شماره ۱۱: الکسا چگونه کار می کند؟ تشخیص جعلی بودن رتبه الکسا

0 / 5. تعداد رای: 0

شماره ۱۱: الکسا چگونه کار می کند؟ تشخیص جعلی بودن رتبه الکسا

ضمن عرض دلداری بابت تحریم دامین های IR در گوگل مپ و اینکه ایرانی ها دیگر حق ندارند نقشه گوگل را در سایت‌شان قرار دهند که این خبر بصورت کامل در میهن وردپرس منتشر شد. و امیدواریم هرچه زودتر این تحریم ها به پایان برسد. اما منتظر خبر رسمی گوگل مبنی بر صحت این اطلاعات هستیم.

خبر خوب اینکه از این پس قرار است پادکست های رادیو وردپرس را بصورت هفتگی روی سایت منتشر کنیم. اما موضوع پادکست این هفته ما این است که الکسا چگونه کار می‌کند؟

الکسا چگونه کار می کند

خیلی وقت‌ها این سوال مطرح می‌شد که الکسا چگونه کار می کند؟ اصلا سایتی که هیچ دسترسی به اطلاعات و آمار سایت ما ندارد چطور می‌تواند اطلاعات ورودی از سایت ما و Bounce Rate و رتبه بندی سایت ما را جمع آوری کند؟ امروز در پادکست رادیو وردپرس می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم. با من همراه باشید…

الکسا توسط آمازون راه اندازی شده پس دیتای عظیمی از سایت های مختلف دارد اما چطور به سایت ما رتبه می‌دهد؟

به قول معروف “آمازون جایی نمیخوابه که آب زیر پاش بره” 🙂 پس بریم ببینیم داستان چی است؟!

خب موضوع این پست در‌مورد کارکرد الکسا است، خیلی‌ها به من تماس گرفته‌اند که آقا نحوه کار الکسا چیه و چطوریه که الکسا وقتی دسترسی به پنل سایت ما ندارد هیچ کدی از سایتمون در آن قرار ندادیم این چطوری می‌آید سایت را آنالیز می‌کند، یک شرکت غیرمعتبر این را راه‌اندازی نکرده، بلکه آمازون که یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیاست این‌رو راه‌‌اندازی کرده. پس با دیتای عظیمی که از archive.org، آمازون و الکسا دارد سایت‌های ما را تحلیل می‌کند.

اصلاََ چجوری و به‌چه حقی به سایت ما رتبه می‌دهد و خیلی‌ها این رتبه را قبول دارند؟ همان طور که می‌دانید شرکت‌هایی مثل آمازون نمی‌آیند اعتبار خودشان را زیر سوال ببرند، یک همچین سایتی را راه‌اندازی کنند بدون این‌که دیتایی از ما داشته باشند. حالا این دیتاها چجوری کار می‌کنند، رتبه‌ای که الکسا به‌ما می‌‌دهد چگونه است؟

خب علاوه بر Toolbar الکسا، الکسا کدهای خودش را به توسعه‌دهندگان مرورگرها می‌دهد، به توسعه‌دهندگان مرورگر هزینه‌ها یا امتیازهایی می‌دهد که آن‌ها از کدهای رهگیری و آمارگیری الکسا استفاده کنند{از Tracking Code الکسا در Extention یا پلاگین خود استفاده می‌کنند). خب کاربر حداقل یکی دوتا Extention روی مرورگرش دارد، درنتیجه وقتی کاربری همراه با یکی از ابزارهای توسعه نصب شده در مرورگرش وارد سایت شما می‌شود یک بازدید برای سایت شما در پنل الکسا نصب می‌شود.

حالا کاری نداریم این رتبه آیا دقیق و قابل اعتماده یا فیک، این موضوع را در اینجا مورد بحث قرار دادیم. اما یک‌سری وب‌سایت هستند که می‌آیند این رتبه را جعل می‌کنند. یعنی چی؟ یعنی آمار می‌فرستند برای سایت خودشان، با ربات‌ها یا ابزاری مثل Alexa Booster که الکسا را ارتقاع می‌دهد.

برای تشخیص فیک بودن یک سایت، خیلی ساده وارد سایت الکسا شوید و Info یا اطلاعات آن سایتی که می‌خواهید بررسی کنید را ببینید. اگر نمودار سایت رشد یک‌شبه و یهویی داشته باشد، خب ضایس دیگه سایت فیکه، که خیلی از سایت‌های ایرانی با رتبه زیر 300 را اگر بررسی کنید، اکثر آن‌ها از این طریق رتبه الکسا سایتشون را بالا بردند که به راحتی می‌توان به آن پی برد. پس نمودار الکسا را بررسی می‌کنیم اگر این روند رشد آاسته و پیوسته باشد یک سایت با رتبه الکسا مطمئن است، اگر روند یک‌شبه صورت گرفت معلومه که رتبه فیکه!

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. کاربر مهمان ۲۹ اسفند ۱۳۹۷

    با سلام خسته نباشید
    سایت روزانه 200 تا 300 تا بازدید داره ولی هنوز الکسا رتبه ایران رو نداده و همچنان رتبه جهانی میره بالا مشکل از چیه؟

  2. کاربر مهمان ۸ تیر ۱۳۹۷

    سلام
    اینکه گفتین بعضی ها با ربات الکسا رو افزایش میدن ، این کار تأثیری هم بر سئو داره یا خیر؟