چک لیست سئو وردپرس همراه با ۱۱ نکته کاربردی

4.4 / 5. تعداد رای: 10

چک لیست سئو وردپرس همراه با ۱۱ نکته کاربردی

قرار است یک چک لیست سئو وردپرس را در کنارهم طراحی کنیم و به 11 مرحله اصلی در آن بپردازیم. در کل سئو به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو مثل گوگل است که کمک می‌کند تا دربین رقبای خود در صفحات اول دیده شوید و اگر کارتان خوب بود در لینک یک تا 3 قرار بگیرید که باعث می‌شود ورودی بیشتری داشته باشید و در نهایت کسب درآمد بیشتری کنید.

چک لیست سئو وردپرس

بهینه‌سازی وب‌سایت وردپرسی برای موتورهای جستجو در جذب بازدیدکنندگان و افزایش مخاطبان امری بسیار مهم است. اینجاست که آنالیز سئو کارساز است. آنالیز سئو فرایند تشخیصی است که آیا وب‌سایت مربوطه به درستی برای رتبه‌بندی بهتر در نتایج جست‌وجو بهینه شده است یا خیر. براساس نتایج آنالیز می‌توانید استراتژی سئوی خود را تعیین کنید و هر مشکلی را حل کرده و سایت خود را بهینه نمایید. در این صورت شما می‌توانید در نتایج جست‌وجو با رقبای خود رقابت کنید.

چک لیست سئو وردپرس
چک لیست سئو وردپرس

انجام آنالیز سئو با کمک چک لیست سئو وردپرس

ابزارهایی برای سئو وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند وب‌سایت وردپرسی را آنالیز کنید. برای انجام آنالیز سئو وردپرس می‌توانید از افزونه Rank Math که خود ما هم در میهن وردپرس از آن استفاده می‌کنیم استفاده کنید. برای دانلود و نصب این افزونه می‌توانید از مخزن وردپرس افزونه رنک مث را دانلود کنید و برای کار با این افزونه می‌توانید ویدئو آموزش رنک مث – از ۰ تا ۱۰۰ تنظیمات افزونه RankMath مشاهده کنید.

رنک مث یکی از بهترین افزونه‌های سئو وردپرس می‌باشد که به شما کمک می‌کند بدون هیچ دانش فنی، سایت خود را برای موتورهای جست‌وجو بهینه کنید. این افزونه یک ابزار تحلیل سئو است که به شما این امکان را می‌دهد که در یک وب‌سایت وردپرسی آنالیز سئو را در داشبورد وردپرس خود انجام دهید. رنک مث بر سایت شما نظارت کرده و مسائل مهم را برایتان برجسته می‌کند و سپس آمارهایی را ارائه می‌نماید تا بتوانید به کمک آن ترافیک سایت و رتبه‌بندی کلیدواژه خود را افزایش دهید. البته برای دریافت این آمارها باید نسخه پرو آن را تهیه کنید.

در مراحل آغازین بررسی سایت حتما موارد بررسی را مطابق با چک لیست سئو وردپرس پیش ببرید می‌توانید نسخه رایگان رنک مث در اختیار داشته باشد. همچنین یک نسخه پرو از رنک مث وجود دارد که ویژگی‌های پیشرفته‌ای را در اختیارتان قرار می‌دهد. ابتدا باید افزونه رنک مث را نصب و فعال کنید. هنگامی که این افزونه فعال است، می‌توانید از آنالیز SEO در داشبورد وردپرس و بخش مدیریت افزونه استفاده کنید.

سپس در زبانه چک لیست سئو وردپرس ، لیستی کامل از سئو را دریافت خواهید کرد. امتیاز ۷۰ یا بالاتر امتیاز خوبی است و این بدین معنی است که سایت شما برای موتورهای جستجو بهینه است. رنک مث ابزاری عالی برای استفاده مداوم از سایت وردپرسی است، بنابراین از هر گونه مشکلات سئو که می‌تواند به رتبه‌بندی‌ها و ترافیک شما آسیب برساند، آگاه خواهید شد. در نظر داشته باشید که بهترین راه برای متوجه شدن خطاهای سایت و خرابی‌ها پنل کاربری ما در گوگل وبمستر است که دقیق خطاها را به شما نشان می‌دهد.

علاوه بر آن، بهتر است که بطور سالانه یکی دو بار آنالیز سئو را انجام دهید تا مطمئن شوید که همه چیز در سایتتان همانطور که انتظار می‌رود کار می‌کند. همچنین، چک لیست سئو وردپرس می‌تواند به شما کمک کند که هر گونه افت ناگهانی در ترافیک را حل کنید، بنابراین می‌توان این مساله را حل کرده و رتبه سایت را بازیابی نمود. به این ترتیب، اجازه دهید به چک لیست سئو وردپرس نگاهی بیندازیم:

نحوه انجام آنالیز سئو با کمک چک لیست سئو وردپرس
نحوه انجام آنالیز سئو با کمک چک لیست سئو وردپرس

اطمینان از قابلیت ایندکس وب‌سایت شما

زمانی که آنالیز یک سایت وردپرسی را انجام می‌دهید، ابتدا باید مطمئن شوید که وب‌سایتتان برای موتورهای جستجو مانند گوگل قابل رویت است، در ابتدای کار و استفاده از چک لیست سئو وردپرس باید بدانید که وردپرس گزینه‌ای برای جلوگیری از خزیدن خزنده‌های گوگل و دیگر موتورهای جستجو در وب سایت دارد که اگر این گزینه را فعال کردید، گوگل یا هر موتور جستجوی دیگر سایت شما را در نتایج جست‌وجو فهرست نخواهد کرد.

برای مشاهده این تنظیمات، شما می‌توانید وارد بخش «تنظیمات» و سپس بخش «خواندن» در داشبورد وردپرس شوید پس از آن اطمینان حاصل کنید که در بخش «نمایش به موتورهای جست‌وجو» تیک مربوط به «از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند» فعال نشده است.

اطمینان حاصل کنید که وب‌سایت شما از طریق موتورهای جستجو قابل‌رویت است.
اطمینان حاصل کنید که وب‌سایت شما از طریق موتورهای جستجو قابل‌رویت است.

اگر سایت خود را به تازگی راه‌اندازی کرده‌اید یا اخیرا تنظیمات بالا را تغییر داده‌اید، ایندکس شدن یا در سرچ گوگل پذیرفته شدن ممکن است چند روز طول بکشد.

اطمینان حاصل کنید که سایت شما از HTTPS استفاده می‌کند

اطمینان حاصل کنید که سایت شما از HTTPS استفاده می‌کند.
اطمینان حاصل کنید که سایت شما از HTTPS استفاده می‌کند.

مورد بعدی از چک لیست سئو وردپرس این است که دریابید آیا وب‌سایت شما دارای گواهینامه SSL است یا خیر، یک گواهی SSL ارتباط بین مرورگر کاربر و سرور وب‌سایت را رمزگذاری می‌کند و گوگل و سایر موتورهای جستجو اولویت را برای ایمن‌سازی وب‌سایت‌هایی که از HTTPS استفاده می‌کنند نسبت به مواردی که هنوز از HTTP استفاده می‌کنند قرار می‌دهند. می‌توانید چک کنید که آیا سایت با دارا بودن آیکون قفل در نوار جستجوی مرورگر ایمن است یا خیر.

بررسی کنید آیا همه نسخه‌های URL شما به یک سایت منتهی می‌شوند یا خیر

اکنون، در ادامه معرفی چک لیست سئو وردپرس باید بررسی کنید که نسخه‌های www و بدون www یا نسخه‌های HTTP و HTTPS به وب‌سایت شما هدایت می‌شوند؟ برای مثال، اگر شخصی https://www.example.com ،https://example.com ،http://www.example.com یا http://example.com را در مرورگر خود وارد کند، باید همان وب سایت را مشاهده کند.

می‌توانید آدرس اصلی وردپرس خود را با رفتن به بخش «تنظیمات» و زیربخش «عمومی» بررسی کرده و سپس آدرس را در قسمت‌های «نشانی وردپرس (URL)» و «نشانی سایت (URL)» مشاهده کنید.

بررسی کنید آیا همه نسخه‌های URL شما به یک سایت منتهی می‌شوند یا خیر.
بررسی کنید آیا همه نسخه‌های URL شما به یک سایت منتهی می‌شوند یا خیر.

اگر نسخه‌های مختلف URLهای سایت شما به یک مکان تغییر مسیر ندهند، گوگل دو آدرس اینترنتی را به عنوان وب‌سایت‌های جداگانه در نظر می‌گیرد در نتیجه نمی‌داند هنگام ایندکس کردن کدام URL را اولویت‌بندی کند و این امر می‌تواند منجر به بروز مشکلات محتوای تکراری شود و یا گوگل به سایتی که اولویت ندارد رتبه بیشتری بدهد.

بهبود ایندکس با نقشه سایت XML

نکته بعدی از چک لیست سئو وردپرس که باید بررسی شود این است که آیا نقشه سایت XML وجود دارد یا خیر و آیا به موتورهای جستجو ارسال شده است نقشه سایت XML به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا صفحات وب‌سایتتان را به راحتی پیدا و ایندکس کنند. همچنین به صاحبان وب‌سایت اجازه می‌دهد تا موتورهای جستجو را از مهمترین صفحات وب‌سایت مطلع کنند.

به عنوان مثال، فرض کنید در حال راه‌اندازی یک وب سایت جدید هستید. در این صورت، نقشه سایت به گوگل کمک می‌کند تا محتوای جدید را در وب‌سایت به سرعت کشف کنند، زیرا در ابتدا بک‌لینک‌های زیادی نخواهید داشت. برای ایجاد نقشه سایت، می‌توانید از افزونه رنک مث استفاده کنید و Sitemaps از داشبورد وردپرس خود سر بزنید.

همچنین می‌توانید نقشه سایت را در حالت پیش‌نمایش درآورید و از گزینه‌های مختلف ارائه شده توسط افزونه وردپرس برای ویرایش نقشه سایت استفاده کنید علاوه بر این، این افزونه به شما امکان می‌دهد نقشه‌های ویدیویی، خبری و RSS برای سایت وردپرسی ایجاد کنید، پس از ایجاد نقشه سایت، می‌توانید آن را به موتورهای جستجوی مختلف مانند گوگل ارسال کنید.

لینک‌های منسوخ شده را در وب سایت خود پیدا کرده و برطرف کنید

بررسی لینک‌های شکسته نیز بخشی از چک لیست سئو وردپرس است. لینک خراب یا مرده، زمانی رخ می‌دهد که لینک به صفحه‌ای می‌رود که دیگر در آن نشانی اینترنتی وجود ندارد. در چنین مواردی، هنگامی که روی لینک شکسته کلیک می‌کنید، خطای 404 را مشاهده خواهید کرد.

برخی از دلایل مشترکِ اینکه چرا خطای 404 را مشاهده می‌کنید این است که سایت وردپرسی به دامنه جدیدی منتقل شده، صفحه حذف شده یا به مکان جدیدی انتقال یافته است، داشتن تعداد زیادی لینک خراب می‌تواند برای سئو سایت شما مضر باشد، آن‌ها می‌توانند تاثیر منفی بر رتبه‌بندی کلمات کلیدی و تجربه کاربر داشته باشند، زیرا موتورهای جستجو و کاربران وب‌سایت صفحه مورد نظر خود را پیدا نمی‌کنند.

متاتگ‌ها را بررسی کنید

بررسی کنید آیا Meta Tagها را از دست داده‌اید.
بررسی کنید آیا Meta Tagها را از دست داده‌اید.

متا تگ‌ها انواع مختلفی دارند، اما دو برچسب مهم که در چک لیست سئو وردپرس ذکر شده اند، شامل «تگ عنوان» و «توضیحات متا» هستند. موتورهای جستجو از این اطلاعات برای درک محتوای صفحه استفاده خواهند کرد. متا تگ‌ها قطعاتی از کد HTML هستند که به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می‌کند بفهمند صفحه در مورد چیست. معمولا برچسب عنوان و توضیحات متا در نتایج جست‌وجو نمایش داده می‌شود، اگرچه گاهی اوقات گوگل بسته به عوامل مختلف مانند آنچه آن کاربر در جستجوی آن است متن را تغییر می‌دهد.

مطمئن شوید که لینک‌های داخلی و خارجی دارید

نکته بعدی که در چک لیست سئو وردپرس وجود دارد این است که اطمینان حاصل کنید که صفحاتی که در پی رتبه‌بندی آن هستید، لینک‌های داخلی و خارجی دارند. لینک‌های داخلی، لینک‌هایی از صفحات دیگر در همان وب‌سایت هستند، در حالی که لینک‌های خارجی یا لینک‌های خروجی، لینک‌هایی به سایر وب‌سایت‌ها هستند. آن‌ها برای موفقیت سئوی شما بسیار مهمند، اما بسیاری از صاحبان کسب‌وکار اهمیت آن‌ها را متوجه نمی‌شوند.

موتورهای جستجو لینک‌های متفاوتی را دنبال می‌کنند تا صفحات جدیدی را در نتایج جست‌وجو بیابند و ایندکس کنند ایجاد لینک‌های داخلی و خارجی اجازه می‌دهد که crawler ها یا خزنده‌های موتور جست‌وجو، محتوای جدید را در وب‌سایت مربوطه کشف کرده و رتبه‌بندی را به راحتی ارتقا دهند.

سرعت سایت‌تان را بسنجید

گوگل از سرعت بارگذاری وب‌سایت به عنوان یک عامل رتبه‌بندی استفاده می‌کند وقتی آنالیز سئو را انجام می دهید، مهم است که مواردی را که می‌تواند سرعت وب سایت شما را کُند کند، بررسی کنید. ابتدا باید بفهمید وب‌سایتتان چقدر برای بازدیدکنندگان سریع است. برای متوجه شدن سرعت بارگذاری وب‌سایت شما برای کاربران از سایت GT Metrix استفاده کنید تا بتوانید به کمک گزارش سرعت سایت درون ناحیه مدیریت وردپرس، سرعت سایت را بررسی کنید.

ریسپانسیو بودن سایت‌تان را بررسی کنید

مورد بعدی از چک لیست سئو وردپرس این است که آیا وب‌سایت شما در موبایل نمایش خوبی دارد یا خیر در اصل به این قابلیت ریپانسیو گفته می‌شود، گوگل همیشه گفته است که راحتی کاربران و بسیار مهم است و همواره تلاش کرده تا بهترین سایت‌ها را به کاربران نمایش دهد. سایت خود را ریسپانسیو طراحی کنید.

وب‌سایتتان را برای بدافزارها و آسیب‌پذیری‌های ناخواسته اسکن کنید

یکی دیگر از موارد ضروری چک لیست سئو وردپرس که هنگام انجام آنالیز SEO باید بررسی شود، بررسی خطرات امنیتی است اگر Google Safe Browsing وب‌سایت شما را به دلیل بدافزار یا نرم‌افزارهای ناخواسته نا امن شناسایی کند، به بازدیدکنندگان شما هشدار می‌دهد که این سایت ار امنیت کافی برخوردار نیست و اعتبار شما را کاهش می‌دهد و همچنین رتبه شما را از زمانی که سایت دارای برنامه‌های مخرب است، کاهش خواهد داد.

برای پاک کردن بدافزار و فایل‌های مشکوک دیگر از وب سایتتان، به یک اسکنر امنیتی وردپرس نیاز دارید. ما Sucuri را پیشنهاد می‌دهیم، چون این بهترین دیوارآتش و سرویس امنیتی است. وب‌سایت شما را برای کد مخرب، بدافزار، اسپم و سایر نقاط آسیب‌پذیری چک می‌کند و به پاک‌سازی سایت شما کمک می‌کند.

رتبه‌بندی کلمات کلیدی خود را دنبال کنید

آنالیز مکرر کلمات کلیدی در چک لیست سئو وردپرس اهمیت بالایی دارد. در نهایت، مهم است که هنگام انجام آنالیز سئو، رتبه‌بندی کلمات کلیدی خود را پیگیری کرده و در صورت کاهش ترافیک، موقعیت آن‌ها را بررسی کنید. مراقبت از رتبه‌بندی کلمات کلیدی نه‌تنها به شما کمک می‌کند تا ببینید کدام افراد از واژه‌های جست‌وجو برای یافتن وب‌سایت شما استفاده می‌کنند، بلکه می‌توانید فرصت‌هایی را برای ترافیک بیشتر پیدا کنید.

برای ردیابی رتبه‌بندی کلمات کلیدی خود، می‌توانید از Google Search Console استفاده کنید. ابتدا باید سایت وردپرس خود را به Google Search Console اضافه کنید. پس از انجام این کار، می‌توانید به حساب Google Search Console خود وارد شوید و به گزارش Performance سر بزنید. در مرحله بعدی به پایین اسکرول کرده و سوالات جستجویی که سایت شما در آن‌ها رتبه‌بندی شده است را مشاهده کنید. در معرفی چک لیست سئو وردپرس علاوه بر استفاده از Google Search Console، شما می‌توانید از یک ابزار سئو مانند Semrush برای ردیابی رتبه‌بندی کلید واژه استفاده کنید.

رتبه‌بندی کلمات کلیدی خود را برای کاهش ترافیک دنبال کنید.
رتبه‌بندی کلمات کلیدی خود را برای کاهش ترافیک دنبال کنید.

Semrush ابزاری محبوب در ردیابی کلمات کلیدی است که توسط بسیاری از بازاریابان حرفه‌ای و متخصصان سئو استفاده می‌شود. تنها کاری که باید انجام دهید این است که آدرس سایت خود را در بخش Organic Research وارد کرده و دکمه Search را کلیک کنید.

WordPress SEO Checklist 9

از اینجا می‌توانید کلمات کلیدی برتر خود را مشاهده کنید. موقعیت آن‌ها را پی‌گیری کرده و حتی بر تغییرات موقعیت نظارت نمایید.

چک لیست سئو وردپرس را حتما برای خود ذخیره کنید و مرتب سایت خود را طبق این الگو بررسی کنید تا تلاش و زحماتی که برای سایت‌تان می‌کشید به واسطه بررسی نکردن خطاهای رخ داده از بین نرود.

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U320954 ۱۸ خرداد ۱۴۰۲

    سلام و عرض خسته نباشید
    چرا سایت semrush باز نمی شود؟
    سایتهای مشابه میتوانید معرفی کنید؟
    صمیمانه سپاسگزارم