انتخاب عبارت کلیدی سئو و 7 ابزار جستجوی کلمه کلیدی کانونی

4.3 / 5. تعداد رای: 3

انتخاب عبارت کلیدی سئو و 7 ابزار جستجوی کلمه کلیدی کانونی

همان‌طور که مسلماً همه شما می‌دانید، سئو سایت یکی از مواردی است که نمی‌شود آن را نادیده گرفت و همه سایت‌ها فارغ از اینکه چه فعالیتی دارند، باید بتونند از یک سری راهکار برای بهبود سئو سایت خودشان پیدا کنند. یکی از مواردی که در سئو سایت تأثیر دارد، کلمات کلیدی است و شما می‌توانید با انتخاب هوشمندانه کلمات کلیدی، نقش مؤثری در سایت خود داشته باشید. برای انتخاب عبارت کلیدی می‌توانید از روش‌هایی که در این مقاله در اختیار شما قرار خواهیم داد استفاده کنید.

در ابتدا با استفاده از داده‌های گوگل بررسی می‌کنیم که بهتر است در حوزه کاری خود وارد چه تخصص‌هایی شوید. سپس بررسی می‌کنیم که در حوزه‌های انتخابی شما، چه کلمات کلیدی بهترین بازخورد را خواهند داشت.

انتخاب عبارت کلیدی در سئو

همه افرادی که به یک طریقی با وردپرس سروکار دارند می‌دانند که کلمات کلیدی نقش خیلی مهمی برای جذب کاربر دارد و انتخاب یک کلمه کلیدی مناسب می‌تواند باعث شود سایت شما به‌مراتب، بیشتر کلیک شود و نتیجه این موضوع هم می‌شود ترافیک ورودی بیشتر و پیشرفت کسب‌وکار اینترنتی شما.

ما در این مقاله تصمیم گرفتیم که ابزاری را به شما معرفی کنیم که بتوانید با کمک آن‌ها، کلمات کلیدی مناسبی را برای محتوای سایت خود انتخاب کنید. پس با ما همراه باشید. 🙂

انتخاب کلمات کلیدی مناسب در سئو تاثیر بسیاری در نوع مخاطبین و مشتریان شما خواهد داشت.

در مقالات قبل یاد گرفتیم که چگونه عبارات کلیدی مناسب برای کسب‌وکار خود را با ابزارهای آنلاینی که معرفی کردیم پیدا کنیم. حالا ممکن است شما عبارت‌ها را پیدا کرده باشید. ولی هنوز در استفاده از آن‌ها در محتوای وب‌سایتتان مردد هستید و نمی‌دانید که دقیقا کدام عبارت بهتر است.

انتخاب کلمات کلیدی سئو

این دو قانون به شما کمک می‌کند خیلی راحت‌تر و بهتر عبارات کلیدی خود را پیدا کنید. در کل کلمات کلیدی را طوری انتخاب کنید که خریداران شما از آن استفاده می‌کنند؛ نه کلماتی که رقبای شما یا افرادی که خریدار شما نیستند از آن استفاده می‌کنند. برای درک بهتر این موضوع تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

افزایش ورودی باعث فروش بیشتر نمی‌شود

هر بازدید کننده و هر افزایش ورودی باعث افزایش فروش شما نمی‌شود. خیلی از مواقع این افزایش ورودی گوگل برعکس باعث افزایش دردسرهای شما می‌شود. فرض کنید که می‌خواهید همین الان یک مقاله در سایتتان منتشر کنید. موضوع سایت شما هم ارائه خدمات طراحی وب‌سایت است. یعنی قصد دارید یک‌ سری از افراد را به سمت سایت خود بکشید تا سفارش طراحی سایت دهند.

شما دو عبارت کلیدی مختلف برای جذب مشتری پیدا کرده‌اید. اما نمی‌دانید از کدام‌یک باید استفاده کنید. برای مثال قصد دارید دو مقاله را آماده کنید و روی وب‌سایتتان قرار دهید. یکی با عنوان “چه طور با کمتر از چهارصد هزارتومان سایت راه‌اندازی کنیم.”؛ دیگری با عنوان “چه‌طور با زبان برنامه نویسی PHP اطلاعات دیتابیس را دریافت کنیم”.

هرکدام از این مقالات یک مدل کاربر را به سمت سایت شما وارد می‌کند. مقاله اول فردی را جذب می‌کند که می‌خواهد با هزینه‌کم سایت طراحی کند. مقاله دوم مناسب کسی است که با زبان برنامه‌نویسی PHP آشنا است و خودش طراحی سایت می‌کند. بنابراین به‌احتمال زیاد این کاربر نه‌تنها مشتری شما نیست، بلکه رقیب شما است. حتی امکان دارد چند سوال هم در زمینه طراحی سایت و PHP از شما بپرسد که شاید نتوانید به آن سوال‌ها پاسخ دهید. چرا که تخصصتان طراحی سایت است، نه برنامه نویسی. در نتیجه هم وقت شما را خواهد گرفت، هم اعصابتان را بهم می‌ریزد و هم هیچ سود و منفعتی برای شما ندارد. پس نتیجه می‌گیریم دومین عبارت کلیدی که انتخاب شده، مناسب نبوده است. در واقع شما ابتدا باید ببینید که چه نوع کاربری را می‌خواهید جذب سایت خود کنید. این اولین نکته‌ای است که باید به آن توجه داشته باشید.

راه‌هایی برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب

لزوما نوشتن یک عنوان در سایت باعث نمی‌شود که سئو شما افزایش پیدا کند. اول باید عبارت کلیدی را پیدا کنید. سپس با توجه به آن محتوای خود را تولید کنید. به‌طور مثال شما یک مدل جدید از چای ایرانی به‌نام “چای اعلای گل‌های شیراز” ساخته‌اید. اگر شروع به تولید محتوا کنید و عنوان را چای اعلای گل‌های شیراز بگذارید؛ آیا کسی هست که در گوگل جستجو کند چای اعلای گل‌های شیراز و وارد سایت شما شود؟ خیر. پس متوجه شدید که انتخاب عبارت کلیدی شما اشتباه است. مثلا عبارت کلیدی را چای تولید شده در شیراز یا فروش چای در شیراز بگذارید. بعد مقاله یا محصول خود را با توجه به آن کلمه کلیدی، محتوایش را تولید کنید و در وب‌سایتتان اضافه کنید. بعدا که مشتری‌ها را جذب خود کردید و محصول شما را شناختند، می‌توانید از اسم اصلی محصول خود استفاده کنید.

می‌توانیم یک مثال دیگر برای فهم بهتر این موضوع برای شما بزنیم. ما یک بخشی در میهن وردپرس داریم، به نام آکادمی میهن وردپرس. طبیعتا اگر از عنوان “آکادمی” در روزهای اول استفاده می‌کردیم؛ احتمالش خیلی کم بود که افراد این عبارت را جستجو کنند. زمانی که بخش آکادمی را راه‌اندازی کردیم، عنوانش را “دوره‌های آموزش طراحی سایت” قرار دادیم و افراد با این عبارت وارد سایت ما می‌شدند. ولی در حال‌حاضر که مشتری جذب کردیم، اسمش را آکادمی میهن وردپرس گذاشتیم. پس ابتدا برای شروع کارتان عنوان محتوا را براساس کلمه کلیدی انتخاب کنید (کلمه کلیدی را بر اساس عنوان محتوا انتخاب نکنید). این دومین قانون مهم در انتخاب کلمات کلیدی است.

در واقع کاری که باید انجام دهید این است؛ مرحله به مرحله پیش بروید و ابتدا موارد اولیه را یاد بگیرید. کم‌کم جلو بروید تا حرفه‌ای‌تر شوید. مطمئن باشید که هیچ فرد یا وب‌سایت حرفه‌ای یک شبه به این مرحله نرسیده است و مسیر طولانی و سختی را طی کرده است. شما هم در زمینه سئو وب‌سایت خود باید همین گونه عمل کنید. مثلا ما در ابتدای کار، عبارت کلیدی نحوه نصب وردپرس را انتخاب نکردیم. سایت میهن وردپرس را که ساختیم به مرور زمان، آنالیز و بررسی کردیم و متوجه شدیم که عبارت نحوه نصب وردپرس بهتر از آموزش نصب وردپرس است. به همین دلیل در سایت میهن وردپرس از آن استفاده کردیم. پس بدانید که تمام فرایندها، نه تنها سئو؛ یک چیزی تکاملی است و باید به مرور ادامه دهید و تلاش کنید تا در آن بهتر شوید.

پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب برای سئو صفحات

خب حالا شاید کنجکاو شده باشید که این ابزارهایی که برای شما گفتیم چی هستند و اصلاً چه‌کاری برای شما می‌کنند، به‌صورت کلی این ابزارها به شما کمک می‌کنند کلماتی را پیدا کنید بیشترین جستجو را در گوگل داشتند، یعنی اینکه بررسی می‌کند که افراد کدام کلمات را به دفعات بیشتری در گوگل سرچ کردند.

شاید با خود فکر کنید که پیدا کردن این کلمات کلیدی خیلی هم کار آسونی است و حتی با حدسیات خود این کار را پیش ببرید، اما خب باید گفت این کار نیاز به تجربه زیاد دارد و افرادی که به تازگی وارد کسب‌وکارهای اینترنتی شدند نمی‌تونند به‌راحتی این کلمات را پیدا کنند.

همچنین شما با استفاده از این ابزارها می‌توانید متوجه شوید که سایت‌های رقیب از چه کلمات کلیدی در سایت خودشان استفاده می‌کنند و این موضوع می‌تواند به شما هم کمک کند تا از آن کلمات استفاده کنید و رتبه خود را بهبود ببخشید.

پس با این اوصاف بهتر است که از یک ابزار حرفه‌ای برای این کار استفاده کنید و وقت خود را هم هدر ندید. به بیان ساده شما این امکان را دارید که با کمک این ابزار، در یک بازه زمانی بسیار کوتاه، کسب‌وکار اینترنتی خود را توسعه دهید و میزبان کاربران بیشتری در سایت خود باشید.

ابزارهای انتخاب عبارت کلیدی مناسب

ما در این مقاله برای شما تعدادی از بهترین و کاربردی‌ترین ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی را معرفی می‌کنیم؛ که کارکرد هر کدوم از آن‌ها متفاوته و ما نمی‌تونیم توضیح دهیم یکی از این ابزارها از بقیه بهتر است. اما به‌صورت کلی سعی کردیم تا جایی که امکانش است ابزارهایی را معرفی کنیم که برای شما مفید واقع شوند.

بیشتر این پلاگین‌ها رایگان هستند اما یکی دو تا از آن‌ها تا مدتی برای شما رایگان هستند و پس از آن شما باید برای استفاده از امکانات این ابزار هزینه پرداخت کنید؛ که این موارد همگی در توضیحات ابزارها برای شما آورده شده.

خب با هم این ابزارها را بررسی کنیم و بیشتر با آن‌ها آشنا شویم:

برای پیدا کردن کلمات کلیدی مورد نظرمان می‌توانیم از چندین ابزار بسیار خوب استفاده کنیم. اولین ابزار، ابزاری است که به ما کمک می‌کند زمینه کاری خودمان را مشخص کنیم. به‌عنوان مثال، شما می‌خواهید در زمینه فروش لوازم الکترونیکی فعالیت کنید. به همین خاطر نیاز دارید که متوجه شوید فروش موبایل بیشتر در گوگل جستجو می‌شود یا فروش لپ‌تاپ. برای انجام این کار می‌توانید از ابزاری به نام Trends.Google.com استفاده کنید. در واقع Google Trends ابزاری است که میزان جستجوی موضوعات‌ مختلف را در چند سال اخیر به شما نمایش می‌دهد.

ابزار Google Trends
ابزار Google Trends

در کادر جستجو‌ی این ابزار، “خرید موبایل” را وارد کنید و از صفحه کیبورد، دکمه Enter را فشار دهید. سپس در صفحه جدید با کلیک روی قسمت Compare می‌توانید عبارت دیگری برای مقایسه کردن با “خرید موبایل” وارد کنید. به‌عنوان مثال “خرید تبلت” و “خرید لپ‌تاپ” را برای مقایسه با “خرید موبایل” در این قسمت وارد کنید.

در قسمت Interest Over Time مقدار جستجو این سه عبارت را به‌صورت نموداری به شما نمایش خواهد داد و شما می‌توانید این عبارات را باهم دیگر مقایسه کنید. در قسمت Compare Breakdown Subregion به شما نشان می‌دهد که این عبارات در چه شهرها و کشورهایی جستجو بیشتری داشته‌اند. همچنین در قسمت Related Queries عباراتی که بیشترین جستجو را در این زمینه دارند برای شما مشخص می‌کند.

باید توجه داشته باشید که اگر زمینه فعالیت وب‌سایت شما صرفا در ایران است. در بالای صفحه، قسمت تعیین کشورها، کشور خود را ایران انتخاب کنید. سپس بنا به درخواستتان به شما نشان خواهد داد که در هرکدام از شهرها و استان‌ها میزان جستجوی این عبارات چقدر بوده است.

همین‌طور در صفحه اصلی Google Trends اگر کشور خود را ایران انتخاب کنید، می‌توانید ببینید که چه عباراتی در حال حاضر بیشترین جستجو را دارند. البته قابل ذکر است که چون ایران شامل کشورهای اصلی محسوب نمی‌شود، ممکن است موارد خاصی را به شما نشان ندهد. به هرحال می‌توانید با استفاده از این ابزار یک کسب‌وکار یا ایده جدید راه‌اندازی کنید و از طریق آن درآمدزایی کنید.

پس از طی کردن مراحل بالا متوجه شدیم بین سه عبارت “خرید موبایل” و “خرید تبلت” و “خرید لپ‌تاپ”؛ بهترین عبارت “خرید موبایل” است. چرا که با توجه به آمار Google Trends بیشترین میزان جستجو را بین دو عبارت دیگر داشت.

SEMRUSH

خب بریم که اولین و البته یکی از بهترین ابزارهایی که می‌توانید برای پیدا کردن کلمات کلیدی استفاده کنید را با شما آشنا کنیم.:) SEMRUSH یکی از حرفه‌ای‌ترین و قدرتمندترین ابزارهایی است که شما می‌توانید از آن استفاده کنید و جالب اینجاست که در عین کاربردی بودن، کار با آن هم خیلی راحت است و شما می‌توانید خیلی راحت به نتیجه مورد نظر خود دست پیدا کنید.

SEMRUSH
SEMRUSH

البته این نکته را هم در نظر بگیرید که استفاده از این ابزار فقط 30 روز اول رایگان است و شما بعد از یک ماه باید برای بهره بردن از قابلیت‌هاش، به‌صورت دلاری هزینه پرداخت کنید.

روند کار این ابزار به این صورت است که شما باید آدرس سایت خود را وارد کنید و کمی منتظر باشید تا یک لیست از کلمات کلیدی سایت را ببینید. البته شما می‌توانید این کار را با سایت‌های رقیب هم انجام دهید و متوجه شوید که از چه کلماتی استفاده می‌کنند.

همچنین بعد از اینکه نتایج را دیدید اگر به سمت پایین صفحه اسکرول کنید می‌توانید یک لیست خیلی کاربردی از کلمات کلیدی که ممکن است بخواهید استفاده کنید را ببینید.

AnswerThePublic

این ابزار به نسبت موارد دیگه یک تفاوت اصلی دارد و آن هم این است که بعدازاینکه شما کلمه موردنظر خود را سرچ کردید، نتیجه به‌صورت بصری برای شما نمایش داده می‌شود. البته تفاوت دیگری هم که با مورد قبلی دارد این است که کلمات کلیدی در سؤالاتی که از گوگل پرسیده می‌شود نمایش داده می‌شود.

خب حالا ممکن است بگید چطوری این اتفاق پیش می‌آید؟ ببینید روند کار این ابزار به این صورت است که شما باید یک کلمه کلیدی موردنظر را وارد کنید و این ابزار یک سری کلمات سؤالی را با آن ترکیب می‌کند و نتایج را بعد از بررسی کردن به‌صورت یک گزارش در اختیار شما قرار می‌دهد و شما می‌توانید در صورت دلخواه آن‌ها را به‌صورت یک پرونده دلخواه CSV روی سیستم خود بارگذاری کنید.

AnswerThePublic
AnswerThePublic

باید این موضوع را هم بدانید که نتایج کلمات کلیدی در Answer The Public مبتنی بر ویژگی‌های پیشنهادی خودکار Google و Bing است و شما برای اینکه بتوانید هر کدوم از آن‌ها را در گوگل جستجو کنید کافیه روی آن کلیک کنید تا نتایج در یک تب جدید برای شما نمایش داده شود.

Ubersuggest

Ubersuggest هم یکی دیگه از ابزارهایی است که می‌تواند برای پیدا کردن کلمات کلیدی به شما کمک کند. این ابزار یک لیست از کلمات کلیدی به شما نشان می‌دهد که کلمات این لیست به‌صورت رتبه‌بندی شده قرار گرفته شده است.

Ubersuggest
Ubersuggest

یکی از امکاناتی که این ابزار دارد این است که شما می‌توانید یک سری پیشنهادات مرتبط با کلمه کلیدی وارد شده ببینید که می‌تواند کمک خیلی زیادی برای بهبود کیفیت محتوای وب‌سایت‌تان باشد. همچنین یک جدول از 100 نتیجه برتر Google برای آن کلمه کلیدی را برای شما نمایش می‌دهد؛ جالب اینجاست که کلمه‌های این لیست، دارای یک سری جزئیات هستند که کار شما را راحت می‌کنند.

مثلا شما میتونید یک سری بازدیدهای تخمینی، تعداد بک لینک‌ها یا موارد دیگه‌ای را برای این کلمه ببینید تا بتوانید بهتر و با دقت بیشتری این کلمات را در سایت خود استفاده کنید. همچنین اگر شما با استفاده از اکانت گوگل خود وارد این ابزار شوید می‌توانید از یک سری قابلیت‌های دیگه مثل یک سری پیشنهادات شخصی سازی سئو، کلمات کلیدی و رهگیری رتبه‌بندی روزانه دریافت کنید.

این ابزار کاملا رایگان استش و تنها کاری که شما باید انجام دهید اینه که وارد سایت شوید و کلمه کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید و سپس نتایج را دریافت کنید.

ما همیشه این دو ابزار (Ubersuggest و Keyword Planner Google) را به کاربران و مدیران سایت پیشنهاد می‌دهیم. شاید اگر در گوگل جستجو کنید Keyword Suggestion Tool ابزارهای زیادی برای استفاده به شما نمایش داده شود. مثل Semrush ،Algolia ،Seranking و Keyword Tool که بسیاری افراد نیز استفاده می‌کنند. ولی بازهم ما هیچ کدام از این ابزارها را پیشنهاد نمی‌کنیم.

حالا می‌خواهیم بدانیم چرا پیشنهاد ما فقط استفاده از ابزار Ubersuggest و Keyword Planner Google است؟ اول این‌که Google Keyword Planner توسط گوگل ارائه می‌شود. پس آماری که به ما می‌دهد آمار نسبتا دقیقی است.

Ubersuggest هم آمارش نسبتا دقیق است. برای استفاده از یک سرویس باید ببینیم که داده‌هایش را از کجا به‌دست می‌آورد. این مهم‌ترین مسئله در انتخاب یک سرویس است. Ubersuggest داده‌هایش را بر خلاف سرویس‌های دیگر از کنترل‌پنل وب‌سایت شما و سایر وب‌سایت‌ها می‌گیرد. به همین علت است که می‌گوییم آماری نسبتا دقیقی ارائه می‌دهد.

نحوه جمع آوری داده‌ها توسط Ubersuggest

زمانی که شما عبارت Ubersuggest را جستجو می‌کنید و وارد وبسایت Ubersuggest می‌‎شوید. اگر یک عبارت را جستجو کنید؛ دقیقا صفحه‌ای مانند Google Keyword Planner به شما نمایش می‌دهد. در این صفحه به شما عبارات کلیدی را نمایش می‌دهد. تنها تفاوت Ubersuggest به این صورت است که باید در این سرویس ثبت‌نام کنید. هنگام ثبت‌نام نیز باید اجازه دسترسی این ابزار را به گوگل سرچ کنسول وبسایت خود را بدهید.

سپس از همین داده‌هایی که جمع آوری می‌کند، یک پایگاه داده بسیار قوی به اسم Ubersuggest ایجاد می‌کند و این آمار را از این اطلاعات به‌دست می‌آورد. شما خیلی راحت با استفاده از این سرویس هم می‌توانید عبارات کلیدی مناسب خود را پیدا کنید. حداقل می‌توان گفت باید پنجاه عبارت کلیدی برای استفاده از مقالات و صفحات وبسایتتان پیدا کنید. در جلسات آینده چگونگی استفاده از آن‌ها و سئو کردن سایتتان از طریق این عبارات آموزش خواهیم داد. فقط توجه داشته باشید که چون زبان فارسی در این وب‌سایت تعریف نشده است؛ شما می‌توانید از زبان افغانستان که بسیار شبیه به زبان کشور ایران است استفاده کنید.

Google Keyword Planner

خب بریم سراغ یکی از ابزارهای گوگل که برای پیدا کردن کلمه کلیدی طراحی و برنامه‌ریزی شده. تعداد افرادی که از این ابزار استفاده می‌کنند به مراتب بیشتر از بقیه ابزارها است، که این موضوع هم به دلیل رایگان بودن این ابزار است. البته می‌شود گفت بیشترین کارایی این ابزار برای افرادی است که می‌خواهند تبلیغات خودشان را در گوگل اجرا کنند.

شما برای اینکه بتوانید از Google Keyword Planner استفاده کنید به یک حساب Google Ads نیاز دارید که می‌توانید بعد از اینکه جیمیل خود را وارد کردید، یک حساب جدید ایجاد کنید و یا از حساب قبلی خود استفاده کنید.

Google Keyword Planner
Google Keyword Planner

بعد از اینکه با استفاده از اکانت Google Ads خود وارد این ابزار شدید، می‌توانید خیلی راحت کلمه کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید و سپس نتایج یک ماه گذشته را ببینید. همچنین اگر به سمت پایین اسکرول کنید می‌توانید یک سری کلمات کلیدی را ببینید که مرتبط با کلمه مورد نظر شما است.

یکی از مواردی که خیلی مهم است اینه که این ابزار توسط گوگل طراحی شده، پس نتایجی هم که به شما نمایش می‌دهد مسلماً اطلاعات ارزشمندی هستند که می‌تواند برای شما یک امتیاز مثبت به‌دست بیاورند.

آموزش کار با Google Keyword Planner

ابتدا وارد آدرس ads.google.com/home/tools/keyword-planner شوید. سپس برروی گزینه Go To Keyword Planner کلیک کنید. باتوجه به این‌که کشور ایران تحریم است، شما با خطای 403 روبه‌رو می‌شوید. برای حل این مشکل می‌توانید از سیستم‌های تغییر IP استفاده کنید. اگر بازهم این مشکل حل نشد، می‌توانید آدرس سایت را کپی و در قسمت New Incognito Window پیست کنید.

وقتی وارد قسمت Keyword Planner شدید. گوگل از شما می‌خواهد که وارد حساب‌کاربری خود شوید. هنگامی که وارد حساب کاربریتان شدید، در صفحه نخست گوگل از شما اطلاعاتی درباره کسب‌وکارتان می‌خواهد (نام کشور، منطقه زمانی، واحد پولی). پس از وارد کردن اطلاعات برروی گزینه Submit کلیک کنید. در صفحه بعد نیز Explore Keyword Planner را انتخاب کنید و وارد ابزار Keyword Planner شوید. سپس روی قسمت Discover New Keyword کلیک کنید تا بتوانید عبارات جدید را پیدا کنید.

در این قسمت شما ابتدا باید زبان خود را به فارسی (Persian) تغییر دهید. سپس منطقه مکانی مشخص شده را حذف کنید. این‌گونه زمانی که جستجو می‌کنید، گوگل نتایج مربوط به کل دنیا را به شما نمایش می‌دهد. هر دو قسمت در پایین کادر جستجوی شما قرار گرفته است و به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید. حالا شروع به جستجو کنید و مثلا عبارت موبایل را تایپ کنید. (البته می‌توانید Keyword های دیگر را هم در کنار آن جستجو کرد). حالا اگر برروی Get Results کلیک کنید براساس کلمه‌ای که جستجو کرده‌اید، عبارات مناسب و مورد نظر را پیدا می‎‌کند. در واقع شما می‌توانید سایتتان را با استفاده از این عبارات سئو کنید.

حالا اگر می‌خواهید روی عباراتی کار کنید که بیشترین جستجو را در گوگل داشته‌اند؛ باید در بالای فهرست برروی گزینه Avg.Monthly Searches کلیک کنید.

Serpstat

یکی دیگه از ابزارهای بسیار کاربردی برای پیدا کردن کلمات کلیدی، Serpstat است که می‌خوایم در این قسمت شما را با آن آشنا کنیم. اول این نکته را بگم که این ابزار رابط کاربری خیلی ساده‌ای دارد و شما می‌توانید خیلی راحت با آن کار کنید، در ضمن استفاده از امکانات این ابزار هم کاملا رایگانه و شما می‌توانید بدون پرداخت هیچ هزینه ای از آن استفاده کنید.

این ابزار به شما این امکان را می‌دهد که نام دامنه، لینک یا کلمه کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید و نتایج را ببینید، مثلا اگر شما در باکس مشخص شده در تصویر زیر یک کلمه کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید می‌توانید برترین نتایج گوگل را برای این کلمه ببینید که این کلمات دارای رتبه‌بندی هستند و برترین کلمه هم در اول نتایج قرار دارد.

Serpstat
Serpstat

همچنین می‌توانید دامین سایت خود را وارد کنید تا بتوانید اطلاعات کامل‌تری دریافت کنید و متوجه شوید چه کلمات کلیدی در وب‌سایت‌تان تأثیر بیشتری برای کاربر داشته و یا اینکه سایت شما چه میزان ترافیک ورودی دارد.

SpyFu

این ابزار می‌تواند به شما برای پیشی گرفتن از رقبای وب‌سایت‌تان خیلی مفید واقع شود، البته این نکته را هم بگم که تمامی ابزارهایی که در این مقاله برای شما معرفی می‌کنیم، به‌نوعی کارایی خیلی خوبی دارند و نمی‌شود به‌صورت قطعی گفت که کدوم یکی از این موارد بهترین است.

خب این موضوع را بگوییم که ابزار SpyFu کاملا رایگانه و شما می‌توانید به دو روش از اطلاعات این ابزار استفاده کنید؛ به این صورت که شما می‌توانید کلمه کلیدی مورد نظر خود را در سایت، جستجو کنید تا بتوانید نتایج را در وب‌سایت‌های دیگه مشاهده کنید، البته این نکته را هم در نظر بگیرید که این ابزار تا الان پشتیبانی خیلی خوبی از زبان فارسی نداشته و شما می‌توانید از روی آمارهای تصویری که در اختیارتان قرار میده، نتیجه‌گیری کنید.

SpyFu
SpyFu

همچنین می‌توانید آدرس سایت خود و یا هر سایت دیگری که بخواهید را وارد کنید و خیلی راحت نتایج را ببینید، البته اگر بخواهید بیشتر از یک سایت را بررسی کنید باید در این سایت ثبت‌نام کنید.

یکی از ویژگی‌هایی که این ابزار دارد اینه که داده‌های گذشته را ذخیره می‌کند و شما می‌توانید متوجه شوید که سایت خود یا سایت رقیبتون در زمینه کلمات کلیدی چه تغییراتی داشته.

مرحله دوم: بازنگری کلمات کلیدی

پیشنهاد ما به شما این است که برروی حجم کوچکی از بازار تمرکز کنید. ببینید چه محصولی است که در گوگل زیاد جستجو می‌شود و سایتی نیست که این محصول را داشته باشد. پس بهترین فرصت است که این محصول را برای فروش بیاورید تا حجم زیادی از مشتریان به سمت شما جذب شوند. سپس می‌توانید به راحتی محصولاتی را برای فروش قرار دهید که بیشتر جستجو می‌شوند.

یعنی به زبان ساده‌تر برای شروع کسب‌و‌کارتان وارد بازاری شوید که رقابت در آن کم است. برای سنجیدن این رقابت در ابزار Google Keyword Planner در بالای فهرست گزینه Competition را انتخاب کنید و توجه داشته باشید که فلش آن به سمت بالا باشد. سپس می‌توانید از بین عباراتی که به شما نمایش می‌دهد، آن‌هایی را برگزینید که اصلا رقابتی ندارد، یا رقابت کم‌تری دارد. اما توجه کنید که مقدار جستجویشان باید نسبتا بالا باشد.

بنابراین ما پیشنهاد می‌کنیم، سایتتان را با عباراتی سئو کنید که جستجوی زیادی دارند و رقابت در آن‌ها کم است. با این کار وب‌سایت شما کم‌کم رشد می‌کند. سپس می‌توانید از عبارت‌هایی استفاده کنید که جستجو و رقابت بالایی دارند. طبیعتا درآمد شما پس از گذراندن صحیح این سلسله مراتب چندین برابر خواهد شد.

در بالای فهرست چندین گزینه دیگر هم وجود دارد که به اختصار به توضیح آن‌ها می‌پردازیم. البته این گزینه‌ها برای شما کاربردی ندارد و همان سه گزینه اول بسیار مهم است.

  • Ad Impression Share: میزان دیده شدن تبلیغات شما را در گوگل نشان می‌دهد.
  • Top Of Page Bid (Low Range): حداقل میزان هزینه‌ای که باید برای کلیک روی تبلیغاتتان پرداخت کنید.
  • Top Of Page Bid (High Range): حداکثر میزان هزینه تبلیغات است.

حرف آخر

و اما بریم سراغ حرف آخر، فرقی ندارد شما چه نوع سایتی دارید، به هر حال بدون شک می‌خواهید سئو سایت خود را افزایش دهید و برای این کار هم نباید تاثیر کلمات کلیدی را دست کم بگیرید؛ پس پیشنهاد من اینه که هیچ فاکتوری را برای افزاشی رتبه سئو خود نادیده نگیرید.

سعی کنید از کلماتی که سئو خوبی دارند در سایت خود استفاده کنید تا بعد از مدت کوتاهی تأثیر شگفت انگیزش را ببینید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. موفق و سربلند باشید. 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟