گوگل دیسکاور چیست؟ نمایش سایت در Google Discover

3.8 / 5. تعداد رای: 45

گوگل دیسکاور چیست

گوگل دیسکاور چیست

همین الان مرورگر گوگل کروم یا اپلیکیشن گوگل را باز کنید. زیر باکس جستجوی صفحه اصلی این نرم افزارها لیستی از مقالات سایت‌های مختلف مشاهده می‌کنید. توی این ویدیو این بخش را بررسی می‌کنیم. همچنین توضیح خواهم داد که چطور می‌توانید مقالات سایت خود را در این بخش نمایش دهید.

سرویس گوگل دیسکاور ابزاری فوق‌العاده کاربردی و قدرتمند شبیه به اکسپلور اینستاگرام است که می‌توان از آن برای دریافت ورودی کاملاً رایگان استفاده نمود. اساس کار این سیستم به‌هیچ‌عنوان بر اساس کلمات کلیدی و یا عباراتی نیست که توسط عموم مردم در اینترنت جست‌وجو می‌شود بلکه می‌توان از طریق اپلیکیشن گوگل کروم روی دیوایس‌های مختلف مانند کروم بوک‌ها، تبلت‌ها و موبایل‌ها و برخی از دیوایس‌های هوشمند دیگر مانند اندروید تی‌وی‌ها، به ورودی خوبی رسید و تفاوتی ندارد که سیستم‌عامل کاربر موبایلی چیست.

اگر نرم‌افزار کروم روی دیوایس‌های موبایل و تبلت خود را اجرا کنید گوگل بر اساس دو فرم لوکیشن و علاقه‌مندی‌ها و جست‌وجوهای شما سایت‌ها و اطلاعاتی را به شما نمایش می‌دهد. احتمالاً در این مرحله این سئوال برای شما ایجاد می‌شود که چگونه می‌توان وب‌سایتی را در گوگل دیسکاور نمایش داد.

Google Discover چگونه کار می‌کند؟

How does Google Discover work 1 1024x576 1
Google Discover چگونه کار می‌کند؟

به‌طورکلی می‌توان گفت که گوگل دیسکاور یک فید یا خوراک است که توسط گوگل روی دیوایس‌های هوشمند، موبایل‌ها و تبلت‌ها به نمایش درمی‌آید. البته که وب‌مسترها می‌توانند از این ویژگی فوق‌العاده برای دریافت ورودی گوگل آن‌هم در حجم بالا استفاده کنند. این می‌تواند یک محرک فوق‌العاده برای سایت‌هایی باشد که مایل به افزایش بازدید خود به‌صورت ارگانیک باشند. البته برای این  امتیاز، انتظار می‌رود که وب‌سایت یک سری ویژگی‌ها و صفات بارز داشته باشد که به‌صورت مرحله‌به‌مرحله در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

نحوه نمایش سایت در گوگل دیسکاور

هیچ راه مستقیمی برای نمایش وب‌سایت شما در گوگل دیسکاور وجود نخواهد داشت. البته مثل همیشه این شرکت با یک سری الگوهای رفتاری و همین‌طور سیگنال‌ها، تکنیک‌هایی را به کاربران خود پیشنهاد می‌کند که به‌واسطه استفاده از آن می‌توان به این امتیاز بزرگ برای دریافت ورودی گوگل دست‌یافت.

در درجه اول پیشنهاد ما این است که مقالات وب‌سایت شما خیلی تخصصی نباشد. کاربرمحور بودن می‌تواند باعث شود که کروم آن‌ها را به کاربرانی به‌صورت آزادانه در اینترنت جستجو می‌کنند نشان دهد.

پس‌ازآن، یکتا بودن مقاله شما یک اصل مهم و کلیدی خواهد بود که گوگل به‌خوبی این موضوع را تشخیص می‌دهد. انتظار می‌رود که مقاله شما قبلاً در هیچ کجای وب منتشرنشده باشد. احتمالاً گوگل در این شرایط وب‌سایت شمارا در گوگل دیسکاور نمایش نمی‌دهد.

نحوه دریافت ورودی از گوگل دیسکاور

نحوه دریافت ورودی از گوگل دیسکاور
نحوه دریافت ورودی از گوگل دیسکاور

ریسپانسیو بودن وب‌سایت شما کمک بزرگی به دریافت نتیجه در این بخش خواهد کرد. از طرفی فراموش نکنید که سیستم و کارکرد گوگل دیسکاور کاملاً از سرچ و صفحه ایندکس گوگل جدا می‌شود. قالب ریسپانسیو موجب می‌شود که کاربر از حضور در وب‌سایت شما احساس خوبی داشته و مجدداً به آن مراجعه کند. البته ضریب یا نرخ حضور هر کاربر روی صفحه سایت شما درصورتی‌که از گوگل دیسکاور ورودی دریافت کرده باشد نیز روی این مسئله تأثیر خواهد گذاشت.

اگر بتوانید کاربران را در سایت خود حفظ کنید و آن‌ها را وارد صفحات دیگر کنید، این امتیاز خوبی برای شما خواهد بود. لینک‌سازی داخلی و نمایش مطالب مرتبط و جذاب از جمله اصلی‌ترین و کلیدی‌ترین تکنیک‌هایی است که در این حوزه می‌توان به آن اشاره کرد.

بهینه‌سازی محتواهای قبلی

اگر محتوای کم‌ارزشی در وب‌سایت خوددارید یا اینکه مدت‌زمان زیادی از انتشار آن می‌گذارد، می‌توانید با یک به‌روزرسانی با یک تیر دو نشان بزنید. درواقع به‌این‌ترتیب هم ورودی گوگل شما بهبود پیدا می‌کند و هم شانس برای دریافت ورودی گوگل دیسکاور خواهید داشت.

انتشار مطالب بروز و ترند

به‌هرحال کاربران عمومی به دنبال همان مطالبی هستند که در شبکه‌های اجتماعی، یوتیوب و… کلیک خور هستند. درنتیجه پیشنهاد می‌کنیم که حتی گاهی از تیترهای زرد استفاده کنید. (البته این کار ممکن است کمی غیرحرفه‌ای به نظر برسد، اما به‌هرحال اینکه کاربر وارد وب‌سایت شما شود هم در دریافت ورودی‌های بیشتر از این طریق تأثیر خواهد گذاشت)

تصاویر را فراموش نکنید

استفاده از تصاویر نیز می‌تواند موجب شود که شما سریع‌تر به دریافت ورودی از گوگل دیسکاور برسید. البته در این مرحله دو شرط وجود دارد. یکی اینکه در این لیست قرار بگیرد و دوم اینکه کاربران روی لینک، پست و تصویر محتوای شما کلیک و تپ کنند. به‌طورمعمول همیشه تصاویر می‌توانند تاثیرگذارترین بخش هر مقاله باشند.

از تیترهای جذاب استفاده کنید

اگر برای کاربران ایرانی می‌نویسد و در این زمینه حرفه‌ای هستید، احتمالاً می‌دانید که با چه تیترهایی می‌توانید آن‌ها را به سمت خود جذب کنید. اصل مهم در تیتر نویسی، رعایت کپی‌رایت و همین‌طور استفاده از اصول بازی با کلمات است. طبق همان چیزی که شما در گوگل دیسکاور می‌بینید و ممکن است بر اساس آن روی لینک‌ها کلیک کنید، کاربران دیگر هم به دنبال تیترهای خیلی رسمی، مبهم و غیرمنطقی نیستند.

بررسی و کنترل ورودی‌های دیسکاور گوگل

احتمالاً پس از مطالعه بخش قبلی مقاله، این سؤال برای شما ایجاد می‌شود که آیا امکان بررسی ورودی‌های دیسکاور وجود دارد؟ باید گفت که بله این کار به‌راحتی و از طریق گوگل وب‌مستر تولز قابل انجام خواهد بود. البته باید شرایط ورودی شما به مقداری رسیده باشد که گوگل آن را به داشبورد سرچ کنسول شما اضافه کند. 

در غیر این صورت (اگر وب‌سایت شما تازه‌تأسیس است و بازخورد خوبی تاکنون از گوگل دریافت نکرده است) به طبع نمی‌تواند بخش Google Discover داشته باشد. اگر وارد سرچ کنسول شوید، در منوی اصلی، در زیرمجموعه دسته‌بندی Performance می‌توانید قسمت مربوط به Discoverهای گوگل را مشاهده کنید.

تا چه زمانی ورودی دریافت خواهیم کرد؟

تا چه زمانی ورودی دریافت خواهیم کرد؟
تا چه زمانی ورودی دریافت خواهیم کرد؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، هنوز این سیستم کمی برای توسعه‌دهندگان و متخصصین حوزه سئو مبهم به نظر می‌رسد. اما انتظار می‌رود که اگر مطالب شما عامه‌پسندتر باشد، بازخورد بهتری از گوگل دریافت خواهید کرد. منطقاً تصاویر جذاب و خاص نمی‌تواند شرط دریافت ورودی گوگل دیسکاور باشد. بلکه حتی در بررسی‌هایی که انجام‌شده، سایت‌هایی مشاهده گردیده‌اند که پستی بدون تصویر و البته موفق در دیسکاور داشتند. انتظار می‌رود که محتوای شما بیش از 1200 کلمه (در دسته‌بندی محتواهای نسبتاً بلند و بلند) قرار بگیرد.

گوگل دیسکاور همین‌طور روی وب‌سایت‌های کوچک نیز تأثیر بی‌نظیری می‌گذارد. این نرخ برای آن‌ها تا دریافت ورودی دوبرابر سرچ گوگل خواهد بود. از طرفی دیده‌شده که سایت‌های خبری، مجلات و همین‌طور محتواهای کاربرمحور که عمومیت دارند، بیشتر در این فضا موفق‌تر هستند. (البته منعی برای حضور سایت‌های فروشگاه و یا هر نوع دسته‌بندی دیگری مانند تفریحی و… نیز وجود ندارد.)

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U337229 ۲۹ دی ۱۴۰۲

    با سلام
    وقتتون به خیر ، مدتهاست با مقالات گوگل دیسکاور روبرو هستم و غالباً به انگلیسی می باشند ، الان که دیدم مقاله ای در این خصوص منتشر نموده اید خیلی خوشحال شدم و آرزوی سلامتی ، موفقیا ، پیروزی و ثروت و سعادت در دنیا و آخرت برای شما دارم . خدا نگه دار

  2. U38846 ۶ شهریور ۱۴۰۱

    ممنون از ویدئو خوبتون آقای راد عزیز 🌹 پس در نهایت می تونیم بگیم که روش خاصی برای نمایش در Google Discover وجود نداره و با توجه به همین فاکتور هایی که گفتید گوگل خودش براساس الگوریتم یکسری مقالات رو انتخاب میکنه درسته؟

  3. U34795 ۲۰ تیر ۱۴۰۱

    سلام و عرض ادب
    ضمن تشکر بابت محتواهای خوب سایتتون، علت خاصی داره که در مقالات، متون رو جاستیفای نمیکنین؟ این مورد تاثیر مثبتی در خواندن مطلب داره؟ چون سایت شما در موارد جزئی هم خیلی اصولی عمل میکنه برام سوال شد تا اگر دلیلی داره متوجه شوم.
    سپاس از شما.

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۲۰ تیر ۱۴۰۱

      درود
      سپاس از توجه شما
      جاستیفای کردن بین کلمات فاصله میندازه به همین دلیل هست که جاستیفای نمیکنیم

    • U324281 ۶ خرداد ۱۴۰۲

      با سلام و سپاس از مطالب خوب و کاربردی تون
      مدتی هست که در google discover فقط سایت های خارجی برام نمایش داده میشه و هیچ سایت ایرانی در لیست نیست
      در صورتیکه قبلا هم سایت های داخلی و هم خارجی در لیست بود

  4. U33295 ۲۳ خرداد ۱۴۰۱

    سلام آقای راد توی این ویدیو مختصر توضیح ندادید و بیشتر توضیحتون به صورت کلی بود ، برای مثال من برای رفتن تو اکسپلور باید مقاله های کوتاه رو در حد خبر منتشر کنم و سریعا بزنم ایندکس بشه؟ چون خود پروسه ایدنکس کم کمش شاید یکی دو روز زمان ببره اگر من توی سرچ کنسول بزنم.

    • Reza Rad رضا راد ۲۴ خرداد ۱۴۰۱

      سلام خیر تفاوتی نداره مقاله طولانی باشه یا کوتاه و ضمن اینکه اصلا مهم نیست زود ایندکس بشه یا نه. اگر مقاله شرایطش رو داشته باشه نمایش داده میشه تو دیسکاور

  5. U39838 ۲۲ خرداد ۱۴۰۱

    آقای راد وقت بخیر
    احساس می کنم در این دوتا ویدئو آخر یه مقدار پیر شدید!
    دفتر دبی اذیتتون می کنه؟😉
    این ویدئو هم بسیار عالی بود