SERP چیست؟ انواع SERP نمایش داده شده در گوگل

4.4 / 5. تعداد رای: 5

SERP چیست؟ انواع SERP نمایش داده شده در گوگل

در این مقاله اینکه SERP چیست را به شما توضیح داده و خواهیم گفت SERP که چه اهمیتی برای وب‌سایتتان می‌تواند داشته باشد. همچنین مدل‌های مختلف SERP را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید رتبه‌ و جایگاه وب‌سایت خود را در گوگل بهبود دهید.

SERP در واقع مخفف عبارت Search Engine Results Page است. یعنی صفحه‌‎ای که موتورهای جستجو در پاسخ به جستجوی شما نشان می‌دهند. جالب است بدانید SERP شامل چند مدل نتایج جستجو است. در ادامه این مقاله شما را با برخی از انواع SERP ها در موتور جستجوی گوگل آشنا می‌کنیم. پس با ما همراه باشید. 😉

نتایج طبیعی

شامل وب‌سایت‌هایی می‌شود که با عبارتی که شما در گوگل جستجو کرده‌اید مرتبط هستند. در واقع همان نتایج معمول و عادی جستجو است.

داده‌های ساختار یافته یا Rich Snippet

Rich Snippet
مدل نتایج Rich Snippet

گاهی اوقات کنار عنوان وب‌سایت در SERP؛ رتبه‌بندی، ستاره یا امتیاز وب‌سایت قرار می‌گیرد که به این حالت Rich Snippet می‌گویند. برای بهتر متوجه شدن این موضوع به تصویری که در بالا برای شما قرار داده‌ایم توجه کنید. البته Rich Snippet ها می‌توانند از مدل‌های دیگری نیز باشند.

تبلیغات گوگل یا Adwords

AD
مدل نتایج Adwords

در نتایج جستجو کنار نام برخی از سایت‌ها، یک علامت AD به نشانه تبلیغات وجود دارد. در واقع این نوع سایت‌ها با پرداخت هزینه‌ای به گوگل سایت خود را در رتبه اول نتایج گوگل نمایش می‌دهند. برای درک بهتر این موضوع به تصویر قرار داده شده دقت کنید.

نمودار داده‌ای یا Graph

graph
مدل نتایج Graph

گاهی گوگل نمودار یا چارت‌هایی خاصی را برای اطلاعات بیشتر در کنار لینک وب‌سایت قرار می‌دهد. به این مدل نتایج Graph می‌گویند. تصویر بالا نمونه‌ای از Graph است.

مدل نتایج Featured Snippets
مدل نتایج Featured Snippets

در واقع همان پاسخ برجسته گوگل به موضوعی است که شما جستجو کرده‌اید. گوگل به انتخاب خودش، یک قسمت از عکس یا ویدئو بعضی وب‌سایت‌ها را به صورت پیش‌نمایش به کاربران نشان می‌دهد. در برخی از موارد گوگل پرسش و پاسخ‌هایی را به کاربر نمایش می‌دهد یا اینکه مراحل انجام یک کار (مثلا نحوه پخت یک غذای خاص) را نمایش می‌دهد. تمام این داده‌ها از وب‌سایت‌ها دریافت می‌شوند.

پاسخ مستقیم یا Direct Answer Box

مدل نتایج Direct Answer Box
مدل نتایج Direct Answer Box

به طور معمول 18 درصد از نتایج جستجوهای گوگل دارای پاسخ مستقیم هستند. به عنوان مثال مساحت یک شهر. به همین علت گوگل اینگونه پاسخ‌ها را در یک باکس مخوص قرار می‌دهد.

جستجوهای لوکال یا محلی

زمانی که ما اسم مکان یا آدرسی را جستجو می‌کنیم، گوگل روی نقشه مکان آن را به ما نمایش می‌دهد. مثلا همین الان در گوگل عبارت میهن وردپرس را سرچ کنید. آدرس دفتر ما همراه با شماره‌های تماس و اطلاعات کامل‌تری از کسب‌و‌کار ما به شما نمایش داده می‌شود.

SERP چگونه کار می‌کند

روند کار SERP بستگی به نوع موتورهای جستجو دارد. اما اکثر آن‌ها به این صورت عمل می‌کنند که ربات‌هایشان مدام لینک وب‌سایت‌های جدید را پیدا کرده، مطالب، تصاویر و ویدئو‌ها را ایندکس و ارزیابی می‌کنند. سپس آن‌ها را در پایگاه داده خود ذخیره می‌کنند. سپس هر وب‌سایت نسبت به امتیاز و رتبه‌بندی که گوگل برایش تعیین می‌کند جایگاهش در SERP متفاوت است.

بنابراین مشخص است که هرچه رتبه‌بندی یک سایت بهتر باشد و در صدر SERP نمایش داده شود، بازدید و فروش بیشتری خواهد داشت. حالا که از اهمیت این موضوع مطلع شدید، باید برای بهبود رتبه وب‌سایتتان در SERP تلاش کنید. 😃

راه‌های بهبود SERP

ربات‌های گوگل نسبت به کیفیت مطالب وب‌سایتتان رتبه آن را تعیین می‌کند. به همین علت هر چه مطالب و ویدئوهای سایتتان مفید و با کیفیت‌تر باشند، رتبه‌بندی و امتیاز آن بهتر خواهد بود. تنها کافی است که روش‌های سئو کردن سایت را یاد گرفته و آن‌ها را اجرا کنید. سپس تاثیرش را روی رتبه خود در SERP خواهید دید.

کارهایی که برای بهبود جایگاه خود در SERP می‌توانید انجام دهید:

  • انجام مواردی که به سئو شدن وب‌سایت‌تان کمک می‌کند.
  • انتخاب کلمات و عبارات کلیدی مناسب بسیار اهمیت دارد.
  • لینک دهی داخلی و خارجی داشته باشید.
  • محتوای با کیفیت و مفید تولید کنید.

شناسایی و انتخاب کلمات کلیدی در فرایند سئو شدن و بهبود رتبه در گوگل بسیار تاثیرگذار است. شما می‌توانید برای این کار از ابزارهایی همچون Google Planner استفاده کنید.

موفق باشید. 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U324578 ۱۱ شهریور ۱۴۰۲

    سلام روش ساختشو توضیح بدین مخصوصا در مورد اسکیما

  2. U30244 ۵ خرداد ۱۴۰۰

    سلام و خسته نباشید.
    ممنون بابت این مقاله جامع و در عین حال کوتاه.
    به نظرم اگر یکم راجع به اسکیما و Schema.org هم در این مقاله صحبت کنید، مقاله‌تان کامل‌تر و بهتر می‌شود 😉
    باتشکر از شما🌷