تعرفه تولید محتوا چقدر است؟ ۲ روش پرداخت هزینه تولید محتوا

5 / 5. تعداد رای: 1

تعرفه تولید محتوا چقدر است؟ ۲ روش پرداخت هزینه تولید محتوا

هزینه تولید محتوا و قیمت محتوا برای کسب‌وکارتان، عواملی مهمی هستند که باید به دقت به آن توجه کنید. تعرفه تولید محتوا، به عوامل مختلفی وابسته است که در ادامه به آن می‌پردازیم. حواس‌تان باشد بیشتر از آن‌چیزی که لازم است پرداخت نکنید! هزینه بازاریابی محتوا یکی از مهم‌ترین هزینه‌های ماهانه‌ای است که باید پرداخت کنید تا بتوانید در بازاریابی اینترنتی یا دیجیتال مارکتینگ حرفی برای گفتن داشته باشید.

پیش از هر چیز، لازم است با عوامل تاثیرگذار بر تعیین هزینه تولید محتوا آشنا شوید. اینکه بدانیم چه پارامترهایی بر تعیین تعرفه تولید محتوا نقش دارند، کمک می‌کند که بتوانید تصمیم بهتری بگیرید.

عوامل تاثیر گذار بر هزینه تولید محتوا و نحوه پرداخت آن

پیش ازآن‌که اقدام به سفارش تولید محتوا کنید، لازم است که معیارهای مدنظر خود را برای تولید محتوا که درنهایت، هزینه تولید محتوا را نیز مشخص می‌کند مرور کنید. به‌طور خلاصه، عوامل زیر بر تعیین تعرفه تولید محتوا نقش محوری ایفا می‌کنند:

موضوع محتوا، مهم‌ترین پارامتر تعیین‌کننده قیمت محتوا موردنیازتان است. تعرفه تولید محتوا در موضوعات عمومی، معمولاً کمتر از موضوعات تخصصی است. هرچه موضوع شما تخصصی‌تر باشد، زمان بیشتری صرف تولید محتوا خواهد شد و طبعاً هزینه تولید محتوا نیز افزایش می‌یابد. 

هزینه تولید محتوا و تاثیر نوع محتوا در آن

بسته به اینکه به چه سبک و نوعی از محتوا نیاز دارید، تعرفه تولید محتوا نیز تغییر می‌کند. عموماً تولید محتوا برای وبلاگ یک کسب‌وکار، هزینه‌ی کمتری نسبت به تولید محتوای رپورتاژ آگهی دارد. به عبارت بهتر، در گونه‌های مختلف محتوا، قیمت محتوا متغیر است.

هزینه تولید محتوا بسته به انواع مختلف آن مثلاً: محتوای ویدئویی یا صوتی، عکس یا متن و حتی موشن گرافی و… متغیر است. محتواهای صوتی و ویدئویی و موشن گرافی دقیقه‌ای محاسبه می‌شوند و محتواهای تایپی و نوشتاری به‌صورت کلمه‌ای؛ اگر محتوای نوشتاری شما برای سئو سایت باشد یک قیمت دارد و اگر یک محتوای نوشتاری معمولی باشد، قیمتی دیگر. تولید محتوا به سبک عکس و فوتوگرافی نیز به ازای هرشات عکس محاسبه می‌شود.

قیمت‌ها و تعرفه‌های مختلف تولید محتوا

شرکت ها و اشخاص متعددی در بازار محتوای ایران فعال هستند و قیمت‌ها و تعرفه‌های متفاوتی را برای تولید محتوای متنی ارائه می‌دهند. اصولا تولید محتوا و تعرفه‌های آن بستگی به نوع پروژه دارد. در اینجا فعالان این بازار را به چند دسته تقسیم می کنیم:

برندهای شخصی

قیمت‌ها و تعرفه‌های مختلف تولید محتوا
قیمت‌ها و تعرفه‌های مختلف تولید محتوا

افرادی هستند که در یک زمینه مشخص، تخصص و مطالعات و تجربیات ارزشمندی دارند یا از شهرت ویژه‌ای در یک حوزه تخصصی برخوردار هستند. قلم این‌گونه افراد بسیار باارزش است و نمی‌توان به‌صورت کلمه‌ای، برای محتوایی که تولید می‌کنند قیمت‌گذاری کرد.

فریلنسرها

نویسندگان آزادکاری هستند که شغل تولید محتوا را دنبال می‌کنند و با توسعه مهارت‌های شخصی خود در بازاریابی محتوایی، به سفارش‌ها مشتریان پاسخ می‌دهند. معمولاً کمترین تعرفه تولید محتوا توسط این دسته از تولیدکنندگان ارائه می‌شود.

شرکت‌های متمرکز برکمیت

برخی از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات تولید محتوا، استراتژی بازاریابی خود را بر اساس «قیمت کمتر» و «فروش بیشتر» تعیین کرده‌اند. کیفیت تولید محتوا در این‌گونه شرکت‌ها، بستگی مستقیم به «نویسنده» دارد. تعرفه تولید محتوای متنی به زبان فارسی در این شرکت‌ها بین کلمه‌ای 20 تومان تا 50 تومان متغیر است.

شرکت‌های متمرکز برکیفیت

شرکت‌هایی که استراتژی بازاریابی خود را بر اساس «کیفیت بالاتر» و «برند سازی» تعیین کرده‌اند، بازار متفاوتی دارند. مشتریان این شرکت‌ها، اشخاص و سازمان‌هایی هستند که برنامه‌های بلندمدت‌تری برای موفقیت در بازاریابی محتوایی دارند. تعرفه تولید محتوای متنی به زبان فارسی در این‌گونه شرکت‌ها به ازای هر کلمه در بازه 80 تومان تا 500 تومان متغیر است.

هزینه تولید محتوا متنی چقدر است

همان‌طور که پیش‌ازاین توضیح داده شد، هزینه تولید محتوا به عوامل مختلفی وابسته است و موضوع محتوا، نوع محتوا و تعداد محتوا در تعیین دقیق هزینه تأثیرگذار است. اینکه محتوای شما چند کلمه داشته باشد و در چه حوزه‌ای نگاشته شود از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر این قیمت است. اما به‌طور عمومی، اگر به دنبال تولید محتوا برای وبلاگ خود هستید و تعداد کاراکتر خود را حدود ۱۰۰۰ کلمه در نظر گرفته باشید، این هزینه از ۳۰۰۰۰ تومان تا ۸۰۰۰۰ تومان متغیر هست.

همچنین هزینه تولید رپورتاژ آگهی برای همین تعداد کلمه از ۴۰.۰۰۰ تومان تا ۶۰.۰۰۰ تومان متغیر خواهد بود. اصولا تولید محتوا به صورت کلمه‌ای بین 20 تومان تا 500 تومان متغیر است.

نکته مهم: هزینه‌های اعلام شده مربوط به شهریور ماه ۱۴۰۰ می‌باشد و تعرفه‌ها از سایت‌های ارائه خدمات تولید محتوا دریافت شده است.

هزینه تولید محتوای متنی فارسی

تعیین قیمت تولید محتوای متنی فاکتورهای زیادی را به همراه دارد که از اصلی‌ترین این فاکتورها می‌توان به کیفیت کار محتوانویس اشاره کرد، همچنین عناصر مثل طول محتوای متن، تجربه نویسنده محتوا و برندی که در زمینه محتوا از خود ساخته است دخیل است.
البته ناگفته نماند که تخصصی بودن متن محتوا هم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. پس مبلغ تولید محتوای نوشتاری را این فاکتورها تعیین کرده که اهمیت بالایی دارند.

هزینه محتوا، هزینه‌ای است که درازای دریافت خدمات تولید محتوا پرداخت می‌شود. در دنیای دیجیتال امروزی شرکت‌ها و مجموعه‌های صاحب کسب‌وکار، بدون فعالیت در فضای آنلاین نمی‌توانند به موفقیت برسند. تولید محتوا، یکی از زیرمجموعه‌های بازاریابی محتواست و اگر مایل به یادگیری بازاریابی محتوا هستید پیشنهاد می‌کنم مقاله بازاریابی محتوا میهن وردپرس را مطالعه کنید به همین دلیل ضروری است که تولید محتوای سایت‌ها و صفحات مجازی خود را به افراد خبره و حرفه‌ای این حوزه با اهداف مالی و قیمتی موردنظر خود بسپارند.

نحوه‌های پرداخت هزینه تولید کننده محتوا

در همین راستا برای تولید محتوا دو راه دارند؛ یا باید یک نویسنده و تولیدکننده محتوا با هزینه‌های ثابت استخدام کنند و یا تولید محتوای خود را باقیمتی معقول و پروژه‌ای برون‌سپاری کنند.

تولید محتوا امر حساس و بسیار مهمی است. اگر یک سایت محتوای مناسبی نداشته باشد به‌راحتی مخاطبان خود را از دست می‌دهد و علاوه بر از دست دادن مخاطبان هزینه‌های محتوایی بی‌دلیلی کرده است، در مقابل اگر محتوای سایت غنی و باکیفیت باشد با هزینه‌ای معقول برای محتوا، در ذهن کاربران و بازدیدکنندگان ماندگار می‌شود.

برای تولید محتوا نیرو استخدام کنم یا برون سپاری کنم

برای تولید محتوا نیرو استخدام کنم یا برون سپاری کنم
برای تولید محتوا نیرو استخدام کنم یا برون سپاری کنم

استخدام کپی‌رایتر یا نویسنده محتوا همیشه بهترین گزینه برای صاحبان کسب‌وکارها نیست. در برخی موارد شرکت‌ها و مجموعه‌های تجاری باهدف تولید محتوا برای سایت و یا شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام یا لینکداین فردی را استخدام می‌کنند که هزینه‌های تولید محتوایی مختلفی هم برای آنها دارد.

ازاین‌رو می‌تواند برای شرکت مسئله‌ای پرهزینه باشد، چراکه باید برای فرد استخدام‌شده حقوق و مزایا و فضای اداری مناسب در نظر گرفته شود به‌علاوه اینکه ممکن است با افزایش حجم محتوای موردنیاز یک نفر نتواند به خوبی و باکیفیت بالا همه مطالب را تولید و آماده کند به‌اضافه اینکه همه نویسنده‌های محتوا در تمام حوزه‌های محتوا تسلط و مهارت ندارند.

درنتیجه در راستای تمام این مشکلات این هزینه برای محتوا هزینه‌ای بی‌دلیل خواهد بود و بهترین راه‌حل برون‌سپاری تولید محتوا است.

به‌عبارت‌دیگر بهتر است به‌جای استخدام یک کارشناس تولید محتوا، به‌راحتی و بدون اینکه درگیر مشکلات و حواشی استخدامی شوید،‌ کار خود را به یک مجموعه تولید محتوا که از نویسنده‌های خبره و توانا تشکیل‌شده است، بسپارید. با این کار هزینه تولید محتوا شما کاهش‌یافته و به‌طور همزمان محتوای باکیفیت که مطابق اصول سئو بهینه‌شده است دریافت می‌کنید

فرق بین نویسنده محتوا و کپی رایتر

ین سؤال مثل این است که بپرسیم فرق بین راننده تاکسی با راننده مسابقه چیست! باید به گم نویسنده صرفاً نویسنده است و مطابق با موضوعی که به او داده‌شده مطلب پیدا می‌کند و می‌نویسد و شاید هم بتواند یک محتوا را طوری بنویسد که خیلی جذاب به نظر برسد. اما بعضی از کارفرماها کپی‌رایتر نیاز دارند، کپی رایتر شخصی است که می‌تواند در دل محتوا تبلیغ کند، سرنخ بدهد و درنتیجه محتوا به یک محتوای بازاریاب تبدیل کند، این شخص می‌تواند با محتوا شمارا پولدار کند. یکی از مهم‌ترین مهارت‌های کپی رایترها نوشتن یک یا چند محتوا مرتبط تبلیغ‌کننده برای یک محصول است، در اصل این نویسنده‌ها استراتژیست محتوا هستند.

یک اشتباه رایج برای کاهش هزینه تولید محتوا

ساده‌ترین راه برای مدیریت هزینه بازاریابی محتوایی این است که تعرفه‌های پیشنهادی توسط شرکت‌ها و فریلنسرهای تولیدکننده محتوا را بررسی کنیم و ارزان‌ترین گزینه‌ها را انتخاب کنیم. در این رویکرد، به دلیل کاهش هزینه تولید، توجهی به ارزش‌آفرینی هر محتوا در چهارچوب برنامه‌ریزی هدفمند نمی‌شود و تعداد زیادی محتوای بی‌هدف تولید و منتشر می‌شود.

این رویکرد نه تنها هزینه‌های شمارا کاهش نمی‌دهد، بلکه اولاً با کاهش کیفیت هر محتوا، اثربخشی آن را کاهش می‌دهد و شمارا به نتیجه مطلوب نمی‌رساند، ثانیاً به دلیل عدم برنامه‌ریزی صحیح، باعث موازی کاری و بروز مسئله Keyword Cannibalization می‌شود که به‌قدرت رقابتی شما در نتایج جستجوی گوگل، آسیب جدی وارد می‌کند.

راهکار صحیح و حرفه‌ای برای کاهش هزینه تولید محتوا این است که با برنامه‌ریزی و تمرکز بر هدفمندی تولید محتوا، از اتلاف منابع مالی برای تولید محتواهای غیر هدفمند و کم اثر جلوگیری کنیم.

استراتژی محتوا هزینه تولید محتوا را کاهش می دهد

تدوین یک استراتژی محتوای حرفه‌ای مبتنی بر آنالیز دقیق کسب‌وکار شما، شناسایی نیازهای مخاطبان و تجزیه‌وتحلیل رقبا، باعث می‌شود تک‌تک محتواهایی که شما تولید می‌کنید، هدف مشخصی را دنبال کنند و جایگاه از پیش تعیین‌شده در پازل استراتژی محتوای شما داشته باشند. به‌این‌ترتیب، از تولید محتواهای بی‌هدف و کم اثر جلوگیری می‌کنید و درعین‌حال، با تولید هر محتوای باکیفیت و هدفمند، بازدهی خوبی را به‌دست می‌آورید. برای طراحی استراتژی بازاریابی محتوای خود به یک مدیر دیجیتال مارکتینگ یا کپی رایتر با سابقه مراجعه کنید. چرا راه دور برویم، امروز که با رتبه ۱۲۰ بین سایت‌های ایران هستیم، مدیون استراتژی‌ها بازاریابی محتوا هستیم. چرا که واقعا در این مورد با برنامه‌ریزی خوبی پیش رفتیم.

برای مدیریت هزینه تولید محتوا برنامه‌ریزی کنید

برای مدیریت هزینه تولید محتوا برنامه‌ریزی کنید
برای مدیریت هزینه تولید محتوا برنامه‌ریزی کنید

پیشنهاد متخصصان Content Marketing این است که به‌جای این‌که به «قیمت» تولید محتوا فکر کنید، بر «نحوه مدیریت و کاهش هزینه‌ها» در بازاریابی محتوایی تمرکز کنید. به این فکر کنید که چگونه می‌توان بازدهی سرمایه‌گذاری در بازاریابی محتوایی را افزایش داد و از هدر رفتن منابع مالی جلوگیری کرد.

با این اقدامات می توانید بازدهی هزینه تولید محتوا را افزایش دهید:

  • اهداف کسب‌وکار خود را از بازاریابی محتوایی مشخص کنید.
  • مخاطبان خود را با دقت بررسی و شناسایی کنید.
  • با تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research) نیازهای محتوایی مخاطبان را بررسی کنید.
  • رقبای SEO سایت خود را شناسایی و آنالیز کنید.
  • با دسته بندی کلمات کلیدی، موضوعات مشخصی را برای تولید محتوا انتخاب کنید.
  • برای هرحوزه موضوعی، خوشه‌بندی محتوایی (Topic Clustering) داشته باشید.
  • برای تولید و انتشار محتوا، تقویم محتوا (Editorial Calendar) داشته باشید.
  • برای مهم‌ترین موضوعات کسب‌ کار خود، صفحات فرود (Landing Page) طراحی کنید.
  • محتوای لندینگ پیج‌ها را بر اساس کلمات کلیدی، بهینه‌سازی کنید.
  • تولید محتواهای موضوعی و لینک‌سازی داخلی، لندینگ پیج‌ها را تقویت کنید.
نظر شما در این مورد چیه؟