تغییر آدرس صفحه جستجو در وردپرس
- آموزش سئو وردپرس مقالات آموزشی
- بروزرسانی شده در
بهطور پیشفرض، ساختار آدرسدهی جستجو وردپرس User Friendly نیستند. در این آموزش، به شما میگوییم که چگونه میتوان بهراحتی نامک URL جستجو پیشفرض در وردپرس را تغییر داد. این امر باعث میشود از این به بعد ساختار جستجوی SEO Friendly داشته باشید.
درواقع زمانی که شما در سایت خود از یک URL ساده و قابلدسترس استفاده کنید، کاربران و موتورهای جستجو میتوانند سریعتر به سایت شما دسترسی داشته باشند. درواقع اگر شما از URLهای طولانی و غیرقابل تشخیص استفاده کنید کاربران نمیتوانند در جستجوهای خویش مطالب سایت شما را دنبال کنند. علاوه بر این بر سئو سایت شما نیز تأثیر منفی خواهد گذاشت. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم در این مقاله بهبود ساختار URLها را برای شما توضیح دهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید
استفاده از ساختار URL متناسب با سئو
زمانی که شما در URL سایت خود از یک ساختار متناسب استفاده کنید کاربران میتوانند تشخیص بدهند که شما در چه زمینهای فعالیت میکنید. به همین دلیل طیف بیشتری از کاربران به سمت سایت شما جذب میشوند. همچنین موتورهای جستجو هنگامیکه صفحات و فایلهای سایت شما را بررسی میکنند میتوانند بهتر شما را به نمایش دربیاورند.
بنابراین شما باید حتماً در URL سایت خود از کلمات مربوط به همان صفحه استفاده کنید. اما اگر در سایت شما اینچنین نیست میتوان آنها را طریق روشهای مختلفی برطرف کرد تا مشکلی برای سایت شما پیش نیاید. این نکته را در نظر داشته باشید که اگرچه گوگل یک موتور بسیار قوی است که میتواند URL سایتها را بررسی کند؛ اما شما میتوانید با سادهتر کردن آنها در بهتر و بیشتر بررسی شدن آنها کمک کنید.
شما قادر هستید URL سایت خود را شخصیسازی کنید. به این وسیله کاربران میتوانند زمانی که محتوای موردنظر خود را جستجو میکنند از طریق URL، محتوای صفحه شما را بهصورت تقریبی قبل از کلیک بر روی آن حدس بزنند. بنابراین URL در کلیک خوردن سایت شما تأثیرگذار است. چراکه هرچقدر بیشتر مرتبط باشد کاربران بیشتری به آن صفحه مراجعه میکنند.
چرا آدرس صفحه سرچ وردپرس را تغییر دهیم
بهدلیل وجود کوئری وردپرس در ساختار URL از علامت سؤال استفاده میکند که مناسب نیست و ساختاری زیبا را برای سایت بهوجود نمیآورد. وردپرس از ساختار آدرسدهی SEO Friendly برای تمامی صفحات وبسایت شما استفاده میکند. معمولاً ساختارهای وردپرس SEO Friendly مانند زیر هستند:
http://example.com/some-page/
http://example.com/2018/03/some-article/
http://example.com/category/some-category/
همانطور که مشاهده میکنید، این URL ها برای کاربران و موتورهای جستجو بسیار ساده و قابلدرک هستند. بااینحال، وردپرس هنوز هم از URL های Non-Friendly برای صفحه نتایج جستجو استفاده میکند. بهطورمعمول ساختار URL جستجو در وردپرس مانند زیر است:
http://example.com/?s=search-term
این ساختار URL با بقیه URL های وبسایت شما مطابقت ندارد. درحالیکه برخی از افزونههای جستجو وردپرس، نتایج جستجوی خود را اصلاحکردهاند.
SEO Friendly چیست؟
SEO Friendly بهمعنی آدرسهای دوستداشتنی است. در این آدرس از کلمات و عنوان مناسب استفاده میشود. بهاینترتیب مخاطب میتواند درک بهتری از سایت داشته باشد. این کار باعث میشود رتبه سایت شما بهبود پیداکرده و بتوانید نسبت به رقیبان خود رتبه بهتری داشته باشید و موفقیت بیشتری کسب کنید.
زمانی که شما به بخش تنظیمات پیوندهای یکتا در سایت خود مراجعه میکنید میتوانید قسمتهای مختلف تنظیمات آدرسدهی را مشاهده کنید. این قسمتها همانطور که در تصویر مشاهده میکنید میتوانند مشخص کنند که آدرس دهی در سایت شما به چه صورت باشد.
در میان تمامی این گزینهها نام نوشته بهترین گزینه میباشد. چراکه دارای ساختار SEO Friendly میباشد. این گزینه باعث میشود در سایت از آدرسدهی کوتاه استفاده شود. وردپرس در این ساختار بر مبنای عنوان نوشته استفاده میکند. اما باید توجه داشته باشید که شما میتوانید حرفهایتر عمل کنید.
عوامل مختلفی در هنگام آدرس دهی برای گوگل مهم است که شامل استفاده از آدرس کوتاه، خوانایی، کلمات کلیدی، HTTPS یا HTTP میباشد. با در نظر گرفتن این موارد میتوانید رتبه و سئو خود را بالا ببرید. چراکه در صورت رضایت کاربران و تجربه کاربری بهتر سایت شما ترافیک بیشتری خواهد داشت. همگی این موارد و رعایت کردن استانداردهای سئو برای سایت بسیار مهم میباشد.
یک نکته بسیار مهم که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر سایت شما از جایگاه و رتبه ویژهای برخوردار است باید در هنگام تغییر در این آدرسها توجه داشته باشید. چراکه ممکن است در سئو سایت شما تأثیر منفی داشته باشد. اگر شما ناچار به انجام این کار شدید باید صفحات خود را Redirect کنید.
تغییر آدرس صفحه جستجو در وردپرس
اما شما میتوانید نامک جستجو در وردپرس را سفارشی کنید. انجام این کار بسیار ساده است. برای این کار نیاز است تغییراتی در فایلهای قالب خود لحاظ کنید. به دو روش این عمل امکانپذیر است.
روش 1. تغییر نامک URL جستجو وردپرس از طریق فایل Functions
این روش سادهتر است و برای اکثر کاربران توصیه میشود. این کار بهوسیله کد نویسی قابل انجام میباشد. همچنین قبل از ایجاد تغییرات حتماً از سایت پشتیبان تهیه فرمایید. سپس مطابق با روش زیر عمل کنید.
کد زیر را در فایل functions.php خود کپی و جایگذاری کنید.
function wpb_change_search_url() {
if ( is_search() && ! empty( $_GET['s'] ) ) {
wp_redirect( home_url( "/search/" ) . urlencode( get_query_var( 's' ) ) );
exit();
}
}
add_action( 'template_redirect', 'wpb_change_search_url' );
اکنون وبسایت خود را اجرا کنید و مشاهده میکنید URL جستجو شبیه ساختار آدرسدهی زیر است:
http://example.com/search/your-search-query/
روش 2. تغییر نامک URL جستجو وردپرس از طریق فایل htaccess.
فایل htaccess. اغلب برای تنظیم مجدد و سایر وظایف پیکربندی وبسایت استفاده میشود. شما همچنین میتوانید آن را برای تغییر URL پیشفرض URL جستجو در وردپرس استفاده کنید. برای انجام این کار وارد فایل htaccess. در هاست > پوشه Public-html شوید و کد زیر را کپی و جایگذاری کنید. در آخر تغییرات خود را ذخیره کنید.
# Change WordPress search URL
RewriteCond %{QUERY_STRING} \\?s=([^&]+) [NC]
RewriteRule ^$ /search/%1/? [NC,R,L]
حال پس از اجرا کردن وبسایت، ساختار آدرسدهی جستجو وردپرس وبسایت شما مانند زیر نمایش داده میشود:
http://example.com/search/your-search-query/
مشاهده کردید خیلی ساده میتوان ساختار آدرسدهی جستجوگر وردپرس را تبدیل به ساختار SEO Friendly کرد.
موفق و پیروز باشید. 🙂
سلام من برای جستجو سایتم از افزونه lvory search استفاده می کنم آیا نیاز به تغییر آدرس هست چون این افزونه سروش با سرچ وردپرس فرق داره
سلام خیر لزومی نداره
سلام
وقتی قالب طراحی می کنیم بعضی جاها از تگ a استفاده می کنیم و یه query string به آن اضافه می کنیم. مثلا یه تگ a برای پاک کردن یک پست متا وردپرس به شکل زیر:
حذف پیام
و با مقدار بالا عمل زیر اجرا بشه:
delete_post_meta($_GET[‘del_post_meta’], ‘post_meta’);
حالا سوالم اینه که این کوئری استرینگ بالا رو آیا لازم هست با تابع خاصی پاکسازی کنیم؟ (از نظر دیتابیس، کدهای مخرب جاوا اسکریپتی و یا هر چیزه دیگه) و آیا استفاده از تابع esc_url() برای بالا که فقط کوئری استرینگ هست درسته؟
تشکر فراوان.
پیرو سوال قبلی من یه تگ a گذاشته بودم که مقدار کوئری استرینگ “?del_post_meta” رو داشت که در نظر فبلی حذف شد.
سلام
بله از esc_url که باید استفاده کنید برای پاکسازی. اما استفاده در تابع بستگی به استفاده شما دارد.
تشکر.
خواهش میکنم. پیروز باشید
سلام خسته نباشید
من قالب ووکامرس مثل دیجی کالا دارم اما جستجو بر اساس دسته بندی و … نداره جستجو پیشفرض و کد نویسی انجام شده برای پلاگین yith ajax search premium هست (این افزونه این امکانات رو داره اما کار نمیکنه و قابل حل نیست) . بنده میخوام افزونه ajax search lite یا … رو جایگزین کنم بعد از فعالسازی این افزونه ها و غیر فعالسازی افزونه پیشفرض yith این اخطار به جای جستجو در هدر نمایش داده میشه :
[yith_woocommerce_ajax_search]
حالا میشه راه حل این مشکل رو بفرمایید ؟ ممنون میشم
با سلام
برای حل این مشکل سایت شما باید توسط پشتیبانی بررسی شود.پشتیبانی سایت ما فقط برای محصولاتی میباشد که از سایت ما خریدرای شده باشند
ممنون از پاسخ شما
آیا افزونه جستجو حرفه ای از سایت شما بخرم شما میتونین جایگزین جستجوگر پیشفرض سایت من بکنین ؟ البته بدون بهم ریختگی ظاهر همان جستجوگر ؟ بازم ممنون
خواهش میکنم. ما چنین افزونه ای را ارائه نمیدهیم
با عرض شرمندگی!!!!!. دقیقا باید چکار کنم آقای مقدم برای تغییر کد نویسی قالب؟!!!! چون من کد را در function.php ذخیره کردم و تغییر کد نویسی قالب به آدرس جدید را متوجه نشدم!!!!
باید توی فرم جستجوی وبسایت action url رو به ادرس جدید سایتتون تغییر بدید
اون فایل اصلی hidden بو و از بخش تنظیمات پیدا کردم. ولی نمی دونم چرا وقتی کد را کپی می کنم اتفاقی نمی افته؟ و هنوز وقتی روی علامت ذره بین سرچ قرار می گیرم همان url قبل نشان داده میشه.
باید در این مرحله کد نویسی قالب را تغییر بدهید و به ادرس جدید منتقل کنید.
با سلام. آقای حسینی بنده این فایل ها را در function.php ذخیره کردم ولی هنوز url سرچ به صورت example.com/?s= می باشد. همچنین فایل htaccess در داخل پوشه پلاگین راکت بود. آیا خود راکت این htaccess را جابجا کرده است؟
با htaccess هم که امتحان کردم همچنان مثل قبل بود url جستجو
سلام خیر این فایل ربطی به فایل اصلی ندارد فایل پوشه public html را تغییر دهید