جلسه ۲ – SEO چیست و اصطلاحات کلیدی سئو که باید بدانید
- بروزرسانیشده در
در جلسه دوم دوره رایگان آموزش سئو به این موضوع میپردازیم که SEO دقیقا چیست و چرا باید آنرا با عباراتی نظیر SEM,SMO,SMM و … اشتباه نگیریم.
همچنین به موضوع سئوکارهای کلاهسیاه، کلاه سفید و کلاه خاکستری میپردازیم. در نهایت تصمیم میگیریم که میخواهیم چه نوع سئوکاری باشیم. اگر کلاه سفید را انتخاب کردیم پس این دوره مناسب شماست و اگر میخواهید سئوکار کلاهسیاه و کلاه خاکستری باشید، در اوج با این دوره خداحافظی کنید. 🙂 چرا که سئوی کلاهسیاه در نهایت به پنالتی شدن سایت شما (حذف شدن سایت شما از نتایج گوگل) منجر خواهد شد.
در این مقاله آموزشی قصد داریم شما را با مفاهیم اولیه سئو آشنا کنیم. تا اگر در بین جمعی از متخصصین سئو قرار گرفتید، بتوانید منظور آنها را از عبارتهای بیان شده متوجه شوید.
عبارتهای پرکاربرد در SEO
در ادامه شما را با عبارتهای مختلف آشنا خواهیم کرد تا اگر زمانی با آنها روبرو شدید، بتوانید به خوبی آن را درک کنید.
SEO: Search Engine Optimization
در ابتدا با عبارت سئو آشنا خواهیم شد. کلمه SEO مخفف شده عبارت Search Engine Optimization است. این عبارت در فارسی به معنای بهینهسازی سایت برای موتورهای جستحوگر است. بهشکلی که در موتورهای جستجوگر بتوانیم در نتایج بهتری نمایش داده شویم. از این طریق میتوانیم بازدیدکنندگان بیشتری را به سمت وبسایت جذب کنیم و در نهایت مخاطبین و مشتریان ما بیشتر میشوند.
SEM: Search Engine Marketing
عبارت بعدی که با آن آشنا خواهیم شد SEM است، که مخفف شده Search Engine Marketing است. عبارت SEM با SEO تفاوت زیادی دارد. SEM در واقع به معنی انجام کارهایی است که ما بتوانیم در موتورهای جستجوگر بازاریابی کنیم. در کل ما با استفاده از روش SEO سعی میکنیم تا بدون پرداخت هیچ هزینهای سایت خود را در نتایج بهتر موتورهای جستجو نمایش دهیم. اما در روش SEM ما با پرداخت هزینه سایت را برای موتورهای جستجو بهینهسازی میکنیم.
SMO: Social Media Optimization
عبارت دیگری که اخیرا مورد استفاده افراد زیادی قرار میگیرد SMO است. این عبارت مخفف Social Media Optimization است. منظور از SMO بهینهسازی محتوا برای شبکههای اجتماعی است. مثل اینستاگرام، یوتیوب و توییتر و…. . برای مثال این روزها کاربران بسیار زیادی وبسایت خود را رها کردهاند و فقط روی پیج اینستاگرام خود فعالیت میکنند؛ که این کار یک اشتباه بزرگ است. دلیل این موضوع را در مقاله “اینستاگرام یا وبسایت؟” به شما توضیح دادهایم.
SMM: Social Media Marketing
عبارت بعدی SMM یا همان Social Media Marketing است. این روش هم مثل روش قبل است. در روش SMO ما بدون پرداخت هیچ هزینهای محتوای خود را برای شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام بهینهسازی میکردیم. ولی در روش SMM با پرداخت هزینه این کار را انجام میدهیم. دقیقا مثل SEO و SEM.
HEO: Human Enjoyment Optimization
اما یک عبارت بسیار مهم HEO میباشد، که مخفف Human Enjoyment Optimization است. به معنای بهینهسازی هرچیزی (شامل سرویس، سایت و اپلیکیشن و…) برای کاربر که بتواند بیشترین استفاده ممکن را از محتوای آن ببرد. در واقع HEO تاثیر بسیار زیادی برروی فروش و کسبوکار شما میگذارد و اگر به این مورد توجه نکنید، طبیعتا کسبوکار شما نابود خواهد شد.
PPC: Pay Per Click
مورد بعدی که ممکن است شما با آن برخورد کنید. PPC یا همان Pay Per Click است. این عبارت معمولا در تبلیغات اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد. برای مثال یک کاربر بنر تبلیغاتی شما را در یک سایت مشاهده میکند و با کلیک برروی آن وارد سایت شما میشود. شما در این روش بابت هرکلیک کاربر روی تبلیغات، باید یک هزینهای را پرداخت کنید.
ترافیک
کلمه بعدی که ممکن است تاکنون نیز شنیده باشید، ترافیک است. ترافیک به معنای میزان ورودی کاربران به سایت شما است. در واقع هرفردی که وارد سایت شما میشود یک بازدیدکننده محسوب میشود. در کل جمع این بازدیدها و بازدیدکنندگان در یک بازه زمانی خاص را ترافیک یک وبسایت میگویند.
ربات جستجو
ربات موتور جستجوگر عبارت دیگری است که در حوزه سئو به آن برخورد خواهید کرد. البته ممکن است بهجای کلمه ربات کلمات دیگری هم مانند خزنده، روبوت، Spider و Crawler به گوش شما خورده باشد که همه آنها یک معنی را میدهند. این روباتها وارد وبسایت شما میشوند و تمام صفحات را ایندکس (Index) میکنند. منظور از ایندکس، ثبت محتوای سایت در موتورهای جستجوگر میباشد. در ارتباط با نحوه فعالیت و کار این روباتها در جلسات بعد به آن میپردازیم.
انواع روشهای انجام SEO
در دنیای وب ما سه نوع سئوکار داریم که در ادامه مطالب شما را با آنها آشنا خواهیم کرد.
سئوکار کلاه سیاه یا Black Hat SEO
سئوکار کلاه سیاه (Black Hat SEO) فردی است که معمولا از روشهای غیرقانونی که موتورهای جستجوگر آنها را تایید نمیکنند. سعی دارند موتورهای جستجو را دور بزنند و ورودی بسیار زیادی از آنها دریافت کنند. اما این کار باعث میشود که وبسایت شما پس از مدتی توسط موتورهای جستجوگر مثل گوگل پنالتی شود. زمانی که سایت شما پنالتی میشود، دیگر در نتایج گوگل نمایش داده نمیشود یا در صفحات آخر نمایش داده میشود. در جلسات بعد، درمورد نحوه فعالیت سئوکارهای کلاه سیاه به شما توضیح خواهیم داد. متاسفانه در ایران درصد بالایی از سئوکارها کلاه سیاه هستند.
سئوکار کلاه سفید یا White Hat SEO
سئوکار کلاه سفید (White Hat SEO) با استفاده از جدیدترن، استانداردترین و بهترین روشهای ممکن سایت را در نتایج اول گوگل نمایش میدهند. با استفاده از این روش سایت شما همیشه در نتایج اول گوگل باقی میماند. حتی اگر شما یک کار اشتباه انجام دهید، به واسطه اینکه قبلا از روشهای درست سایت خود را سئو کردهاید؛ گوگل سایت شما را پنالتی نمیکند. در پایان این دوره آموزشی، شما تبدیل به یک سئوکار کلاه سفید میشوید.
سئوکار کلاه خاکستری یا Grey Hat SEO
نوع دیگری از سئوکار هم وجود دارد که به آن کلاه خاکستری (Grey Hat SEO) میگویند. در واقع سئوکار کلاه خاکستری تلفیقی از سئوکار کلاه سفید و سئوکار کلاه سیاه است. این نوع سئوکارها تمایل دارند کلاه سفید باشند و کاملا منطقی یک سایت را سئو کنند. ولی به دلیل اینکه از روش سئوکارهای کلاه سیاه هم استفاده میکنند. تلفیقی از این دو نوع میشوند.
با ما در ادامه جلسات آموزش سئو همراه باشید تا در پایان تبدیل به یک سئوکار کلاه سفید شوید. موفق باشید. 🙂
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام میهن وردپرس عضو شوید.
از شما خیلی ممنونم اقای حسینی راد من طاها ایروانی هستم مدیر وب سایت سرانش یک سوال داشتم در باره ی میهن پنل :
وقتی میهن پنل را در سایت فعال می کنم وقتی می خواهم وارد پیشخوان بشوم اعبارت saraneshco.ir/wp-admin را می نویسم وارد پنل کاربری من می شود نه پیشخوان
میهن پنل عالی هست اما من دو بار امتحان کردم هم از مخزن وردپرس نصب کردم هم از میهن وردپرس ولی باز هم نشد چه کار کنم
چه مشکلی مواجه شدید؟
سلام سپاس از شما. بعد از ورود به پنل کاربری وارد پنل پیشخوان شوید. از تنظیمات میهن پنل می توانید مشخص کنید کدام نقش کاربری میتوانند به پنل وردپرس وارد شوند.
سلام اگر نمیتونی کلا وارد پنل مدیریت بشی باید اول میهن پنل رو غیر فعال کنی یا از هاست کلا حذفش کنی بعدش وارد مدیریت شو و آدرس پنل مدیریت رو کلا تغییر بده تا پیشفرض wp-admin نباشه بعدش که تغییر دادی دوباره میهن پنل رو نصب کن تا هیچ وقت مشکل پیدا نکنی
❤عالی