مسائل حقوقی کسب و کار اینترنتی که باید رعایت کنید.

5 / 5. تعداد رای: 1

مسائل حقوقی کسب و کار اینترنتی
مسائل حقوقی کسب و کار اینترنتی

کسب‌وکارهای اینترنتی هم مانند بسیاری از کسب‌وکارهای دیگر دارای یک سری مسائل حقوقی هستند؛ که همه صاحبان کسب‌وکارها باید بر مسائل حقوقی کسب و کار اینترنتی احاطه کامل داشته باشند.

اگر شما یک کسب‌وکار اینترنتی راه‌اندازی کرده‌اید و از مسائل حقوقی مربوط به کسب‌وکارهای اینترنتی اطلاعات دقیقی ندارید، ممکن است با مشکلات بسیار زیادی در کسب‌وکار خود مواجه شوید. بنابراین اگر می‌خواهید کسب‌وکار خود را بدون هیچ مشکلی مدیریت کنید و با دردسرهای حقوقی سروکار نداشته باشید بهتر است از این مسائل آگاهی داشته باشید.

مسائل حقوقی کسب و کار اینترنتی

برای اینکه بتوانید یک کسب‌وکار اینترنتی راه‌اندازی کنید ملزم به گرفتن برخی از مجوزها هستید. این مجوزها برای سایت شما بسیار مفید واقع خواهند شد.

تمامی کسب‌وکارها برای شروع نیاز به مجوز دارند و کسب‌وکارهای اینترنتی نیز از این موضوع مستثنا نیستند. شما به‌عنوان یک مدیر وب‌سایت باید یک سری مجوز مربوط به کسب‌وکار را بگیرید.

برای اینکه بتوانید با مجوزهای موردنیاز برای راه‌اندازی یک سایت آشنا شوید باید از یک فرد متخصص کمک بگیرید و یا آموزش مفیدی دراین‌باره ببینید. بدون این مجوزها شما قادر نخواهید بود کسب‌وکارتان را پیش ببرید.

مالیات کسب‌وکارهای اینترنتی

یکی از معضلات دیگر کسب‌وکارهای اینترنتی که به‌عنوان یک دغدغه برای مدیران کسب‌وکارهای اینترنتی تبدیل‌شده است، مالیات این کسب‌وکار است. برخی مواقع شما به دلیل نداشتن آگاهی کامل از نحوه پرداخت مالیات و شرایط آن با مشکل مواجه می‌شوید. مسلماً مالیات این نوع کسب‌وکار نیز دارای یک سری بایدها و نبایدها است که شما باید آن‌ها را رعایت کنید.

کسب‌و‌کارهای اینترنتی هم مانند سایر کسب‌و‌کارها ملزم به پرداخت مالیات هستند. اما روش‌های قانونی برای استفاده از معافیت‌های مالیاتی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

اینماد چیست؟

اگر شما با نماد اعتماد الکترونیکی یا همان اینماد آشنایی داشته باشید می‌دانید که این نماد برای تمامی کسب‌وکارهای اینترنتی جزء ضرورات محسوب می‌شود. اگر می‌خواهید اعتماد کاربران سایت خود را بیشتر کنید و باعث شوید مشتری‌های شما اعتماد خاطر بیشتری به سایت شما داشته باشند، باید حتماً از این نماد استفاده کنید.

اینماد
اینماد

اگر در حال راه‌اندازی یک کسب‌وکار اینترنتی هستید ملزم به گرفتن این نماد می‌باشید.

درگاه پرداخت برای سایت

مسلماً شما پس از راه‌اندازی یک سایت اینترنتی نیاز به یک سری ابزار دارید تا کاربرانتان به‌راحتی بتوانند از شما خرید کنند. یکی از مهم‌ترین این ابزارها درگاه‌های پرداخت است که نمی‌توان به‌راحتی از کنار آن عبور کرد.

درگاه‌های پرداخت انواع مختلفی دارند که شما باید آن‌ها را به خوبی بشناسید و از ویژگی‌ها و کاربردهای هر یک از آن‌ها آگاهی داشته باشید. به‌بیان‌دیگر شما باید با آگاهی کامل از امکانات هر یک از این درگاه‌ها، نسبت به انتخاب آن‌ها اقدام کنید.

درگاه‌های پرداخت زیادی از جمله پرداخت سامان، به پرداخت، درگاه پرداخت ایران کیش و … وجود دارند که برای اخذ آن‌ها باید اینماد داشته باشید. اما می‌توانید از سایت‌هایی مثل زرین پال یا نکست پی برای اخذ درگاه پرداخت بدون اینماد اقدام کنید.

دردسرهای خرید فیشینگ

متأسفانه در دنیای اینترنت کلاهبرداری‌های زیادی صورت می‌گیرد و شما اگر به‌تازگی قصد راه‌اندازی یک سایت اینترنتی را دارید باید با موارد بسیار مهمی مانند خرید فیشینگ و دردسرهای آن آشنایی داشته باشید.

درواقع خرید فیشینگ به این صورت است که یک سری افراد کلاهبردار با دزدی اطلاعات کارت‌بانکی سایر افراد و جعل هویت اقدام به خرید از سایت اینترنتی شما می‌کنند که در این مورد به‌خصوص صاحب درگاه پرداخت یعنی شما به‌عنوان مجرم شناخته می‌شوید.

مورد ذکرشده سابقه کیفری خواهد داشت و ممکن است کسب‌وکار شما را برای همیشه نابود کند. بنابراین شما باید راه‌های مقابله با این نوع خرید را بدانید و با آگاهی کامل با این موارد روبه‌رو شوید.

موفق و پیروز باشید. 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U40586 ۲۱ خرداد ۱۴۰۰

    سلام به شما بزرگوار . استاد ما دقیقا مثل شما محصولات انلاین قراره بفروشیم و اصلا محصول فیزیکی نداریم . ایا ما هم باید مالیات پرداخت کنیم ؟ ( از درگاه پرداخت ایدی پی استفاده میکنیم . ) اگر جواب مثبته .چطور ؟

    • Reza Rad رضا راد ۲۲ خرداد ۱۴۰۰

      درود بر شما بله فرقی نداره برای هر نوع محصولی باید مالیات پرداخت کنید.

      • U40586 ۲۴ خرداد ۱۴۰۰

        سلامی دوباره استاد عزیز . چطور باید این امر اجرا بشه ؟ چطور باید مالیات رو پرداخت کنیم ؟

        • Reza Rad رضا راد ۲۷ خرداد ۱۴۰۰

          درود بر شما بعد از دریافت اینماد فرم مالیاتی رو باید پر کنید و ثبت‌نام کنید برای اداره مالیات

  2. U7266 ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

    سلام
    برای فروشگاه اینترنتی که فایل آموزشی به صورت دانلودی می فروشه چند درصد مالیات تعلق میگیره به ازای هر فروش؟
    و چه فروشگاه های اینترنتی از مالیات معاف هستند؟

    • Reza Rad رضا راد ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰

      سلام نرخ مالیات مطابق نرخ مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر درآمد هست. در مورد معافیت‌های مالیاتی از طریق سایت سرآمد می‌تونید اطلاعات بیشتری کسب کنید.

      • U7266 ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

        الان شما (میهن وردپرس) معاف از مالیات نیستید و مالیات پرداخت می کنید؟
        برای دریافت درگاه پرداخت باید کد مالیاتی بگیرم. به نظر شما بنده که ابتدای کارم باید چه گروه شغلی را انتخاب کنم که کمترین مالیات را بپردازم؟

        • Reza Rad رضا راد ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰

          درود بر شما بله. تا جایی که اطلاع دارم دسته بندی شغلی تفاوتی ایجاد نمیکنه ولی برای اطمینان با یک مشاور مالیاتی در این خصوص در ارتباط باشید و حتما برای امور مالیاتی از یک کارشناس استفاده کنید.

  3. U14500 ۲ آبان ۱۳۹۸

    با عرض سلام و خسته نباشید

    آیا وبسایت هایی که فقط در زمینه تولید محتوا فعالیت میکنن هم نیازمند دریافت مجوز و… می باشند؟
    یا این موارد برای وبسایت های فروشگاهی که متصل به درگاه پرداخت و… هستند صدق میکنه؟

    با تشکر

  4. U18228 ۱ آبان ۱۳۹۸

    سلام در زمینه خرید فیشینگ ما مسول جبران کل خسارت هستیم یا مبلغی که از سایت ما خرید میکنند ؟