متا تگ چیست؟ کجا و چرا استفاده می‌شود؟

4.4 / 5. تعداد رای: 29

متا تگ چیست؟

شاید کلمه متاتگ رو شنیده باشید. اما نمی‌دونید چرا و کجا استفاده می‌شه. تو این ویدیو می‌خوایم ببینیم متاتگ دقیقا چیه و بهتون توضیح میدم که چرا روی سایت‌ها استفاده میشه.

کدهای HTML

مطلب نسبتا سختی را به ساده ترین روش ممکن برای شما توضیح خواهم داد. چون اعتقادم بر این است که اگر هر مبحث سختی را به چندین مبحث ساده بشکنیم و یاد بگیریم ، رفته رفته به یک فرد متخصص در آن حوزه تبدیل خواهیم شد.

اگر برروی سایت میهن وردپرس یا هر وبسایت دیگری کلیک راست کنید و View Page Source را بزنید ، تگ های html را مشاهده خواهید کرد . ما این آموزش را ابتدا بروی سایت آمازون انجام می دهیم و سپس نکته ای را در سایت میهن وردپرس به شما خواهیم گفت.

amazon main page

به راحتی می توانید تمام کدها را انتخاب و در Visual Studio Code وارد کنید.

select all amazon page source for copy

تگ Head

با بخش های دیگر کدها کاری نداریم ، در این مقاله قصد داریم تنها درباره ی متاتگ ها صحبت کنیم. و برای اینکه متاتگ ها را برای شما توضیح دهیم ، نیاز است که تگ Head را توضیح دهیم. پس تگ Head را انتخاب کرده و کپی می کنیم و در یک جای دیگر paste می کنیم .

head tag

اجازه دهید تگ head را با یک مثال برروی خودم توضیح دهم ، تصور کنید که کل بدن من یک کد Html است ، پس از دو بخش سر(مغز) و بدن تشکیل شده است . بخش بدن که قابل مشاهده است مانند چشم ، گوش و … اما قطعا شما درون ذهن من را مشاهده نمی کنید و اصلا نیازی هم نیست که ببینید.

چیزی که در نگاه اول می بینید بدن من است. اگر بخواهید متوجه شوید که در مغز من چه می گذرد باید با من صحبت کنید تا بدانید که چه رفتاری دارم. اگر سلام کنم ، شما نیز سلام می کنید و …

دقیقا کدهای Html نیز یک بدن و یک سر دارند . حال اگر شمایی که با من صحبت می کنید را مرورگر در نظر بگیریم ، مرورگرها نیز مانند شما در ابتدا فقط body (بدن) کدهای Html را می بینند. اما پس از آن باید با سایت صحبتی داشته باشند که باید به سراغ تگ Head بروند.

تگ Script

همانگونه که در تصویر زیر مشاهده می کنید ، تعدادی کد جاوا اسکریپت را مشاهده می کنید که دستوراتی را به مرورگر می دهند و بسته به هر رفتار کاربر یک سری دستوراتی نوشته شده است. این کد ها در بین <script></script> دو اسکریپت که به این صورت قرار گرفته اند ، قرار می گیرند.

script code

اما اگر script ها را پاک کنیم تعدادی متا تگ برای ما باقی می ماند که قوانینی را برای سایت ما وضع می کنند.

متاتگ چیست؟

متاتگ‌ ها (Meta Tags) بخش‌هایی از کد HTML هستند که اطلاعاتی درباره محتوای صفحه وب را ارائه می‌دهند. این اطلاعات برای موتورهای جستجو و مرورگرها استفاده می‌شود تا به درک بهتر و نمایش مناسب‌تر صفحات وب کمک کند. به هریک از این خط کدها یک متاتگ گفته می شود.

metatags in amazon page source

در هر یک از این متاتگ ها درواقع Name یا Rel آنها مشخص می کنند که دقیقا چه تگی هستند و چه کاری را انجام می دهند.

name and rel in metatag

در ادامه به بررسی انواع متاتگ‌ها و کاربردهای آن‌ها می‌پردازیم:

متاتگ عنوان (Title Tag)

متاتگ title همانگونه که از نام آن پیداست ، برای تعریف عنوان صفحه وب استفاده می‌ شود. این عنوان در نتایج موتورهای جستجو و در بالای مرورگر نمایش داده می‌شود.

title metatag

در وردپرس به دلیل اینکه ما بدون کد نویسی سایت طراحی می کنیم ، این عنوان را با پلاگین هایی مانند RankMath یا Yoast SEO مشخص می کنیم.

متاتگ توضیحات (Meta Description)

متاتگ توضیحات برای ارائه خلاصه‌ای کوتاه از محتوای صفحه وب استفاده می‌شود. این توضیحات در نتایج جستجو نمایش داده می‌شوند و می‌توانند بر کلیک‌پذیری (CTR) تأثیرگذار باشند. درواقع این تگ به مرورگر می گوید که زمانی که سایت در گوگل جستجو شد این توضیحات را نمایش بده مانند تصویر زیر :

description metatag

متاتگ کلمات کلیدی (Meta Keywords)

متاتگ کلمات کلیدی برای تعریف کلمات کلیدی مرتبط با محتوای صفحه استفاده می‌شد، اما امروزه موتورهای جستجو به آن اهمیت کمتری می‌دهند. این متاتگ منسوخ شده است و نباید استفاده شود.

keywords metatag

متاتگ Google-Site-Verification

این تگ برای وریفای کردن سایت در گوگل استفاده می شود.

Google Site Verification metatag

متاتگ canonical

این تگ مشخص می کند که سایت با www نیز در دسترس باشد یا خیر .

canonical metatag

متاتگ‌های Open Graph (OG)

این متاتگ‌ها برای بهبود نمایش محتوای صفحات وب در شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌شوند.

og metatags mihanwp

اگر کدهای سایت میهن وردپرس را باز کنیم ، متاتگ های مختلفی را در آن خواهید دید. اما یک سوال ! وقتی سایت میهن وردپرس را در گوگل جستجو می کنیم ، چرا مانند مابقی سایت ها به جای اسم سایت ، آدرس سایت را نمی آورد؟

mihanwp site name in search

این نکته دقیقا به این خط کدی که در تصویر زیر می بینید بر میگردد .

og site name

متاتگ‌های توییتر (Twitter Card)

این متاتگ‌ها برای بهینه‌سازی نمایش محتوای صفحات وب در توییتر استفاده می‌شوند. این کدها به مرورگر می گویند که مثلا اگر خواستی سایت من را در توییتر اشتراک گذاری کنی ، قسمت summary_large_image سایت من را به اشتراک بگذار.

twitter cards

یا مثلا app_id من در توییتر 20793816 است .

twitter site id

این‌ها مهمترین متاتگ‌هایی هستند که در صفحات وب استفاده می‌شوند. استفاده صحیح از این متاتگ‌ها می‌تواند به بهبود سئو (SEO) و تجربه کاربری کمک کند.

آنچه آموخته ایم

توضیح تک تک متاتگ ها نیاز به حداقل ده ساعت زمان دارد ، اما سعی کردیم در این مقاله به اختصار توضیحاتی را درباره ی متاتگ ها به شما بدهیم . ما در این مقاله شما را با مفهوم کدهای Html ، تگ Head و تعدادی از متا تگ ها آشنا کردیم . امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

پیروز و موفق باشید. 🙂

نظر شما در این مورد چیه؟

  1. U353389 ۱۶ شهریور ۱۴۰۳

    اگه یه توضیحی در مورد قسمت eror_log در افزونه آل این وان سکوریتی بدید ممنون میشم. و راه تشخیص اونها و حل اونها. برای من الان کلی ارور داره ولی نمیدونم چی هستن

  2. U316203 ۸ شهریور ۱۴۰۳

    درباره قالب نویسی و پلاگین نویسی توضیح بدهید

  3. U350308 ۴ شهریور ۱۴۰۳

    سلام خسته نباشید ، یه ویدیو در مورد حل ارور 500 سایت میشه ظبط کنید وآموزش بدین .تشکر

  4. U341156 ۳۱ مرداد ۱۴۰۳

    میشه آموزش بدید که توی صفحه تلنگر به ما چجوری بعد از ارسال دکمه تیک میخورد

  5. U341156 ۲۴ مرداد ۱۴۰۳

    سلام آقای راد
    ببخشید میشه بگید از کجا بک لینک میگیرید چون من دیدم خیلی بک لینک دارید مثلا برای صفحه آموزش ها 27 تا بک لینک دارید
    لطفا بگید از کجا گرفتید یا چند تا سایت خوب معرفی کنید چون آدم نمیتونه به هیچ جایی اعتماد کنه

  6. U348447 ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

    درود استاد خسته نباشید . استاد من وبسایتمو راه اندازی کردم. چند روز بعد از راه اندازی دیدم یکسری وبسایت ها اومدن اطلاعاتی از وبسایت من برای بقیه به اشتراک گذاشتن. اول زیاد توجه نکردم اما وقتی واردشون شدم دیدم اطلاعاتی که از وبسایتم به نمایش گذاشتن بیش از حد دقیق و تخصصیه برای مثال آدرس دی ان اس هام ، نیم سرور ، آی پی و حتی لوکیشن و کشور! و این موضوع کمی منو درباره ی امنیت سایتم نگران کرده که چطور به این اطلاعات دسترسی پیدا کردند. اگر اشتباه نکنم یکیشون به عنوان بک لینک از این اطلاعات نام می برد. لطفا در اولین فرصت یک ویدیو آموزشی در این باره بسازید چون میدونم این مشکل به احتمال زیاد فقط برای من پیش نیومده. ممنون از رسیدگیتون.

  7. U341156 ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

    آقای راد میشه توضیح بدید چجوری یکسری ها عکس میزارن برای پروفایلشون

  8. U341156 ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

    آقای راد یه چیز جالب اگر رو صفحه ی سایت inspect کنیم و روی تب دیباگر بریم و سایت رو باز کنیم میتونیم ببینیم اگر سایت با وردپرس درست شده چه افزونه ها و چه قالبی روی اون فعال هسند

  9. U341156 ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

    سلام آقای راد میشه آموزش بعد درباره ی درست کردن بعضی از قسمت های سایت با html باشه چون من سایت خودتون رو دیدم خیلی از قسمت هاش کد نویسی شده بود

  10. U341156 ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

    سلام آقای راد

    میخواستم بهتون بگم توی ویدیوی بعدی افزونه ای رو معرفی کنید برای مدیریت متا تگ ها و ویرایش و افزودن اونها

    ممنونO_O

    • Reza Rad رضا راد ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

      سلام افزونه های سئو اینکارو برای متاتگهای سئو انجام میدن. قبلا آموزش داده شده

  11. U322242 ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

    سلام ، من می خواهم تو یک صفحه با المنتور یک فیلد بسازم و یک عنوان و این 2 تا را به هم متصل کنم(با یک آیدی یا شناسه…) تا وقتی یوزر تو فیلد مینویسه تو بخش عنوان که بهش متصل کردم تو همون صفحه همون متن را بنویسه (متن قابلیت استایل دهی کامل با المنتور را داشته باشه) ، چجوری میتونم که با افزونه acf نسخه پرو اینکار را کنم؟

  12. U350637 ۱۵ مرداد ۱۴۰۳

    اگر میشه در ‍‍‍‍‍پست بعدی بزارید که چگونه پسوند سایت را تعقیر بدهیم

  13. U350637 ۱۵ مرداد ۱۴۰۳
  14. U336207 ۱۴ مرداد ۱۴۰۳

    سلام استاد وقتتون بخیر.
    ازتون یک تایم مشاوره میخواستم ، در رابطه با راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی.
    امکانش هست یک تایمی رو برام بزارید؟!
    ممنون میشم

  15. U38770 ۱۳ مرداد ۱۴۰۳

    این پست برای سئو کار ها خیلی مفیده
    فقط کاش یک محتوای جامعی درمورد همه متاتگ ها و کاربرداشون باشه که به صورت ویدئویی همشو آموزش بدین

    البته شایدم چنین محتوای قبلا ایجاد کردید و من ندیدمش