English

هاست رایگان چه معایبی دارد؟ استفاده کنیم یا خیر

4 / 5. تعداد رای: 1

هاست رایگان چه معایبی دارد؟ استفاده کنیم یا خیر

در این مقاله ما قصد داریم شما را با هاست رایگان آشنا کنیم و از مزایا و معایب استفاده از این نوع هاست‌ها برای شما بگوییم. پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. 😉

هاست رایگان چیست

شاید شنیده باشید که برخی از شرکت‌ها هاست رایگان ارائه می‌دهند. بله درست است؛ چنین شرکت‌هایی وجود دارد. اما تمامی ‌آن‌ها از دادن این خدمات به کاربرانشان اهدافی دارند. همانطور که می‌دانید، هاست زیربنای اصلی سایت شما را تشکیل می‌دهد. پس عجیب به نظر می‌رسد که بتوانید بدون پرداخت هزینه‌ای از آن استفاده کنید. در ادامه توضیح خواهیم داد که هاست رایگان چه معایب و مزایایی به همراه دارد.

مزایای هاست رایگان

هاست رایگان تنها دو مزیت دارد. یک این که شما اگر فرد مبتدی هستید می‌توانید به وسیله آن مهارت و تجربه کسب کنید. دو اینکه بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای می‌توانید برای وب‌سایتی که تازه تاسیس کرده‌اید هاست تهیه کنید. اما به محض پیشرفت کار، شما نیاز پیدا خواهید کرد که هاستتان را تعویض کنید یا برای خرید امکانات بیشتر مبلغی را بپردازید.

معایب هاست رایگان

درست است که هاست رایگان برای افراد مبتدی و وب‌سایت‌های نوپا مزیت محسوب می‌شود. ولی در کنار همه این‌ها معایب بسیاری را به همراه دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

عدم کنترل کامل

باید هنگام ثبت‌نام برای هاست رایگان به امکاناتی که قرار است به شما ارائه دهند توجه کنید. زیرا بسیاری از شرکت‌هایی که هاست رایگان دارند، امکاناتی همچون بارگذاری برخی فایل‌ها، یا استفاده از بعضی زبان‌های برنامه‌نویسی را محدود می‌کنند. همچنین می‌توانند بدون اطلاع شما از وب‌سایتتان برای تبلیغات استفاده کنند. البته همانطور که گفتیم بعد از پیشرفت وب‌سایتتان قطعا نیاز پیدا خواهید کرد که هاستتان را ارتقا دهید. به همین منظور یا باید با پرداخت مبلغی خدمات جدیدی برای هاستتان خریداری کنید، یا کلا هاستتان را تعویض کنید.

سرعت پایین

اکثر هاست‌های رایگان، منابع اختصاصی برای شما ندارند. یعنی اینکه تعدادی زیادی کاربر همزمان از یک سرور استفاده می‌کنند. این مسئله باعث کند شدن وب‌سایت و ایجاد باگ‌هایی در بارگذاری می‌شود. به همین علت کاربر از وب‌سایت خارج خواهد شد و نرخ پرش افزایش می‌یابد. همچنین به دنبال آن تجربه کاربری خوب کاهش یافته و این موضوع روی سئو سایت نیز تاثیر منفی خواهد گذشت.

عدم پشتیبانی خوب

در انتخاب هاستتان حتما باید به این نکته دقت کنید که پشتیبانی قوی داشته باشد. زیرا احتمال اینکه در هنگام استفاده از هاست‌ مشکلاتی پیش بیاید زیاد است. پس باید یک پشتیبانی قوی وجود داشته باشد که در کوتاه‌ترین زمان ممکن مشکل را برطرف کند. در غیر این صورت ادامه این مسئله باعث می‌شود که ضرر و زیان بزرگی به وب‌سایت و کسب‌وکار شما وارد شود. البته باید بگوییم که اکثر هاست‌های رایگان، پشتیبانی ندارند. 😐

سو استفاده از نام دامنه شما

آدرس وب‌سایت و برند شما بسیار مهم است. کاربران، شما را با نام دامنه‌تان می‌شناسند و می‌توانید به وسیله آن به برند کردن وب‌سایتتان کمک کنید. اکثر شرکت‌های ارائه دهنده هاست رایگان، نام دامنه خود را قبل یا بعد از دامنه اصلی شما می‌آورند و باعث طولانی شدن آدرس وب‌سایتتان می‌شوند. این مسئله نمی‌گذارد که کاربران دامنه اصلی را به خاطر بسپارند و نام وب‌سایتتان شناخته شود. همچنین باعث بی‌اعتبار شدن شما خواهد شد. چرا که کاربر با دیدن دامنه به شما اعتماد نمی‌کنند.

امنیت پایین

به علت اینکه اکثر هاست‌های رایگان از سرور‌های مشترک استفاده می‌کنند، امنیت این نوع هاست‌ها بسیار پایین است و وب‌سایت شما در معرض خطر هک شدن قرار دارد. در ادامه چندین هاست رایگان داخلی و خارجی به شما معرفی خواهیم کرد.

هاست‌های رایگان خارجی

در قسمت زیر 2 تا از بهترین سایت‌های ارائه دهنده هاست خارجی را معرفی کرده‌ایم.

Free Hosting

وب‌سایت Free Hosting
وب‌سایت Free Hosting

از مزیت‌های این هاست می‌توان به 10 گیگابایت فضای داخلی، 250 گیگابایت پهنای باند، یک دیتا بیس MySQL، کنترل پنل سی‌پنل، پشتیبانی از فایل‌های FTP اشاره کرد. همچنین می‌توانید یک ایمیل را به وب‌سایت خود متصل کنید.

000Web Host

وب‌سایت 000Web Host
وب‌سایت 000Web Host

امکاناتی که این هاست ارائه می‌دهد شامل 1.5 گیگا‌بایت فضای داخلی، 100 گیگا‌بایت پهنای باند در ماه و 2 دیتابیس جداگانه MySQL می‌باشد. همچنین می‌توانید 5 ایمیل مختلف را به وب‌سایت خود متصل کنید.

هاست‌های رایگان داخلی

در قسمت زیر 2 تا از بهترین سایت‌های ارائه دهنده هاست داخلی را معرفی کرده‌ایم.

گیگفا

وب‌سایت Gigfa Host
وب‌سایت Gigfa Host

گیگفا دارای 5 گیگابایت فضای داخلی، 200 گیگا‌بایت پهنای باند است. همچنین اگر به امکانات بیشتری احتیاج پیدا کردید، می‌توانید آن‌ها را خریداری کنید.

XZN

وب‌سایت xznHost
وب‌سایت xznHost

XZN دارای 10 گیگابایت فضای داخلی و 100 گیگابایت پهنای باند رایگان می‌باشد. همچنین می‌توانید 10 عدد دیتابیس به آن اضافه کنید و از امکاناتی همچون SSL بهره‌مند شوید.

جمع‌بندی کلی

در آخر متوجه شدید هاست رایگان چه معایب و مزایایی را به همراه دارد و در انتخاب آن‌ها باید دقت کنید. اکثر شرکت‌هایی که این امکانات را ارائه می‌دهند، می‌خواهند از وب‌سایت شما برای تبلیغات استفاده کنند؛ یا بعد از مدت کوتاهی که نیاز به امکانات بیشتری پیدا کردید، مبلغی را بپردازید و آن‌ موارد را خریداری کنید. در این مقاله سعی کردیم هاست‌های رایگان را بررسی کرده و به شما در انتخاب آن کمک کنیم.

البته استفاده از هاست رایگان برای تست وب‌سایت یا شروع یک کسب‌و‌کار پیشنهاد می‌شود. اما استفاده دائم آن برای یک وب‌سایت تجاری توصیه نمی‌شود.

موفق باشید. 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U328885 ۹ مهر ۱۴۰۲

    با سلام
    من میخواستم واسه تمرین یه سایت باز کنم که آموزش هامو تو اونجا انجام بدم
    آیا امکانش هست از اینگونه هاست استفاده کنم؟
    همین طور دامنه رو چیکار کنم؟

  2. U39838 ۱۴ خرداد ۱۴۰۰

    سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما
    سایت webnolog برای خرید هاست مطمئن هست؟
    ممنون

  3. U39975 ۳ خرداد ۱۴۰۰

    سلام برای خرید دامین Ir. سایت برتینا قابل اطمینان هست ؟

  4. U30244 ۲ خرداد ۱۴۰۰

    باسلام.
    تشکر بابت این مقاله.
    به نظرم واقعاً هاست های رایگان به درد هیچی نمیخورند. جزء آزمون و خطا کردن. مثلاً کسی که کار با وردپرس را بلد نیست و سرعت هاست محلی اش کلافه‌ش می‌کند و رایانه قوی‌ای ندارد یا برخی نرم افزار‌های‌مورد‌نیاز را در هاست‌محلی‌ش ندارد (مثل سورس گاردین که البته قابل نصبه ولی برای افراد مبتدی کمی داستان داره) گزینه خوبیه.
    موفق و موید باشید

  5. U37739 ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

    خسته نباشید . من ویندوز محل کارم اکس پی هست و به دلیل نرم افزارها نباید ارتقا بدیم . برای زمپ دچار مشکل شدم و زمب رو قبول نکرد که وصل کنم .چندباری سرچ کروم وللی چیزی دستگیرم نشد …ایا برنامه دیگه ای مثل زمپ هست که لوکال روش بندازم؟ بشه لوکال درست کرد؟ که از سایت بک داشته باشم؟

  6. U37739 ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

    سلام . جالب بود … من مبتدی هستم از ایران سرور گرفتم. اما هنوز از لوکال روی سایت نیاوردم … ان شا اله بزودی