Google Web Stories : استوری در وردپرس به سبک اینستاگرام

1.8 / 5. تعداد رای: 156

استوری در وردپرس به سبک اینستاگرام

اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ وقتی گوگل وب استوری منتشر شد، خبر این افزونه را به شما دادیم. منتظر بودیم تا نسخه بتای این افزونه تکمیل شود و نسخه نهایی توسط تیم گوگل منتشر شود. حالا گوگل وب استوری نهایی شده و در این ویدیو به شما Google Web Stories و نحوه ساخت استوری در وردپرس را به شما توضیح خواهم داد.

آیا تابه‌حال می‌دانستید که در سایتتان هم می‌توانید استوری بگذارید. یعنی دقیقا مثل اینستاگرام، فیسبوک یا جدیداً یوتیوب می‌توانیم در وب‌سایت خود استوری بگذاریم. حال گذاشتن استوری در وب‌سایت چه فایده و مزایایی دارد؟

در این مقاله سعی داریم با شما درباره‌ی مزایای استوری گوگل یا Google Web Stories صحبت کنیم و نحوه ساخت استوری در وردپرس را به شما آموزش دهیم. بنابراین تا آخر مقاله همراه ما باشید.

مزایای Google Web Stories

مزیتی که گوگل وب استوری (Google Web Stories) نسبت به اینستاگرام دارد این است که فقط در زمان 24 ساعته نمایش داده نمی‌گردد و می‌توانید آن را مادام‌العمر در وب‌سایتتان نمایش دهید و هیچ‌وقت منقضی نمی‌شود مگر اینکه خودتان بخواهید آن را حذف کنید.

نکته مهم‌تر اینکه شما می‌توانید به‌واسطه‌ی استوری گوگل، از گوگل ورودی و بازدیدکننده جذب کنید. یعنی برای هر استوری یک عنوان بگذارید دقیقا عین مقالات و صفحاتی که برای سایتتان ایجاد می‌کنید. بنابراین به این نکته توجه داشته باشید که عنوانی جذاب برای استوری سایتتان در نظر بگیرید تا با آن بتوانید از گوگل ورودی بیشتری جذب کنید.

اتفاقاً در بعضی مواقع شاهد بودیم که ورودی و بازدیدی که از استوری گرفتیم بسیار بیشتر از ورودی وب‌سایتمان است.

تغییرات تولید محتوا درگذشته و آینده

تغییرات تولید محتوا درگذشته و آینده
تغییرات تولید محتوا درگذشته و آینده

دنیای بازاریابی محتوا و تولید محتوا روزبه‌روز در حال تغییر و تحول است. مثلا اگر پنج سال پیش از ما می‌پرسیدند که تولید محتوا قرار است به چه سمتی برود، نهایت چیزی که به ذهنمان می‌آمد این بود که اگر در فروشگاهی با گوشی موبایل یک عکس از لباس بگیریم و بتوانیم همان‌جا رنگ لباس را تغییر بدهیم. بعد از گذشت مدتی با ظهور شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، تیک‌تاک و تغییرات بسیاری که در یوتیوب داشتیم قضیه کاملا عوض شد و شاهد بودیم که در همان تکنولوژی قبلی و صفحه‌نمایش موبایل خیلی راحت می‌شود تولید محتوا و بازاریابی کرد و بازدیدکننده جذب کرد. اگر دوست دارید با بازاریابی محتوا بیشتر آشنا شوید مقاله بازاریابی محتوا چیست را مطالعه کنید

در یکی، دو سال اخیر تولید محتوا آن‌قدر زیاد شده بود که مخاطب دیگر نمی‌دانست باید چه‌کار کند و یک حبابی از دانش در سطح اینترنت شکل گرفته بود ولی الان کاملا قضیه فرق کرده است و ما شاهدیم که یکسری از تکنولوژی‌ها و روش‌های تولید محتوا آمده مثل استوری‌های اینستاگرام که در پانزده ثانیه می‌توانند محتوا تولید کنند و در اختیار کاربر قرار دهند.

به‌عنوان‌مثال شما از طریق موبایلتان وارد اپلیکیشن اینستاگرام می‌شوید و می‌توانید در عرض کمتر از یک ربع ساعت پنجاه تا صد استوری را ببینید و کلی اطلاعات جالب کسب کنید. موضوع جالب‌تر اینکه از وقتی تیک‌تاک آمده کمی قضیه را پیچیده‌تر کرده است.ما دیدیم که در اینستاگرام این امکان وجود دارد که کلیپ‌های یک دقیقه‌ای یا استوری‌های پانزده ثانیه‌ای منتشر کنیم اما تیک‌تاک آمد این زمان را نصف کرد و محدودیت ویدیو را روی سی ثانیه گذاشت تا زمانی که کاربر صرف دیدن این اطلاعات می‌کند نصف شود.

پس‌ازآن یوتیوب هم آمد یک سرویس بنام YouTube short video ایجاد کرد که در آن ویدیوهای کوتاه بگذارد.

همه‌ی این خدمات بخاطر این است که اکثر کاربران امروزی حوصله‌ی خواندن یک مقاله‌ی دو هزارکلمه‌ای را ندارند البته این به این معنا نیست که دیگر محتوای دو هزارکلمه‌ای ایجاد نکنیم قطعا باید این نوع محتوا ایجاد شود تا به نیاز کاربری که خواننده‌ی مطالب است نیز پاسخ داده شود اما باید نیاز کاربری را هم که حوصله ندارد و بیشتر می‌خواهد در اینستاگرام استوری ببیند هم پاسخ داده شود، بنابراین ما هم در وب‌سایتمان قابلیتی همانند اینستاگرام برای پاسخ‌گویی به نیاز این نوع کاربران راه‌اندازی می‌کنیم.

گوگل وب استوری

گوگل با توجه به نیاز مخاطبانش، یک تکنولوژی جدید بنام Google Web Stories ایجاد کرد و گفت وب‌سایت‌هایی که ‌می‌خواهند استوری گوگل بگذارند به آن‌ها کمک می‌کنم از طریق سرچ گوگل بتوانند از این استوری‌ها ورودی گوگل جذب کنند. این به این معناست که نه تنها صرفا بازدیدکنندگان از سایت شما بتوانند این استوری‌ها را ببینند بلکه اگر کاربری در گوگل موضوعی متناسب با استوری و محتوای استوری شما سرچ کرد آن‌ها رابین نتایج گوگل نشان دهد.

تفاوت استوری گوگل با استوری اینستاگرام و تیک‌تاک

تنها چیزی‌که استوری گوگل را با استوری اینستاگرام و تیک‌تاک متفاوت می‌کند این است که استوری گوگل برای همیشه ماندگار و سودآور است. اما در اینستاگرام و تیک‌تاک محتوای تولیدشده نهایتا دوهفته می‌تواند برای شما بازدیدکننده بیاورد و اگرجواب نداد منقضی می‌شود و به زباله‌دان تاریخ اینستاگرام می‌پیوندد.

نحوه ساخت استوری در وردپرس

در این قسمت از مقاله می‌خواهیم ببینیم که چطور می‌توانیم گوگل وب استوری ( Google Web Stories ) را در وب‌سایتمان راه‌اندازی کنیم.

  1. ابتدا وارد پنل مدیریت وردپرس خود شوید و سپس از قسمت افزونه‌ها، در بخش افزودن، قسمت سرچ کلمه‌ی Web Stories را جست‌وجو کنید. مانند تصویر زیر
استوری گوگل در وردپرس به سبک اینستاگرام
استوری گوگل در وردپرس به سبک اینستاگرام

سپس داستان‌های وب را نصب کنید طبق تصویر زیر

وب استوری را نصب کنید
وب استوری را نصب کنید

و بعد از نصب، روی گزینه‌ی فعال نمایید کلیک کنید.

داستان‌های وب را پس از نصب فعال کنید
داستان‌های وب را پس از نصب فعال کنید

سپس یک بخش جدید بنام Stories به پنل مدیریت وردپرس اضافه می‌شود و از قسمت Stories، روی بخش Add New کلیک می‌کنیم. مانند تصویر زیر

یک استوری جدید بسازید
یک استوری جدید بسازید

ساخت استوری جدید برای گوگل

سپس با صفحه‌ی زیر مواجه می‌شویم و شروع به ساخت استوری می‌کنیم. محیط آن بسیار شبیه به ساخت پست در وردپرس است با این تفاوت که یک ویرایشگر بسیار حرفه‌ای دارد.

وارد ویرایش گر وب استوری شوید و ساخت استوری را شروع کنید
وارد ویرایش گر وب استوری شوید و ساخت استوری را شروع کنید

وارد محیط گوگل استوری که شدیم اول می‌رویم سراغ توضیح بخش Document در این قسمت یکسری تنظیمات داریم که می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم. مثلا می‌توانیم لوگوی سایتمان را در آن قرار دهیم. به تصاویر زیر دقت کنید.

روی لوگو کلیک کنید
روی لوگو کلیک کنید

طبق تصویر بالا ابتدا روی logo کلیک می‌کنیم و سپس با صفحه‌ی زیر مواجه می‌شویم و لوگوی موردنظر خود را به دلخواه انتخاب می‌کنیم.

از کتاب خانه چند رسانه‌ای یک تصویر لوگو را انتخاب کنید
از کتاب خانه چند رسانه‌ای یک تصویر لوگو را انتخاب کنید

سپس قسمت poster image باید یک تصویر بگذاریم که به‌عنوان تصویر شاخص یا کاور صفحه‌ی ما است. که این می‌شود کاور استوری ما که حتما باید در سایز موردنظر آن‌ را برش بزنیم.

تصویر شاخص خود را انتخاب کنید
تصویر شاخص خود را انتخاب کنید

سایز تصویر انتخابی خود را تغییر دهید.

 سایز تصویر انتخابی خود را تغییر دهید
سایز تصویر انتخابی خود را تغییر دهید
permalink
permalink

در قسمت Document بخشی بنام Story Descrip (توضیحات) وجود دارد که می‌توانیم موضوع موردنظر را بنویسیم. به تصویر زیر دقت کنید.

 Story Descrip
Story Descrip

در قسمت permalink آدرس لینک موردنظر را می‌گذاریم و در قسمت Duration مدت زمان را تنظیم می‌کنیم، به این نکته دقت کنید که مدت‌زمان هر Document حداکثر 20 ثانیه است. به تصویر زیر دقت کنید.

change background color
change background color

در بخش Design قسمت change background color بک گراند را می‌توانیم تغییر دهیم. به تصویر زیر دقت کنید تا متوجه‌ی توضیحات شوید.

Insert background media
Insert background media

و سپس می توانیم در قسمت Insert background media که یک عکس را می‌توانیم به عنوان تصویر انتخاب کنیم. به تصاویر زیر دقت کنید تا بتوانید مفاهیم توضیح داده شده را درک کنید.

می‌توانید بک‌گراند را به صورت لایه لایه تغییر دهید
می‌توانید بک‌گراند را به صورت لایه لایه تغییر دهید

به این نکته دقت کنید که می‌توانید در هر استوری چندین عکس بگذارید دقیقا مانند اینستاگرام و می‌توانید با برنامه‌نویسی یکسری امکانات را به آن نیز اضافه کنید.

در قسمت Insert text می‌توانیم متن جدید به استوری گوگل اضافه کنیم به تصاویر زیر دقت کنید.

به تصویر متن اضاف کنید
به تصویر متن اضاف کنید

به‌عنوان مثال من اینجا متن آموزش گوگل وب استوری را وارد کردم.

مثال:  به تصویر متن اضاف کنید
مثال: به تصویر متن اضاف کنید

مثلا من در شکل بالا آموزش وب استوری را به‌عنوان title1 نوشتم. نکته‌ی بسیار مهم این بخش این است که روی سئو این استوری‌ها هم باید کار بکنیم یعنی تمام آن چیزی که برای سئو مطالب و صفحات وب‌سایتمون رعایت می‌کردیم را اینجا هم باید رعایت کنیم مثالا اینکه در عنوان‌مان از کلمه‌ی کلیدی استفاده کنیم، در محتوای خود از کلمه‌ی کلیدی استفاده کنیم و اسم تصاویرمان اسمی باشد که با کلمه‌ی کلیدی‌ ما مرتبط باشد.

ساخت استوری چند صفحه‌ای

به تصویر زیر دقت کنید از قسمت new page که در تصویر زیر علامت زده شده می‌توانید یک استوری جدید اضافه کنید. و اگر می‌خواهید همان page را مجدد دقیقا استفاده کنید از دکمه‌ی Duplicate page که در تصویر زیر نشان داده شده استفاده کنید و می‌توانید از این صفحه چند تا نسخه داشته باشیم. نکته‌ای که اینجا باید دقت کنید این است که برخلاف اینستاگرام استوری‌ها از چپ به راست نیست از راست به چپ است .

صفحه جدید بسازید
صفحه جدید بسازید
از پرونده ساخته شده خود یک کپی بگیرید
از پرونده ساخته شده خود یک کپی بگیرید

اگر بخواهید استوری مورد نظر را حذف کنید روی دکمه‌ی که به شکل سطل آشغال است کلیک کنید آنگاه استوری حذف می‌شود.

حال به تصاویر زیر دقت کنید که ما چند تا پیج ایجاد کردیم. و می‌توانیم مطالب و عکس‌ها را تغییر دهیم و در قسمت سمت چپ می‌توانیم هر المنتی را که می‌خواهیم تغییر دهیم مثلا سایز، رنگ و فونت متن را تغییر دهیم. به تصویر زیر دقت کنید.

به تصاویر زیر دقت کنید که در هر پیج چه تغییراتی ایجاد کرده‌ایم.

هر تغیراتی در پرونده خود دوست دارید ایجاد کنید
هر تغیراتی در پرونده خود دوست دارید ایجاد کنید

در نهایت همه‌ی این کارها را که انجام دادیم یک چک لیست دارد که به ما کمک می‌کند که چکار کنیم تا کیفیت تصاویر و استوری‌هایمان بهتر شود.

چک لیست وب استوری
چک لیست وب استوری

و اعمالی که چک‌ لیست گفت را اعمال می‌کنیم سپس باید یک Title (عنوان) برای استوری گوگل خود بگذارید. در سمت راست بالای صفحه قسمتی که عبارت “Add title” نوشته شده عنوان موردنظر خود را بنویسید. به تصاویر زیر دقت کنید تا متوجه‌ی مفاهیم توضیح داده‌شوید.

یک عنوان برای چک لیست خود انتخاب کنید
یک عنوان برای چک لیست خود انتخاب کنید

در نهایت می‌توانید روی گزینه‌ی preview کلیک کنید و یک پیش‌نمایش از استوری‌های خود ببینید. به تصاویر زیر دقت کنید.

پیش نمایش استوری‌های خود را ببینید
پیش نمایش استوری‌های خود را ببینید

می‌توانید روی گزینه‌ی ADD DEVICE کلیک کنید و خودتان به‌دلخواه divice موردنظر خود را انتخاب کنید و پیش‌نمایش آن را ببینید. مانند تصویر زیر

Google Story 28
این استوری را در چه سایز و دستگاهی

در نهایت روی گزینه‌ی publish کلیک می‌کنیم ولی قبل از آن حتما باید ارورهای چک لیست برطرف بشه تا گوگل به ما امتیاز دهد و بعدازآن روی گزینه‌ی Continue to publish می‌زنیم و استوری گوگل منتشر می‌شود.

مانند تصویر زیر

یک خروجی بگیرید و کار تام است
یک خروجی بگیرید و کار تام است

و بعدازآن روی view story می‌زنیم و می‌توانید استوری را در وب‌سایت خودتان ببینید.

جمع‌بندی

استوری گوگل یا Google Web Stories یکی از روش‌های جدید برای جذب بازدیدکننده برای سایتتان است. که در این مقاله سعی کردیم مزایای آن و نحوه‌ی ساخت آن در وردپرس را به شما آموزش دهیم.

امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید.

نظر شما در این مورد چیه؟

  1. U311237 ۲۷ آذر ۱۴۰۳

    میشه درباره این موضوع ویدیو های بیشتری بزارید

  2. U343432 ۶ شهریور ۱۴۰۳

    با سلام خدمت شما
    چرا ابزار Web Stories راد ابزارهای سایتم پیدا نمیشه ؟

  3. U322396 ۳۰ مرداد ۱۴۰۳

    سلام

    کد کوتاه نداره از کجا باید پیدا کنم ؟

  4. U331282 ۲۳ آذر ۱۴۰۲

    سلام من آموزش رو دیدم و استوری خودم رو ساختم و منتشر کردم ولی وقتی روی لینک استوری میزنم استوری نشون داده نمیشه و یک صفحه سفید میاد

  5. U334586 ۱۶ آذر ۱۴۰۲

    سلام و مرسی از آموزش و توضیحاتتون.
    من کل کامنت ها رو خوندم و حتی سرج هم کردم تو نت، متوجه نشدم این استوری رو کجا می تونم بذارم و چطوری ازش استفاده کنم.
    در ضمن باید بگم قالب من فلتسام هستش.

  6. U313435 ۸ آبان ۱۴۰۲

    سلام و ممنون از مقالۀ خوبتون،حالا چطور باید استوری رو توی صفحه اصلی سایت قرار بدیم؟

    • Reza Rad رضا راد ۸ آبان ۱۴۰۲

      سلام ممنون از شما. شورت کد داره برای اینکار یا با استفاده از پست تایپ ها میتونید قرار بدید

      • U313435 ۹ آبان ۱۴۰۲

        اگه بتونید یه کم بیشتر توضیح بدید ممنون میشم.چونکه شورت کد رو نمیدونم از کجا بیارم با چطور از پست تایپ ها استفاده کنم!

        • Reza Rad رضا راد ۱۰ آبان ۱۴۰۲

          وارد ویرایشگر پست وردپرس بشید اونجا برای نمایش استوری ها یه المنت داره که میتونید استفاده کنید.

  7. U320264 ۱۸ دی ۱۴۰۱

    یه سوال آیا قابلیت این هست که بشه از استوری بیرون اومد یه علامت ضربدری چیزی…؟چون بک زدن کاربر اینطوری بنظرم بهتره!

    • Reza Rad رضا راد ۲۴ دی ۱۴۰۱

      سلام باید داشته باشه. اینو راستش تست نکردم تا حالا. توی المنت هاش ببینید چیزی به نام خروج نداره؟

  8. U320264 ۱۸ دی ۱۴۰۱

    سلام خیلی عالی بود،

  9. U318342 ۲۷ آذر ۱۴۰۱

    سلام وقتتون بخیر

    میخوام عکس کاور برای استوری هایی که ساختم از داخل هاست دانلود لینک بدم. اما فراخوانی نمیکنه
    لطفا راهنمایی کنید

  10. U318342 ۲۳ آذر ۱۴۰۱

    سلام
    شورت کد پلاگین Google Web Stories کدوم قسمت افزونه است؟

  11. U25248 ۱۸ فروردین ۱۴۰۱

    سلام سوالم اینه که ما مقالمون باید استوری باشه درسته و اینکه جداگونه گوگل بخش استوری رو نمیاره یا میاره تو قسمت عکس ها؟
    بعد میشه با رنک مث سئوش کرد؟

  12. U39308 ۲۶ دی ۱۴۰۰

    از اونجایی که به نظرم این سوال مهمه و فکر میکنم در این مورد به بقیه هم میتونه کمک کنه ترجیح میدم سوال رو اینجا بپرسم تا در جامعه و ممنون میشم پاسخ بدهید.
    با توجه به اینکه اصول سئو در استوری هم از اهمیت بالایی برخوردار است. آیا استوری یک بخش مجزا محسوب می‌شود؟ یعنی مانند یک نوشته که از نظر اصول سئو نباید کلمه کلیدی به طور مثال با یک دسته بندی یا یک محصول من داشته باشد. استوری هم بدین گونه است؟
    در بعضی مقالات که در مورد استوری است گفته می‌شود می‌توان برای بازدید بهتر یک نوشته یا یک مقاله در سایت خلاصه آن را در قالب استوری آورد و حتی لینک استوری را در بین نوشته قرار داد. خب تکلیف کلمه کلیدی استوری که احتمالا با نوشته یکی است چه می‌شود؟
    همچنین در مورد دسته بندی‌های استوری هم لطفا توضیح دهید.

    • Reza Rad رضا راد ۲۶ دی ۱۴۰۰

      سلام بله دقیقا. چون صفحه جداگانه ای هست. محتوای استوری نباید با نوشته یکسان باشه. ولی میتونید هر جایی نمایشش بدید. در مورد دسته بندی استوری، باید دسته بندی استفاده کنید که قبلا توی پست ها استفاده نشده باشه

  13. U310139 ۱۷ آذر ۱۴۰۰

    خبر خوب. ساعت 8 روز 17 آذر 1400 ویرایش 1.15.1 منتشر شد با این عناوین اصلاحی:
    Fixes a rare issue with crashing and failing to load particular stories.
    Fixes an issue with mangled Unicode characters.
    Fixes an issue with styling differences between the editor and the preview.
    تست کردم.خداراشکر این مشکل حل شده

  14. U310139 ۱۷ آذر ۱۴۰۰

    اصلاح می کنم: …. بلوک های متنی و html ….
    برای سوال دوم هم یک راه غیر اصولی پیدا کردم ولی خب فعلا کارم را راه میندازه
    حروفی که به شکل علامت سوال نشون داده می شدند را انتخاب کردم و از کامپوننت های بخش Design حالت TT که مربوط به بزرگ نشون دادن حروف در انگلیسی هستند را فعال کردم

  15. U310139 ۱۴ آذر ۱۴۰۰

    سلام.با تشکر از زحمات شما
    چطور می توان استوری های ساخته شده با گوگل وب استوری را در سایت نمایش داد؟

    • U310139 ۱۶ آذر ۱۴۰۰

      جواب این سوال را پیدا کردم. در بلوک های ما می و html ی ابزار اضافه میشه به همین اسم web stories و هرجای سایت ک بخایم استفاده میکنیم.
      الان ی سوال دیگه دارم…
      همه چیز درسته،فقط حرف میم را توی همه استوری ها ب شکل علامت سوال نشون میده. تنظیمات بانک را داخل ی مطلب دیگه فرموده بودید اصلاح کنیم،کردم ولی درست نشد

      • U310139 ۱۷ آذر ۱۴۰۰

        اصلاح می کنم: …. بلوک های متنی و html ….
        برای سوال دوم هم یک راه غیر اصولی پیدا کردم ولی خب فعلا کارم را راه میندازه
        حروفی که به شکل علامت سوال نشون داده می شدند را انتخاب کردم و از کامپوننت های بخش Design حالت TT که مربوط به بزرگ نشون دادن حروف در انگلیسی هستند را فعال کردم

  16. U17441 ۱ مهر ۱۴۰۰

    رقیب پرورش می‌دین‌ها 🙃

  17. U39931 ۱ مهر ۱۴۰۰
  18. U39931 ۳۰ شهریور ۱۴۰۰

    خیلی عالی و مفید بود

  19. U43153 ۳۰ شهریور ۱۴۰۰

    خیلی عالی بود ممنون بابت این آموزش خوب 😊