۶ نکته برای تولید محتوای ویروسی

5 / 5. تعداد رای: 1

اگر قصد دارید محتوایی برای سایت یا شبکه اجتماعی خود تولید کنید که این محتوا بصورت ویروسی بین مردم پخش شود، باید این ۶ نکته را در فرایند تولید محتوا مد نظر داشته باشید. این ویدیو و ویدیو‌های بعدی را ببینید تا با نکاتی که باید برای تولید محتوای ویروسی رعایت کنید، آشنا شوید.

تولید محتوای ویروسی

به آن نوع محتوایی گفته می‌شود که پس از تولید همانند ویروس بین مردم جامعه، در وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی پخش می‌شود.
پس برای ویروسی کردن محتوایی که تولید کرده‌اید نیاز است ۶ مورد را رعایت فرمایید.

نکته اول: اعتبار اجتماعی

همه‌ی افراد دوست دارند در جامعه، بین دوستان و اطرافیان خود فردی زرنگ، باهوش و پولدار به نظر برسند. به‌طور مثال یک محتوا به نام چالش درب بطری در شبکه‌های اجتماعی به‌صورت ویروسی منتشر می‌شود به این دلیل که افراد دوست دارند خود را زرنگ و باهوش جلوه دهند چالش را اجرا کرده و پیج اینستاگرام خود قرار می‌دهدند. درنتیجه شما باید حتماً اعتبار و ارزش اجتماعی را در تولید محتوای خود در نظر بگیرید. محتوایی تولید کنید که اگر شخصی بخواهد محتوای تولیدشده شمارا در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و یا وب‌سایت به اشتراک بگذارد برایش ارزش اجتماعی خلق کند و از به اشتراک گذاشتن محتوای شما افتخار کند.

نکته دوم: زنجیره‌های ذهنی

وقتی اسم کره به میان آورده می‌شود ناخودآگاه به یاد مربا و عسل می‌افتیم. چرا که از کودکی در ذهن ما این دو کلمه همیشه باهم آورده شده است. شما باید زنجیره‌های کلمات را تولید محتوا خود رعایت کنید و همچنین عبارات و کلمات را در تولید محتوا به‌صورت زنجیره‌ای به هم متصل کنید تا زمانی که کاربر شما با دیدن یکشی و یا با قرار گرفتن در یک مکان به یاد محتوا و جمله تبلیغاتی شما بیفتد.

یک مثال عملی برای زنجیره‌های ذهنی

به‌طور مثال شرکت شکلات‌سازی مارس پس از بررسی متوجه شد در چند ماه فروشش افزایش چشمگیری پیداکرده است و این در حالی بود که درروند تولید محتوا و یا تبلیغات هیچ تغییری ایجاد نکرده بودند. پس از بررسی علت متوجه شدند ناسا به کره‌ی مریخ، یا همان مارس راه پیداکرده و یک فضانورد پا بر کره مریخ گذاشته است. اسم دیگر کره مریخ همان مارس است. این موضوع راه پیدا کردن به مارس باعث شده بود، زمانی که افراد به فروشگاه‌های مختلف می‌روند پس از دیدن چند برند مختلف از شکلات در ویترین‌ها، ناخودآگاه به سمت شکلات مارس بروند و آن را انتخاب کنند. به همین راحتی فروش این شرکت در یک ماه چندین برابر شده بود.

البته این نکته را مدنظر داشته باشید که حتماً به‌صورت هوشمندانه زنجیره‌هایتان را انتخاب کنید چراکه فقط تا چند ماه در ذهن مردم می‌ماند ناسا پا به کره‌ی مارس گذاشته است.
درنتیجه باید در انتخاب زنجیره‌ها هوشمندانه عمل کرد تا برای مدت‌زمان طولانی در ذهن مردم باقی بماند که بتواند موجب افزایش فروش و همچنین افزایش یادآوری محصول شما، در ذهن مردم باشد.

نکته سوم: احساسات کاربر

سومین نکته‌ای که ملزم به رعایت آن هستیم این است که محتوای تولیدشده‌ی شما بتواند احساسات کاربر را درگیر خود کند. احساسات کاربر شما می‌تواند شامل ترس، هیجان و یا تعجب باشد. به‌عنوان‌مثال باید یک محتوایی تولید کنید که اگر کاربر آن را به اشتراک نگذارد خودش، دوستان و اطرافیانش ضرری متحمل می‌شوند و یا آسیب می‌بینند.

معمولاً احساسات کاربران را در محتواهایی که مربوط به‌سلامتی است به‌راحتی می‌توان در جریان انداخت.

به‌عنوان‌مثال اگر شما این شش مورد را رعایت نکنید به یکی از مشکلات قلبی شایع دچار خواهید شد. یا اینکه اگر شما این مورد را در کار خود انجام دهید مشکلات مالیاتی را دچار خواهید شد و که درنهایت موجب ورشکستگی شرکت‌تان می‌شود.

این نوع محتوا می‌تواند باعث شود کاربران آن را به‌صورت ویروسی برای یکدیگر ارسال و پخش کنند تا از ورشکسته شدن و یا از ضرر دیدن خود، دوستان و اطرافیانشان جلوگیری کنند.

نکته چهارم: انتخاب موضوع

چهارمین نکته‌ای که در تولید محتوای ویروسی باید رعایت کنید انتخاب موضوع است. مهم‌ترین قسمتی که برای تولید محتوا باید در نظر گرفت فارغ از آنکه محتوا ویروسی باشد یا خیر، موضوعیت آن محتوا است و اینکه آن موضوع انتخابی در بین افراد جامعه زیاد به اشتراک گذاشته می‌شود یا خیر.

برای انتخاب یک موضوع می‌توانید به‌راحتی از سرویس trends.google.com استفاده کنید. گوگل ترندز سرویسی است که توسط گوگل ارائه‌شده و میزان جستجوی گوگل را طی سال‌های مختلف، در طول زمان و با کلمات کلیدی مختلف در کشورهای مختلف به شما ارائه می‌کند.

به‌عنوان‌مثال می‌توانید کشور ایران را انتخاب کنید و گوگل ترندز به شما می‌گوید در این روزها چه کلماتی بیشتر در ایران جستجو می‌شود و موضوع داغ این روزها در کشور ایران و یا دیگر کشورها چیست؟ شما می‌توانید همان موضوع را برای تولید محتوا و یا حداقل انتخاب عنوان محتوا را در نظر بگیرید.

به‌عنوان‌مثال کلمه جام جهانی هر چهار سال یک بار در اکثر کشورها در گول ترندز رشد خیلی زیادی پیدا می‌کند و در ترندهای گوگل قرار می‌گیرد یعنی خط روند خیلی خوبی را طی می‌کند. پس به‌راحتی می‌توانید از این کلمه برای تولید محتوا یا عنوان نویسی استفاده کنید.

آیا گوگل ترندز آمار صحیحی به ما ارائه می‌کند؟

در انتخابات قبلی آمریکا رقابت بین دو شخصیت معروف دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون بود. وقتی بحث انتخابات بین این دو شخصیت داغ بود من این‌طور نتیجه گرفتم که هرکدام بیشتر در گوگل جستجو می‌شود درنتیجه رأی خواهد آورد. از آنجایی که شما می‌توانید دو کلمه را در گوگل ترندز مقایسه کنید دو کلمه ترامپ و کلینتون را در گوگل ترندز وارد کرده و باهم مقایسه کردم و جالب بود که کلمه ترامپ خیلی بیشتر از کلینتون جستجو شده بود. درنتیجه این‌طور نتیجه‌گیری کردم که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور می‌شود.

دقیقاً زمانی که نتایج انتخابات مشخص شد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور شد. دلیلش پیش‌بینی من نبود، پیش‌بینی گوگل بود و نتیجه این پیش‌بینی هم صحیح بود. پس شما می‌توانید به نتایج گوگل ترندز اعتماد کنید و به‌راحتی از آن برای انتخاب موضوعات محتوای خود استفاده کنید.

نکته پنجم: داستان سرایی

نکته دیگری که در تولید محتوای ویروسی باید در نظر بگیرید داستان‌سرایی یا همان داستان سازی است. در فرایند داستان‌سرایی و داستان سازی شما می‌توانید برند یا محصول خود را در قالب یک داستان به دیگران معرفی کنید. به این صورت داستان بهتر در ذهن افراد می‌ماند. اشخاص به‌راحتی می‌توانند آن داستان را با دیگران به اشتراک بگذارند و برای دیگران تعریف بکنند.

مثال عملی برای داستان سرایی

به‌عنوان‌مثال اگر ما بخواهیم داستانی برای برند میهن وردپرس و یکی از محصولات خودمان تعریف کنیم به این شکل است که یک شخصی می‌خواهد کسب‌وکار اینترنتی راه‌اندازی کند و آن را به درآمد میلیونی برساند. برند میهن وردپرس با استفاده از محصول دوره جامع سایت برتر توانست این مشکل را برطرف کند.

درنتیجه شما برای داستان برند خود باید یک شخصیتی داشته باشید که مشکلی دارد و یک محصول یا یک برندی که آن مشکل را رفع می‌کند و درنهایت مشکل برای همیشه برطرف می‌شود و مشتری‌های شما می‌توانند برای حل مشکلشان از این محصول، برند و یا روش استفاده بکنند.

برای ساخت داستان برند خود می‌توانید از یک کتاب خیلی خوب استفاده کنید. نام این کتاب Building A Story Brand یا همان ساخت برند داستانی است.
در این کتاب روش‌ها و مراحل دقیق ساخت یک داستان برای برند یا محصول را برای شما توضیح می‌دهد و می‌توانید از این کتاب برای تولید محتوای ویروسی استفاده کنید.

نکته ششم: انتخاب عنوان مناسب برای محتوا

درنهایت نکته‌ای که برای تولید محتوای ویروسی باید رعایت کنید پس از انتخاب موضوع و داستان سازی انتخاب یک عنوان مناسب برای محتوا است. شما باید یک عنوان برای محتوا خود در نظر بگیرید که برای کاربر جالب و جذاب باشد و احساساتی که در مقاله‌های قبلی به آن‌ها اشاره شد درگیر کند. احساساتی نظیر ترس، هیجان و تعجب.

برای انتخاب یک عنوان مناسب می‌توانید تیتر روزنامه‌ها، مجلات و یا تیتر آن پستی‌هایی که در اینستاگرام بازدید زیادی داشته است را به‌عنوان یک الگو در نظر بگیرید و استفاده کنید. در انتخاب عنوان محتوای خود می‌توانید تغییراتی دهید تا عنوان محتوای شما برای کاربر جذاب باشد و درنهایت باعث کلیک کردن کاربر روی آن پست باشد اما خود محتوا را باید به‌صورت دقیق و قابل‌اعتماد بنویسید.

یعنی اگر یک عنوان برای محتوای خود انتخاب کرده‌اید و کاربر بر روی آن عنوان کلیک کرد، احساس نکند فریب‌خورده تا محتوای شمارا بخواند. درنهایت محتوا باید کاربر را به هدفی که می‌خواهد، برساند و اطلاعات کافی را به او بدهد.

نظر شما در این مورد چیه؟

  1. کاربر مهمان ۱۲ بهمن ۱۳۹۸

    سلام من چطور میتونم باشما در ارتلاط باشم.
    اگر امکانش هست .ایمیل برای من ارسال کنید

  2. کاربر مهمان ۱۰ آذر ۱۳۹۸

    سلام ببخشید ویدیو سوم اصلا صدا نداره

  3. U7097 ۲۸ مرداد ۱۳۹۸

    با درود. هر شش ویدئوی آموزشی تولید محتوای ویروسی را دیدم.
    بسیار عالی بود.
    سپاس از جناب حسینی.
    منتظر ویدئوهای بیشتری از شما هستم.
    موفق باشید.

  4. U7097 ۱۷ مرداد ۱۳۹۸

    با درود. نکته دوم در زمینه تولید محتوای ویروسی را هم دیدم.
    اینکه مختصر و مفید می باشد بسیار عالیست.
    تایم ویدئوها هم کوتاست که عالیست.
    ماجرای ناسا هم درس بسیار بسیار بزرگی هست برای ما.
    سپاس از محتوای با کیفیت شما.
    فقط در جلسه دومی که ویدئو را دیدم یک چیز در مرور چیدمان نظرم را جلب کرد.
    اینکه کتابخانه شما بهتر است خالی نباشد.
    با سپاس

  5. U6469 ۱۷ مرداد ۱۳۹۸

    سلام
    لطفاً یکم حجم ویدئوها را کمتر کنین. برای دو دقیقه ویدئو 74 مگابایت زیاد است…

  6. U4256 ۱۶ مرداد ۱۳۹۸

    آقا عاشق این کت و کراوات بنفش شما هستم من