جلسه ۵ – نحوه کارکرد گوگل چگونه است
- بروزرسانیشده در
در این جلسه به این موضوع خواهیم پرداخت که نحوه کارکرد گوگل چگونه است. چطور است که بعد از راهاندازی سایت، بدون ثبت کردن سایتمان در گوگل، بعد از چند روز سایت ما در نتایج پدیدار میشود!
به صورت کلی زمانی که ما یک عبارت در گوگل جستجو میکنیم یک سری نتایج نمایش داده میشود. به این نتایج SERP یا همان Search Engine Results Page گفته میشود. این صفحات مرتبط با کلمه کلیدی است که ما جستجو کردهایم. وبسایتهایی که نمایش داده میشوند ترتیب مختلفی دارند. بحث اصلی ما هم در SEO این است که وبسایت خود را در نتایج بالاتر جستجو نمایش دهیم. حالا برای اینکه بتوانیم این کار را انجام دهیم. باید ببینیم موتورهای جستجوگری مثل گوگل چگونه وبسایتها را بررسی و رتبهبندی میکنند.
در واقع اگر ما روش کار موتورهای جستجوگر را ندانیم هرگز نمیتوانیم وبسایت خود را سئو کنیم و در نتایج اول نمایش دهیم.
Anchor Text چیست
قبل از اینکه به سراغ نحوه کار موتورهای جستجوگر برویم، قصد داریم شما را با عبارت Anchor Text آشنا کنیم. به متنی که شما روی آن کلیک میکنید و وارد صفحه جدیدی میشوید Anchor Text میگویند.
برای مثال شما وارد سایت میهن وردپرس شوید. از منوی سایت روی دورههای آموزشی کلیک کنید. شما با انجام این کار وارد یک صفحه جدید میشوید. به همین متنی که شما روی آن کلیک کردید و وارد صفحه جدیدی شدید Anchor Text میگویند.
نحوه کارکرد گوگل
همان طور که میدانید و در جلسات قبل هم به آن اشاره کردیم گوگل دارای یک سری رباتهای کامپیوتری و خودکار است. این رباتها وارد صفحات مختلف وبسایتها میشوند و آنها را بررسی میکنند.
برای مثال زمانی که یکی از رباتهای گوگل وارد سایت میهن وردپرس میشود، تمام لینکهای قابل کلیک را بررسی میکند و وارد آنها میشود. در آخر هم تمام صفحات را در گوگل ثبت میکند.
شاید فکر کنید که اگر سایت خود را در گوگل ثبت نکنید. رباتها نمیتوانند وارد سایت شما شوند و صفحات مختلف آن را بررسی کنند. اما اینطور نیست. کافی است یکی از صفحات سایت شما در یک سایت دیگر لینک شده باشد. یا آدرس یکی از صفحات سایت خود را در یکی از شبکههای اجتماعی قرار داده باشید. رباتها از همین طریق به راحتی میتوانند وارد سایت شما شوند و آن را ثبت کنند.
به همین دلیل برخی افراد دنیای وب را به تارهای عنکبوت تشبیه میکنند. چرا که در آخر تمام صفحات سایتهای مختلف از طریق همین لینکدهیها بهم وصل میشوند.
البته یک سری استثنائات وجود دارد که در مقاله بعدی به آنها اشاره میکنیم.
امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید. موفق باشید.
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام میهن وردپرس عضو شوید.
ممنون بابت زحماتتون🙏