کار با دیتابیس در وردپرس و مدیریت آن با PhpMyAdmin
- مقالات آموزشی
- بروزرسانی شده در
وردپرس با استفاده از PHP بهعنوان زبان برنامهنویسی و MySQL بهعنوان سیستم مدیریت پایگاه داده نوشتهشده است. البته در نظر داشته باشید که یادگیری این موضوع برای شما ضروری نیست اما درک این موضوع میتواند در عیبیابی و حل مشکلات احتمالی به شما کمک فراوانی کند؛ همچنین سبب میشود شما این سیستم مدیریت محتوا را بهتر درک کنید. اما برای کار با دیتابیس در وردپرس چه باید کرد؟
در این مقاله، ما چگونگی مدیریت یک پایگاه داده وردپرس با استفاده از PhpMyAdmin که عبارتاند از پشتیبان گیری، ایجاد پایگاه داده، بهینهسازی پایگاه داده وردپرس، و… را خدمت شما دوستان عزیز میهن وردپرسی نشان خواهیم داد.
درواقع شما گاهی نیاز پیدا میکنید که به پایگاه داده خود دسترسی داشته باشید؛ و این دسترسی نیازمند داشتن اطلاعات کافی در این زمینه میباشد. ساختار پایگاه داده به نحوی است که هرگونه تغییر در سایت وردپرسی شما در آن ثبت خواهد شد. ازاینرو ممکن است شما برخی اوقات به آن نیاز پیدا کنید. با استفاده از PhpMyAdmin شما میتوانید تغییرات زیادی را در سایت وردپرسی خود ایجاد کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید
وردپرس چگونه از دیتابیس استفاده میکند؟
وردپرس از PHP(زبان برنامهنویسی) برای ذخیره و بازیابی دادهها از پایگاه داده استفاده میکند. اطلاعات ذخیرهشده در یک پایگاه داده وردپرس عبارتاند از: پستها، صفحات، نظرات، دسته، برچسبها، زمینههای سفارشی، کاربران، و دیگر گزینههای سایت مانند آدرسهای سایت و… . هنگامیکه شما برای اولین بار وردپرس را نصب میکنید، از شما میخواهد نام پایگاه داده، میزبان، نام کاربری و رمز عبور خود را ارائه دهید. این اطلاعات در فایل پیکربندی (فایل wp-config.php) ذخیره میشود.
در هنگام نصب، وردپرس از اطلاعات شما در پایگاه داده که برای ایجاد جداول و دادههای نصب و راهاندازی فروشگاه بهطور پیشفرض ارائه دادید استفاده میکند. بعد از نصب، وردپرس اجرا میشود و بهصورت صفحات HTML برای وبسایت یا وبلاگ شما تولید میکند. این خاصیت مفید در وردپرس سبب قدرتمندی آن شده است.
لیست جداول دیتابیس وردپرس
هر وردپرس نصبشده بهطور پیشفرض دارای 11 جدول در پایگاه داده است. هر جدول پایگاه داده شامل دادههایی برای بخشهای مختلف، ویژگیها و قابلیتهای وردپرس است. با نگاهی به ساختار این جداول، شما بهراحتی میتوانید آنها را درک کنید. در حال حاضر، بهطور پیشفرض وردپرس نصبشده جداول زیر را ایجاد میکند. توجه داشته باشید که بهصورت پیشفرض قبل از هر جدول پایگاه داده پیشوند wp_ در طول نصب و راهاندازی قرار دارد. اما شما امکان این را دارید که آن را تغییر دهید؛ و پیشوند دلخواه خود را قرار دهید.
توجه: قبل از هر جدول پایگاه داده پیشوند wp_ در طول نصب و راه اندازی قرار دارد.
wp_links
برای مدیریت blogrolls توسط نسخههای قبلی از وردپرس و یا افزونه مدیریت لینک ایجاد میشوند.
wp_options
این جدول یکی از جداول مهم وردپرس به شمار میرود و دربرگیرنده اطلاعات زیادی است. این جدول شامل بسیاری از تنظیمات گسترده سایت وردپرس شما است که شامل: آدرس سایت، ایمیل مدیر، دسته پیشفرض، پست در هر صفحه، فرمت زمان و… است. همچنین برخی از پلاگینها برای ذخیره کردن داده از این جدول استفاده میکنند. بنابراین اطلاعات گستردهای در آن قرار دارد.
wp_postmeta
شامل اطلاعات متا در مورد پستهای شما در وردپرس، صفحات و نوع پست سفارشی است. بهعنوانمثال برای نمایش یک صفحه، زمینههای سفارشی، و… از آن استفاده میشود. البته وردپرس همیشه از این جدول بهصورت انحصاری استفاده نمیکند؛ و تنها برخی اوقات افزونهها برای ذخیره اطلاعات از آن استفاده میکنند.
wp_posts
این جدول شامل تمام انواع پستها، محدرات، صفحات، تجدیدنظر و نوع پست سفارشی است. و درواقع تمام محتوای موجود در سایت شما در این جدول قرار میگیرد.
wp_terms
وردپرس دارای یک سیستم طبقهبندی قدرتمند است. که این قابلیت به شما اجازه میدهد تا شما مطالب خود را طبقهبندی کنید. بهعنوانمثال دسته وردپرس و برچسبها طبقهبندی هستند؛ و هر دستهبندی و برچسب یک قانون دارد. درواقع این جدول اطلاعات این دستهبندیها را در برمیگیرد.
wp_term_relationships
این جدول مدیریت ارتباط انواع پست وردپرس با شرایط در جدول wp_terms را به عهده دارد. این جدول مشخص میکند که ارتباط بین نوشتهها و دستهبندیها به چه صورت میباشد. بهعنوانمثال این جدول کمک میکند که مشخص شود پست X در گروه Y قرار دارد.
wp_term_taxonomy
این جدول ردهبندی برای شرایط تعریفشده در جدول wp_terms را تعریف میکند؛ و درواقع مشخص میکند که اطلاعات ذخیرهشده در wp_terms بهصورت برچسب است و یا دستهبندی.
wp_usermeta
شامل اطلاعات متا در مورد کاربران در وبسایت است.
wp_users
شامل اطلاعات کاربر مانند نام کاربری، رمز عبور، ایمیل کاربر و… است.
کار با دیتابیس در وردپرس
PhpMyAdmin یک نرمافزار منبع باز است که یک رابط کاربر گرافیکی مبتنی بر وب برای مدیریت پایگاه داده MySQL خود فراهم میکند. بیشتر ارائهدهندگان خدمات میزبانی وردپرس PhpMyAdmin را در کنترل پنل خود دارند. PhpMyAdmin به شما اجازه میدهد که کاربران بهراحتی به پایگاه داده دسترسی داشته باشند.
درواقع به کمک PhpMyAdmin قادر هستید پایگاه دادههای مختلفی را مدیریت کنید. همچنین شما میتوانید هرگونه تغییر را در پایگاه داده خود به وجود بیاورید و بهراحتی آنها را ویرایش کنید. بهعنوانمثال میتوانید پایگاه داده بسازید و یا اینکه آن را حذف کنید. علاوه بر این امکان درونریزی و برونبری اطلاعات نیز وجود دارد. این کار بهسادگی قابل انجام است و شما میتوانید تنها با چند کلیک آن را انجام دهید.
اکثر ارائهدهندگان خدمات میزبانی وبسایت از CPANEL استفاده میکنند. برای دسترسی به PhpMyAdmin، صفحه پایگاه داده را پایین آورده و روی PhpMyAdmin کلیک کنید. مشاهده میکنید که PhpMyAdmin در یک صفحه جدید از مرورگر بازخواهد شد. استفاده از PhpMyAdmin بسیار ساده است و شما میتوانید بهراحتی این کار را انجام دهید.
شما میتوانید با کلیک بر روی پایگاه دادهها لیستی از پایگاه دادههایی که ایجاد کردهاید را بینید. علاوه بر این با کلیک بر روی پایگاه دادههای وردپرس، جدولهای پایگاه داده نشان داده میشود.
حتماً به این نکته توجه داشته باشید که قبل از اینکه کار با دیتابیس در وردپرس را انجام دهید باید حتماً از پایگاه داده خود پشتیبان گیری نمایید؛ که در صورت تغییر نسخه قبلی غیرقابلبرگشت است. بهوسیله پشتیبان گیری شما میتوانید با خیال راحت این کار را انجام دهید و در صورت بروز مشکل محتوای شما محفوظ میباشد. پس بااینوجود جای هیچ نگرانی نیست.
بک آپ گیری از دیتابیس در PHPMyAdmin
برای ایجاد یک نسخه پشتیبان از پایگاه داده وردپرس خود در PhpMyAdmin، روی پایگاه داده وردپرس خود کلیک کنید. سپس در منوی بالا، بر روی تب Export کلیک کنید.
متد سریع دیتابیس شما را با پسوند sql. اکسپورت میکند. در متد سفارشی متدهای بیشتر و قابلیتهای بیشتر برای فشردهسازی وجود دارد. ما به شما پیشنهاد میکنیم که از روش سفارشی و انتخاب گزینه zip استفاده کنید. فایل دیتابیس Export شده شما میتواند دوباره توسط تب Import ،Import شود.
بک آپ گیری از وردپرس با استفاده از افزونه
شما برای اینکه همواره امنیت سایت خود را بالا ببرید باید بهصورت منظم از سایت خود پشتیبان گیری کنید؛ بهاینترتیب محتوای سایت شما از دست نمیرود. برای انجام این کار میتوانید از دو مقاله پشتیبان گیری منظم از سایت وردپرس و امنیت وردپرس جهت بالا بردن امنیت سایتتان استفاده کنید.
درحالیکه پایگاه داده وردپرس شامل اکثر اطلاعات سایت شما است، اما فاقد یک عنصر نسبتاً مهم، تصاویر است. تمام تصاویر شما در پوشه آپلودها در / فایل wp-content / دایرکتوری ذخیره میشود. اغلب مبتدیان فکر میکنند به کاپ گیری از دیتابیس تنها کاری است که باید انجام دهند. درصورتیکه این موضوع درست نمیباشد و شما نیاز دارید که یک بک آپ گیری کلی از سایتتان را داشته باشید. این بک آپ گیری شامل کلیه قالبها، پلاگینها و تصاویر است. در نظر داشته باشید که بیشتر شرکتهای هاستینگ بک آپهای روزانه را نگهداری نمیکنند.
بهینه سازی دیتابیس وردپرس
برای این کار باید ابتدا به قسمت phpmyadmin مراجعه کنید. سپس روی دیتابیس خود کلیک کنید. در ادامه مشاهده میکنید که تعدادی جدول وردپرس به شما نمایش داده میشود. سپس در ادامه روی لینک check all کلیک کنید و گزینه optimize table را انتخاب کنید.
کارهای دیگری که با PhpMyAdmin میتوانید انجام دهید
بسیاری از چیزهایی که شما میتوانید در وبسایت وردپرس خود تغییر دهید توسط تغییر valueها در وردپرس با استفاده از PhpMyAdmin وجود دارد. بااینحال، به شما توصیه میکنیم فقط درصورتیکه ضروری است آن را انجام دهید. همچنین برخی از فرایندهای کار با دیتابیس در وردپرس عبارتاند از:
تغییر پسورد وردپرس در phpmyadmin
بک آپ گیری از دیتابیس وردپرس بصورت دستی
حتماً به این موضوع توجه داشته باشید که هر سایتی امکان دارد هک شود. اما شما بهعنوان مدیر سایت میتوانید این خطرات را کاهش دهید. اولین گام برای انجام این کار این است که شما پیشوند –wp را در پایگاه وردپرس خود تغییر دهید. همچنین در نظر داشته باشید که شما باید حتماً یک نام کاربری و رمز عبور قوی برای MySQL خود انتخاب کنید.
امیدواریم این مقاله به بالا رفتن سطح آگاهی شما در این زمینه کمک کرده باشد. موفق و پیروز و سربلند باشید.
سلام
من روی لوکال هاست، یک سایت که خیلی روی آن کار کرده بودم را طراحی کردم. بعد ویندوز را عوض کردم. و برنامه زمپ حذف شد.
الآن سایت در htdocs موجود هست، ولی دیتابیس آن در phpmyadmin نیست. البته تعدادی فایل در پوشه mysql/data با نام دیتابیس همان سایت موجود هستند، اما نمیتوانم این دیتابیس را به سایت اصلی متصل کنم، لطفاً راهنمایی بفرمایید چطور میتوانم این دیتابیس را دوباره به سایت طراحی شده وصل کنم.
سپاس از شما
با سلام
باید دوباره دیتابیس را بسازید با نصب مجدد ویندوز دیتابیس حذف شده است
سلام من وقتی میخوام دیتا بیس بسازم ارور میده و مینویسه دسترسی برای مدیر سایت پایگاه داده localhost رد شد لطفا بگید چیکار کنم؟
سلام
مراحل نصب وردپرس و ساخت دیتابیس رو لوکال هاست را به صورت کامل در سایت آموزش دادیم. لطفا مشاهده بفرمایید و طبق آموزش ما پیش برید
سلام
من فایل eds-www رو از سرور روی کامپیوتر اوردم و الان میخوام روی لوکال هاست بوسیله easyPhp بیارمش بالا
چطور باید اینکارو انجام بدم؟
(فکر میکنم دیتابیس رو دانلود نکردم از روی سرور ،امکان ساخت یه دیتابیس برای این سایت هست بطوریکه همون قالب ها و تنطیمات ثابت بمونه و اگر مطالب از بین برن مشکلی نیست)
سلام
سلام متاسفانه متوجه سوال شما نشدیم. فایل eds-www؟
سلام بعضی از افزونه ها تو دیتابیس اصلا به اسم خودشون نیستن چه جور میشه فهمید کدوم جدول مربوط به اونه
درود در دوره وردپرس کار حرفهای این مورد طی یک جلسه یک ساعته توضیح داده شده.
لطفا یک ویدئو آموزشی هم قرار بدید.
با سلام و احترام
چشم حتما اضافه خواهد شد
من برخی افزونه های رو که حذف میکنم اطلاعاتشون داخل sql باقی میمونه
چطور میتونم اطلاعات افزونه رو از داخل دیتابیس هم پاک کنم
سلام هر افزونه گزینه ای دارد برای بازنشانی تنظیمات و ریست کردن اون
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
من چگونه میتونم اطلاعات کاربرانم را از یه دیتابیس از نوع sql فراخوانی کنم
یعنی اطلاعات کاربران خود از جدول یه دیتابیس دیگه فراخوانی کنم
میدونم یکم پیچیده است ولی گفتم شاید شما که تخصص دارید بدانید
ممنون میشم توضیح یا مطلب که کمکم کند بدهید
با تشکر فراوان
درود.
توضیح سوال شما وقت گیر می باشد.
باید از یک متخصص PHP کار کمک بگیرید.
سلام
میشه بگید از چه کسی؟ ممنون
بسیار مطلب اموزنده ای بود ممنون