ساخت سایت رایگان با ۳ روش مختلف

5 / 5. تعداد رای: 2

ساخت سایت رایگان با ۳ روش مختلف

احتمالا شما کسب‌وکاری را به تازگی شروع کرده‌اید و تصمیم گرفته‌اید که وب‌سایتی برای خود راه‌اندازی کنید و نمی‌خواهید هزینه چندانی در ابتدای کار برای ساخت آن پرداخت کنید. ممکن است بعد از جستجوهای متعدد در گوگل به عباراتی همچون ساخت سایت رایگان در گوگل یا طراحی سایت رایگان یا … برخورد کرده باشید. امروز می‌خواهیم ادعای ساخت سایت رایگان یا خدمات رایگان این حوزه را بررسی و درباره آن توضیح دهیم که آیا این ادعاها درست است یا نه. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

اگر شما به فکر اینترنتی کردن کسب‌وکار خود افتاده‌اید، حتما به این نتیجه رسیده‌اید که داشتن یک سایت چقدر می‌تواند در فروش و معرفی محصولات شما به دیگران، مفید واقع شود. البته همان مقداری که یک سایت خوب می‌تواند به کسب‌وکار شما کمک کند، یک سایت بد و بی‌کیفیت هم می‌تواند به شما ضرر برساند. شاید برای شما این سوال به‌وجود بیاید که آیا ساخت سایت به‌صورت رایگان وجود دارد؟ اگر حقیقت دارد آیا راه‌اندازی سایت رایگان کار درستی است؟ آیا کیفیت قابل قبولی برای کسب‌وکار من ارائه می‌دهد؟ یا چرا یک شرکت باید به‌صورت رایگان به شما خدمات ارائه دهد؟ شاید تیترهای “ساخت سایت رایگان” وسوسه برانگیز باشد اما در ادامه به شما توضیح خواهیم داد که واقعا می‌توان به‌صورت رایگان سایت طراحی کرد یا نه.

ساخت سایت رایگان در گوگل

ساخت سایت رایگان در گوگل
ساخت سایت رایگان در گوگل

احتمالا شما هم با جستجوی عبارت “ساخت سایت رایگان در گوگل” با نتایج مختلفی روبرو شده‌اید. طبیعتا ساخت سایت رایگان توسط گوگل، قابل اطمینان به‌نظر می‌رسد. چرا که از سمت گوگل مدیریت و ارائه می‌شود. حالا جالب است بدانید گوگل واقعا چنین قابلیت رایگانی را برای کاربران خود در نظر گرفته است. گوگل در این سرویس، یک صفحه با 10 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی اطلاعات را در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید در آن عکس‌، فیلم، متن و… را به اشتراک بگذارید و حتی به معرفی کالاها و خدمات خود بپردازید.

البته همان‌طور که گفته شد این سرویس فقط یک صفحه در اختیار شما قرار می‌دهد، نه یک وب‌سایت. در واقع گوگل این امکان را طراحی کرده تا شما بتوانید در یک محیط آزمایشی مدیریت یک وب‌سایت را امتحان کنید و قبل از ورود به فضای حرفه‌ای تجربه کسب کنید و نکاتی را از طریق این صفحه یاد بگیرید. شما می‌توانید با رفتن به سرویس Google Sites و داشتن یک Gmail به راحتی برای خود یک صفحه در گوگل ایجاد کنید و در آن فضا به آزمون و خطا بپردازید. در کل پیشنهاد نمی‌شود از این سرویس گوگل برای ساخت سایت استفاده کنید.

ساخت سایت رایگان با وردپرس

صفحه پیشخوان وردپرس
صفحه پیشخوان وردپرس

اولین مرحله، دانلود و نصب وردپرس رایگان است. اما شما برای راه‌اندازی سایت خود نیاز به یک هاست و دامنه (مثلا ir و com) دارید. برای خرید هاست و دامنه حداقل باید حدود 400 هزار تومان هزینه کنید. این تنها هزینه شروع کار است. یعنی با افزایش حجم داده‌های شما و پیشرفت کارتان به طور مداوم باید ظرفیت هاست خود را افزایش دهید و هزینه بیشتری پرداخت کنید.

پس از خرید هاست، دامنه و نصب وردپرس، شما یک وب‌سایت ساده و خام دارید. حالا باید برای سایت وردپرسی خود قالب و افزونه خریداری کنید. هزینه خرید قالب و افزونه‌های ضروری نیز، حدود 300 هزار تومان می‌شود. علاوه‌بر موارد گفته شده اگر قصد خرید گواهینامه امنیتی SSL را داشته باشید باید حدود 200 هزار تومان هزینه پرداخت کنید. بنابراین فکر طراحی و ساخت یک سایت رایگان را از ذهن خود بیرون کنید. همان‌طور که متوجه شدید؛ فقط دانلود و نصب وردپرس رایگان است و در نهایت برای راه‌اندازی سایت خود نیاز به خرید هاست و دامنه دارید. حتی شما می‌توانید برای کمتر کردن هزینه خود از قالب‌ها و افزونه‌های رایگان برای ساخت سایت استفاده کنید اما انتظار زیادی نمی‌توانید از آن‌ها داشته باشید و از نظر انعطاف‌پذیری با قالب‌های غیررایگان اصلا قابل مقایسه نیستند.

ابزارهای رایگان ساخت سایت

ابزارهای رایگان ساخت سایت
ابزارهای رایگان ساخت سایت

ابزارهای مختلفی برای ساخت سایت وجود دارند که بدون نیاز به تخصص در زمینه طراحی سایت یا برنامه نویسی، به صورت رایگان، برای شما سایت ایجاد می‌کنند. اما این ابزارها یک هاست ساده و ضعیف را در اختیار شما قرار می‌دهند تا پس از یک مدت مجبور شوید هاست خود را ارتقا دهید. پس از این‌که کار خود را شروع کردید، وب‌سایت شما نیاز به ارتقا هاست، پهنای باند و… دارد. حالا شما باید بابت ارتقا این موراد هزینه پرداخت کنید و این ابزارها به شما بسته‌های مختلفی را ارائه خواهند داد. با انتخاب خودتان یکی از آن‌ها را خریداری و فعال کنید.

ساخت سایت چه هزینه‌هایی دارد

 بسته‌های ارائه شده توسط این ابزارها به چندین مدل تقسیم می‌شوند. برخی درصدی از فروش شما از طریق وب‌سایتتان را دریافت خواهند کرد. برخی دیگر نیز باید برای دریافت امکانات بیشتر هزینه پرداخت کنید و برخی هم هزینه سالانه از شما دریافت می‌کنند. پس متوجه شدید این ابزارها هم رایگان نیستند و در نهایت هزینه‌ای از شما دریافت خواهند کرد.

حالا می‌خواهیم به شما بگوییم برای راه‌اندازی اولیه یک سایت ساده باید چه هزینه‌هایی را پرداخت کنید.

خرید هاست و دامنه

می‌توان گفت مهم‌ترین موردی که در ساخت یک وب‌سایت باید به آن توجه کنید، خرید یک هاست و دامنه مناسب است. همان‌طور که می‌دانید هاست یا همان میزبان وب‌سایت شما باید دارای امکانات کافی برای کاری که می‌خواهید انجام دهید باشد. پس باید در خرید هاست و بررسی امکاناتی که به شما ارائه می‌دهد دقت کافی به خرج دهید. البته هاست‌های رایگانی هم هستند که بنا به مشکلات متعددی که دارند ما آن را پیشنهاد نمی‌دهیم چرا که به احتمال زیاد با پیشرفت وب‌سایتتان در نهایت مجبور به خرید یک هاست اختصاصی می‌شوید. پس بهتر است از همان ابتدا هاست و دامنه اختصاصی خود را داشته باشید تا راحت‌تر در مسیر حرفه‌ای شدن پیش بروید.

طراحی سایت

اگر هیچ دانشی در زمینه‌ی کدنویسی و برنامه‌نویسی وب‌سایت ندارید، نیازی به پرداخت هزینه به یک برنامه‌نویس نیست. چرا که امروزه سیستم‌های مدیریت محتوایی مانند وردپرس و… این امکان را برای ما فراهم کرده‌اند که به راحتی بتوانیم طراحی سایت کنیم. برای قالب سایت هم می‌توانید از همان قالب‌‌های پیش‌فرض وردپرس که رایگان هستند استفاده کنید. البته قابل ذکر است که اگر می‌خواهید حرفه‌ای‌تر سایت طراحی کنید، باید از قالب‌های غیررایگان استفاده کنید. البته استفاده از قالب‌های غیررایگان هزینه زیادی هم برای شما نخواهد داشت.

برای مثال یک قالب وردپرس چند منظوره مثل اهورا که با استفاده از آن شما می‌توانید هرنوع سایتی را بسازید قیمتی نزدیک به 200 هزار تومان دارد.

خرید افزونه‌های مورد نیاز

قالب یا همان پوسته وردپرس مربوط به ظاهر و استایل سایت می‌شود. اما افزونه مربوط به امکانات سایت شما می‌شود. برای مثال قالب وردپرس به تنهایی قابلیت ساخت حساب کاربری را ندارد و شما باید از افزونه‌های پنل کاربری مثل میهن پنل استفاده کنید. بنابراین افزونه یا همان پلاگین وردپرس، مربوط به امکانات و قابلیت‌های سایت شما می‌شود.

استفاده از ابزارهای بهینه سازی سایت

همان‌طور که می‌دانی یکی از راه‌های ورودی گرفتن از گوگل، بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو است. اگر شما خودتان نمی‌توانید سایت خود را سئو کنید؛ از یک سئوکار مطمئن و کلاه سفید بخواهید که سایت شما را سئو کند. حتما به این نکته توجه داشته باشید، قبل از این‌که سایت خود را در اختیار یک سئوکار قرار دهید، ابتدا با اصول سئو آشنا باشید تا بتوانید گزارش کار دریافت کنید و برروی کارها نظارت کنید.

اگر هم با اصول سئو آشنا نیستید، می‌توانید دوره رایگان آموزش SEO را مشاهده کنید و با این اصول آشنا شوید.

تبلیغات برای سایت

درست است که روش‌های مختلف رایگانی برای بالا بردن بازدید وب‌سایت وجود دارد. ولی تمامی این روش‌ها بسیار زمان‌بر هستند. پس اگر شما می‌خواهید سرعت بازدید وب‌سایتتان را بالا ببرید باید برای تبلیغات آن هزینه پرداخت کنید. البته تبلیغات مختلفی در حوزه وب وجود دارد که باید با توجه به نیاز و کار خود یک نمونه را انتخاب کنید.

جمع‌ بندی کلی

با وجود تمام توضیحاتی که در این مقاله به شما دادیم؛ واضح است که متوجه شدید نمی‌توانید به‌صورت کاملا رایگان وب‌سایت راه‌اندازی کنید. یعنی هیچ سرویس خدماتی و طراحی وب‌سایتی نیست که این کارها را برای شما به‌صورت رایگان انجام دهد. اگر منطقی هم به این موضوع نگاه کنیم، چرا اصلا باید شرکتی این خدمات را رایگان برای کاربرانش انجام دهد. علیرغم تمام این توضیحات اگر با دیدن این ادعاها وسوسه شدید و به صورت رایگان وب‌سایتی را ساختید؛ بدانید که با مشکلات متعددی روبه‌رو خواهید شد و هیچ سرویس اختصاصی و پشتیبانی ویژ‌ه‌ای دریافت نخواهید کرد و به احتمال زیاد برای ارتقا سیستمتان باید هزینه پرداخت کنید. پس فرقی نمی‌کند. در نهایت شما مجبور به پرداخت هزینه هستید.

پس بهتر است که از همان ابتدا یک وب‌سایت حرفه‌ای با امکانات قابل قبول و مناسب برای کارتان، راه‌اندازی کنید تا در ادامه کار با مشکلات متعدد روبه‌رو نشوید.

موفق باشید.🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U39838 ۲ خرداد ۱۴۰۰

    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما آقای حسینی عزیز خواستم بدونم برای ساختن سایت با استفاده از برنامه نویسی به چه زبان های برنامه نویسی نیاز است با تشکر

  2. U39838 ۱ خرداد ۱۴۰۰

    سلام و درود و خسته نباشید خدمت شما آقای حسینی عزیز
    خواستم بپرسم که که کسایی که با استفاده از برنامه نویسی سایت درست می کنم موفق ترن یا بدون برنامه نویس ؟؟؟
    ممنون🌹

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۱ خرداد ۱۴۰۰

      درود
      خب قطعا کسی که با برنامه نویس آشنا باشه در زمینه طراحی سایت به صورت پیشرفته موفق تر خواهد بود

  3. U30244 ۲۸ فروردین ۱۴۰۰

    سلام.
    مقاله جامع و خوبی بود.
    گوگل سایت واقعاً کاربردی و به‌درد‌بخور نیست.
    wix هم خیلی عالیه. و محدودیت زمانی نداره. ولی هاستش محدوده. و متاسفانه ایران را تحریم کرده و کاربران ایرانی برای ورود به وب‌سایت هایی که با wix ساخته شده اند با مشکل مواجه خواهند شد. ولی یک قابلیت خیلی خوبش قابلیت بارگذاری فونت است.
    چند غلط املایی هم در متن وجود داشت که گفتم بهتون بگم:
    ۱. یکی از عناوین رو به اشتباه زدید: سایت ساخت چه هزینه هایی دارد؟
    ۲. در توضیح بخش تبلیغات سایت، خط دوم، یک کلمه *از* اضافی گذاشته اید.
    ۳. در توضیح بخش خرید هاست و دامنه، در خط چهارم، کلمه *دارند* رو به اشتباه *داراند* نوشته‌اید.

    موفق و موید باشید🌹

  4. U38288 ۲۸ فروردین ۱۴۰۰

    یه مقاله ی عالی برای کسانی که تازه میخوان طراحی سایت رو شروع کنن.👌

  5. U34212 ۲۸ فروردین ۱۴۰۰

    درود، خسته نباشید
    از نسخۀ ۵.۷ وردپرس، دیگه نسخۀ وردپرس رو در اطلاعات سایت نشون نمیده؟

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۲۸ فروردین ۱۴۰۰

      سلام
      توی نسخه 5.7.1 که مشکلی وجود نداره و نسخه و اطلاعات سایت رو به درستی نمایش میده