ساخت سایت با کمترین هزینه ممکن
- آموزش کسب و کار اینترنتی مقالات آموزشی
- بروزرسانی شده در
در دنیای مدرن امروز، بیشتر افراد یا به دنبال کسبوکار اینترنتی هستند و یا تلاش میکنند که از این طریق کار خود را به مردم معرفی کنند. سایت یکی از بهترین راهها برای معرفی محصولات و خدمات شما است. اولین سؤالی که ایجاد میشود این است که چگونه با کمترین هزینه سایت بسازیم؟ ما در این مقاله به شما مراحل و موارد لازم برای ساخت سایت با کمترین هزینه ممکن را آموزش میدهیم تا شما با توجه به نیاز و بودجه خود بهترین مورد را انتخاب کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید
ساخت سایت با کمترین هزینه ممکن
این که سایت شما چقدر هزینه داشته باشد، با توجه به محتوا، نوع سایت و دیگر موارد متغیر است. در ادامه با ما همراه باشید تا موارد تأثیرگذار در هزینه را به شما معرفی کنیم.
هزینه هاست
شما برای ذخیره محتوای سایت خود به یک فضای ذخیرهسازی احتیاج دارید. هاست، همان فضای ذخیرهسازی مورد نیاز شما است که آن را با توجه به مدت زمان، میزان رم و حافظه، از شرکتهای هاستینگ اجاره میکنید. هاست بخشی از سرور میباشد که همیشه به اینترنت متصل است و محتوای شما در آن ذخیره میشود. اگر برای سرور مشکل ایجاد شود یا اتصال اینترنت هاست شما قطع شود، تا زمان اتصال دوباره هاست به اینترنت، وبسایت شما از دسترس خارج میشود. در ادامه این مقاله شما را با انواع هاست آشنا خواهیم کرد.
هاست اشتراکی
در این روش، یک سرور را به بخشهای متعددی تقسیم کرده و هر بخش را به یک سایت اختصاص میدهند. گاهی صدها سایت روی یک هاست اشتراکی قرار میگیرند. این روش در عین حالی که از نظر اقتصادی، روشی مقرون بهصرفه تلقی میشود. اما معایبی نیز دارد که باید به آن توجه کرد. مثلاً زمانی که شما از یک هاست اشتراکی استفاده میکنید، مشکلات امنیتی بسیاری در کمین شما است. بهطوری که هکرها با دسترسی به یک سایت میتوانند به سرور و اطلاعات دیگر سایتهای روی سرور نیز دسترسی پیدا کنند. حتی اگر ترافیک سایت کمی بالا رود، سرعت سایت به شدت کاهش یافته و موجب بروز مشکلاتی میشود.
هاست وردپرس
با توجه به اینکه استفاده وردپرس از منابع سرور زیاد است، برای سایتهای وردپرسی از هاستهایی استفاده میشود که سختافزار قویتری دارند. این نوع هاستها که قدرت خوب و بالاتری نسبت به هاست اشتراکی دارند، بهعنوان هاست وردپرسی در اختیار کاربران قرار میدهند. این نوع هاستها، هزینه بالاتری نسبت به هاست اشتراکی به دنبال دارند. برای درک بهتر تفاوت هاست وردپرس و اشتراکی، میتوانید ویدئو مقایسه هاست وردپرس و هاست اشتراکی را تماشا کنید.
سرور اختصاصی
زمانی که شما برای سایت خود یک سرور اختصاصی میگیرید، تنها سایت شما است که از آن سرور استفاده میکند و از نظر امنیتی و سرعت، بسیار بهتر است. اما از طرفی هزینه بالایی دارد و اکثراً برای سایتهای بزرگ و معروف استفاده میشود. در ویدئو “چطور سرور اختصاصی سایت را از شیراز تا تهران مدیریت میکنیم؟” بهصورت کامل به شما توضیح دادهایم که ما در تیم میهن وردپرس چطور سرور اختصاصی خود را مدیریت میکنیم. 🙂
میزبانی ابری
در این نوع میزبانی، تعدادی سرور مختلف به صورت شبکهای درآمده و به هم متصل هستند. سایت شما میتوانند به صورت همزمان از تمام این سرورها استفاده کند. دیگر خبری از محدودیت فضا و منابع نیست. از طرفی با این شرایط، حفظ امنیت و پشتیبانگیری از اطلاعات وبسایت دشوار خواهد بود. این نوع هاست هم مانند سرور اختصاصی هزینه زیادی برای شما دارد و برای سایتهای تازه تاسیس پیشنهاد نمیشود.
کمترین قیمت هاست برای ساخت سایت با کمترین هزینه
در حال حاضر در بین تمام هاستینگهای معتبری که ما میشناسیم، کمترین هزینه حدودا ۷۳ هزار تومان سالیانه هست. گزینهای بسیار مناسب برای راهاندازی یک وبسایت کم حجم.
دامنه
شما در آغاز کار خود، علاوه بر هاست، به یک دامنه مناسب نیز نیاز دارید. دامنه یا Domain همان آدرس سایت شما است که باید آن را در گوگل ثبت کنید. دامنه شامل سه بخش پیشوند، نام سایت و پسوند است. برای انتخاب یک دامنه مناسب میتوانید مقاله “اصول و ایده انتخاب دامنه” را مطالعه کنید.
هزینه خریداری دامنه، با توجه به پسوند انتخابی شما متفاوت است. ir به عنوان یک پسوند داخلی، کمترین هزینه را بین دامنهها برای شما دارد. اگر شما یک سایت شرکتی دارید، پیشنهاد میشود از پسوند com (مخفف Commercial) استفاده کنید. دامنهها باید به صورت سالانه تمدید شوند.
در حال حاضر برای ثبت دامنه IR کافیست حدود ۵ هزار تومان بهصورت سالانه پرداخت کنید.
راهاندازی سایت با وردپرس یا برنامهنویسی
شما برای ساخت و راهاندازی سایت خود میتوانید از سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده کنید یا برنامهنویسی کنید. اصولاً کار با سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس سادهتر و کم هزینهتر است. حتی برای افراد تازهکار روش مناسبتری تلقی میشود. هزینه برنامهنویسی یک سایت نیز بسیار بالا است. علاوهبر پرهزینه بودن ساخت سایت با برنامهنویسی، زمان زیادی نیز از شما میگیرد.
برای داشتن یک سایت خوب و مقرون بهصرفه بهتر است یک سیستم مدیریت محتوا را انتخاب کنید. کار کردن با سیستم مدیریت محتوا وردپرس و راهاندازی یک سایت برای افراد تازه کار بسیار ساده است. بهطوری که شما با گذراندن یک دوره آموزشی “طراحی سایت با وردپرس” میتوانید این کار را انجام دهید. شاید حرفهای نتوانید این کار را انجام دهید ولی به مرور زمان میتوانید روی سایت خود، کار کنید و پیشرفت کنید. بنابراین پیشنهاد ما حتما استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس است.
سیستم مدیریت محتوا وردپرس رایگان است و تنها هزینهای که برای شما دارد، خرید قالب و افزونه است. حتی برای شروع کار میتوانید از قالبها و افزونههای رایگان استفاده کنید. ولی نباید انتظار زیادی از قالبها و افزونههای رایگان داشته باشید. پیشنهاد ما استفاده از یک قالب بهینه و افزونههای مناسب است. چرا که هزینه زیادی برای شما بههمراه ندارد.
وردپرس رایگان است. برای خرید یک قالب مناسب مثل قالب اهورا باید حدود ۲۹۹ هزار تومان هزینه پرداخت کنید. افزونههای وردپرس معمولا رایگان هستند و نیازی به پرداخت هزینه برای استفاده از نسخه لایت افزونههای وردپرسی ندارید.
نتیجهگیری کلی
عملاً ساخت یک سایت بدون هیچ هزینهای ممکن نیست. شما بالاخره باید هزینهای هرچند ناچیز را برای داشتن سایت پرداخت کنید. ما در این مقاله به شما موارد مورد نیاز برای راهاندازی یک سایت را توضیح دادیم. شما میتوانید با توجه به توضیحات داده شده و نیازمندیهای خودتان موارد مناسب به سایتتان را انتخاب کنید.
در کل برای ساخت سایت با کمترین هزینه ممکن میتوانید حدود ۸۰ هزار تومان برای هاست و دامنه، همچنین ۳۰۰ هزار تومان برای خرید قالب پرداخت کنید. در مجموع کمترین هزینه لازم برای ساخت یک وبسایت، حدودا ۴۰۰ هزار تومان (بهصورت سالیانه) میباشد. البته این برای راهاندازی یک وبسایت با بازدید روزانه کمتر از ۱۰۰۰ نفر و ۱۵۰ مگابایت فضا مناسب است.
سلام. مقاله بسیار جالب و مفصلی بود.
فقط به نظرم برای هاست و دامنه میشه یک دامنه .ir رو با ۶۰۰۰ تومان گرفت و یک هاست ۱۰۰ هزار تومانی ۵ گیگ ایرانسرورم گرفت و میشه ۱۰۶ هزار تومان. هر چند که پیشنهادم دامنه .com است که به هزینه اش با آن کمی زیاد میشه و هزینه هاست و دامنه رو هم چیزی نزدیک به ۳۰۰ هزار تومان میشه در این صورت.
باتشکر 🙂
عالی بود حرف نداشت
سپاس از توجه شما