مهم ترین فاکتور گوگل در رتبه دادن به سایت شما

4 / 5. تعداد رای: 67

اگر شما مسئول ساخت یک الگوریتم بسیار مهم برای رتبه دادن به سایت‌های مختلف دنیا باشید، چه الگوریتمی پیاده می‌کنید؟ با پاسخ به این سوال می‌توان متوجه شد که مهم ترین فاکتور گوگل در رتبه دادن به سایت شما چیست؟

به نظر شما مهم‌ترین فاکتور گوگل در رتبه دادن به سایت شما چیست؟ اگر شما مسئول ساخت یک الگوریتم بسیار مهم برای رتبه دادن به سایت‌های مختلف دنیا باشید، چه الگوریتمی پیاده می‌کنید؟ فرض کنید گوگل شمارا همین‌ الان استخدام می‌کند و از شما می‌خواهد یک الگوریتم جامع بنویسید که قادر باشد سایت‌ها را رتبه‌بندی کند و فقط هم یک الگوریتم باشد نه چند الگوریتم به بیان ساده‌تر مانند الان همکاری چند الگوریتم مانند الگوریتم‌های پاندا، پنگوئن، مرغ مگس‌خوار و … در رتبه‌بندی سایت تأثیر نگذارد و تنها یک الگوریتم باشد که بتواند سایت شمارا رتبه‌بندی کند.

اگر شما با چنین پیشنهادی مواجه شوید چه الگوریتمی را طراحی می‌کنید؟

مهم ترین فاکتور گوگل

داشتم به این فکر می‌کردم که اگر گوگل چنین پیشنهادی را به من برای طراحی الگوریتم دهد، الگوریتم را طوری طراحی می‌کنم که زمانی که کاربر عبارت یا کلمه‌ای را در گوگل سرچ می‌زند اگر در صفحه گوگل در سایت اول به نتیجه رسید و نیازش برطرف شد آن سایت، سایت مناسبی است. غیر این صورت وارد سایت دوم در نتایج جستجو گوگل می‌شود اگر در سایت دوم هم به نتیجه دلخواه نرسید بر روی سایت سوم از نتایج گوگل کلیک می‌کند و یا شاید دوباره مشابه عبارت را در گوگل سرچ کند و وارد سایتی دیگر شود.

چطور لینک یک گوگل باشیم؟

درنهایت آن سایتی که توانسته کاربر را به هدفش برساند و پاسخگوی نیاز کاربر باشد باید به آن رتبه بهتری دهیم و آن سایت را در رتبه‌های اول گوگل نمایش دهیم. به این معنا است که وقتی کاربری وارد سایت شما می‌شود نباید مجدد برگردد به گوگل و دوباره سرچ بزند و یا نباید بر روی نتایج بعدی گوگل کلیک کند و از آن سایت‌ها بازدید کند. بنابراین چنین الگوریتمی می‌تواند یک الگوریتم خوب برای رتبه دادن به سایت‌ها در نتایج گوگل باشد. بنابراین می‌توانیم بگوییم که هر سایتی که کاربر را به نتیجه برساند و باعث شود که کاربر دوباره عبارت مشابه را در گوگل سرچ نکند می‌تواند همان سایتی باشد که باید رتبه بهتری را در لیست نتایج گوگل کسب کند.

مهم‌ترین الگوریتم گوگل برای رتبه دادن به سایت‌ها

راستش را بخواهید طراحی الگوریتم بالا فکر من نبود بلکه یک آزمایش و تستی بود که من در گوگل آن را انجام دادم و متوجه شدم که بله!! گوگل از چنین الگوریتمی برای رتبه‌بندی کردن سایت‌ها استفاده می‌کند. حال چطوری به چنین نتیجه‌ای رسیدم؟ قضیه برمی‌گردد به چندین سال پیش زمانی که من تصمیم گرفتم چند نفر نیروی جدید برای تیم تولید محتوای میهن وردپرس استخدام کنم. پس از استخدام و تشکیل تیم تولید محتوا، از آن‌ها خواستم که به آنالیز رقبا بپردازند به این شکل که آن‌ها داخل سایت‌های ایرانی دیگر که رقیب ما هستند شوند و در مورد محتواهایی که ما داریم، سرچ کنند و ببینند در آن سایت‌ها به چه موضوعی اشاره‌ شده که ما ننوشتیم.

به این نکته دقت کنید که از آن‌ها خواستم تا محتوای سایت‌های رقیب را بخوانند و یاد بگیرند آن‌گاه آن محتوایی که جدید است و در محتوا سایت ما وجود ندارد را در مطالب و محتوای سایت‌مان اضافه کنند تا به‌این‌ترتیب محتوای سایت خودمان را غنی‌تر کنیم. البته بازهم تأکید می‌کنم که فقط آن موضوعی که یاد گرفتند را بنویسند نه اینکه کپی کنند.

چه محتوایی در گوگل رتبه می‌گیرد؟

همان‌طور که می‌دانید کپی خط قرمز محتوا نویسی است و الگوریتم‌های گوگل به محتوای کپی بسیار حساس‌اند و اگر متوجه شوند که سایت شما از محتوای کپی استفاده کرده است سایت شمارا جریمه می‌کنند بنابراین اگر می‌خواهید محتوای صفحه شما توسط گوگل جریمه نشود سعی کنید محتوای یونیک و کامل خود را بنویسید.

خب دراین‌ بین اتفاقی که افتاد این بود که بچه‌های تیم محتوا نویسی موضوع محتوا سایت ما را سرچ کرده بودند و با آن حال که سایت ما رتبه یک گوگل در نتایج جستجو بود آن‌ها بر روی سایت رقیب که در رتبه دوم از نتایج سرچ گوگل بود کلیک کرده بودند.

بعد از گذشت مدتی متوجه شدیم که اکثر محتواهای سایت ما به رتبه‌ی دوم و سوم افت پیداکرده و محتوای رقیب در رتبه اول نتایج گوگل ظاهرشده بود. آن‌جا بود که متوجه این موضوع مهم شدم که گوگل به سایتی اعتبار می‌دهد که کاربر در آن کلیک کند و در همان اولین کلیک به نتیجه دلخواه خود برسد و مجدد برنگردد به لیست نتایج گوگل و وارد صفحات دیگر شود یا مجدداً عبارت مشابه را سرچ بزند.

اولین باش تا اولین بمانی

درواقع اتفاقی که برای سایت ما افتاده بود این بود که موضوع محتوا سایت ما تقریباً روزانه چند ده بار در گوگل سرچ شده بود و بر روی سایت دوم کلیک شده بود و این‌جا بود که ناخواسته ما به رقبای خود امتیاز می‌دادیم و این به دلیل وجود همان الگوریتمی بود که در بالاتر به آن اشاره کردیم. بنابراین گوگل طبق آن الگوریتم به رقبای ما امتیاز داده بود و با این کار رتبه سایت ما در گوگل یکی دوتا افت پیداکرده بود که البته برای جبران خسارت وارده ما تغییراتی را در سایت اعمال کردیم اما بااین‌حال یک درس و تجربه مهم را کسب کردیم.

همان‌طور که می‌دانید گوگل به کاربران خود بسیار اهمیت می‌دهد و هدف اصلی آن رساندن کاربر خود در کم‌ترین زمان ممکن به بهترین نتیجه است. بنابراین گوگل زمانی که می‌بیند که کاربران با اولین کلیک در یک سایت ماندگار می‌شوند این‌طور برداشت می‌کند که کاربر حتماً به نتیجه دلخواه خود رسیده است. بنابراین هر چه نرخ کلیک و ماندگاری کاربر در یک سایت بیشتر باشد آن سایت رتبه بلایی در لیست نتایج گوگل کسب می‌کند البته عوامل و فاکتورهای دیگری هم وجود دارد که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم. اما باید بدانید که مهم‌ترین فاکتور گوگل در رتبه دادن به سایت شما رضایت کاربر از سایت شما و ماندگاری در سایت شما است.

فاکتورهای دیگر گوگل در رتبه دادن به سایت‌ها

فاکتورهای دیگر گوگل در رتبه دادن به سایت‌ها
فاکتورهای دیگر گوگل در رتبه دادن به سایت‌ها

همان‌طور که گفتیم همه چی برمی‌گردد به رضایت کاربر از سایت شما یعنی اگر سایت شما سایتی باشد که بتواند کاربر را به خود جذب کند شما برنده رقابت برای کسب رتبه اول در لیست نتایج گوگل هستید اما برای جذب و جلب رضایت کاربر باید به نکات زیر توجه کنید.

محتوا باارزش و منحصر‌ ‌به‌فرد

شاید این جمله معروف از بیل گیتس را بارها شنیده باشید که محتوا پادشاه است بنابراین تولید محتوای باکیفیت و باارزش از اهمیت زیادی برخوردار است. برای نوشتن یک محتوای خوب سعی کنید مطالبی که برای کاربران کاربردی است را تولید و منتشر کنید. ازجمله ویژگی‌های یک محتوا خوب کامل و جامع بودن آن است به‌طوری‌ که کاربر با خواندن مقاله شما پاسخ تمامی سؤالات خود را بگیرد.

همچنین از نوشتن محتوای تکراری و کپی خودداری کنید و هرگز مقالات موجود در سایت‌های دیگر را کپی نکنید زیرا این کار باعث پایین آمدن ارزش محتوای شما و همچنین جریمه شدن توسط الگوریتم‌های گوگل می‌شود بنابراین تمام سعی خود را به‌کار بگیرید تا یک محتوای کامل، خوانا، مفید و منحصر به‌فرد ارائه دهید. 

کلمات کلیدی و نقش آن‌ها در متا تگ عنوان

سعی کنید عنوانی را انتخاب کنید که بر اساس استانداردهای گوگل باشد به‌طورکلی ویژگی‌های یک عنوان خوب شامل موارد زیر است:

  1. عنوان طولانی ننویسد.
  2. عنوان تکراری ننویسید.
  3. عنوان خیلی کلی ننویسید.
  4. از تکرار کلمات کلیدی بپرهیزید.

البته به این نکته نیز دقت کنید که درج کلمات کلیدی هر صفحه در تگ عنوان همان صفحه کاملا ضروری است اما باید از تکرار بیش‌از اندازه کلمات کلیدی در عنوان خودداری کنید.

مطابقت محتوا با عبارت سرچ شده توسط کاربر

یکی دیگر از فاکتورهای مهم گوگل در رتبه دادن به سایت‌ها مربوط بودن عبارت سرچ شده با محتوا است. درواقع باید زمانی که کاربر عبارت یا کلمه‌ای که سرچ می‌زند نتیجه آن (محصول، خدمات، ویدیو، مقالات و …) مرتبط با عبارت سرچ شده باشد. به بیان ساده‌تر به این شکل نباشد که گوگل عبارت خرید لپ‌تاپ را سرچ بزند و با صفحه‌ای از خرید لوازم برقی خانگی روبه‌رو شود!!

زمان حضور کاربر در سایت

زمان حضور کاربر در یک سایت نیز یکی از موارد مهم در کسب رتبه بالا در گوگل است یعنی شما هر چه بیشتر بتوانید کاربر را در سایت خود نگه‌دارید ارزش سایت شما برای گوگل بیشتر خواهد شد. در حقیقت یکی از فاکتورها و عواملی که گوگل ارزشمند بودن محتوای شمارا تشخیص می‌دهد همین میانگین زمان حضور کاربر در سایت شما است.

بک لینک با کیفیت

منظور از بک لینک باکیفیت بک لینگی است که به‌طور طبیعی از سایت‌های دیگر گرفته باشید. بنابراین خرید بک لینک از سایت‌های اسپم می‌تواند باعث جریمه شدن شما توسط الگوریتم‌های گوگل شود بنابراین بهتر است لینک باکیفیت داشته باشید مثلا لینک‌سازی از طریق رپورتاژ می‌تواند باعث بهبود رتبه سایت شما شود.

سرعت لود صفحه

سرعت لود صفحه
سرعت لود صفحه

سرعت صفحه نیز یکی از مهم‌ترین فاکتورهای گوگل در رتبه دادن به سایت‌ها است. درواقع یک کاربر برای لود یک صفحه بیش از 3 الی 5 ثانیه زمان نمی‌گذارد اگر سایت شما در این مدت‌ زمان بتواند پاسخگوی کاربر باشد می‌تواند نتیجه خوبی هم در نتایج گوگل کسب کند در غیر این صورت کاربر خود را از دست می‌دهد و درنتیجه نمی‌تواند نتیجه مناسبی در گوگل کسب کند.

نسخه موبایل سایت

امروزه برعکس گذشته نسخه موبایل سایت اولویت گوگل برای رتبه‌بندی سایت‌ها است. به این دلیل است که کاربران موبایل بیش از کاربران دسکتاپ هستند و امروزه اکثر مردم از طریق موبایل به سرچ و جست‌وجو در گوگل می‌پردازند. بنابراین سازگاری سایت شما با موبایل از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

قدرت دامنه

استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه، استفاده از برند در دامنه، سن دامنه، باکیفیت بودن لینک‌های دریافتی صفحه اصلی سایت، عواملی موثر در تعیین قدرت دامنه است. بنابراین هر دامنه‌ای که فاکتورهای بالا را داشته باشد شانس بیشتری در جهت کسب رتبه بالا در لیست نتایج گوگل دارد.

پروتکل  HTTPS

پروتکل  HTTPS
پروتکل  HTTPS

امنیت الویت مهم و اصلی گوگل است بنابراین تمامی سایت‌ها مانند انجمن‌ها، فروشگاه‌های اینترنتی و سایت‌هایی که پنل عضویت دارند و کاربر برای ورود به آنها باید از نام کاربری و رمز استفاده کند حتماً باید دارای گواهینامه ssl باشند. بنابراین اگر در نتایج صفحه اول گوگل دقت کنید، متوجه می‌شوید که اکثر سایت‌های برتر از پروتکل https استفاده می‌کنند.

لینک‌سازی داخلی سایت

امنیت الویت مهم و اصلی گوگل است بنابراین تمامی سایت‌ها مانند انجمن‌ها، فروشگاه‌های اینترنتی و سایت‌هایی که پنل عضویت دارند و کاربر برای ورود به آنها باید از نام کاربری و رمز استفاده کند حتماً باید دارای گواهینامه ssl باشند. بنابراین اگر در نتایج صفحه اول گوگل دقت کنید، متوجه می‌شوید که اکثر سایت‌های برتر از پروتکل https استفاده می‌کنند.

جمع‌بندی

ارائه نکات فوق تنها عوامل مهم برای کسب رتبه بهتر در لیست نتایج گوگل است بااین‌حال همه‌ی فاکتورهای گفته‌شده باید نهایتاً به این مرحله ختم شوند که کاربر با سرچ کردن در گوگل در کم‌ترین زمان ممکن نتیجه دلخواه خود را بیابد به‌عبارت‌دیگر سایتی قادر است که رتبه بهتری در نتایج گوگل کسب کند که کاربر بتواند با کلیک بر روی سایت شما در آن سایت ماندگار شود و پاسخ نیاز خود را بیابد در غیر این صورت با سرچ مجدد و یا رفتن به سایت‌های دیگر شما قادر نخواهید بود که رتبه خوبی در نتایج گوگل کسب کنید.

امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید.

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U330357 ۲ بهمن ۱۴۰۲

    سلام وقت بخیر
    اگر یک مقاله انگلیسی را ترجمه کنیم و در سایت قرار بدهیم یک مقاله تکراری محسوب می شود و امتیاز منفی می گیرد؟

  2. U320954 ۱۶ خرداد ۱۴۰۲

    سلام
    خسته نباشید
    اگر گوگل به حساب دقیقه موندن در سایت و کلیک روی محتوای سایت رتبه میده،شما رتبه فوق 1 باید بگیرید!!!!
    چون من که چند هفتست با شما آشنا شدم، اصلا صفحه سایتتون رو نبستم و از این محتوا به اون محتوا کوچ میکنم…:)
    فکر کنم گوگل هم فهمیده که کلا یه بار اومدم و قصد رفتن ندارم…(کنگر خوردم، لنگر انداختم)
    فقط جای نشستنم توی خونه و چیزی که میخورم تغییر میکنه،وگرنه چرا از این منبع بی انتها بیام بیرون ؟!؟
    (البته امیدوارم که دوستان از فردا کاربری منو نبندند….:) )
    و خیلی های دیگه هم مثل من، از قبل از شروع طراحی سایت تا درآمد و حتی بازم هم آموزش بیشتر، از این سایت خارج نخواهند شد
    پس عرض خسته نباشید از صمیم قلب منو به تمام همکاران سخت کوشتون قبول کنید

    ما هستیم تا شما هستید ،پس همیشه بهترین بمانید ،حتی شده فقط بخاطر ما….

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۱۶ خرداد ۱۴۰۲

      درود بر شما
      سپاس از لطف و محبتی که دارید و خیلی خیلی خوشحال هستیم که مطالب و آموزش های سایت ما تونسته برای شما مفید واقع بشه. امیدواریم که همیشه بتونیم رضایت شما کاربر گرامی جلب کنیم
      شاد و پیروز باشید

  3. U314590 ۲۰ خرداد ۱۴۰۱

    سلام ممنون از آموزش دو سوال از خدمت شما داشتم
    1-آیا سابقه صاحب دامنه تاثیر سئویی خصوصا تاثیر منفی روی دیگر دامنه هایش دارد؟از این نظر که من دامنه قبلی به دلیل اشتباهات سئویی پنالتی شده حالا که میخوام با دامنه جدید سایت جدید بزنم آیا گوگل هو ایز رو بررسی میکنه خصوصا در دامنه آی آر که هو ایز باز است وتاثیر منفی روی سایت جدیدم با دامنه جدید میذاره؟
    2- آیا ساب دامنه کاملا یک دامنه جدا در نظر گرفته میشه؟واینکه روی دامنه اصلی تاثیر سئویی از نوع منفی میذاره؟تشکر

    • Reza Rad رضا راد ۲۲ خرداد ۱۴۰۱

      سلام ۱. خیر تاثیری نداره ۲. بله درسته یک دامین جداست اما روی دامنه اصلی تاثیر سئو میذاره

  4. U312889 ۶ خرداد ۱۴۰۱

    سوال در مورد لینک سازی داخلی شما دارم . در متن هیچ گونه لینکی داخلی ندارید. متن، عناوین وتصویر ها هیچ گونه لینکی ندارند. این مشکلی ایجاد نمیکنه؟ این مطالب را به هیچ مطلب دیگه ای لینک ندادید؟

  5. U312957 ۱۵ فروردین ۱۴۰۱

    بسیار عالی و کاربردی

  6. U311201 ۸ بهمن ۱۴۰۰

    با سلام و درود
    من برنامه نویس هستم حدود ۲۰ ساله دارم با نت کار می کنم، و سالهاست برنامه نویسی می کنم! خیلی چیزهایی که گفتید مقدماتی سئو و برنامه نویسه، مثلا همین چیزی که اینجا توضیح دادید و گفتید جدیدا بهش رسیدید و خیلیها از جمله من سالهاست می دونیم، خیلی از سایتها برای تخریب سایتهای رقیب نتایج سایت رقیب رو توی گوگل کلیک می کنن و بعد از چند صدم ثانیه می بندن که گوگل فکر کنه محتوای سایت به درد نمی خوره و رتبه اش رو توی گوگل خراب می کنند! اینا خیلی وقته وجود داره! خواهش دارم لطفا آموزش هاتون رو حرفه ای تر کنید، توی تمام نت و سایتهای ایرانی هرچی آموزش میدن واسه مبتدی هاست و با مضامین تقریبا مشابه هم و تکراری!
    مثلا یه جا گفته بودید گوگل بخاطر محتوای تکراری یه صفحه رو ایندکس نمی کنه! باید بعدش توضیح میدادید که اگه محتوا تکراری نبود و بازم گوگل ایندکس نکرد چیکار کنیم! یا یه جا واسه یه کاربری که سوال پرسیده بود نوشته بودید مثلا یکی دو هفته دیگه هم صبر کن شاید مطالبت رو ایندکس کرد! متاسفانه الان خیلی از سایتهای ایرانی مطالبشون توی گوگل ایندکس نمیشه با وجودی که اصلا محتوای تکراری هم ندارن! یا نتایج گوگل پر شده از مطالب به درد نخور و پیش پا افتاده!
    با وجود سایت مپ هم باز خیلی از مطالب سایتها ایندکس نمیشه و سایت مپ هم کمکی به ایندکس مطالب سایتها نمی کنه، گوگل خیلی وقتها الکی گیر میده! من بارها این مطلب رو مشاهده کردم! همه چی هم درست باشه باز گوگل گیر میده که لینک ایندکس نمیشه! توی ایران هم نمایندگی نداره پیگیر این همه الاغ بازیشون باشیم! الان گوگل الگوریتم هایی داره مثل پاندا و گوره خر و مرغ مگس خوار و بقیه ولی یه الگوریتم هم واسه خودشونه که از نظر من الگوریتم الاغ بازیه! که مطالب خیلی از سایتها رو الکی ایندکس نمی کنه! نه محتوای تکراری دارن، نه مشکلی برای ایندکس نشدن دارن! این مشکلات توی موتور جستجوگر بینگ هم هست! مثلا هزار تا مطلب توی سایت داری ولی بینگ دو سه تاش رو ایندکس کرده!

    • Reza Rad رضا راد ۱۰ بهمن ۱۴۰۰

      سلام. در مورد سایت هایی که رقیب رو کلیک می‌کنند و میبندن این برای چند سال پیش خیلی رایج بود اما الان گوگل سریع متوجه میشه و این کلیک ها رو محاسبه نمیکنه. در مورد ایندکس نشدن محتوا، سایت‌های زیادی رو بررسی کردیم و تنها دلیل ایندکس نشدن محتوا همین تکراری بودن هست. تکراری بودن به این معنا نیست که دقیقا عنوان یکی باشه. بعضی مواقع گوگل ببینه موضوع محتوا شبیه به دیگری هست ایندکس نمیکنه.

  7. U311008 ۲۹ دی ۱۴۰۰

    سلام استاد ببخشید من یک سایت استاتیک htmlدارم چطور میتونم بدون تغییر شکل به قالب وردپرسی تبدیل کنم خیلی گیر کردم ممنون میشم جواب بدید
    باتشکر از میهن وردپرس

    • Reza Rad رضا راد ۳۰ دی ۱۴۰۰

      سلام باید برنامه نویسی قالب وردپرس رو یاد بگیرید. با یکی دو جمله نمیشه توضیح داد این مورد رو

  8. U34792 ۲۹ دی ۱۴۰۰

    سلام
    این ستاره‌ها رو برای نظر دادن به مقاله چطوری ساختید ؟ از افزونه خاصی آیا استفاده کردید ؟

  9. U40533 ۲۸ دی ۱۴۰۰

    سلام آقای حسینی
    برای آموزش آنلاین از چه پلاگین هایی باید استفاده کرد ؟
    مثلا همین دوره جامع سایت برتر رو چجوری میشه رو سایت پیاده سازی کرد یا از چه پلاگینی استفاده میشه برای این کار؟؟
    ممنون میشم یه راهنمایی بفرمایید و یا اسم پلاگین هارو بگید .
    یا اگر امکانش هست یه آموزش هم در این مورد بزارید که عالی میشه
    ممنون از شما