جستجوی پیشرفته در گوگل و بررسی وضعیت سایت در گوگل

5 / 5. تعداد رای: 1

جستجوی پیشرفته در گوگل و بررسی وضعیت سایت در گوگل

در این مقاله باجستجوی پیشرفته در گوگل بیشتر آشنا خواهیم شد. بررسی می‌کنیم که جستجوی واقعی در گوگل برای یک سئوکار به چه شکل خواهد بود. همچنین به این سوال می‌پردازیم که اگر گوگل تعطیل شود یا ایران را تحریم کند چه اتفاقی خواهد افتاد؟!

جستجوی پیشرفته در گوگل

تا اینجای کار با مفاهیم اولیه سئو آشنا شدید. این مفاهیم را دست کم نگیرید. چرا که برخی نکات همیشه به‌کارتان می‌آید و دانستن آن‌ها خالی از لطف نیست. در این مقاله به صورت عملی وارد بحث سئو می‌شویم و به آموزش مفاهیم بیشتر و دقیق‌تر آن می‌پردازیم.

بررسی وضعیت سایت در گوگل

از هر ده نفر در دنیا، 9 نفر از موتور جستجوی گوگل استفاده می‌کنند. اگر توجه کرده باشید، هر نوع لپ‌تاپ یا تلفن همراهی که خریداری می‌کنیم؛ موتور جستجوگر گوگل به صورت پیش‌فرض روی آن (یا روی مرورگر گوگل کروم آن) نصب است. حتی زمانی که شما موضوعی را در سایر موتورهای جستجوگر مثل Firefox سرچ می‌کنید، در موتور جستجوگر گوگل جستجو انجام می‌شود. ما از زمانی که کار با اینترنت را آغاز کرده‌ایم، درحال استفاده از گوگل هستیم. شاید حس کنید که کاملا با گوگل آشنایی دارید و معرفی آن بیهوده به نظر برسد. اما شما باید به عنوان یک فرد سئوکار، با تکنیک‌های مربوط به سئوی گوگل آشنایی کامل داشته باشید.

SERP چیست

SERP مخفف Search Engine Result Page است و در لغت صفحات نتایج جستجوی موتورهای جستجوگر معنا می‌شود. منظور از نتایج در واقع همان صفحاتی است که پس از سرچ به ما نمایش داده می‌شود و به اصطلاح SERP نامیده می‌شود. توجه داشته باشید که همه مطالب بیان شده، دقیق و منطقی است و علاوه بر گوگل در همه موتورهای جستجوگر قابل اجرا است. پس نیازی نیست نگران نبود گوگل یا هر سیستم دیگری باشید. زیرا در صورت کنار رفتن هر کدام از این سرویس‌ها یا شرکت‌ها، قطعا نسخه‌های بهتر و جدیدتری را در اختیار خواهیم داشت.

اگر زمانی گوگل فیلتر شود و موتور جستجوهای داخلی جای آن را بگیرد، بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی تعطیل خواهند شد. این موارد موضوعاتی هستند که در همه حرفه‌ها و زمینه‌ها پیش می‌آید. گاهی ممکن است شما یک مغازه‌ داشته باشید و به هر دلیلی مجبور شوید آن را ببندید. پس بهتر است که به موضوعاتی از این قبیل فکر نکنیم. چرا که درصد پیش‌آمد آن بسیار پایین است و دلیل خوبی برای تعطیل کردن یک کسب‌وکار نیست.

تبلیغات در گوگل

زمانی که شما عبارتی مانند Rent Car را در گوگل سرچ می‌کنید. در کنار برخی از نتایج عبارتی با عنوان AD یا همان Advertise مشاهده می‌شود. به طور کلی این نتایج، تفاوت چندانی با دیگر نتایج نمایش داده شده ندارند و یک سایت معمول به شمار می‌روند. مدیران این نوع سایت‌ها، مبلغی را به گوگل پرداخت کرده‌اند تا گوگل سایت آن‌ها را در نتایج بالاتر نمایش دهد و به ازای هر کلیک نیز، به گوگل پول پرداخت می‌کنند. ممکن است شما این علامت را در صفحه اول یا دوم یا حتی انتهای صفحه اول نیز مشاهده کنید.

این سیستم گوگل، Google Adwords نام دارد که مبحث بسیار مفصلی دارد و برای توضیح کامل آن نیاز به یک دوره Google Advertising است. برای ثبت‌نام در این سیستم باید وارد سایت ads.google.com شد و هزینه مورد نظر را پرداخت کرد. البته این سیستم برای کاربران ایرانی قابل استفاده نیست. لازم به ذکر است که این سیستم هزینه کمی ندارد و باتوجه به کلمه‌ی کلیدی و بسیاری موارد دیگر متغییر است اما به طور میانگین گوگل به ازای هر کلیک چیزی حدود یک درهم از مدیر سایت دریافت می‌کند.

ما توانسته‌ایم با استفاده از کلمه کلیدی وردپرس، سایت میهن وردپرس را پس از سایت اصلی وردپرس در صدر نتایج گوگل قراردهیم. همین موضوع باعث شده است که روزانه چندین میلیون تومان در هزینه‌های ما صرفه‌جویی شود. چرا که ما با کار کردن روی سئوی سایت خود به این جایگاه رسیده‌ایم. پس در واقع موضوعی که سئو را نسبت به انجام تبلیغات گوگل برتری می‌بخشد، کم‌هزینه بودن آن است.

سئو یا تبلیغ در گوگل

توجه داشته باشید که گوگل AD با سئو کاملا متفاوت است. زیرا هدف ما این است که بدون پرداخت هزینه به گوگل، سایت خود را جزء نتایج اول قراردهیم. طبیعتا این کار نیاز به زحمت و زمان خیلی بیشتری دارد. مورد بعدی که باید به آن توجه شود، این است که ممکن است سایت شما گاها به صفحه دوم یا سوم برود. از طرفی زمانی که کاربر صفحه را رفرش کند و روی AD کلیک نکرده باشد سایت دیگر نمایش داده نمی‌شود. افرادی که فکر می‌کنند با انجام تبلیغات گوگل می‌توانند برای همیشه جزء نتایج اول قرار بگیرند. باید بگوییم که تبلیغات گوگل هیچ تاثیری روی سئوی سایت شما ندارد. اگر بخواهید برای همیشه بخشی از نتایج اول گوگل باشید، باید سایت خود را خیلی خوب بهینه‌سازی کنید تا به صورت طبیعی و بدون استفاده از تبلیغات گوگل وارد نتایج اول شوید.

بررسی وضعیت سایت در جستجوی گوگل

اولین کاری که انتظار می‎‌رود یک سئوکار به بهترین نحو انجام دهد، جستجو در گوگل است. جستجو شامل تکنیک‌ها و نکات متعددی است که شما به عنوان سئوکار، باید این حرفه را به خوبی بلد باشید.

پس از جستجو در گوگل میتوانیم نتایج را تفکیک کنیم. برای مثال فقط تصاویر، ویدیوها، اخبار، کتاب‌ها یا بازارهای مالی را ببینیم. بخش تنظیمات یا همان Settings بسیار برای ما حائز اهمیت است. گزینه اول این بخش Search Settings است که با انتخاب آن وارد صفحه‌ای می‌شویم که در آن می‌توانیم تعداد نتایج نمایش داده شده در هر صفحه و دیگر مسائل را تغییر دهیم. شما در این صفحه با فعال کردن تیک گزینه Turn On SafeSearch می‌توانید از نمایش مطالبی که مخصوص بزرگسالان است برای افراد کم سن‌وسال جلوگیری کنید.

گزینه دوم Language است که می‌توانید زبان مرورگر را از این قسمت تغییر دهید. پیشنهاد می‌شود به عنوان یک سئوکار، زبان مرورگر خود را روی فارسی قرار دهید. با انجام این کار نتایج گوگل با زبان فارسی و به صورت راست‌چین نمایش داده می‌شوند. گزینه بعدی نیز همان SafeSearch است که می‌توان از این طریق نیز آن را فعال یا غیر فعال کرد. در گزینه‌ی سوابق جستجو یا همان History نیز می‌توان آنچه تاکنون سرچ کرده‌اید را مشاهده کنید.

در بخش ابزارها می‌توان ابزارهای مربوط به سرچ تصاویر را مشاهده کرد. اولین ابزار، مربوط به سایز تصاویر می‌باشد که بهتر است روی حالت بزرگ قرار گیرد. چرا که باعث می‌شود ما تصاویر با کیفیت را در ابعاد بزرگ تماشا کنیم. سایز 1667x 2500 یک سایز مناسب برای تصاویر به شمار می‌رود.

بیشترین فعالیت یک سئوکار در گوگل، سرچ کردن است. در صورتی که سیستم شما مجهز به GPS باشد، گوگل اجازه دسترسی آن را از شما می‌خواهد. شما با کلیک کردن روی گزینه Allow اجازه دسترسی به موقعیت مکانیتان را به او می‌دهید.

جستجو در شبکه‌های اجتماعی یا Social Media

برای جستجوی یک آدرس در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام کافی است @ را پیش از آدرس مورد نظر وارد کنید. در این صورت گوگل نتایج را در شبکه‌های اجتماعی به شما نشان می‌دهد. مثلا @mihanwp

جستجوی قیمت محصولات

برای سرچ قیمت یک کالا، پیش از نام کالای مورد نظر علامت $ را وارد کنید. در این حالت گوگل بیشتر سایت‌های فروشگاهی که شامل قیمت محصولات هستند را به شما نمایش می‌دهد. مثلا $iphone12

جستجوی هشتگ‌ها

برای جستجو کردن انواع هشتگ‌ها تنها کافی است ابتدا # را تاییپ کرده و سپس هشتگ دلخواهتان را وارد کنید. مثلا #mihanwp

برای مثال در برخی شرایط شما واژه Hyundai را سرچ می‌کنید. اما می‌خواهید همه محصولات Hyundai را بجز خودروهای آن مشاهده کنید. برای این کار یک (-) منفی پیش از Car وارد کنید. در این شرایط تنها نتایجی به شما نمایش داده می‌شود که مربوط به Hyundai هستند، اما در این نتایج خبری از خودرو نیست. در واقع گوگل تلاش می‌کند تا حد ممکن نتایجی که در آن‌ها عبارت Car وجود دارد را نمایش ندهد. گاهی شما نمی‌خواهید در نتایج، یک سایت خاص را مشاهده کنید. مثلا وردپرس را سرچ کرده‌اید و مشتاق به دیدن نتایج میهن وردپرس نیستید. پس سرچ خود را این‌گونه انجام می‌دهید: وردپرس – میهن وردپرس. در این حالت نتایجی که به شما نمایش داده می‌شود، سایت میهن وردپرس وجود ندارد.

اگر می‌خواهید نتایج جستجوی شما فقط شامل عبارتی که جستجو می‌کنید باشد. برای این کار باید عبارت خود را میان “” وارد کنید. مثلا هدف شما تنها دیدن iphone12promax است. برای این کار عبارت “Iphone12promax” را سرچ می‌کنیم.

جستجوی رنج قیمتی یک محصول

مثلا می‌خواهیم دوربین‌های بین 50 تا 100 دلار را در نتایج مشاهده کنیم. به این نحو جستجو می‌کنیم:

Camera 50$.. 100$

مقایسه دو محصول

زمانی که می‌خواهید دو چیز مختلف را به طور همزمان جستجو کنید. هر دو واژه را نوشته و یک OR (حتما با حروف بزرگ) بین آن دو قرار دهید. مثلا Cars OR Flowers. در این حالت شما در نتایج خود ماشین و گل را مشاهده می‌کنید.

سرچ در یک وب‌سایت خاص

زمانی که تمایل دارید که نتایج سرچ شما فقط از یک سایت به خصوص باشد، site: را پیش از آدرس سایت مورد نطر وارد کنید و بعد از آن عبارت مورد نظرتان را سرچ کنید. مثلا site:mihanwp.com قالب وردپرس. مشاهده می‌کنید که تمام نتایجی که نشان داده می‌شود از سایت میهن وردپرس است.

نمایش وب‌سایت‌های رقیب یک سایت

این کار در بین سئوکارها بسیار پرطرفدار است. برای پیدا کردن رقبای یک سایت مثل میهن وردپرس عبارت related:mihanwp.com را جستجو کنید. در نتایج این جستجو، گوگل سایت‌هایی که شبیه یا مرتبط با میهن وردپرس هستند را به شما نمایش می‌دهد.

مشاهده نسخه کش شده یک سایت

مثلا سایتی با آدرس mihanwp.com از دسترس خارج شده و شما می‌خواهید به عنوان کاربر سایت را مشاهده کنید یا اینکه صفحه‌ای را از سایت خود حذف کرده‌اید و می‌خواهید آن را برگردانید. برای این کار کافی است عبارت cache:maihanwp.com را در گوگل سرچ کنید. در حالت گوگل نسخه‌ی کش شده این وب‌سایت که روی سرورهایش قرار دارد، به شما نمایش می‌دهد. زمانی که آن را باز کنید می‌بینید که حتی زمان کش را نیز نوشته است. نسخه کش شده وب‌سایت زمانی که صفحات سایت از دسترس ما خارج شده و امکان مشاهده آن صفحات را نداریم بسیار مفید و کاربردی است.

نتایج خصوصی گوگل

اگر شما همزمان با دو اکانت مختلف، یک عبارت یکسان را جستجو کنید. متوجه خواهید شد نتایجی که گوگل به شما نمایش می‌دهد یکی نیست. این مورد باعث می‌شود تا برخی افراد سئوکارها شما را فریب دهند. مثلا شما با یک اکانت سایت خود را در صفحه اول مشاهده می‌کنید. اما زمانی که با اکانت دیگری سرچ کنید، دیگر سایت خود را مشاهده نخواهید کرد. برای اینکه بتوانید به صورت دقیق سایت خود یا مشتری را بررسی کنید، از منوی گوگل گزینه New Incognito Window را بزنید، یا با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + N یک پنجره جدید با نام Incognito Window باز کنید. در این حالت شما به عنوان یک کاربر مهمان وارد گوگل می‌شوید و نتایجی که به شما نمایش داده می‌شود. دقیقا همان نتایجی است که به کاربران نشان داده می‌شود. پس حتما به این نکته توجه داشته باشید تا فریب سئوکارها را نخورید.

نکته دیگری که درباره سئوی سایت باید به آن توجه کنید. این است که سئوکار از Google Ads استفاده نکرده باشد. کار دیگری که سئوکارها انجام می‌دهند این است که به شما می‌گویند سایت را سئو کرده‌اند و زمانی که شما از آن‌ها می‌خواهید نتایج را نشان دهند. با وارد کردن یک کلمه کلیدی که مخصوص شما است. سایت را در صفحه اول نتایج و قبل از دیگر سایت‌های معروف نمایش می‌دهد. این اتفاق زمانی نمی‌افتد که همان کلمات کلیدی در سایت‌های رقیب نیز عینا تکرار شده باشند. هنر اصلی سئوکار این است که عنوان‌های پرتکرار را به صفحه اول بیاورد. نه اینکه برخی مقالات و موضوعاتی که در هیچ سایتی وجود ندارد در صفحه اول نمایش داده شود.

نظر شما در این مورد چیه؟