الگوریتم تجربه کاربری صفحه گوگل: فاکتور جدید گوگل برای سئو

3 / 5. تعداد رای: 2

الگوریتم جدید گوگل - تجربه کاربری صفحه
الگوریتم جدید گوگل – تجربه کاربری صفحه

چند هفته پیش گوگل بخش Core Web Vitals را به سرچ کنسول اضافه کرد. ما هم در این رابطه مقاله‌ای منتشر کردیم و درباره خصوصیات بخش Core Web Vitals صحبت کردیم. حالا الگوریتم تجربه کاربری صفحه گوگل توسط گوگل منتشر شده و این بخش ارزش بیشتری خواهد داشت.

اگر تا همین چند ماه پیش می‌گفتیم تجربه کاربری در نتایج گوگل تاثیر‌گذار خواهد بود، اکثر سئو کارها این حرف را بیهوده می‌دانستند. اما حالا گوگل در حال برنامه‌ریزی برای یک الگوریتم جدید است. الگوریتمی که مستقیما تجربه کاربری سایت شما را بررسی می‌کند تا به سایت شما در گوگل رتبه دهد.

الگوریتم تجربه کاربری صفحه گوگل

این الگوریتم که در اوایل May ۲۰۲۰ توسط گوگل معرفی شد، سایت شما را از جهات مختلفی بررسی می‌کند. در واقع بهتر است بگوییم هر صفحه از سایت شما را بررسی می‌کند. سپس به آن صفحه امتیازی از نظر UX یا تجربه کاربری خواهد داد.

تجربه کاربری مناسب به مردم این اجازه را می‌دهد تا کارها را بهتر انجام دهند و با سایت بهتر ارتباط برقرار کنند. در مقابل، تجربه کاربری بد، سد راه می‌شود تا کاربر بتواند اطلاعات مورد نیاز خود را از صفحه دریافت کند.

Google

بصورت کلی مواردی که در کسب رتبه Page Experience تاثیر دارند به شرح زیر است:

فاکتور تجربه کاربری صفحه گوگل
فاکتور تجربه کاربری صفحه گوگل

Core Web Vitals

گروه Core Web Vitals که شامل LCP، FID و CLS می‌شود که قبلا همه این موارد را در ویدیو آموزش Core Web Vitals توضیح دادیم.

منظور از سازگار بودن با موبایل این است که سایت شما به خوبی در موبایل و تبلت نمایش داده شود. اطلاعات بیشتر در این رابطه را در مقاله ریسپانسیو چیست می‌توانید مطالعه کنید.

مرور مطمئن

مرور مطمئن یا Safe Browsing به معنای امن بودن سایت شماست. خیلی از مواقع وارد سایتی می‌شویم که با یک خطای قرمز رنگ امنیتی نمایش داده می‌شود. منظور از این خطا این است که این سایت دارای فایل‌ها یا اطلاعاتی است که از نظر گوگل مخرب شناخته شده‌اند و ممکن است به کامپیوتر شما آسیب وارد کند.

برای این‌که بررسی کنید سایت شما از نظر Safe Browsing مشکلی دارد یا خیر، کافیست وارد بخش Security issues در سرچ کنسول خود شوید. اگر در این بخش با پیام No issues detected مواجه شدید، به این معناست که سایت شما مشکلی از نظر امنیتی ندارد.

بررسی مشکلات امنیتی سایت
بررسی مشکلات امنیتی سایت

HTTPS

همه ما درباره HTTPS و مزایای ما اطلاعات کافی داریم. اگر سایت شما با SSL راه‌اندازی شده باشد یا SSL را روی سایت خود نصب کرده باشید، به این معناست که شما فاکتور HTTPS را رعایت کرده‌اید.

HTTPS
HTTPS

کیفیت محتوا و تبلیغات

سایت شما از نظر محتوا، کیفیت تبلیغات و خلاصه از هر لحاظی باید تجربه مناسبی را برای کاربر رقم بزند. فاکتور‌های زیادی در زمینه کیفیت محتوا و تبلیغات وجود دارند که باید رعایت کنید.

همیشه نیاز به AMP نیست!

در دوره نبرد صفحه اول گوگل درباره AMP و ارزش آن در صفحات صحبت کردیم. اما حالا در سال ۲۰۲۰ گوگل اعلام کرد که حتما نیاز نیست سایت شما AMP باشد. درست است صفحات AMP در نمایش سایت شما در نتایج گوگل تاثیر دارند، اما اگر AMP بودن باعث می‌شود کاربر نتواند با سایت شما کار کند، بهتر است آن را غیر فعال کنید.

به عنوان مثال در سایت ما صفحات AMP باعث عدم فروش محصولات در موبایل می‌شد. به همین دلیل صفحات AMP را غیر فعال کردیم.

حالا گوگل اعلام کرد که برای نمایش سایت شما در Top Stories حتما نیاز نیست از تکنولوژی AMP استفاده کنید.

مشخصه‌های الگوریتم تجربه کاربری صفحه

جمع تمام این فاکتور‌ها را که در نظر بگیریم، به یک فاکتور می‌رسیم به نام الگوریتم تجربه کاربری صفحه گوگل که یکی از فاکتور‌های جدید سئو است.

سه مشخصه اصلی گوگل برای بررسی این فاکتور:

  • بارگذاری صفحه (سرعت لود)
  • تعامل کاربر با صفحه
  • پایداری بینایی کاربر

شاید بپرسید منظور از پایداری بینایی چیست. فرض کنید در حال مطالعه این مقاله هستید. حالا ناگران یک پاپ آپ روی این صفحه به شما نمایش داده می‌شود. این به این معناست که ما پایداری بینایی صفحه را حفظ نکرده‌ایم.

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟