ساخت وبلاگ در وردپرس به ۲ روش مختلف

4 / 5. تعداد رای: 29

سؤال بسیاری از دوستانی که تازه با وردپرس آشنا شده‌اند این هست که ساخت وبلاگ در وردپرس چگونه هست؟ در اصل وردپرس یک سیستم بلاگ نویسی هست که چون امکانات زیادی به آن اضافه‌شده، می‌توانیم برای سایت‌های شرکتی و فروشگاهی نیز از آن استفاده کنیم. اما زمانی که یک قالب وردپرس شرکتی مثل قالب اهورا را نصب می‌کنید، به این فکر می‌افتید که در کنار این سایت شرکتی که راه‌اندازی شده یک بخش وبلاگ هم راه‌اندازی کنید.

در این مقاله به شما توضیح خواهیم داد چگونه با وردپرس یک سایت وبلاگ بسازید و در سایت شرکتی یا فروشگاهی خود یک بلاگ هم داشته باشید.

۲ راه برای ساخت بلاگ در وردپرس

دو راه برای سایت بلاگ در وردپرس دارید. راه اول این است که وبلاگ را در استه سایت اصلی خود پیاده کنید. روش دوم این است که مثل دیجی کالا یک سایت جداگانه برای بلاگ خود بسازید. هرکدام از این روش‌ها مزایا و معایبی دارند.

مجله دیجی کالا جدا از سایت اصلی دیجی کالا ساخته شده است
مجله دیجی کالا جدا از سایت اصلی دیجی کالا ساخته شده است

اگر وبلاگ سایت خود را جدا از سایت اصلی بسازید باید یک قالب جداگانه برای وبلاگ خود تهیه کنید. از طرفی نیاز به نصب مجدد وردپرس روی ساب فولدر دارید و از طرفی دیگر نیاز است تا دوباره افزونه‌های موردنیاز خود را روی سایت وردپرسی جدید خود پیاده کنید. درنتیجه سایت اصلی شما هیچ ربطی به بلاگ شما نخواهد داشت و نیاز است که تمام فرایند مدیریتی سایت خود را در ۲ بخش به‌صورت مجزا انجام دهید. یعنی دوباره‌کاری!!

اگر وبلاگ خود را در سایت اصلی بسازید، باید حتماً از همان قالب سایت اصلی برای بلاگ خود استفاده کنید. طبیعتاً کار شما بسیار آسان‌تر خواهد بود و از سمت دیگر فرایند مدیریت سایت شما به‌صورت کلی در یک پنل مدیریتی انجام خواهد شد.

یک نکته بسیار مهم دیگر اینکه اگر وبلاگ شما جدا از سایت اصلی و روی ساب فولدر نصب شود، کاربران ثبت نامی در سایت اصلی شما نمی‌توانند در وبلاگ شما ورود کنند، اما اگر وبلاگ و سایت اصلی شما روی یک وردپرس اجرا شوند دیگر مشکلی با این قضیه نخواهید داشت. چراکه تمام اطلاعات شما روی یک دیتابیس ذخیره خواهد شد.

تفاوت ساخت بلاگ جدا از وردپرس و ساخت بلاگ در استه وردپرس
تفاوت ساخت بلاگ جدا از وردپرس و ساخت بلاگ در استه وردپرس

ساخت وبلاگ جدا از سایت اصلی

با تمام این تفاسیر اگر قصد دارید وبلاگ خود را جدا از وردپرس اصلی راه اندازی کنید، تصمیم با شماست. در بسیاری از مواقع این مورد کاربری‌تر خواهد بود و کاملاً بستگی به شرایط و نیازهای شما دارد. مثلاً دیجی کالا وقتی می‌خواست بلاگ خود را راه‌اندازی کند. به این نتیجه رسید که کارمندان بخش دیجی کالا مگ نباید به مدیریت فروشگاه و محصولات دسترسی داشته باشند. از طرفی دیگر چون مدیریت دیجی کالا مگ با مدیریت فروشگاه یکی نبود، تصمیم گرفت با وردپرس بخش مجله را روی یک ساب فولدر ایجاد کند.

برای راه‌اندازی وبلاگ خود کافیست آموزش نصب وردپرس روی ساب فولدر را مشاهده کنید. کافیست موقع نصب وردپرس، نام پوشه موردنظر خود را blog یا mag یا هر عبارتی که دوست دارید قرار دهید.

فراموش نکنید که باید قوانین سئو را در سایت جدید خود که در ساب فولدر راه‌اندازی کرده‌اید نیز بصورت کامل اجرا کنید.

دو روش برای ساخت وبلاگ در وردپرس

خب، بریم سراغ دنیای وبلاگ‌نویسی با وردپرس. حالا که می‌خوایم دست به کار شیم و یه بلاگ باحال راه بندازیم، وردپرس دست ما رو باز گذاشته که هر جور دلمون می‌خواد، انجامش بدیم. دو تا روش داریم که هر کدوم به نوبه خودشون می‌تونن کاربردی باشن. ببینیم چطوری می‌تونیم این کارو کنیم:

روش اول: کلنجار رفتن با دسته‌بندی‌ها

قدم به قدم: دسته بندی‌ها رو بچین: اولین قدم، بریم تو بخش «دسته‌ها» تو پیشخوان وردپرس.

اینجا یه دسته بساز که مثل یه خونه برای پست‌های بلاگت باشه. مثلاً اگه دلت می‌خواد درباره آشپزی بنویسی، یه دسته با اسم «آشپزی خلاق» درست کن.

  1. ورود به داشبورد وردپرس: اول از همه باید وارد بخش مدیریت وردپرس بشی.
  2. رفتن به بخش دسته‌بندی‌ها: تو منوی سمت چپ، روی گزینه «نوشته‌ها» کلیک کن بعد برو روی «دسته‌ها». اینجا جاییه که می‌تونی دسته‌بندی‌های جدید بسازی.
  3. ایجاد دسته‌بندی جدید: توی این صفحه، فرمی هست که باید اطلاعات دسته‌بندی جدیدت رو توش پر کنی. اسم دسته‌بندی رو بنویس، یه نامک (slug) براش انتخاب کن که نشون‌دهنده آدرس URL دسته‌بندیته، و اگه می‌خوای زیرمجموعه‌ای از دسته‌ای دیگه باشه، اونو هم انتخاب کن. بعدش دکمه «افزودن دسته‌جدید» رو بزن.

پست‌های بلاگتو به دسته اضافه کن: حالا هر وقت داری پست جدیدی می‌نویسی، یادت نره که توی اون دسته‌ای که ساختی، قرارش بده. بریم یه قدم جلوتر: حالا که دسته‌بندی‌ها رو درست کردی، می‌تونی اون‌ها رو توی منوی سایتت هم قرار بدی. اینجوری کسایی که به سایتت سر می‌زنن، راحت‌تر می‌تونن به مطالب مورد علاقه‌شون دسترسی پیدا کنن.

  1. برو به بخش منوها: حالا که دسته‌بندیت رو ساختی، وقتشه بری توی قسمت «نمایش» و بعد «منوها» که از داشبورد وردپرس قابل دسترسیه.
  2. انتخاب منو برای ویرایش: اگه قبلاً منو ساختی، اونو از لیست انتخاب کن و ویرایشش کن. اگه نه، یه منوی جدید بساز.
  3. اضافه کردن دسته‌بندی به منو: روی قسمت «افزودن موارد به منو» کلیک کن و دسته‌بندی‌هایی که می‌خوای رو از بخش «دسته‌ها» انتخاب کن. بعد اونها رو به منو اضافه کن.
  4. مرتب‌سازی و ذخیره: می‌تونی با کشیدن و رها کردن، دسته‌بندی‌ها رو توی منو جابه‌جا کنی تا ترتیبشون رو تنظیم کنی. وقتی همه چیز رو چیدی، فراموش نکن دکمه «ذخیره منو» رو بزنی.

روش دوم: قرار دادن نوشته در برگه وردپرس

در مرحله اول باید یک برگه جدید بسازید. پس وارد بخش برگه‌ها > افزودن برگه شوید.

افزودن برگه
افزودن برگه

در اینجا نام برگه جدید را وبلاگ بگذارید و نامک برگه را به‌دلخواه خود تنظیم کنید. مثلاً blog. آموزش ساخت برگه در وردپرس را ببینید.

سپس از بخش ویژگی‌های برگه در سمت راست باید قالب برگه را انتخاب کنید. معمولاً نام قالب برگه شما باید روی وبلاگ یا آرشیو نوشته‌ها (یا چنین چیزی) قرار داده شود. این موضوع بستگی به قالب سایت شما دارد.

ساخت برگه بلاگ
ساخت برگه بلاگ

اگر قالب سایت شما در بخش ویژگی‌های برگه چنین چیزی ندارد، باید یک دسته‌بندی جدید بسازید و نام آن را وبلاگ قرار دهید. مانند کاری که ما در میهن وردپرس برای بلاگ میهن وردپرس انجام داده‌ایم. حالا کافی است نوشته‌های موردنظر خود که می‌خواهید در بلاگ قرار بگیرند را در دسته‌بندی بلاگ قرار دهید. به همین راحتی!

درنهایت باید وارد بخش نمایش > فهرست‌ها شوید و برگه یا دسته‌بندی بلاگ ساخته‌شده را در فهرست اصلی سایت خود اضافه کنید. به‌این‌ترتیب بخش بلاگ در بالای سایت شما نمایش داده خواهد شد.

manage menus in wordpress 1

برای اطلاعات بیشتر آموزش مدیریت فهرست‌ها در وردپرس را ببینید.

حالا اگر کاربر شما روی بلاگ کلیک کند می‌تواند نوشته‌های بلاگ شما را مشاهده کرده و در سایت شما برای کسب اطلاعات و توضیحات بیشتر استفاده کند.

طبیعتاً می‌دانید که برای افزودن متن و نوشته‌های جدید به بخش وبلاگ باید وارد بخش نوشته‌ها > افزودن نوشته شوید و یک پست جدید در وردپرس منتشر کنید.

مزایا و معایب هر کدوم از این روش‌ها

دسته‌بندی‌ها مزیتش اینه که راحت و سریع می‌تونی پست‌هاتو مدیریت کنی. اما معمولاً انعطاف‌پذیری کمتری داره تو طراحی و نمایش پست‌ها.

برگه با المنتور: این روش بهت اجازه می‌ده با جزئیات بیشتری صفحه بلاگتو شخصی‌سازی کنی. اما ممکنه کمی وقت‌گیر باشه، مخصوصاً اگه تازه‌کار باشی.

حالا که دیدی چطور می‌شه با وردپرس یه بلاگ دوست‌داشتنی و اختصاصی پایه‌گذاری کرد، وقتشه دست به کار شی و ایده‌هاتو به واقعیت تبدیل کنی. هر دو روشی که گفتم، جذابیت‌های خودشونو دارن و بسته به سلیقه و نیازت، می‌تونی یکیشونو انتخاب کنی. حالا برو و دنیا رو با بلاگت شگفت‌زده کن!

نظر شما در این مورد چیه؟

  1. U341155 ۲۰ فروردین ۱۴۰۳

    سلام
    وقت بخیر
    من از قالب اهورا استفاده میکنم
    یه مشکلی دارم که با مثال زدن سایت خودتون سعی دارم راحت بیانش کنم:
    1. برای صفحه آرشیو (مثلا دسته مقالات آموزشی میهن وردپرس با آدرس mihanwp.com/tutorials ، از سازنده قالب اهورا استفاده کنیم یا یک برگه خاص ایجاد کنیم با این url ؟
    2. بهرحال باید دسته بندی نوشته ها (برای مثال مقالات آموزشی) ایجاد بشه که بعدا در برگه مربوط به همون دسته بندی مقالات آموزشی، بتونیم از المانی (مثلا شبکه پست 8) استفاده کنیم برای نمایش یک دسته خاص (یا حتی برچسب خاص). درسته ؟
    3. وقتی در صفحه یک نوشته، در زیر قسمت عنوان که دسته مقاله مشخص میشه (کنار تاریخ بروزرسانی)، درصورت کلیک روی دسته بندی، میره به صفحه دسته بندی و نه اون برگه خاصی که برای دسته ساختیم. اینو چجوری مدیریت کنیم؟ یعنی چطوری میشه به جای لینک دسته بندی، از لینک برگه خاص استفاده کنیم؟
    برای مثال در همین صفحه درصورت کلیک روی مقالات آموزشی، میره به یه برگه با آدرس mihanwp.com/tutorials و نمیره به یه صفحه دسته بندی.
    ممنون میشم توضیح بدین

  2. U329091 ۱۱ اسفند ۱۴۰۲

    چطوری میتونیم اون قسمت کناری سایت رو اوض کنیم؟؟؟

  3. U325374 ۱۱ اسفند ۱۴۰۲

    سلام
    صفحه 404 سایت رو چطوری درست کردید؟

  4. U339724 ۱۱ اسفند ۱۴۰۲

    سلام اقای راد وقت بخیر
    من بخش ارسال نظرات وبسایتم یک مشکلی داره اونم اینکه فیلد ارسال نطر از خود نظرات پایین تره؛ یعنی به این صورت که اول نظراته و بعدش خود فیلد ارسال نظر. چجوری میتونم این مشکلو حل کنم فیلد ارسال نظر بیاد بالا

  5. U334018 ۹ اسفند ۱۴۰۲

    سلام
    برای اینکار بهتر نیست از پست تایپ استفاده کنیم ؟

  6. U321813 ۸ اسفند ۱۴۰۲

    ویدیو درجه یک. فقط آقای راد یه مشکلی توی خود ویدیو بود. اینکه بعد از تیزر میهن وردپرس تصویر کاملا به لرزش افتاد و بعد حدودا ۳۰ الی ۴۰ ثانیه درست شد. اگه میشه این مشکل رو حل کنید تا برای کاربرهای بعدی این مشکل ایجاد نشه.
    ممنون از تیم قدرتمند میهن وردپرس

  7. U317161 ۱۰ آبان ۱۴۰۲

    سلام آقای حسینی
    چطور باید مثل شما یک دسته بندی بسازیم و آن را در تنظیمات به عنوان صفحه بلاگ مشخص کنیم؟
    چون در تنظیمات فقط امکان اضافه کردن برگه یا نوشته به عنوان مقاله مورد قبول است ولی نمیتوانیم یک دسته بندی را به عنوان بلاگ مشخص کنیم
    در صورتی که شما اینکار را کرده اید
    (دانشجوی دوره سایت برتر)

    • Reza Rad رضا راد ۱۴ آبان ۱۴۰۲

      سلام ما دسته بندی رو به صورت بلاگ مشخص نکردیم. فقط قالب دسته بندی رو سفارشی کردیم که آموزشش توی سایت هست.

  8. U318588 ۷ مهر ۱۴۰۲

    ببخشید، اگر بخواهیم یک سایت خدمات وبلاگی ایجاد کنیم مثل(بلاگفا)، با وردپرس میشود؟
    آیا در این زمینه اموزش هایی هم وجود دارد؟

  9. U321416 ۲۵ مرداد ۱۴۰۲

    سلام.اگر وبلاگ شما با ساختن یک دسته بندی به نام وبلاگ ایجاد شده.در اینصورت باید ادرس وبلاگ شما mihanwp.com/category/ tutorials/ باشد ولی mihanwp.com/tutorials/ است.چطور چنین چیزی ممکن شده.من طبق گفته های شما پیش میرم ولی آدرس وبلاگ بصورت اول نمایش داده میشه.

    • Reza Rad رضا راد ۲۵ مرداد ۱۴۰۲

      سلام توی تنظیمات رنک مث میتونید این category رو از slug حذف کنید.

      • U321416 ۲۶ مرداد ۱۴۰۲

        من وقتی این کار رو می کنم آدرسی که یوست سئو برای مقاله ام نشون میده به این صورته: خانه>عنوان مقاله . ولی در سایت شما به این صورت نشون میده: خانه>مقالات آموزشی>آموزش طراحی سایت>عنوان مقاله. دلیل این چیه؟

        • Reza Rad رضا راد ۲۶ مرداد ۱۴۰۲

          توی بخش تنظیمات مسیر راهنما میتونید مشخص کنید. البته ما از رنک مث استفاده می کنیم.

      • U321416 ۲۶ مرداد ۱۴۰۲

        سوال دومی که برام مطرح شده اینه که اگه اینجوری عمل کنیم موتور جستجو از کجا میفهمه این دسته همون وبلاگ ماست؟ ما که از پیشخوان وردپرس بخش تنظیمات عمومی هیچ برگه ای رو به عنوان برگه نوشته ها (وبلاگ) تعیین نکردیم. در برنامه نویسی قالب هم داخل home.php کد های صفحه اول رو قرار دادیم.پس موتور جستجو اینو از کجا میفهمه؟

  10. U327582 ۱۸ مرداد ۱۴۰۲

    سلام وقت شما بخیر باشه
    من طبق اموزشی که دایدید عمل کردم:
    برای من برگه جواب نداد!!
    در دسته بندی بلاگ زدم…
    سوال داشتم ازتون
    – سایت من کلا 4 روزه راه اندازی شده. من دستم خورد و دسته بندی بلاگ رو حذف کردم اول کاری!!
    مشکلی ایجاد نمیشه؟
    البته سریعا بعدش اقدام کردم و دسته بلاگ رو ساختم و محتوای اولم رو رو در دسته بندی بلاگ قرار دادم که درست شد

  11. U30969 ۹ تیر ۱۴۰۲

    با سلام
    سوالی داشتم از خدمتتون
    آیا در صورت انتقال یک سایت وردپرسی (مجله اینترنتی) مانند سایت زومیت به یک cms اختصاصی فروشگاهی سئو سایت افت می کند؟
    من قصد دارم یک مجله اینترنتی با وردپرس راه اندازی کنم با هدف کسب درآمد از تبلیغات و همکاری در فروش و در صورت موفقیت سایت وردپرسی رو به سایتی با cms اختصاصی فروشگاهی در همان آدرس دامنه اولیه انتقال بدم و مجدد یک سایت وردپرسی محتوا محور برای فروشگاهی که با cms اختصاصی درست کردم ایجاد کنم. با آدرس example.com/blog
    با تشکر از راهنمایی شما

  12. U324889 ۲۱ خرداد ۱۴۰۲

    سلام
    چطوری میشه طراحی صفحه وبلاگ را تغییر داد ؟

  13. U30969 ۸ آذر ۱۴۰۱

    سلام
    من یک سایت فروشگاهی راه اندازی کردم در حوزه لوازم آرایش و می خوام بخش بلاگ براش راه اندازی کنم مقاله شما رو هم خوندم ولی باز هم نمی دونم که بخش مقالات رو روی یک سایت دیگه در ساب فولدر همون دامنه راه اندازی کنم و فروشگاه رو دامنه اصلی باشه یا اینکه بخش مقالات و فروشگاه همگی روی دامنه اصلی قرار بگیره میدونم این روش دردسرش کمتره ولی چه کاری درست تره؟؟
    از طرفی تمام فروشگاه های بزرگ مثل دیجی استایل ، روژه ، دیجی کالا و …. همشون بخش های مقالات و فروشگاه از هم مجزا هستن

    • Reza Rad رضا راد ۱۶ آذر ۱۴۰۱

      سلام وقت بخیر. بهتره روی یک دامنه اصلی قرار بگیره. دلیل اینکار توی سایت دیجی کالا و غیره جدا بودن مدیریت این بخش ها و متفاوت بودن موضوعات هست.

  14. U38035 ۴ خرداد ۱۴۰۰

    سلام من قالب اهورا رو تهیه کردم و متأسفانه در قالب برگه چیزی به عنوان وبلاگ یا آرشیو نوشته ها(یا چنین چیزی) پیدا نکردم، چه باید کرد؟ آیا به گفته ی خودتون باید دسته بندی جدیدی ایجاد کرد و به چه صورتی؟
    وقتی قالب رو به صورت پیش فرض میگذارم، در نوشته ی جدید اصلا دسته بندی به نام وبلاگ وجود ندارد که انتخاب کنم.
    ممنون میشم من رو راهنمایی کنید.

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۵ خرداد ۱۴۰۰

      درود
      لطفا اطلاعات ورود به سایت رو به بخش پشتیبانی تیکت کنید تا مشکل شما رو بررسی و حل کنند

  15. U36281 ۲۹ بهمن ۱۳۹۹