جلسه ۳۱: ساخت درگاه پرداخت اینترنتی و اتصال آن به وردپرس

4.5 / 5. تعداد رای: 35

ساخت درگاه پرداخت اینترنتی

در این جلسه درباره نحوه دریافت درگاه‌های پرداخت اینترنتی مختلف توضیح خواهیم داد. با روش‌های ساخت درگاه پرداخت اینترنتی آشنا می‌شویم و سپس درگاه پرداختی را روی ووکامرس و وردپرس نصب می‌کنیم.

همه ما به این امید سایت راه‌اندازی می‌کنیم که بتوانیم خدمات و محصولات خود را بفروشیم. بهترین کار برای فروش محصولات داشتن درگاه پرداخت است تا کاربر بتواند از طریق آن پرداخت‌های خود را در سایت شما انجام دهد. به‌صورت کلی دو دسته درگاه پرداخت در سایت وجود دارد که شامل درگاه پرداخت مستقیم و واسطه است.

درگاه‌های پرداخت مستقیم با مراجعه به بانک یا سایت‌های درگاه پرداخت مستقیم مثل سایت به پرداخت یا درگاه پرداخت سامان (Sep) و … امکان‌پذیر است. شما با مراجعه به این سایت‌ها و درخواست از آنها می‌توانید درگاه پرداخت مستقیم داشته باشید و به‌این‌ترتیب با خرید کاربران از سایت پول مستقیماً به‌حساب شما واریز می‌شود.

دریافت نماد اعتماد

در نظر داشته باشید که این درگاه‌های پرداخت دارای یک مشکل هستند که برای شما توضیح می‌دهیم. درواقع یک سایت به نام Enamad.ir وجود دارد که شما باید وارد این سایت شوید و ثبت‌نام کنید و حدوداً دو هفته طول می‌کشد تا بتوانید اینماد خود را بگیرید. چراکه شرایط آن خیلی راحت‌تر شده است و شما می‌توانید در عرض دو هفته تا یک ماه اینماد خود را بگیرید.

اینماد مجوزی است که به کسب‌وکارهای اینترنتی می‌دهدند تا بتوانند درگاه‌های پرداخت داشته باشند. درگاه‌های پرداخت را با دریافت اینماد می‌توانید از این دو سایت که معرفی کردیم یا سایت‌های دیگر مانند درگاه پرداخت بانک ملی، کیش یا دیگر شرکت‌ها دریافت کنید.

درگاه سامان و ملت درگاه‌های خوبی هستند و ما پیشنهاد می‌کنیم از آنها استفاده کنید. همچنین اگر شما فعلاً قصد گرفتن اینماد ندارید و در ابتدای شروع کار هستید و نمی‌خواهید دردسرهای گرفتن اینماد را داشته باشید و یا به هر دلیل دیگری می‌توانید از درگاه‌های پرداخت واسطه استفاده کنید.

در این صورت شما می‌توانید از درگاه‌های مختلفی مانند زرین پال که یکی از معتبرترین این درگاه‌ها است استفاده کنید. درگاه‌های مختلف دیگری نیز مانند Dargah vaset.com، Pay.ir و سایت‌های مختلف دیگری نیز وجود دارند که به شما برای انجام این کار کمک می‌کنند. شما می‌توانید از درگاه زرین پال که یکی از معتبرترین آنها است استفاده کنید. شما می‌توانید با ثبت‌نام در آنها خیلی راحت در کمتر از یک روز درگاه پرداخت در سایت خود داشته باشید.

نحوه کار درگاه‌های پرداخت واسطه

نحوه کار این درگاه‌ها به نحوی است که ابتدا پول به‌حساب مدیران این سایت‌ها می‌رود. شما می‌توانید با استفاده از بخش تعرفه‌ها حساب کنید که چقدر از شما کارمزد گرفته می‌شود. مثلاً در ماه اول تسویه‌حساب‌ها رایگان است. به‌عنوان‌مثال درگاه زرین پال یک کارت به نام زرین کارت دارد که با دریافت این کارت کارمزدها 0.5 درصد می‌باشد و کارمزد تسویه‌حساب به‌حساب بانکی 1 درصد می‌باشد.

همچنین در سه شنبه‌های طلایی کارمزد دریافت نمی‌شود. هر سایت کارمزدان متفاوت است. مثلاً شما در درگاه زرین پال می‌توانید سه شنبه تا سه شنبه تسویه کرده و به زرین کارت خود آن را انتقال دهید و کاملاً رایگان بوده و هیچ کارمزدی ندارد؛ ولی در انتقال به‌حساب بانکی شما باید درصدی را به‌عنوان کارمزد پرداخت کنید. به‌عنوان‌مثال به ازای هر 100 هزار تومان شما باید 1 درصد به زرین پال پرداخت کنید.

در اینجا کار بسیار راحت است و شما می‌توانید بدون دردسر می‌توانید یک درگاه پرداخت داشته باشید. در چند سال گذشته در تعطیلات عید درگاه‌های پرداخت را تعطیل کردند و به بسیاری از کسب‌وکارها ضرر وارد شد. در این میان بعضی درگاه‌ها مانند زرین پال توانستند این مشکل را حل کنند و دوباره راه‌اندازی شدند. بعضی از سایت‌ها نیز مانند جهان پی و پارس پال کلاً تعطیل شدند.

ولی تا زمانی که این درگاه‌ها وجود دارند شما می‌توانید خیلی راحت از آنها استفاده کنید و نحوه گرفتن آنها بسیار راحت‌تر از درگاهی مستقیم است.

نحوه اتصال درگاه پرداخت به سایت

مسلماً برای فروش محصولات ما از ووکامرس استفاده می‌کنیم. اگر شما برای فروش محصولات خود از ووکامرس استفاده می‌کنید می‌توانید درگاه پرداخت زرین پال را به فروشگاه خود وصل کنید. برای انجام این کار تنها کافی است که بخش افزونه‌ها > افزودن در سایت وردپرسی خود بروید و پلاگین Zarinpal WooCommerce را در مخزن وردپرس خود جستجو کنید.

نصب افزونه Zarinpal WooCommerce
نصب افزونه Zarinpal WooCommerce

پس از آن شما باید پلاگین ووکامرس زرین پال را روی سایت خود نصب کنید. این پلاگین درگاه پرداخت زرین پال را به ووکامرس شما اضافه می‌کند ولی باید توجه داشته باشید که حتماً باید ووکامرس روی سایت شما فعال باشد. بعد از فعال کردن افزونه در پیشخوان وردپرس به مسیر ووکامرس > پیکربندی بروید و در بخش پرداخت‌ها درگاه زرین پال را فعال نمایید.

فعال کردن درگاه زرین پال در سایت با افزونه Zarinpal WooCommerce
فعال کردن درگاه زرین پال در سایت با افزونه Zarinpal WooCommerce

اگر در همین صفحه روی مدیریت در بخش درگاه زرین پال کلیک کنید می‌توانید تنظیمات این افزونه را مدیریت کنید. در اینجا شما باید عنوان درگاه را “پرداخت با کارت‌های عضو شتاب” قرار دهید و توضیحات آن را به‌دلخواه خود می‌توانید وارد کنید. سپس شما به یک کد API نیاز دارید که همان کد درگاه پرداخت شما است.

تنظیمات افزونه Zarinpal WooCommerce
تنظیمات افزونه Zarinpal WooCommerce

زمانی که شما در زرین پال ثبت‌نام کنید و به بخش زرین پال من مراجعه کنید یک API به شما می‌دهد که باید آن را در قسمت “مرچنت کد” وارد کنید و با واردکردن API درگاه پرداخت به سایت شما متصل خواهد شد. سپس تیک گزینه فعال‌سازی زرین گیت را بزنید تا زمانی که کاربر روی پرداخت کلیک کرد مستقیم به صفحه بانک منتقل شود. درنهایت روی ذخیره تغییرات کلیک کنید.

راه‌اندازی درگاه پرداخت با دیگر درگاه‌ها

اگر شما از سایت‌های دیگری مانند Pay.ir، Next Pay یا هر سایت دیگری استفاده کردید تنها کافی است که API که به شما می‌دهد را در افزونه آن وارد کنید.

به‌عنوان‌مثال در درگاه Pay.ir پلاگین آن در مخزن وردپرس ثبت‌نشده است و شما برای اینکه بتوانید افزونه آن را روی سایت خود داشته باشید باید به وب‌سایت این افزونه رفته و از بخش توسعه‌دهندگان > پلاگین‌ها افزونه ووکامرس آن را دریافت کنید و روی سایت خود آن را نصب کنید.

دریافت پلاگین وردپرس برای درگاه Pay.ir
دریافت پلاگین وردپرس برای درگاه Pay.ir

البته در اینجا با نصب افزونه ووکامرس فارسی درگاه پی به‌صورت خودکار نصب خواهد شد. درواقع یک پلاگین به نام ووکامرس فارسی نیز در مخزن وردپرس وجود دارد که سایت شما را فارسی کرده و واحد تومان را به سایت شما اضافه می‌کند. با نصب این افزونه درگاه‌های پرداخت مختلف به آن اضافه خواهد شد.

نصب افزونه ووکامرس فارسی
نصب افزونه ووکامرس فارسی

نحوه افزودن فرم پرداخت در وب‌سایت‌هایی که از ووکامرس استفاده نمی‌کنند

اگر شما در وب‌سایت خود از ووکامرس استفاده نمی‌کنید می‌توانید یک فرم ایجاد کرده و در آن کاربر با تکمیل آن می‌تواند فرایند خرید را انجام دهد. برای اینکه این کار را انجام دهید می‌توانید در سایت زرین پال به بخش آزمایشگاه بروید. (در وب‌سایت Pay.ir باید به بخش توسعه‌دهندگان بروید) سپس در این قسمت باید روی وردپرس کلیک کنید.

دریافت افزونه فرم درخواست وردپرس
دریافت افزونه فرم درخواست وردپرس

در اینجا باید پلاگین فرم پرداخت ووکامرس (حمایت مالی) را دانلود و نصب نمایید. برای اطلاعات بیشتر آموزش نصب افزونه در وردپرس را می‌توانید مشاهده کنید. بعد از آن یک بخش به نام “حمایت مالی” به پیشخوان وردپرس شما اضافه می‌شود. سپس در قسمت کد دروازه پرداخت باید همان مرچنت کد یا API را وارد نمایید. همچنین واحد پول را می‌توانید به‌دلخواه روی ریال یا تومان قرار دهید و ذخیره را کلیک کنید.

تنظیمات افزونه فرم درخواست وردپرس
تنظیمات افزونه فرم درخواست وردپرس

در اینجا یک شورت کد در صفحه سایت قرار داده‌شده است که شما باید از آن استفاده کنید. در مورد شورت کدها در جلسه قبل برای شما توضیح دادیم و دقیقاً اینجا است که شورت کدها به شما کمک می‌کنند.

برای استفاده از شورت کدها باید وارد قسمت برگه‌ها > افزودن جدید بروید و نام آن را پرداخت آنلاین بروید و عبارت برای پرداخت وجه فرم زیر را تکمیل کنید را وارد کرده و شورت کد را در این برگه در المنتی به نام “کد کوتاه” کپی کنید و روی انتشار کلیک کنید.

ایجاد فرم پرداخت در وردپرس
ایجاد فرم پرداخت در وردپرس

در اینجا به‌جای واردکردن چندین خط کد طولانی برای داشتن درگاه پرداخت در این صفحه با کپی کردن این شورت کد این پلاگین در این بخش از سایت لود شد و توانستیم درگاه پرداخت را اضافه کنیم.

ثبت دامنه و IP سرور

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که زمانی که شما می‌خواهید از درگاه زرین پال یا درگاه‌های پرداخت مستقیم اضافه کنید باید دامنه سایت شما و IP سرور سایتتان را که باید از هاستینگ خود آن را بگیرید و به زرین پال یا دیگر شرکت‌ها دهید تا آنها این موارد را در سیستم خود ثبت کنند.

به‌این‌ترتیب اگر بخواهید از سایت یا سرور دیگری درخواست پرداخت ارسال کنید از شما ایراد می‌گیرند که چرا می‌خواهید از یک سایت دیگر استفاده کنید و می‌خواهید درگاه پرداختتان را برای یک قصد شوم استفاده کنید. همچنین زرین پال و یا دیگر شرکت‌ها دارای پشتیبانی هستند که در صورت خطا می‌توانید از آنها راهنمایی گرفته و مشکلتان را حل کنید.

موفق باشید. 🙂

آموزش کامل وردپرس

این مقاله بخشی از دوره آموزش رایگان وردپرس هست. با مشاهده این دوره رایگان، می‌توانید کار با وردپرس را به صورت کامل یاد بگیرید.

دوره رایگان آموزش وردپرس

در بخش جامعه می‌توانید سوالات خود را بپرسید و با سایر هم‌میهنان وردپرسی در ارتباط باشید.

ورود به جامعه
نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

  1. U323205 ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲

    سلام
    خیلی ممنون از اطلاعات خوبتون
    ببخشید من سوال داشتم
    مدیر فروشگاه چطوری میتونه ایتم به سایت اضاف کنه؟ حتما باید توی پیشخان وردپرس لاگ این کنه و از اونجا ایتم اضاف کنه؟ نمیشه یه پنل ساده ساخت تا مدیر از اونجا ایتم هارو اضافه کنه؟

  2. U317582 ۲ مهر ۱۴۰۱

    سلام و درود و ممنون از اطلاعات مفیدی که در اختیار ما قرار میدین
    یک سوالی داشتم:
    آیا دو یا چند سایت مختلف می توانند از یک درگاه پرداخت استفاده کنند؟
    یک سایت اصلی که درگاه پرداخت متعلق به اون هست. یک سایت فرعی(یا بیشتر) که هنگام پرداخت از درگاه پرداخت سایت اصلی استفاده کنه. آیا این امکان پذیر هست؟

  3. U317423 ۲۵ شهریور ۱۴۰۱

    سلام خدا قوت
    جهت درج لگوی ای دی پی در سایت چگونه باید عمل کرد؟

  4. U313795 ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

    سلام اقای حسینی راد چطور میتونم کاری کنم بعد از پرداخت به صفحه دلخواه من وارد بشود ( با افزونه زرین پال) ؟

  5. U34550 ۳ خرداد ۱۴۰۰

    با سلام ایا امکانش هست در سایت دو تا درگاه پرداخت داشته باشیم به صورت مجزا مثلا روی فارسی زرین پال و در حالت زبان دوم پی پال باشه

  6. U39066 ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

    سلام
    ببخشید
    من درگاه رو دقیق طبق مراحل روی ووکامرس نصب کردم اما وقتی روی دکمه ی ادامه جهت تسویه حساب کلیک شه، دوباره به صفحه اصلی(خانه)بر می گرده و درگاهی نمیاد.
    با پشتیبانی درگاه هم تماس گرفتم اما اون ها گفتن که درگاه هیچ مشکلی نداره.
    من باید چه کار کنم تا وقتی که کاربر روی دکمه ادامه جهت تسویه حساب کلیک کرد وارد درگاه اینترنتی بشه؟
    ممنون.

    • Reza Rad رضا راد ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰

      درود بر شما تنظیمات رو بررسی کنید.

      • U39066 ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰

        من چنان میتونم به تنظیمات دکمه ادامه جهت تسویه حساب دسترسی داشته باشم؟
        ممنون

        • Reza Rad رضا راد ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

          درود بر شما تنظیم خاصی نداره

          • U39066 ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

            سلام آقای حسینی راد.
            ببخشید من میتونم ازتون خواهش کنم که داخل واتساپ با شما یا یکی از پشتیبانان عزیز مشکل سایتم رو بگم؟
            من برای حل این مشکلی که سایتم داره به هر دری زدم اما سایتم درست نشد که نشد.
            برای همین ازتون خواهش می کنم که داخل واتساپ ، تلگرام یا هر جایی که خودتون راحت هستین براتون فیلم مسئله ای که سایتم داره رو ارسال کنم و لطفا من رو اونجا راهنمایی کنین.
            اگه بخواین شماره تلفن ام رو همین جا ارسال کنم.
            خیلی ممنون.
            تشکر.🙏🏻🙏🏻

            • Reza Rad رضا راد ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

              درود بر شما متاسفانه پشتیبانی ما تنها شامل پشتیبانی محصولات است. اگر در دوره جامع سایت برتر شرکت کرده‌اید می‌تونید از بخش پشتیبانی با من یا همکاران بخش پشتیبانی در ارتباط باشید.

          • U39066 ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

            سلام آقای حسینی راد.
            ببخشید می خواستم ازتون خواهش کنم که داخل واتساپ با شما یا یکی از پشتیبانان عزیز مشکلم رو بگم.
            من برای اینکه رفع مشکل سایتم به هر دری زدم اما سایتم درست نشد که نشد.
            برای همین می خواستم ازتون خواهش کنم که داخل واتساپ ، تلگرام یا هر جایی که خودتون راحت هستین براتون فیلم مسئله ای که سایتم داره رو ارسال کنم و لطفا من رو اونجا راهنمایی کنین.
            خیلی ممنون.
            با تشکر.🙏🏻🙏🏻

            • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

              با سلام
              متاسفانه این امکان و جود نداره
              پشتیبانی سایت ما فقط در ارتباط با محصولات سایت خودمون هست و خدمات مشاوره برای رفع مشکلات سایت های دیگه ارائه نمیشه

      • U320815 ۷ بهمن ۱۴۰۱

        سلام
        ببخشید
        من درگاه رو دقیق طبق مراحل روی ووکامرس نصب کردم اما وقتی روی دکمه ی ادامه جهت تسویه حساب کلیک شه، دوباره به صفحه اصلی(خانه)بر می گرده و درگاهی نمیاد.
        با پشتیبانی درگاه هم تماس گرفتم اما اون ها گفتن که درگاه هیچ مشکلی نداره.
        من باید چه کار کنم تا وقتی که کاربر روی دکمه ادامه جهت تسویه حساب کلیک کرد وارد درگاه اینترنتی بشه؟
        ممنون. چه تنظیماتی باید چک بشه چیکار باید کرد چند روزه درگیر همینم کسی هم نمیدونه همه کار ها هم طبق گفته هاتون انجام دادم

        • Reza Rad رضا راد ۱۲ بهمن ۱۴۰۱

          سلام بستگی به خیلی چیزها داره. بررسی کنید درگاه های دیگه رو ببینید اونا هم همین مشکل رو دارن یا خیر

  7. U38929 ۲۷ فروردین ۱۴۰۰

    اینکه توی فرمی که جایگزین ووکامرس میشه چه فیلد هایی باشه و بعد از پرداخت به چه صفحه ای منتقل بشن دست خودمونه؟

  8. U38929 ۲۷ فروردین ۱۴۰۰

    مشتریان بعد از تکمیل این فرم (همون که بجای ووکامرس گذاشتیم) و پرداخت هزینه میتونن دوره رو دریافت کنن و ما هم ببینیم و خودشون هم توی پنل بهش دسترسی داشته باشن؟

  9. U38929 ۲۷ فروردین ۱۴۰۰

    سلام
    شما برای فروش دوره های میهن وردپرس از ووکامرس استفاده میکنید یا کد؟

  10. U38649 ۱۸ فروردین ۱۴۰۰

    من وقتی می خواهم عکسی یا فایلی آپلود کنم مینویسه خطا نوشتن پرونده روی دیسک با خطا مواجه شد در وردپرس

  11. U37507 ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

    سلام
    من از درگاه پرداخت ایدی پی میخوام استفاده کنم و api دریافت کردم و در افزونه اون تو سایت وارد کردم . ولی وقتی میخوام از سایت خرید انجام بدم و وصل شم به درگاه با اخطار زیر مواحه میشم
    دامنه آدرس بازگشت `callback` با آدرس ثبت شده در وب سرویس همخوانی ندارد.
    لطفا راهتمایی کنید

    • Reza Rad رضا راد ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

      سلام با ایدی پی برای بررسی این مشکل در ارتباط باشید.

    • U30279 ۲۷ اسفند ۱۳۹۹

      سلام وقتتون بخیر
      ممنون از آموزش خوبتون
      عذر می خوام من می خوام ووکامرس رو به درگاه پرداخت زرین پال وصل کنم اما وقتی روی تسویه حساب کلیک میکنم، فقط صفحه خرید رفرش میشه.
      ممنون میشم کمکم کنید

      • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۲۷ اسفند ۱۳۹۹

        سلام
        لطفا آدرس و اطلاعات ورود به سایت رو به بخش پشتیبانی تیکت کنید تا مشکل شما رو بررسی کنیم

  12. U30516 ۲۲ مهر ۱۳۹۹

    سلام
    لطفا راهنمایی بفرمایید
    من چطور میتونم برای سایتم درگاه پرداخت خارجی نصب کنم.مانند آمازون یا بقیه سایت های خارجی.
    هاست خارج کشور هست دات کام
    شماره حساب هم برای کشور دیگری است
    میخوام مشتریهام بتونن عین خرید از آمازون یا سایتهای خارجی دیگه بتونن با ویزا و مستر و کردیت کارت از سایتم خرید کنن.یعنی اون گزینه های انتخواب visa master creditcard paypol رو ببینه.

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۲۳ مهر ۱۳۹۹

      با سلام
      در دوره آموزش کسب و کار اینترنتی این مورد آموزش داده شده. دوره رو باید خریداری بفرمایید