بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه اینترنتی

5 / 5. تعداد رای: 1

بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه اینترنتی

با توسعه روز ­افزون اینترنت و اپلیکیشن‌ها و همه‌گیر شدن آن، فروشگاه‌های اینترنتی جایگاه ویژه‌ای در میان مردم پیدا کرده‌اند. امروزه بسیاری از مردم خرید و مایحتاج خود را آنلاین و یا به اصطلاح اینترنتی سفارش می‌دهند. علاوه‌بر این بسیاری از کسب‌وکار­ها تمایل به آنلاین شدن دارند و علاقمند هستند که فروشگاه اینترنتی مربوط به خود را تاسیس کنند. اما بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه اینترنتی در سال ۲۰۲۱ چیست؟

لازم به ذکر است با همه گیر شدن این مقوله در میان مردم و کسب‌وکار­ها، سرویس‌ها و برنامه‌های ایجاد و توسعه فروشگاه‌های اینترنتی هم کاملا گسترش پیدا کرده‌اند. از میان برنامه‌های ایجاد و راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی، می‌توان به سیستم‌های مدیریت محتوا اشاره کرد. سیستم‌های مدیریت محتوا مجموعه برنامه‌هایی هستند که به وسیله آن‌ها می‌توان یک فروشگاه اینترنتی تمام عیار را راه‌اندازی کرد. با ما همراه باشید تا به کمک هم به بررسی و مقایسه بهترین سیستم‌های مدیریت محتوا برای فروشگاه اینترنتی بپردازیم.

سیستم مدیریت محتوا چیست

سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System که به طور مختصر به آن CMS می‌گویند؛ نرم‌افزار یا مجموعه‌ای از نرم‌ا‌فزارهای متن باز است که به وسیله آن‌ها می‌توان یک وب‌سایت ساده تا یک وب‌سایت خاص و پیچیده و حتی فروشگاه‌های اینترنتی را طراحی و تاسیس نمود.

سیستم‌های مدیریت محتوا از زمان به وجود آمدنشان تاکنون تحولات عظیمی در دنیای طراحی و توسعه وب ایجاد نموده‌اند و کار را برای فعالین این حوزه به سادگی آب خوردن کرده‌اند. کسانی که در گذشته هیچ دانشی در زمینه وب نداشتند، امروزه به وسیله سیستم‌های مدیریت محتوا قادر هستند که یک وب‌سایت قدرتمند را طراحی و مدیریت نمایند.

از مزایای استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا در راه‌اندازی یک وب‌سایت می‌توان به صرفه‌جویی در وقت و هزینه، ساده بودن، پشتیبانی راحت و همیشگی، امنیت بالا، انعطاف پذیری و قابلیت توسعه و غیره اشاره کرد. اما قبلا درباره بهترین سیستم های مدیریت محتوا صحبت کردیم. صحبت امروز ما درباره بهترین سیستم مدیریت محتوا برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی هست.

بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه

بحث در مورد سیستم‌های مدیریت محتوا مسئله کاملا مفصلی است که می‌توان ساعت‌ها در مورد آن‌ها صحبت کرد. پس به همین مقدار بسنده می‌کنیم و در ادامه به بررسی بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه اینترنتی می‌پردازیم.

ووکامرس (WooCommerce)

ووکامرس + وردپرس
ووکامرس + وردپرس

وردپرس به عنوان غول دنیای سیستم‌های مدیریت محتوا شناخته می‌شود و امروزه به عنوان محبوب‌ترین پلتفرم برای طراحی و مدیریت وب کاربرد فراوانی دارد. این CMS قدرتمند به تنهایی قابلیت تاسیس فروشگاه اینترنتی را ندارد. اما با نصب افزونه ووکامرس در کنار وردپرس می‌توان یک فروشگاه اینترنتی تمام عیار راه‌اندازی نمود.

ووکامرس به دلیل رایگان بودن، انعطاف‌پذیری و کاربرپسندی که دارد، در میان کاربران بسیار محبوب است و قابلیت تنظیم شدن آن با صفحات موبایل و مانیتورهای بزرگ، انطباق با الگوریتم‌های گوگل در حوزه سئو و غیره از مزایای استفاده از ووکامرس است. به طوری که امروزه استفاده از ووکامرس و وردپرس برای راه اندازی فروشگاه‌های اینترنتی بسیار مرسوم‌تر از سایر رقبا است.

پرستاشاپ (Presta Shop)

پرستاشاپ
پرستاشاپ

پرستاشاپ یک نوع CMS قدرتمند دیگر است که کاربرد اصلی و اختصاصی آن در طراحی و ساخت فروشگاه‌های اینترنتی است. پرستاشاپ هم همانند وردپرس بر پایه زبان برنامه‌نویسی PHP و پایگاه داده MySQL نوشته شده است و به عنوان یکی از بهترین‌های سیستم مدیریت محتوا برای ساخت فروشگاه اینترنتی شناخته می‌شود.

از امکانات و مزایای پرستاشاپ در طراحی فروشگاه‌های اینترنتی، می‌توان به امکانات فارسی و راست‌چین کردن، رابط کاربری ساده، امنیت و قدرت بالا، وجود قالب های متنوع و انعطاف‌پذیری آن در سفارشی‌سازی اشاره کرد.

پرستاشاپ فقط به طور اختصاصی برای طراحی و ساخت فروشگاه اینترنتی نوشته شده است و به وسیله آن نمی‌توان هر نوع وب‌سایت دیگری را طراحی و ایجاد نمود.

اپن کارت (OpenCart)

اوپن کارت
اوپن کارت

OpenCart یک سیستم مدیریت محتوا است که همانند پرستاشاپ به صورت اختصاصی برای ساخت فروشگاه اینترنتی نوشته شده است. به وسیله این CMS می‌توان انواع فروشگاه­های اینترنتی را با قابلیت‌های متفاوت ایجاد نمود.

سادگی و کاربری آسان اصلی‌ترین مشخصه سیستم مدیریت محتوا OpenCart محسوب می‌شود. به دلیل همین ویژگی در میان افرادی که هیچ دانشی در حوزه وب و برنامه‌نویسی ندارند، بسیار محبوب است. فارسی‌سازی و راست‌چین کردن، پشتیبانی ساده و آسان و ماژول‌های اختصاصی برای سئو از امکانات و ویژگی‌های این سیستم مدیریت محتوا به شمار می‌رود.

باید در نظر گرفت اگرچه که این CMS یکی از بهترین‌ها برای ساخت فروشگاه اینترنتی محسوب می‌شود، اما نقاط ضعفی هم دارد. سادگی بیش از حد باعث شده است که این سیستم مدیریت محتوا در مواردی نقص‌هایی داشته باشد. کم بودن تنوع ماژول ها و پلاگین‌ها، تداخل عملکرد پلاگین‌ها از نکات منفی این CMS محسوب می‌شود.

می‌توان گفت که سیستم مدیریت محتوا OpenCart به دلیل ساختار ساده، ویژگی‌ها و نقایصی که دارد، معمولا در بین کسب‌وکار­های کوچکی که دانش چندانی در حوزه وب و برنامه‌نویسی ندارند رایج است.

مجنتو (Magento)

مجنتو
مجنتو

سیستم مدیریت محتوا مجنتو یک CMS کاملا قدرتمند برای طراحی و ساخت فروشگاه‌های اینترنتی است. این CMS همانند دو مورد قبلی به طور اختصاصی برای ساخت فروشگاه اینترنتی طراحی شده است و در دو نسخه Community و Enterprise عرضه می‌شود. نسخه Community کاملا رایگان است. اما برای نسخه Enterprise می‌بایست لایسنس مربوطه خریداری شود.

مجنتو به دلیل قدرت و عملکرد بالا در میان کسب‌وکار­های بزرگ و کوچک بسیار محبوب است و به وسیله آن می‌توان فروشگاه‌های اینترنتی بسیار بزرگ و قدرتمند را ایجاد نمود. به عنوان مثال شرکت نایکی فروشگاه خود را به وسیله سیستم مدیریت محتوا مجنتو احداث کرده است.

قابلیت انطباق با الگوریتم‌های سئو، سرعت عملکرد و پردازش بالا، پشتیبانی از زبان‌های متفاوت، وجود پلاگین‌های متنوع و ریسپانسیو بودن، اصلی‌ترین امکانات و ویژگی‌های مجنتو هستند که این CMS را به یکی از بهترین سیستم‌های مدیریت محتوا برای فروشگاه تبدیل کرده‌اند.

شاپیفای (Shopify)

شاپیفای
شاپیفای

شاپیفای یکی دیگر از سیستم‌های مدیریت محتوا قدرتمند برای طراحی و احداث فروشگاه‌های اینترنتی و سایر وب‌سایت‌ها است. به وسیله این CMS می‌توان یک فروشگاه اینترنتی قدرتمند با ویژگی‌های خاص احداث نمود. همچنین می‌توان به منظور توسعه بیشتر، این سیستم مدیریت محتوا را با وردپرس ادغام نمود.

پشتیبانی قدرتمند، ریسپانسیو بودن، سازگاری با وردپرس و امنیت بالا از نقاط قوت این CMS محسوب می‌شود. لازم به ذکر است که این سیستم مدیریت محتوا در کنار نقاط قوتی که دارد، نقاط ضعفی هم دارد. به عنوان مثال می‌توان قیمت نسبتا بالای قالب‌ها، انعطاف‌پذیری کم و قابلیت پایین برای سفارشی‌سازی را از نقاط ضعف CMS شاپیفای اعلام کرد.

اما بهترین سیستم برای فروشگاه اینترنتی کدام است؟

امروزه همه سیستم‌های مدیریت محتوا از قدرت و توانایی‌های قابل قبولی برخوردار هستند و به وسیله آن‌‎ها می‌توان انواع سایت‌ها و فروشگاه‌های قدرتمند و اختصاصی را طراحی و احداث نمود. به عنوان مثال همه سیستم‌های مدیریت محتوا ریسپانسیو هستند و پشتیبانی و امنیت خوبی دارند. اما چیزی که ووکامرس را از سایر رقبا متمایز می‌کند، سادگی و کاربری آسان در کنار قدرت بالا است. تنوع قالب‌ها و پلاگین‌ها، امنیت بالا، پشتیبانی آسان و همیشگی، قابلیت انطباق فوق‌العاده با الگوریتم‌های سئو، سازگاری با زبان فارسی و قیمت مناسب، مجموعه دلایلی هستند که وردپرس را به بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه اینترنتی تبدیل کرده‌اند.

بنابراین پیشنهاد ما هم برای شما استفاده از سیستم مدیریت محتوا وردپرس است. در کنار وردپرس خود کافی است یک پلاگین رایگان و فوق‌العاده به نام ووکامرس را نصب کنید و به راحتی فروشگاه حرفه‌ای خود را راه‌اندازی کنید.

موفق باشید. 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U41351 ۱۸ تیر ۱۴۰۰

    با سلام و احترام.
    بنده یک سایت فروشگاهی دارم با 1200 تقریباً url که بیش تر آنها محصولات هستند. اما حالا که به اهمیت موضوع نیچ کار کردن پی بردم می خواهم تمام دسته بندی ها ، محصولات و برچسب ها را پاکسازی کنم و دوباره از اول با قدرت seo سایت رو شروع کنم. به نظر شما این راه درستی است؟
    اگر خیر چه پیشنهادی می دهید بدون اینکه دامنه دیگری ثبت کنم این سایت رو بسازم؟
    با تشکر از پاسخگویی شما.