Structured Data چیست و داده معماری شده چه تاثیری در سئو دارد؟

4 / 5. تعداد رای: 4

Structured Data چیست و داده معماری شده چه تاثیری در سئو دارد؟

هر از گاهی در گوگل سئو به عبارات عجیب‌وغریب جدیدی برخورد می‌کنیم. ممکن است نام Structured Data را شنیده باشید و ندانید Structured Data چیست و آیا دردسر راه‌اندازی آن روی سایتتان ارزشش را دارد یا خیر؟!

اگر شما در سایت وردپرسی خود اصول مهم سئو را رعایت کنید و از Structured Data در سایت وردپرسی خود استفاده کنید، می‌توانید باعث پیشرفت چشمگیر سایت خود باشید. در این مقاله آموزشی ضمن اینکه شما را با داده‌های معماری شده آشنا می‌کنیم، به شما خواهیم گفت چه تأثیری در روند سایت و رتبه شما در گوگل خواهد داشت.

Structured Data چیست

به‌طور کلی Structured data به داده‌هایی گفته می‌شود که به‌صورت معماری شده در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند و تشکیل یک واحد کل را داده‌اند. به‌صورت کلی این داده‌ها به ما این امکان را می‌دهد که راحت‌تر به داده‌های موردنظر خودمان برسیم و مدت‌زمان کمتری را صرف جستجوی محتوای موردنظر خود کنیم.

خب شاید بپرسید پس اگر این‌طور است پوشه‌های مدیریتی شرکت شما هم، نوعی Structured Data است؟! بله دقیقاً این پوشه‌ها یک دسته اطلاعات دسته‌بندی شده هستند.

درنتیجه می‌توان گفت که هر داده‌ای که به‌صورت منظم در جایی قرار داده شده باشد و یک دسته‌بندی خاص داشته باشد، نوعی Structured Data می‌باشد.

ارتباط Structured Data با سئو سایت چیست

قبل از اینکه بریم سراغ ارتباط بین داده‌های معماری شده و سئو، باید این نکته را بدانید که سئو سایت شما یعنی سرنوشت کسب‌وکار اینترنتی شما. اگر شما بتوانید همواره سئو سایت خود را بهبود دهید، مسلماً سایت شما جزء اولویت‌های اول گوگل خواهد بود و کاربران بیشتری نیز از سایت شما بازدید می‌کنند؛ به‌ تبع هرچه میزان بازدیدکنندگان بیشتر باشد، شانس شما برای توسعه سایتتان بیشتر است.

Structured Data می‌تواند به‌صورت مستقیم بر روی سئو سایت شما تأثیر داشته باشد و شما می‌توانید از آن برای بهبود رتبه خود در گوگل استفاده کنید که در اینجا به شما در این خصوص توضیح خواهیم داد.

به‌صورت کلی اگر داده‌های مختلف سایت شما مانند محتوایی که به کاربر ارائه می‌کنید، دارای یک نظم خاص باشند و به‌صورت دسته‌بندی‌شده باشد، راحت‌تر برای مرورگر گوگل قابل‌شناسایی است و مرورگر می‌تواند درک بهتری از محتوای سایت شما داشته باشد.

درواقع دیتای معماری شده در سئو با استفاده از یک سری کد به صفحات HTML سایت شما اضافه خواهد شد و داده‌های درون صفحه را برای گوگل منظم می‌کند. این داده‌ها به گوگل می‌گویند که فلان صفحه را در نتایج جستجو، به چه صورت نمایش بده و یا اینکه ستاره‌ها را مانند تصویر زیر، در نتایج سایت قرار بدهد.

ستاره‌های گوگل
ستاره‌های گوگل

دقت داشته باشید که ستاره‌هایی که در زیر سایت شما به نمایش در می‌آید می‌تواند، باعث جلب‌توجه کاربر شود، به بیان ساده اگر سایت شما نمره دهی بالایی داشته باشد، می‌توانید با استفاده از نمایش این ستاره‌ها، اعتماد کاربران را به سایت خود جذب کنید.

آیا Structured Data فقط به ستاره‌دهی گوگل محدود می‌شود؟

حالا شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که این داده‌های معماری شده فقط برای ستاره دهی گوگل، کاربرد دارد؟ خیر، طبیعتاً داده‌های دسته‌بندی‌شده می‌تواند در زمینه‌های مختلفی برای شما کارایی داشته باشد که در اینجا به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

یکی دیگر از فواید استفاده از این داده‌ها این است که محتوای سایت شما قابل فهم تر می‌کند، همان‌طور که میدانید گوگل همواره به دنبال این است که نتایجی برای بازدیدکنندگان در صفحات جستجو نمایش دهد که کاربر بتواند راحت‌تر به نیاز خود برسد.

Structured Data باعث می‌شود داده‌های سایت شما قبل از اینکه کاربر بر روی نتایج کلیک کند، به‌صورت دسته‌بندی شده و مرتب باشد و اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربر قرار دهد. ازاین‌رو می‌توانید با استفاده از این قابلیت مهم، سایت خود را برای گوگل، دوستانه کنید و رتبه بهتری به‌دست بیاورید.

به بیان ساده می‌توان گفت Structured Data، نتایج جستجو را برای کاربر منظم و قابل فهم می‌کند. از انواع مختلف داده‌های معماری شده گوگل می‌توان به BreadCrumb اشاره کرد که محتوای شما را به این شکل نمایش می‌دهد:

نمایش مسیر در گوگل
نمایش مسیر در گوگل

این داده‌ها قابلیت‌های بی‌شمار دیگری نیز، مانند نمایش اطلاعات شرکت شما دارد؛ به‌عنوان‌مثال اگر شما الآن در مرورگر خود واژه “Google” را جستجو کنید، یک باکس در سمت راست صفحه‌نمایش خود مشاهده می‌کنید که شامل اطلاعات کلی و اساسی شرکت گوگل است.

نمایش منظم فیلم‌ها در نتایج گوگل

اگر بخواهیم مثال دیگری برای این داده‌های معماری شده در نتایج مرورگر بگوییم می‌توان به نمایش منظم فیلم‌ها اشاره کرد، به‌عنوان‌مثال در مرورگر خود عبارت” Best 2018 Movies” را سرچ کنید، می‌بینید که بهترین فیلم‌های سال 2018، مانند تصویر زیر به‌صورت منظم نمایش داده خواهد شد که این کار می‌تواند در تصمیم‌گیری کاربر و رسیدن به هدفش نقش اساسی داشته باشد و بتواند بدون دردسر به خواسته خود برسد.

نمایش منظم فیلم در صفحه جستجو
نمایش منظم فیلم در صفحه جستجو

ازاین‌رو به شما پیشنهاد می‌کنیم که از این دسته داده‌ها در سایت خود استفاده کنید، البته این نکته را هم در نظر بگیرید که Structured Data، تأثیر مستقیمی در افزایش ورودی گوگل شما ندارد اما با بهتر دیده شدن در گوگل می‌توانید ورودی گوگل خود را افزایش دهید.

درواقع این کار به شما کمک می‌کند که احتمال کلیک کردن کاربر بر روی سایت خود را افزایش دهید. اگر بخواهید اطلاعات بیشتری در مورد Structured Data و قابلیت‌های بی‌نظیر آن به دست آورید می‌توانید از دوره جامع سایت برتر استفاده کنید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. موفق و پیروز باشید.:)

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U332698 ۱۶ آبان ۱۴۰۲

    با سلام و خداقوت مقاله خیلی عالی و مفید بودممنونم ازشما. یک سوالی داشتم خواستم بدونم که چطور باید نام سایت یا برند را در نتایج جستجوی بالای دامنه و URL تنظیم کنم؟ که بصورت فارسی باشه؟

    • Reza Rad رضا راد ۱۷ آبان ۱۴۰۲

      سلام بستگی داره توی تنظیمات وردپرس و عنوان صفحات بیشتر از چه نام برندی استفاده کردید. فارسی یا انگلیسی

  2. U320814 ۱ شهریور ۱۴۰۲

    با سلام. وقتتون بخیر
    بنده یک سایت وردپرسی دارم که با استفاده از افزونه ووکامرس، محصولات دانلودی به فروش میرسونم. من برای اسکیمای محصولات از افزونه schema pro استفاده میکنم. در افزونه rank math هم قابلیت اسکیما رو غیر فعال کردم تا از اسکیمای افزونه اسکیما پرو استفاده کنه. مشکلی که دارم اینه که میخوام بدونم چطوری میتونم با توجه به اینکه محصولاتم دانلودی هست، ارور گوگل سرچ کنسول رو در موارد زیر رفع کنم؟

    Missing field “shippingDetails” (in “offers”)
    Missing field “hasMerchantReturnPolicy” (in “offers”)

    در تنظیمات افزونه schema pro هم چیزی پیدا نکردم که مربوط به این دو گزینه باشه

    • Reza Rad رضا راد ۴ شهریور ۱۴۰۲

      سلام وقت بخیر باید خودتون بسازید این دو فیلد رو توی اسکیمای ساخته شده

      • U320814 ۴ شهریور ۱۴۰۲

        ممنونم جناب راد. متاسفانه اصلا نمیدونم چطوری باید اینکارو انجام بدم. هرچی هم سرچ میکنم آموزشی در این مورد نمیبینم. میشه لطفا راهنمایی بفرمایید؟

        • Reza Rad رضا راد ۶ شهریور ۱۴۰۲

          سلام افزونه اسکیما نصب کنید سپس دیتاهای دلخواه رو بهش اضافه کنید. آموزشش تو سایت باید باشه.

          • U320814 ۶ شهریور ۱۴۰۲

            خیر متاسفانه آموزشی در این مورد نیست. در افزونه اسکیما پرو هم چیزی برای تنظیم این گزینه وجود نداره. سوالی که دارم آیا نادیده گرفتن این پیغام گوگل کنسول، برای سئوی وبسایتم مضر هست یا خیر؟

            • Reza Rad رضا راد ۷ شهریور ۱۴۰۲

              برای سئو مضر نیست اما بهتره که حل بشه. اگر دانشجوی دوره سایت برتر هستید در موردش کامل تو دوره آموزش میدم. اگر وقت شد یه ویدیو هم تو سایت منتشر میکنیم.

  3. کاربر مهمان ۲۳ آبان ۱۳۹۷

    سلام وقت بخیر
    اگه ممکنه یک آموزش عملی بصورت تصویری در مورد structure data درست کنید
    با تشکر سلطان محمدی

  4. کاربر مهمان ۲۲ آبان ۱۳۹۷

    لطفا یک آموزش درباره کار با structtured data بدید