لحظه‌هایی با رضا راد : انتخاب مسیر شغلی

4.3 / 5. تعداد رای: 32

تو این قسمت از لحظاتی با رضا راد، در حالی که دارم روی بیزنس‌های جدیدم کار می‌کنم تا مکملی باشن برای میهن وردپرس، گفتم درباره یه موضوعی صحبت کنم که واقعا پاشنه آشیل همه ما هست. از این شاخه به اون شاخه پریدن!

سلام! مدتی بود که ویدیوهای لحظاتی با رضاراد نداشتیم، به دلیل اینکه احساس می‌کردم چیزی نیست که نیاز باشد در مورد آن صحبت کنم. تا اینکه تصمیم گرفتم درباره‌ موضوعی که دغدغه‌ خیلی از شما عزیزان است یک ویدیو ضبط کنم.

از این شاخه به آن شاخه پریدن چیست؟

در دنیای امروز، با گسترش شبکه‌های اجتماعی و دسترسی آسان به اطلاعات، افراد بیشتر از قبل در معرض دیدن موفقیت‌های دیگران قرار می‌گیرند. این امر می‌تواند منجر به مقایسه‌های مداوم و احساسات منفی مانند حسادت و حسرت شود، حتی در افرادی که خودشان به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته‌اند. این مقاله به بررسی دلایل این احساسات، تأثیرات آن‌ها و راهکارهای مقابله با آن می‌پردازد.

دلایل از این شاخه به آن شاخه پریدن

مقایسه اجتماعی: افراد به طور طبیعی خود را با دیگران مقایسه می‌کنند. این مقایسه‌ها اگر به طور مثبت و سازنده نباشند، می‌توانند منجر به احساس نارضایتی شوند.

نیاز به تأیید اجتماعی: برخی افراد به تأیید دیگران و جامعه اهمیت زیادی می‌دهند و اگر احساس کنند دیگران بیشتر مورد تحسین قرار می‌گیرند، ممکن است احساس ناکامی کنند.

عدم رضایت درونی: حتی با دستاوردهای زیاد، اگر فرد نتواند به صورت درونی احساس رضایت کند، همواره به دنبال موفقیت‌های دیگران خواهد بود.

عدم تعریف اهداف شخصی: زمانی که اهداف فرد به وضوح مشخص نیست یا براساس خواسته‌های دیگران تعریف شده، فرد ممکن است احساس کند به آنچه می‌خواسته نرسیده است.

چه افرادی از این شاخه به آن شاخه می پرند؟

دسته اول

خیلی از بچه ها هستند که می‌گویند فروشگاه اینترنتی دارم و از آن درآمد ماهی 100 میلیون تومان را دارم. الان برای رسیدن به درآمد ماهی 300 میلیون تومان می‌خواهم حوزه‌ی کاری جدیدی را انتخاب کنم نظر تو چی هست؟ یا بچه‌هایی که با یک تخصص خوب وارد دبی شده‌اند و درآمد خوبی هم از آن تخصص دارند. اما برای افزایش درآمد خود به فکر یک تخصص جدید با درآمد جدید هستند.

تجربه خودم

این کارها را خودم چند سال انجام دادم و در این چند سال فقط ضرر کردم. نکته ی بعدی این است که کاری که انجام می‌دهید را به خاطر درآمد آن انجام دهید، نه بخاطر اینکه بگویید رسالت من فلان چیز است. من اگر امروز از زمان استراحت خودم گذشتم و دارم برای شما ویدیویی ضبط می‌کنم، به خاطر این است که در نهایت سایت من رشد خواهد کرد و درآمدی از این سایت کسب خواهم کرد.

پس گول حرف های افرادی که می‌گویند رسالت من در این است که تو را پولدار کنم و … را نخورید. شما فقط در یک شاخه پیش بروید و با مقایسه خودتان با دیگران ذهن خود را خراب نکنید. در هر کاری پول داشته باشید و بعد از آن رسالت خودتان را دریابید. همه‌چیز در ایتدا پول است.

پشت پرده‌ کسب و کار دیگران

هرکسی در هر شغلی به احتمال خیلی زیاد سختی‌هایی را کشیده است. مراحلی را در زندگی گذرانده است که شاید ما اصلا توان گذراندن آن مراحل را نداشته باشیم. یا شاید اصلا پدر پولداری داشته که ما شرایطی مانند او را نداریم. پس زندگی و شرایط همه‌ی انسان‌ها یکسان نیست.

اگر در حوزه‌ کاری خود تخصصی دارید تغییر دادن این راه اشتباه است. هرکسب و کاری درآمد خاص خودش را دارد اما این دلیل نمی‌شود که همه‌ی آدم‌ها حوزه‌ی کاری خود را تغییر داده و راه دیگران را ادامه دهند.

دسته دوم

دسته‌ دوم افرادی هستند که چند سال است درگیر این هستند که چه کاری را شروع کنند. این افراد چند سالی از عمر خود را بیهوده گذرانده‌اند و همچنان نمی‌دانند در چه زمینه‌ای قصد دارند فعالیت کنند. این دسته از دسته‌ اول اوضاع خراب تری دارند .

پیشنهاد من برای دسته دوم

پیشنهادی که برای این دسته دارم این است که 6 شاخه‌ی مختلف را انتخاب کنند، در هر شاخه‌ یک ماه فعالیت داشته باشند. تمام جوانب کار را بسنجند. با فعالان آن حوزه مشورت کنند. در نهایت با ذهن باز یکی از این 6 شاخه را به عنوان حوزه‌ی اصلی خود انتخاب کنند.

اما یک قول به خودتان بدهید که بعد از این 6 ماه، حتما یکی از این حوزه ها را انتخاب کنید و درآن حوزه به مدت حداقل ده سال فعالیت کنید. این مسیر را تغییر ندهید، فقط سعی کنید که در آن حرفه‌ای شوید و به درآمد‌های بالا برسید. اگر موافقید این مسیر را انتخاب کنید، در کامنت‌ها بنویسید و 6 ماه بعد دوباره بنویسید که کارتان را به کجا رساندید.

در ادامه مقاله به بررسی بیشتر این موضوع مهم، یعنی از این شاخه به آن شاخه پریدن می پردازیم. با ما همراه باشید.

تاثیرات منفی از این شاخه به آن شاخه پریدن

کاهش انگیزه: حسرت خوردن به موفقیت‌های دیگران می‌تواند انگیزه فرد را برای پیشرفت در مسیر خودش کاهش دهد.

افزایش استرس و اضطراب: احساس مداوم نارضایتی و مقایسه می‌تواند منجر به افزایش استرس شود.

کاهش اعتماد به نفس: این مقایسه‌ها می‌توانند باعث کاهش اعتماد به نفس و حتی افسردگی شوند.

چگونه با این احساس مقابله کنیم؟

تمرکز بر خود: به جای مقایسه با دیگران، تمرکز بر روی پیشرفت‌های شخصی و تعیین اهداف واقعی می‌تواند مفید باشد.

تمرین قدردانی: نوشتن و مرور روزانه دستاوردها و چیزهایی که برایشان شکرگزار هستید، می‌تواند به تغییر نگرش کمک کند.

تعیین اهداف شخصی: داشتن اهداف مشخص و شخصی که با ارزش‌های فردی هماهنگ است، می‌تواند رضایت بیشتری به همراه داشته باشد.

کاهش مصرف شبکه‌های اجتماعی: محدود کردن زمان صرف شده در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به کاهش مقایسه‌های مداوم کمک کند.

مشاوره و حمایت: صحبت با یک مشاور یا روانشناس می‌تواند به شناسایی علت‌های عمیق‌تر این احساسات و ارائه راهکارهای مناسب کمک کند.

نتیجه‌گیری

حسرت خوردن به موفقیت‌های دیگران، حتی در افرادی که خودشان موفق هستند، امری طبیعی است، اما دلیلی ندارد که چون آن شخص در کسب و کار خود موفق بوده‌است شما نیز در آن‌کار موفق باشید. با تمرکز بر روی خود، شکرگزاری و تعیین اهداف شخصی، قدر زحمات خود را بیشتر از قبل بدانید و به گونه ای کار کنید که چند سال بعد به خودتان افتخار کنید.

پایدار و موفق باشید 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U354271 ۲۳ شهریور ۱۴۰۳

    سلام استاد
    شما از چه زمانی تونستید اون حوزه ای که میخواید درش فعالیت کنید رو پیدا کنید؟

  2. U353712 ۱۷ شهریور ۱۴۰۳

    سلام وقت بخیر من تازه هاست و دامنه رو خریداری کردم دی ان اس ها هم ست کردم توی چند دقیقه ست شد الان داخل into dns به من اخطار قرمز میده باید صبر کنم درست میشه یا سایت خرید هاستم بگم؟

  3. U353162 ۱۰ شهریور ۱۴۰۳

    استارت میزنم🤝🏻

  4. U352414 ۳ شهریور ۱۴۰۳

    سلام خدمت استاد رضا راد من یک سوال داشتم که اصلا به هیچ کدوم از ویدیو های شما ربط نداره ولی ذهنم رو مسغول کرده سوالم اینه : ” چرا بیشتر بخش های میهن وردپرس و حتی تمام محصولات میهن وردپرس با استفاده از زبان های طراحی سایت و برنامه نویسی درست شده ولی شما تمام تاکیدتون روی وردپرس هست ” ؟؟؟

    • Reza Rad رضا راد ۸ شهریور ۱۴۰۳

      درود بر شما. هیچ کدام از محصولات ما به غیر از پلتفرم هوشینا با ابزاری غیر از وردپرس ساخته نشده.

  5. U328561 ۲ شهریور ۱۴۰۳

    خیلی خوب بود ایول استاد
    خیلی جالبه امروز 366 روز هستش که من شما رو به عنوان استادم انتخاب کردم (الان داشتم پنل کاربریمو چک میکردم )و تا الان واقعا خوشحالم دمت گرمه همینطوری ادامه بده دمت گرم که هستی

  6. U352017 ۲۹ مرداد ۱۴۰۳

    سلام و درود
    فروشگاه فیزیکی دارم
    میخام پروژه آنلاین شاپ خودم رو استارت میزنم
    اواخر تابستون به امید خدا شروع میکنم

  7. U333386 ۲۹ مرداد ۱۴۰۳

    درود بر شما جناب راد
    مطالب خوبی فرمودید. دوربین با شما حرکت می کرد اسم اون دستگاهه چیه البته بی ربطه ولی خیلی دوست دارم از اونا تهیه کنم
    دمت گرم