاثیر بسیار زیادی برروی فروش و کسب‌وکار شما می‌گذارد و اگر به این مورد توجه نکنید، طبیعتا کسب‌وکار شما نابود خواهد شد.

PPC: Pay Per Click

مورد بعدی که ممکن است شما با آن برخورد کنید. PPC یا همان Pay Per Click است. این عبارت معمولا در تبلیغات اینترنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال یک کاربر بنر تبلیغاتی شما را در یک سایت مشاهده می‌کند و با کلیک برروی آن وارد سایت شما می‌شود. شما در این روش بابت هرکلیک کاربر روی تبلیغات، باید یک هزینه‌ای را پرداخت کنید.

ترافیک

کلمه بعدی که ممکن است تاکنون نیز شنیده باشید، ترافیک است. ترافیک به معنای میزان ورودی کاربران به سایت شما است. در واقع هرفردی که وارد سایت شما می‌شود یک بازدیدکننده محسوب می‌شود. در کل جمع این بازدیدها و بازدیدکنندگان در یک بازه زمانی خاص را ترافیک یک وب‌سایت می‌گویند.

ربات جستجو

ربات موتور جستجوگر عبارت دیگری است که در حوزه سئو به آن برخورد خواهید کرد. البته ممکن است به‌جای کلمه ربات کلمات دیگری هم مانند خزنده، روبوت، Spider و Crawler به گوش شما خورده باشد که همه آن‌ها یک معنی را می‌دهند. این روبات‌ها وارد وب‌سایت شما می‌شوند و تمام صفحات را ایندکس (Index) می‌کنند. منظور از ایندکس، ثبت محتوای سایت در موتورهای جستجوگر می‌باشد. در ارتباط با نحوه فعالیت و کار این روبات‌ها در جلسات بعد به آن می‌پردازیم.

روش‌های مختلف SEO چیست

در دنیای وب ما سه نوع سئوکار داریم که در ادامه مطالب شما را با آن‌ها آشنا خواهیم کرد.

صورت کلی به دو بخش داخلی و خارجی تبدیل می‌شود و این دو بخش را به 3 صورت می‌توان پیاده‌سازی کرد که به آن‌ها یئو سفید، خاکستری و سیاه گفته می‌شود. مشخص است که سئو سفید برای سایت شما مناسب‌تر است و درکل زمان بیشتری برای به نتیجه رسیدن به طول می‌انجامد. سئو خاکستری فرایندی مابین سئو سیاه‌وسفید است که صرفاً زمان بیشتری طول می‌کشد تا بعد از سئو گوگل متوجه شود که شما قوانین را دور زده‌اید.

سئو درونی یا داخلی چیست

 مجموعه‌ای از کارها و فعالیت‌هایی که در داخل سایت انجام می‌شود، سئو درونی یا داخلی گفته می‌شود تا ما قادر باشیم به میزان محبوبیت زیادی در نزد موتورهای جستجو دست‌یابیم. مثلاً هرروز مقاله سئو شده در سایت خود منتشر کنید و از طریق فرایند لینک سازی عنکبوتی، لینک‌های داخلی دهید تا کاربر زمان بیشتری را در وب‌سایت شما صرف کند.

سئو برون صفحه یا خارجی چیست

به مجموعه‌ای از کارها و فعالیت‌هایی که در بیرون از سایت انجام می‌شود، سئو بیرونی یا خارجی گفته می‌شود سئو خارجی سبب می‌شود سایت در نتایج گوگل، رتبه بالاتری داشته باشد. مثلاً از سایت‌های خبری به سایت خود لینک سازی کنید و یا حتی با تبلیغات کاری کنید مخاطب شمار را سرچ کند یا موضوع مدنظرش را با اسم دامنه شما جست‌وجو کند. این نوع سئو را نیز می‌توانم بعد از سئو داخلی یا هم‌زمان با آن انجام داد.

سئوکار کلاه سیاه یا Black Hat SEO

سئوکار کلاه سیاه (Black Hat SEO) فردی است که معمولا از روش‌های غیرقانونی که موتورهای جستجوگر آن‌ها را تایید نمی‌کنند. سعی دارند موتورهای جستجو را دور بزنند و ورودی بسیار زیادی از آن‌ها دریافت کنند. اما این کار باعث می‌شود که وب‌سایت شما پس از مدتی توسط موتورهای جستجوگر مثل گوگل پنالتی شود. زمانی که سایت شما پنالتی می‌شود، دیگر در نتایج گوگل نمایش داده نمی‌شود یا در صفحات آخر نمایش داده می‌شود. در جلسات بعد، درمورد نحوه فعالیت سئوکارهای کلاه سیاه به شما توضیح خواهیم داد. متاسفانه در ایران درصد بالایی از سئوکارها کلاه سیاه هستند.

یک سری فرایند مخرب اما زودبازده وجود دارد که خیلی از شرکت‌ها نیز از آن برای کسب درآمد سریع انجام می‌دهند که گوگل بعد از شناسایی این سایت‌ها آن‌ها را پنالتی می‌کند و به‌کل از نتایج خود خواهد کرد. اما اگر بخواهم یک تقلب به شما برسانم، این فرایند برای پول‌سازی سریع بسیار کارآمد است، اما مراقب باشید از دامنه اصلی سایت خود برای انجام این فرایند استفاده نکنید. یکی از مخرب‌ترین تکنیک‌هایی که در این فرایند استفاده می‌شود بک لینک دادن بسیار زیاد در یک بازه زمانی کوتاه است.

سئوکار کلاه سفید یا White Hat SEO

سئوکار کلاه سفید (White Hat SEO) با استفاده از جدیدترن، استانداردترین و بهترین روش‌های ممکن سایت را در نتایج اول گوگل نمایش می‌دهند. با استفاده از این روش سایت شما همیشه در نتایج اول گوگل باقی می‌ماند. حتی اگر شما یک کار اشتباه انجام دهید، به واسطه اینکه قبلا از روش‌های درست سایت خود را سئو کرده‌اید؛ گوگل سایت شما را پنالتی نمی‌کند. در پایان این دوره آموزشی، شما تبدیل به یک سئوکار کلاه سفید می‌شوید.

سئو سفید یا کلاه‌سفید به فرایند قانونی گفته می‌شود که شما انجام می‌دهید تا سایت شما نسبت به کلمات کلیدی در رتبه‌های بهتری از گوگل قرار گیرد و این فرایند همیشه پایدارتر است و مشکلاتی که در سئو کلاه‌سیاه برای شما پیش می‌آورد را نخواهد داشت. 

سئوکار کلاه خاکستری یا Grey Hat SEO

نوع دیگری از سئوکار هم وجود دارد که به آن کلاه خاکستری (Grey Hat SEO) می‌گویند. در واقع سئوکار کلاه خاکستری تلفیقی از سئوکار کلاه سفید و سئوکار کلاه سیاه است. این نوع سئوکارها تمایل دارند کلاه سفید باشند و کاملا منطقی یک سایت را سئو کنند. ولی به دلیل اینکه از روش سئوکارهای کلاه سیاه هم استفاده می‌کنند. تلفیقی از این دو نوع می‌شوند.

فاکتور های سئو

فاکتور های سئو
فاکتور های سئو

حالا که با سئو آشنا شدید بهتر است در مورد فاکتور های سئو کمی صحبت کنیم. فاکتور های سئو ارزش هایی هستند که موتور های جستجو بر اساس آنها شروع می کنند به رتبه بندی سایت های ما و ترتیب قرارگیری سایت ها در موتور های جستجو. در حال حاضر فاکتور های زیادی برای سئو توسط موتور های جستجو در نظر گرفته شده که روز به روز به تعداد آنها افزوده می شود. شما باید روز به روز خود را با این قوانین و نیازها هماهنگ کنید تا بتوانید همواره از گوگل ورودی کسب کرده و فروش (درآمد) سایتتان را حفظ کنید.

در اینجا تصمیم گرفته ایم در کنار بازاریابی آنلاین ، به مباحث سئو و افزایش ورودی گوگل بصورت تخصصی بپردازیم. با ما همراه باشید.

بعد از سئو چه کار کنیم

قبل از هر چیز شما باید با فرایند بازاریابی و قیف فروش اینترنتی آشنا شوید. قیف فروش اینترنتی در کل 4 مرحله، جذب، تبدیل، فروش و وفادار سازی دارد که سئو فرایند جذب را انجام می‌دهد و محتوای سئو شده فرایند تبدیل مشتری به علاقه‌مند و درنهایت فروش و پول‌سازی. بعدازاین فرایند شما با اعمالی مانند ایمیل مارکتینگ و خلاقیت، مشتریان خود را به یک وفادار تبدیل می‌کنید.

سئو اهداف بسیار زیادی را دارد که در این مقاله به چند مورد از آن‌ها اشاره‌شده است:

  • سئو یکی از بهترین و مؤثرترین ابزار برای جذب می‌باشد.
  • سئو با جذب ارگانیک و رایگان باعث زیادشدن فروش محصولات می‌شود.
  • سئو در بالا بردن بازدید وب‍سایت تأثیر خیلی زیادی دارد.
  • سئو باعث می‌شود ک سایت شما در قسمت صفحه نتایج موتور جستجو از رتبه خوب و بالایی برخوردار شود.
  • سئو درآمد شمارا افزایش می‌دهد.

واقعا هدف شما از سئو کردن سایت چیست

 گوگل همیشه گفته که علاقه دارد تا مقالات معتبر را نمایش دهد و برای این‌که یک مقاله معتبر باشد پارامترهایی را در نظر گرفته که انجام فرایند بهبود این پارامترها را سئو یا بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو بیان می‌کنند. بعد از انجام فرایند سئو شما باید بتوانید فرایند برند سازی و تبلیغات گوگلی را پیش بگیرید.

 هدف از سئو کردن سایت چیست و بعد از سئو باید چه کار کنیم
هدف از سئو کردن سایت چیست و بعد از سئو باید چه کار کنیم

هر کار یا فعالیتی که شما در سایت‌تان انجام می‌دهید درنتیجه به ارتقا کسب‌وکار و درآمدتان منتهی می‌شود. یکی از مهم‌ترین و ضروری‌ترین اهداف کارشناس سئو این است که ورودی و در حالت کلی ترافیک سایت را افزایش دهد.

مزیت‌ها و معایب سئو

همان‌طور که می‌دانید هر چیزی دارای مزایا و معایبی می‌باشد سئو هم همانند هر چیز دیگری مزایا و معایبی دارد که به چند مورداشاره می‌کنیم:

دارای هیچ گونه خرجی نمی‌باشد و در واقع رایگان است

سئو سایت آن‌هم سئو داخلی اغلب برای شما هیچ خرجی ندارد و صرفاً شما باید محتوا تولید کنید و سعی کنید محتوایی تولید کند که گوگل بتواند آن را به‌عنوان یک مقاله و محتوای مرجع به مخاطب نمایش دهد و شما فقط و فقط باید مستمر کارکنید و روزبه‌روز پیشرفت کنید، گوگل رشد را دوست دارد و متوجه رشد شما نیز می‌شود.

کسب کردن اعتبار بالایی از نگاه مخاطبان

ازآنجایی‌که گوگل محتواهای برتر را به مخاطب نمایش می‌دهد، اگر محتوای شما در سرچ گوگل نمایش داده شود، شما از نگاه مخاطب معتبر می‌شوید و همیشه در ذهن وی می‌مانید. سعی کنید بیش آر هر موضوع دیگری مخاطب را راضی کنید و برای او تجربه بهتری بسازید.

ماندگار و مقاوم بودن بعد از سئو

کسانی که بتوانند وب‌سایت خود را با فرایند سئو به صفحات اول گوگل برسانند و مخاطب را راضی نگاه‌دارند، از دید گوگل نیز محترم شمرده می‌شوند و شما بعد از سئو می‌توانید در جایگاه خود بمانید، البته که باید همیشه مقالات و محتواهای خود را نسبت به رقبا آپدیت نگاه‌دارید تا جایگاه خود را از دست ندهید.

مثلاً یکی از دلایل پیشرفت میهن وردپرس در این سال‌ها این است که همیشه مخاطب را با فرایند سئو به سایت خود جذب کرده و بعد از سئو سعی کرده همیشه آپدیت باشد و محتواها را به‌روز نگاه دارد.

به محتوا نیاز دارد

برای اینکه رتبه بهتری در گوگل داشته باشید همیشه به محتوا نیاز دارید و خواهید داشت. بادوام و پایدار بودن در این کار دشوار است و به مهارت خاصی نیاز دارد اما به این معنا نیست که نتوانید در آن موفق شوید، فقط کافی است بتوانید بعد از سئو جایگاه خود را با تولید مداوم محتوا در گوگل حفظ کنید.

کند اما همیشگی

اگر قرار باشد با سئو برای سایت خود ورودی بگیرید و درآمد کسب کنید باید بدانید که این فرایند کمی کند پیش می‌رود اما این قول را به شما می‌دهم که بعد از سئو شما در جایگاه خود تثبیت شوید، اما به این شرط که فرایند بعد از سئو که قاعدتاً برند سازی و تبلیغات است را انجام دهید.

امروز که شما دارید این مقاله سئو شده را مطالعه می‌کنید‌ میهن وردپرس ماهانه ده‌ها میلیون تومان هزینه تبلیغات می‌کند تا به‌غیراز ورودی از مقالات و محتواها از طریق جست‌وجو مستقیم سایت نیز داشته باشد. در این صورت است که هم سئو خوبی خواهید داشت و هم بعد از سئو جایگاه خود را تثبیت می‌کنید.

مزایا و معایب تبلیغات و برندسازی

در اینجا باید برای شما بگویم که هزینه برای تبلیغات و برند سازی هیچ‌وقت عیب نیست و فقط ممکن است میزان سودی که می‌کنید نسبت به هزینه‌ای که برای تبلیغات و برند سازی که بعد از سئو انجام می‌دهید کم‌تر باشد، اما همیشه برآیند آن مثبت خواهد بود.

تبلیغات گوگل ادز اولین گام بعد از سئو محتوا سایت

جواب اصلی این سؤال که بعد از سئو چه‌کار کنیم؟ این است که تبلیغات بعد از سئو در مرحله اول قرار دارد و با تبلیغات کسب‌وکار شما رونق پیدا می‌کند. اگر شما در گوگل ادز سایت خودتان را تبلیغ کنید، حتی اگر کاربر نخواهد تبلیغات را ببیند و برای کار خود عجله داشته باشد، در هر حال باید اول تبلیغات را تماشا کند و بعد به‌کار خودش برسد.

تبلیغات گوگلی به این صورت است که کاربر کلمه کلیدی را سرچ می‌کند و شما در اولین نتیجه حتی بالاتر از نتایج سئویی گوگل نمایش داده می‌شوید و این باعث می‌شود بعد از سئو شما از طریق تبلیغات نیز ورودی بگیرید. تبلیغات گوگل به‌صورت کلیکی می‌باشد که هزینه شمارا برای تبلیغات به‌شدت کاهش می‌دهد.

هزینه تبلیغات کلیکی گوگل ادز و سایت‌ها

 هزینه تبلیغات کلیکی گوگل ادز و سایت‌ها
هزینه تبلیغات کلیکی گوگل ادز و سایت‌ها

هزینه تبلیغات کلیکی همان‌طور که از نامش پیداست به ازای هر کلیک حساب می‌شود که در حال حاضر این نرخ در تبلیغات رپورتاژ از 50 تومان تا 300 تومان به ازای هر کلیک محاسبه می‌شود. یادتان باشد اگر بخواهید از تبلیغات بهترین نتیجه را بگیرید باید از استراتژی‌های تبلیغاتی به خوبی استفاده کنید و بعد از سئو هرماه یک هزینه مشخص را برای تبلیغات خود سرمایه‌گذاری کنید.

تبلیغات دیجیتال راه نجات کسب‌وکارها

امروز به دلیل آسان‌تر شدن دسترسی مردم به اینترنت، کاربران زیادی از فضای دیجیتال استفاده می‌کنند و شما با به‌کارگیری فرایند تبلیغات دیجیتال در کسب‌وکار خود می‌توانید خود را به میلیون‌ها نفر معرفی کرده و جذب بالایی داشته باشید، البته که انجام این فرایند نیازمند یک متخصص دیجیتال مارکتینگ است و شما به باید بازاریابی محتوایی را بلد باشید تا بعد از سئو بتوانید برند سازی خوبی داشته باشید.

اهمیت تبلیغات در گوگل

Google ADS بهترین ابزار تبلیغاتی پربازده است که به دلیل هدفمند بودن تبلیغات در آن به محبوب‌ترین ابزار تبلیغاتی اینترنتی بدل شده. شما مثلاً می‌خواهید از فروش کفش کسب درآمد کنید می‌خواهید از تبلیغات برای سرعت بخشیدن به این فرایند نیز بهره‌مند شوید، بجای این‌که یک تبلیغ در یک سایت خبری بروید کافی است صفحه فرود موردنظر خود را بعد از فرایند سئو، بر روی کلمه کلیدی خرید کفش در گوگل ادز تبلیغات کنید. ازآن‌پس هرکسی در گوگل سرچ کند خرید کفش شمارا درنتیجه اول مشاهده می‌کند.

این نوع تبلیغات در گوگل دارای انواع مزایا و معایبی است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد. شما با استفاده از تعیین کردن کلمات کلیدی در تبلیغات گوگل می‌توانید راحت افرادی را که به محصول یا خدمات شما نیازمند هستند را پیداکرده و این‌گونه محصولات خود را به فروش رسانید بدین ترتیب کسب‌وکار شما رشد پیداکرده و رونق می‌یابد.

مزایا و معایب تبلیغات در گوگل عبارتند از

  • نشان دادن تبلیغاتمان در صفحه اول گوگل
  • داشتن امکان تنظیم کردن تبلیغات در گوگل
  • نشان دادن تبلیغات در گوگل به‌صورت رایگان
  • نشان دادن تبلیغات در عالی‌ترین قسمت گوگل
  • گران بودن قیمت خدمات و تبلیغات در گوگل
  • توجه نکردن به سئوی سایت

در مورد تبلیغات در گوگل گفته‌های زیادی وجود دارد؛ هرکسی هم با توجه به منفعت خودش حرف می‌زند اما اگر واقعا آدم منصفی باشید می‌بینید که مزایای آن نسبت به معایبش زیادتر است و معایبش خیلی کمتر از مزایای آن می‌باشد.

راه های جذب مخاطب از طریق تبلیغات گوگل

انواع مختلف راه‌‌‌ها برای جذب کردن مخاطب از طریق محتوا وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌شود:

  1. تبلیغات کلیکی و هزینه به ازای کلیک
  2. داشتن سرعت‌بالا
  3. بازاریابی هوشمند

سئو بهتر است یا تبلیغات

حتماً برای شما هم این سؤال پیش‌آمده است که بعد از سئو چه‌کار کنیم؟ باید بدانید که سئو و تبلیغات گوگل و سایت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار هستند و همچنین دو جز اصلی در بازاریابی موتورهای جستجو می‌باشند. اما آن‌ها شباهت‌های خیلی زیادی باهم دارند و شما می‌توانید هرکدام از آن‌ها را برای کاری جداگانه سبب بهتر شدن کسب‌وکار خود و بازاریابی خود به‌کار بگیرید. درکل تبلیغات و سئو دوتا از ملزومات رشد در اینترنت به‌حساب می‌آیند.

آیا تبلیغات گوگل بر سئو تاثیری دارد یا خیر

 آیا تبلیغات گوگل بر سئو تاثیری دارد یا خیر
آیا تبلیغات گوگل بر سئو تاثیری دارد یا خیر

همان‌طور که بالاتر درباره سئو و دیدگاه گوگل از سئو بیان کردم، سئو برای گوگل بسیار بااهمیت‌تر از تبلیغات است و یک سایت سئو شده برای گوگل اعتبار بیشتری دارد و تبلیغات هیچ‌گاه بر سئو تأثیر ندارد، اما به دلیل ورودی زیادی که می‌گیرید می‌تواند رتبه الکسا سایت شمارا بالا ببرد که خود به کسب‌وکار شما نیز اعتبار می‌بخشد.

مهم ترین عامل در رتبه بندی سایت‌ از نظر سئو

عامل‌های مهمی در رتبه‌بندی سایت وجود دارند که باید به آنها توجه کنید. بعضی از این عوامل مربوط به درون سایت و برخی از آن‌ها به بیرون از سایت مرتبط می‌باشند. همان سئو درونی و بیرونی که بالاتر مطرح شد.

چگونه محتوای سایت را سئو کنیم

برای سئو کردن محتوا چندین راه وجود دارد :

  • شناختن نیازهای محتوایی افراد
  • شناخت مخاطب هدف
  • تولید کردن محتوا باارزش بالا
  • تلاش برای جذب کردن لینک‌ها از سایت‌هایی که اعتبار بالایی دارند
  • بهینه کردن قسمت کد نویسی سایت

بازاریابی محتوا و تاثیر آن بعد از سئو سایت

بعدازاین که مخاطب وارد سایت شما شود، بازاریابی محتوایی آغاز می‌شود. این مرحله بعد از سئو اتفاق می‌افتد، کاربر وارد سایت شده و حالا قرار است وی را مجاب کنید در سایت شما به تحقیق کردن درباره کلمات کلیدی دیگر بپردازد تا رتبه شما بالا در گوگل بیشتر شود و یا حتی خریدی را انجام دهد.

4 اصل مهم برای خوانایی بهتر محتوا

  1. تقسیم‌بندی مناسب و نظم دادن به هدینگ‌ها
  2. نوع قلم نویسنده
  3. محیط خالی و نگارش
  4. استفاده از لیست‌هایی دارای عدد و بدون عدد

نکات مهم از نظر سئو در تولید محتوا

  1. بهینه کردن عنوان محتواها
  2. استفاده از عکس در هر محتوا
  3. بهینه کردن آدرس صفحات
  4. استفاده از تیترهای داخلی
  5. بهینه کردن لینک‌های ورودی و خروجی
  6. استفاده کردن از لیست‌ عددی یا نقطه

سئو باید توسط شخص شما انجام شود!

گاهی مدیران وب‌سایتی را در جلسات مشاوره ملاقات می‌کنیم که سئوی سایت خود را به سئوکار سپرده‌اند و سئوکار با پرداخت درصدی از مبلغ سئو به سایت‌های پربازدید، بک‌لینک‌هایی را برایشان خریداری کرده است. بعد از مدتی این بک‌لینک‌ها حذف شده‌اند.

مدیر سایت مانده و وب‌سایتی که از نتایج گوگل حذف شده است. حالا باید چند میلیون تومان برای حل مشکل وب‌سایت خود هزینه صرف کند.

سپردن سئو سایت به سئوکارها، اصولی نیست. چرا‌که ممکن است از طریق سئوی کلاه‌سیاه رتبه سایت شما را بهبود دهند و بعد از گذشت چند ماه، سایت شما برای همیشه از گوگل حذف شود! سئو هیچ میانبری ندارد! پس بهتر است به‌صورت اصولی و مداوم رتبه سایت خود را بهبود دهیم.

اگر شما بخواهید به‌عنوان مدیر یک سایت کسب‌وکار خودتان را ارتقا دهید؛ می‌بایست تمام زیروبم‌های راه‌اندازی یک سایت حرفه‌ای و همچنین کسب‌وکار اینترنتی را یاد بگیرید.

یکی از مهم‌ترین این عوامل جستجوی مشتریان شما در گوگل است. یادگیری سئو و بهینه‌سازی سایت، کم‌هزینه‌ترین و آسان‌ترین روشی است که می‌توانید برای جذب مشتری انجام دهید.

پس یادگیری سئو امری واجب برای مدیران سایت است.

کلام پایانی

در این مقاله با مطالب زیادی اعم از: تعریف سئو، اهداف سئو، انواع سئو، مزایا و معایب و انواع تکنیک‌هایی که سئو دارد، سئو بهتر است یا تبلیغات، همچنین اهمیت داشتن تبلیغات در موتورهای جستجو گوگل به همراه مزایا و معایب آن و در مورد تأثیر سئو روی تبلیغات و بالعکس آشنا شدید و دانستید که سئو یا تبلیغات هیچ‌کدام دارای برتری خاصی نسبت به دیگری نیست.

یکی از بهترین روش‌های سئو وب‌سایت، بررسی ورودی‌های قبلی و تصمیم‌گیری برای بهبود محتوای قبلی یا تولید محتوای جدید بر اساس کلمات کلیدی قبلی است.

هر دو در مکانی مناسب و موردنیاز قرار می‌گیرند یا حتی ممکن است تکی موردنیاز باشند؛ پس هیچ یک از آنها از دیگری بهتر نیست و درواقع هرکدام دارای انواع ویژگی و خصوصیاتی هستند. اگر دوست دارید و علاقه‌مند هستید که مخاطبان و کاربران با سایت شما بیشتر تعامل کنند بهتر است که اصل‌های قواعد و خوانایی متن‌ها را در تولید محتوا با توجه و دقت زیادی رعایت کنید، زیرا مطلبی که نخوانده بماند هیچ ارزشی ندارد.

نظر شما در این مورد چیه؟

  1. U41699 ۱ مهر ۱۴۰۳

    سلام آقای حسینی راد برای سایتم نیازه که کامنت بزارم، چجوری اینارو انجام بدیم که گوگل متوجه نشه، مثلا میخوام خودم که تهران هستم برای خدماتم در مشهد و صفحه مربوطه کامنت بزارم راه پیشنهادتون چیه؟ ممنون

  2. U333959 ۴ بهمن ۱۴۰۲

    تکرار کلمه کلیدی به صورت معقول هم اشتباه است ؟
    اگر به صورت معقول درست است ، برای مثال در یک مقاله 1000 کلمه ای چند بار از کلمه کلیدی در آن مقاله استفاده کنیم ؟

  3. U333959 ۴ بهمن ۱۴۰۲

    آیا فقط با سئو داخلی و بدون لینک سازی خارجی و بدون رپورتاژ و بدون بک لینک و بدون تبلیغات بنری و کلا بدون تبلیغات و فقط با سئو داخلی می توان سایت را به درآمد فوق العاده ای رساند ؟

  4. U336270 ۱۳ دی ۱۴۰۲

    سلام و عرض ادب خدمت شما
    مطلبی که نوشتید عالی بود خیلی تونستم باهاش ارتباط خوبی بگیرم
    من در حال تحقیق درباره ی هزینه ی سئو سایتم هستم بین اینکه ایا سئوی سایتم رو برون سپاری کنم و یا خودم با اموزش سئوی شما اموزش ببینم تردید دارم
    چندین سایت مختلف رو بررسی کردم و با هم دقیق مقایسه کردم با اینکه مطالب زیادی خوندم باز هم حس میکنم نمیتونم تصمیم بگیرم فعلا دوتا شرکت طراحی سایت اسپرلوس و وبین سئو رو مدنظر دارم که با توجه به نکاتی که گفتید هردو شرکت خدمات مشابهی در زمینه سئو و بهینه سازی به من ارائه می دهند و قیمت هم تقریبا در همه شرکت ها یکسان است .چجوری میتونم از تصمیمم مطمئن بشم؟ واقعا گیج شدم. اما واقعا برای من مهمه که برای کسب و کارم وقت بزارم اما اموزش چقدر طول میکشه؟اصلا من میتونم یا نه؟ میخوام که هزینه ی گزافی متحمل نشم و بهترین نتیجه رو بگیرم ممنون میشم اگر من رو راهنمایی بفرمایید.

    • Reza Rad رضا راد ۱۴ دی ۱۴۰۲

      درود بر شما سپاس. پیشنهاد میشه سئو رو خودتون انجام بدین چون یک فرایند طولانی مدت و ادامه دار هست.

  5. U11191 ۲۷ آبان ۱۴۰۲

    سلام وقت بخیر
    یک سوال داشتم
    در صورتی که سایت به صورت تک صفحه ای spa با ری اکت یا بلیزور و … طراحی بشه زمان لود اولیه خب در همه بیشتر ا ز سایت mpa هست. و در بازدید های بعدی به علت سمت کلاینت بودن بسیار پر سرعت تر .
    زمانی که گوگل صفحه رو برسی میکنه هر صفحه رو بر اساس حجم اولیه محاسبه میکنه برای هر صفحه پست محصول و … زمان محاسبه سرعت مثل اولین بازید کند هست ؟
    یا سایت های sps هم مثل کاربر فایل های اولیه درون اون کش میشه و صفحات و پست های بعدی رو مثل کاربر دفعات بعدی با سرعت بالا خزش میکنه ؟
    ممنون میشم این رو یک راهنمایی کنید .

    • Reza Rad رضا راد ۲۸ آبان ۱۴۰۲

      درود بر شما. معمولا ربات های گوگل سیستم کش ندارند و صفحات رو کش نمی کنند پس طبیعیه که هر بار سرعت لود سایت براشون مثل باز کردن سایت توی اولین دفعه باشه.

  6. U323187 ۱۵ آبان ۱۴۰۲

    سلام
    وقت بخیر
    ممنون از آزموزشهای خوب و کاربردی شما
    از نظر سئوی سایت آیا تمدید طولانی مدت دامنه تاثیر مثبتی دارد؟ تمدید طولانی مدت هاست چطور؟
    اگر جواب مثبت هست، چه مدت زمانی توصیه میکنید؟

  7. U331818 ۳۰ مهر ۱۴۰۲

    سلام جناب راد.
    یک سوال داشتم از شما!من یک سایت راه اندازی کردم در مورد فیلم و کارتون ، سایت من تا چند وقتی خوب کار کرد و تو دو ماه حدودا ۳۰۰ کلیک توی گوگل گرفت.
    الان اما وقتی توی گوگل سرچ می کنم وبسایت زنگوله پا بر عکس قبلاً کلا صفحه اصلی سایتم حذف شده و با هیچ جستجویی بالا نمیاره.
    یک جا شنیده بودم صفحه اصلی سایت هیچ وقت پنالتی نمیشه البته سایت من عکس های توی صفحه اصلی اش کپی هست و کمی هم ویرایش شده.
    این رو هم اضافه کنم چند تا از صفحات لندینگ سایت هم حذف شده.
    الان هر چی به سرچ کنسول درخواست ایندکس میدم ارور میده.
    لطفاً کمکم کنید!

    • Reza Rad رضا راد ۱ آبان ۱۴۰۲

      سلام شاید بخاطر کپی رایت باشه. باید سرچ کنسول ببینید چه اروری میده موقع درخواست.

  8. U331568 ۲۶ مهر ۱۴۰۲

    سلام
    من دوره ی آموزش وردپرس رو کامل دیدم
    من کارم فروش انلاین محصولاتیه که به صورت دراپ شیپینگ از عمده فروش ها برا مشتریام میفرستم
    یعنی عملا خودم محصولی ندارم
    چندین عمده فروش که سایت برا همکاری در فروش
    در اختیارمون قرار دادن و ما واسشون مشتری جذب میکنیم و مستقیم جنس از عمده فروشی برا مشتری ارسال میشه
    خواستم ببینم من اگه بخوام سایت خودمو طراحی کنم این امکان وجود داره که مشتری ک میخواد تو سایتم موجودی کالا رو چک کنه
    این موجود بودن یا نبودنشو من از سایت عمده فروشی تو سایت خودم لینک کنم ؟
    ممنون میشم ی توضیح مختصر بدید خیلی واسم مهمه

  9. U325374 ۲۳ مهر ۱۴۰۲

    سلام،آیا میشه با قالب میهن اهورا مثل چنین دمویی رو درست کرد ؟
    خیلی برام حیاتیه لطفا جواب بدید و تایید کنید…

  10. U330832 ۱۵ مهر ۱۴۰۲

    سلام اقای راد سئو سایت بعد از ثبت سایت داخل سرچ کنسول تاثیر داره یا دیگه نمیشه؟

  11. U330898 ۱۳ مهر ۱۴۰۲

    سلام
    ممنون از زحماتتون
    من یک سوال داشتم
    سوالم این هستش که من یک سایت می خواهم بزنم که اسمش فرق می کنه و محتوایش هم با یک سایت دیگر یکی هست آیا این مشکل ندارد که من این سایت رو بزنم.

  12. U325611 ۲۹ مرداد ۱۴۰۲

    سلام وخسته نباشید خدمت تیم میهن وردپرس
    من همکاری در فروش انجام میدم خواستم بپرسم مشکلی هست یک سایت سریع رشد کنه مثلا روزانه هزاران مطلب درونش منتشر کنم ؟
    فقط سوالم میزان تعداد مطالبی هست که میتونه روزانه منتشر بشه
    آیا محدودیتی وجود داره ؟

  13. U39681 ۱۱ بهمن ۱۴۰۱

    با عرض سلام خدمت شما بنده سوالی دارم که ممنون میشم اگر راهنماییم کنید:

    بنده سایت دانلود زیرنویس فارسی برای فیلم و سریال ها دارم و قصد اینرو دارم که دانلود خود فیلم ها و سریال ها رو هم به وبسایت اضافه کنم، حالا برای انجام اینکار دارم یک پست تایپ جدید درست میکنم که مطالب دانلود خوده فیلم هارو توی اون قرار بدم، حالا از اونجایی که سایت من به صورتی هست که کاربرا میتونن تعامل داشته بان و اطلاعاتی مثلا مثل زبان فیلم و اینجور چیزهارو اضافه کنن و… تصمیم به این گرفتم که کاری بکنم که هنگام گذاشتن پست برای پست تایپ دانلود فیلم، اطلاعات اون عنوان با اطلاعات همون عنوان (فیلم و یا سریال) با پست تایپی که برای دانلود زیرنویس هست یکی باشه که در آینده اگر مثلا شخصی بیاد تو سایت صفحه “دانلود زیرنویس فارسی فیلم n” بعد نام کارگردان این فیلم رو اضافه بکنه اون نام کارگردان توی صفحه “دانلود فیلم سینماییn” هم اتوماتیک اضافه بشه یا مثلا اگر کاربری اومد توی سایت برای پست “دانلود زیرنویس فارسی فیلم m” امتیازشو ثبت کرد، اون امتیاز برای پست “دانلود فیلم m” هم ثبت بشه.

    در اینصورت من توی سایتم هم پست تایپی خواهم داشت برای “دانلود زیرنویس فارسی فیلم و سریال ها (پست تایپ اول)” و هم پست تایپی خواهم داشت برای “دانلود خوده فیلم ها و سریال ها (پست تایپ دوم)” و عناوین فیلم ها و سریال ها در سایت من و در پست تایپ های مختلف فقط لینکشون، تایتلشون و باکس لینک دانلودشون فرق خواهد داشت و تو بقیه چیزا باهم یکی هستن (البته این دوتا صفحه هم قرار هست که لینک سازی داخلی هم بکنمشون به هم که کسی رفت توی صفحه دانلود فیلم بعد اونجا لینک هم داشته باشه که بره تو صفحه دانلود زیرنویس).

    حالا سوالم اینجاست که آیا این مسئله تاثیر منفی روی سایت نخواهد داشت؟ این مسئله که دو نوع پست توی سایت هست که همه چیزشون یکی هست فقط لینکشون و تایتلشون فرق میکنه با باکس دانلودشون

    بی نهایت ممنون میشم اگر لطف کنید و بتونید بنده رو تو این امر راهنمایی کنید، با تشکر

    • Reza Rad رضا راد ۱۲ بهمن ۱۴۰۱

      سلام خیر تاثیری نداره تا جایی که صفحات تکراری ایجاد نکنید. محتوا نباید یکی باشند. محتوای هر پست تایپ رو متفاوت قرار بدید.

  14. U319175 ۳۰ دی ۱۴۰۱

    با سلام و درود فراوان
    آیا استفاده از عکس تکراری که تو مخزن وردپرس وب سایتمون ذخیره شده و ما قبلا از این عکس در جا های مختلف وب سایتمون استفاده کرده، میتوانیم بازهم ازش استفاده کنیم تو قسمت های دیگر وب سایت؟ مشکل سئو پیش نمیاد؟
    میشه تگ no follow بدیم؟

    • Reza Rad رضا راد ۵ بهمن ۱۴۰۱

      سلام وقت بخیر طبیعتا پیشنهاد نمیشه مخصوصا توی مقالات. بحث تگ نیست کلا تصاویر باید اختصاصی باشند.