محتوای همیشه سبز چیست؟ چطور محتوای سبز تولید کنیم

3.3 / 5. تعداد رای: 119

افزایش بازدید سایت با تولید محتوای همیشه سبز

روش‌های مختلفی برای افزایش بازدید سایت وجود دارد. اما به نظر من بهترین روش استفاده از محتوای همیشه‌سبز است. یعنی این‌که صفحاتی همیشه‌سبز برای سایت‌مان ایجاد کنیم تا همیشه از آن‌ها ورودی گوگل داشته باشیم. در این مقاله قصد داریم شمارا با محتوای همیشه‌سبز آشنا کنیم. روشی که سال‌هاست در میهن وردپرس از آن استفاده می‌کنیم و نتایج خیلی جالب و موثری برای ما داشته است. حال اگر شما هم می‌خواهید از این تجربیات استفاده کنید به شما پیشنهاد می‌کنم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

محتوای همیشه سبز چیست

تولید محتوای همیشه‌سبز یکی از مهم‌ترین کارهایی است که مدیر وب‌سایت باید انجام دهد و هر سئوکاری باید آن را بلد باشد و به مدیر سایت از مزایا و تاثیر محتوای همیشه‌سبز بگوید. محتوای همیشه‌سبز محتوایی است که برای ما ورودی گوگل داشته باشد. برای نمونه اگر کلمه آموزش وردپرس را در گوگل سرچ کنید در نتایج اول یا دوم و یا سوم سایت میهن وردپرس را مشاهده می‌کنید و متوجه می‌شوید که وقتی وارد صفحه ما می‌شوید به آن نتیجه‌ی دلخواه و هدف خود می‌رسید.

افزایش بازدید سایت با تولید محتوای همیشه سبز
افزایش بازدید سایت با تولید محتوای همیشه سبز

اما قرار نیست تنها کاربر به آن چیزی که می‌خواهد برسد بلکه قرار است یک صفحه‌ای در سایت‌مان تولید کنیم یک صفحه خیلی مهم که قانون 20/80 را در آن رعایت کرده باشیم.

قانون 20/80یعنی 80 درصد نتایجی که می‌گیریم را از 20 درصد صفحات سایت‌مان بگیریم و این صفحه باید جزو آن 20 درصد صفحات باشد. بعضی مواقع از آن 20 درصد بازهم می‌توانیم 20/80 بگیریم یعنی 20 درصد، 20 درصد صفحات سایت‌مان را شامل می‌شود که این صفحه می‌تواند یکی از آن‌ها باشد. حال این صفحه قرار است برای ما چه‌کاری انجام بدهد؟ این صفحه قرار است برای ما کلی ورودی گوگل بگیرد بنابراین بسیار مهم است که بر روی آن کارکنیم.

چطور محتوای همیشه سبز تولید کنیم؟

برای تولید محتوای همیشه‌سبز اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب کلمه کلیدی مهم و پرکاربرد است. مثلا اگر کار شما فروش موبایل است باید کلمه‌ی کلیدی را انتخاب کنید که بسیار از طرف کاربران مورد جست‌وجو قرار می‌گیرد. مثلا راهنمای خرید موبایل که بسیار در گوگل سرچ می‌شود و صفحه خود را با آن سئو کنید. به‌عنوان‌ مثال برای یک صفحه حدود 10 تا 15 هزار کلمه تولید محتوا می‌کنیم. همچنین اگر بتوانیم برای آن محتوای ویدیویی، تصویری و صوتی تولید کنیم و به صفحه‌یمان اضافه کنیم بسیار موثرتر واقع می‌شود.

نکته‌ی دیگری که برای تولید محتوای همیشه‌سبز باید رعایت کنیم این است که محتوایی که تولید می‌کنیم خط به خط آن دارای اطلاعات مهم و کامل باشد. و برای نوشتن محتوا باید از مقدماتی‌ترین اطلاعات در مورد آن موضوع تا تخصصی‌ترین اطلاعات در آن محتوا وجود داشته باشد. بنابراین محتوا باید یک محتوای عالی و کامل و جامع باشد به‌طوری‌که کاربر با خواندن آن اطلاعات کاملی را به‌دست آورد و دیگر نیاز نباشد تا به سایت دیگری برای تکمیل اطلاعاتش برود.

به‌عنوان‌ مثال وقتی شما در مورد موضوعی مانند مگاپیکسل یک محتوا می‌نویسید ممکن است مگاپیکسل برای شما یک موضوع بدیهی باشد اما این دلیل نمی‌شود که این موضوع برای کاربر شما هم بدیهی باشد بنابراین باید به‌صورت مقدماتی‌ موضوع را توضیح دهید همچنین به‌صورت کامل و تخصصی نیز راجب به این موضوع صحبت کنید تا محتوای شما پاسخ نیاز تمامی کاربران را بدهد چه کسانی‌که در مورد مگاپیکسل اطلاعاتی دارند و چه کسانی‌ که چیزی درباره‌ی مگاپیکسل نمی‌دانند.

پس دانستیم که برای نوشتن یک محتوا باید آن محتوا بسیار کاربردی و غنی باشد و پاسخگوی نیاز تمامی کاربران باشد. به‌طوری‌ که کاربری که هیچ اطلاعاتی راجب موضوع ندارد بتواند اطلاعاتی راجب به موضوع دریافت کند و هم کاربری که در مورد موضوع اطلاعاتی دارد مفاهیم تخصصی‌تر و کامل و جامعی را دریافت کند.

تولید محتوای همیشه‌سبز

به‌طورکلی برای تولید یک محتوای همیشه‌سبز که بتوان توسط آن باعث افزایش بازدید سایت شد و ورودی گوگل جذب کرد باید سه نکته زیر را رعایت کنید:

  1. انتخاب کلمه کلیدی مهم و پرکاربرد
  2. تولید محتوای کاربردی درباره موضوع
  3. غنی‌سازی محتوا برای همه بازدیدکننده‌ها

اگر بخواهیم در قالب یک مثال سه نکته بالا را تعریف کنیم به‌عنوان‌ مثال می‌خواهیم یک محتوا در مورد موبایل بنویسیم ابتدا یک کلمه کلیدی مهم در حوزه موبایل انتخاب می‌کنیم مانند راهنمای جامع خرید موبایل بعدازآن در این محتوا هر چیزی را که در رابطه با موبایل می‌دانستیم را به‌طور کامل توضیح می‌دهیم و حدود 15 تا 20 هزار کلمه در رابطه با موضوع محتوا می‌نوشتیم. همچنین تصویر، ویدیو و یا هرچیزی که فکر می‌کنیم مناسب با موضوع است را نیز به محتوا اضافه می‌کنیم.

بنابراین خیلی مهم است که یک محتوای عالی و کامل در مورد کلمه کلیدی که انتخاب کرده‌ایم ایجاد کنیم و یک صفحه همیشه‌سبز ایجاد کنیم. البته دقت کنید که یک صفحه همیشه‌سبز نمی‌ماند. مگر اینکه یک سری اقدامات را بر روی محتوای‌مان اعمال کنیم.

گوگل به چه صفحه‌ای از سایت اعتبار می‌دهد؟

همان‌طور که قبلا گفتیم گوگل به محتوایی که به کاربر اهمیت می‌دهد اعتبار می‌دهد. خب شما به کاربر خود اهمیت می‌دهید و یک محتوای عالی و همیشه‌سبز ایجاد کرده‌اید که به کاربر کمک می‌کند تا به آن هدفی که می‌خواهد برسد. حالا این اطلاعات می‌تواند کسب اطلاعات یا خریدن یک محصول و … باشد.

بنابراین زمانی‌که کاربر به نتیجه‌ی دلخواه خود می‌رسد گوگل به شما امتیاز مثبت می‌دهد چراکه محتوایی که شما تولید کرده‌اید کاربرپسند بوده و این به این معنا است که شما به کاربرتان اهمیت می‌دهید.

حال که شما برای کاربرتان اهمیت قائل شده‌اید گوگل به شما امتیاز می‌دهد و باعث می‌شود که چند صدتا یا چند هزارتا ورودی در ماه بگیرید که این به معنای افزایش بازدید سایت شما است. مثلا نمونه محتوای همیشه‌سبز در سایت میهن وردپرس صفحه‌ی وردپرس چیست است.

برای نمونه شما همین الان در گوگل سرچ کنید وردپرس چیست؟ در سایت ما یک مقاله‌ای است که در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می‌شود که این مقاله حتی از ویکی پدیا هم جلوتر نمایش داده می‌شود. زیرا که ما در این مقاله به کاربر اهمیت داده‌ایم و در مورد هر چیزی که در رابطه با وردپرس است توضیح داده‌ایم. به تصویر زیر توجه کنید.

گوگل به چه صفحه‌ای از سایت اعتبار می‌دهد؟
گوگل به چه صفحه‌ای از سایت اعتبار می‌دهد؟

همان‌طور که قبل‌تر گفتیم از طریق مقاله وردپرس چیست از گوگل کلی ورودی در روز جذب می‌کنیم که این بازدیدکننده‌ها اکثرا کسانی هستند که از دوره‌های رایگان ساخت وردپرس و یا در دوره جامع سایت برتر شرکت می‌کنند و درنهایت تبدیل به مشتری یا کاربر سایت ما می‌شوند. حال که محتوای سبز را برای سایتمان تولید کردیم تنها کافی است کاری کنیم که محتوای ما همیشه‌سبز بماند. که در ادامه مقاله راه‌های سبز ماندن محتوا را به شما می‌گوییم.

چه کنیم که محتوای ما همیشه‌سبز بماند؟

به‌عنوان‌مثال برای سبز نگهداشتن یک درخت باید به آن آب بدهیم و از خاک مناسب برای آن استفاده کنیم. طبیعتا اگر یک درخت یا گیاه خاک مناسبی نداشته باشد یا به‌درستی از آن مراقبت نشود و به آن آب‌داده نشود نمی‌تواند سبز بماند و درنهایت از بین می‌رود. محتوا هم دقیقا به همین شکل است؟ حال چه‌طور به محتوای‌مان آب‌وخاک دهیم؟!

برای سبز ماندن محتوا باید آن را به‌روزرسانی و آپدیت کنیم و با توجه به نیاز کاربر و بسته به اخبار و اطلاعاتی که در مورد آن حوزه خاص به‌دست می‌آوریم باید آن محتوا را مجددا به‌روزرسانی کنیم و اطلاعات جدیدتری را که دریافت می‌کنیم را به محتوا اضافه کنیم.

مثلا در مورد خرید موبایل یا راهنمای جامع خرید موبایل داریم صحبت می‌کنیم مثلا در مورد گوشی‌های هوآوی محتوایی نوشته‌ایم و بعد از مدتی گوگل اعلام می‌کند که دیگر از این مدل از گوشی پشتیبانی نمی‌کند. بنابراین باید این اتفاق جدید را در محتوایتان بنویسید. مثلا بنویسید اگر می‌خواهید گوشی موبایل هوآوی خریداری کنید حواستان به این باشد که گوگل اعلام کرده است که من دیگر به گوشی‌های هوآوی سرویس نمی‌دهم.

رعایت کردن این نکات بسیار مهم است و باعث می‌شودکه محتوایتان همیشه بروز بماند و این باعث می‌شود که محتوای شما همیشه‌سبز بماند. حال این آنالیز و به‌روزرسانی بسته به نوع محتوایتان می‌تواند هرچند روز یک‌بار و یا هرچند هفته یک‌بار و یا هر ‌چند ماه یک‌بار انجام شود.

جمع‌بندی

در این مطلب راجب به افزایش بازدید سایت با تولید محتوای همیشه‌سبز صحبت کردیم و گفتیم که برای نوشتن یک محتوای سبز باید سه نکته را رعایت کنیم اولین نکته انتخاب کلمه کلیدی مهم و پرکاربرد بود. یعنی باید کلمه‌ی کلیدی را انتخاب کنید که کاربر آن را بسیار سرچ می‌کند.

سپس برای این کلمه کلیدی حدود 15 تا 20 یا 30 هزار کلمه تولید محتوا کنید و در این محتوا از محتوای ویدیویی، تصویری و یا صوتی استفاده کنید تا محتوای شما کامل‌تر شود همچنین باید محتوایی که می‌نویسید پاسخ‌گوی نیاز کاربران باشد یعنی باید محتوا را برای بازدیدکنندگان غنی‌سازی کنید. بعد از انجام مراحل بالا شما یک محتوای سبز تولید کرده‌اید که این محتوا باعث افزایش بازدید سایت شما می‌شود.

حال که محتوای همیشه‌سبز را برای سایت‌تان ایجاد کردید و توانستید از طریق آن از گوگل ورودی جذب کنید کافی است با تحلیل و به‌روزرسانی محتوای‌تان را برای همیشه‌سبز نگهدارید. توجه کنید که برای داشتن محتوای همیشه‌سبز باید مراحل بالا را قدم‌به‌قدم انجام دهید و اگر یک مرحله را فراموش کنید محتوای شما دیگر همیشه سبز نیست.

امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U319175 ۲۰ آذر ۱۴۰۱

    سلام آقای راد عزیز عزیز من یه سوالی داشتم که:

    من میخوام یک محتوای جامع و کامل درست کنم در مورد انجام یک خدمت ! حالا مشکل اینجاست که قبلا من بطور مثال 10 تا صفحه در مورد این خدمت درست کرده ام ودر سایت من هست. و اینکه امکان داره با درست کردن محتوای جامع من، گوگل به عنوان تکراری بودن یا درجه 2 بودن نسبت به دیگر مقاله هام یا محتواهایم از امتیازی که برای من لحاظ میکنه کم کند!

    حالا نظر شما در مورد این موضوع چیه؟

    آیا من باید مقاله های قبلی رو حذف کنم یا..؟؟؟

    • Reza Rad رضا راد ۲۱ آذر ۱۴۰۱

      درود بر شما. بله اگر این محتوا شبیهش توی سایت باشه با یک عنوان تکراری. پیشنهاد میشه همگی رو تبدیل کنید به یک مقاله قوی

  2. U38816 ۱۰ فروردین ۱۴۰۱

    سلام استاد . محتواتون عالی بودش . به نظر من یکی از کارهایی که باعث میشه سایت رشد بکنه و یک جورایی مرجع باشه این هستش که چند تا محتوای سبز داخل سایتمون داشته باشیم . الان سایت میهن وردپرس و برتر سئو چند تا محتوا دارن که واقعا مرجع هستند . من خودم اولین جایی که آموزش محتوای سبز رو دیدم ، سایت میهن وردپرس بودش . ایمان دارم که سایت میهن وردپرس پله های بیشتری رو به سمت بالا فتح خواهد کرد و الگوی خوبی برای ما هستش و خواهد بود . موفق باشید.

  3. U39787 ۱۷ بهمن ۱۴۰۰

    سلام… مطالب سایت من در موتور جستجوگر بینگ رتبه یک رو داره اما توی گوگل مطالب ایندکس نشده…بیشتر از یک ماه میگذره و همه تمام نکات یاست سئو رو رعایت کردم. من برچسب های سایت رو هم نوایندکس کردم و حداکثر 5 برچسب مرتبط هم واسه مطلب میذارم. به نظرتون دلیلش چی میتونه باشه

    • Reza Rad رضا راد ۲۰ بهمن ۱۴۰۰

      سلام آخرین ویدیوی سایت رو ببینید.

    • U311201 ۲۸ بهمن ۱۴۰۰

      با سلام
      نوع عملکرد موتورهای جستجوگر bing و yahoo و msn مثل هم نیست
      گوگل یه مقداری دنگ و فنگش بیشتره
      من یه بار مطالبم توی بینگ بلاک شده بود بهشون پیام دادم یکی دو روزه درستش کردن، تشکر هم کردن ههه
      سعی کن بک لینک برای سایتت درست کنی تا مطالب سایتت زودتر ایندکس بشه
      اگه بک لینک نداشته باشی گوگل به این راحتی ها مطالب سایتت رو ایندکس نمی کنه
      توی سرویس های وبلاگدهی هم فعالیت کن تا اگه مطالب وب سایتت دیر ایندکس می شه حداقل مطالب ایندکس شده توی سرویس های وبلاگدهی داشته باشی
      سرعت ایندکس مطالب اونا بیشتر از سایتهاییه که بک لینک های کمی دارند.
      موفق باشی

  4. U311201 ۱۳ بهمن ۱۴۰۰

    یاد یکی از سایتهام افتادم که بد نیست در موردش براتون بگم.
    همانطوری که میدونید سایتها می تونن آپدیت سالیانه، ماهیانه، هفتگی، روزانه و ساعتی داشته باشند، یعنی یه کاربر سایتش رو سالی یکبار، یا ماهی یکبار و یا هر روز یکبار بروزرسانی کنه، آپدیت کردن برای زودتر ایندکس شدن صفحات برای گوگل خیلی مهمه حتی اگه بک لینک هم نداشته باشید! از روی بیست سال تجربه دارم اینارو می نویسم پس الکی حرف نمیزنم!
    من یه سایتی داشتم که فروم بود! سال ۸۹، کاربران زیادی داشتم، اون موقع شبکه های اجتماعی مثل الان زیاد نبودن و کاربران اکثرا توی فروم ها فعالیت می کردن، سایت من ۲۴ ساعته توسط کاربرها بروزرسانی می شد و این خیلی عالیه تا اینکه فقط تعداد محدودی و یا یک نفر مسوولیت بروزرسانی سایت رو برعهده داشته باشه، مطالب هم نود درصدش به درد نخور بود ولی کاربرا هی تاپیک میزدن! تاپیک های الکی و بدون محتوای بدرد بخور! چند وقتی تایم می گرفتم ببینم گوگل یه عنوان رو ظرف چند دقیقه ایندکس می کنه! اکثرا زیر یه ساعت ایندکس می شدن، بعدها زمان کمتر شد، هفت دقیقه، سه دقیقه و یک و نیم دقیقه! اون موقع بات گوگل همیشه توی سایت بعنوان بازدید کننده حضور داشت! یه سری برای یکی از دوستانم تبلیغ گذاشتم، گفتم اگه بالای سه دقیقه اومدی صفحه اول گوگل یه ریال ازت نمی گیرم! برای شورا کاندید شده بود و اصلا اسمش توی گوگل نبود. یه مطلب در موردش نوشتم و معرفیش کردم، زیر دو دقیقه مطلب ایندکس شد و بعد از یک روز بالای هشت هزار بازدید گرفته بود. اون سالها لینک های سایت من بالاتر از همه ی خبرگزاریها توی گوگل می اومد در حالیکه ده تا سایت هم منو لینک نکرده بودن! و سایت خبرگزاری ها همه جا لینک شده بودن! توجه داشته باشید که خیلی از سایتها کسانی رو استخدام می کنن که براشون مطلب بذارن تا آپدیت بمون! حالا خواه آپدیت محتوا باشه و یا آپدیت صفحه!
    سعی کنید سایتتون رو آپدیت کنید، آمار بازدیدکننده هارو داشته باشید، از کجا میان و با چه چیزی توی گوگل لینک شدید! من مثلا این سایت رو الان از توی گوگل نزدم که بیاد، گفتم ببینم مطلب چی داره اومدم نگاه کردم، برای گوگل و کاربران لینک بزنید نه برای دل خودتون! مثل همین کاربرانی که توی سرویس های بلاگدهی مطلب می نویسن نباشید، خیلی هاشون حتی بلد نیستن عنوان بنویسن! مثلا می نویسن: عنوان اول، دوم، سوم، چهارم! بازدید کننده اینا فقط بازدیدکننده های وبلاگها هستن که لینکشون کردن! گوگل کسی رو با عنوان مطلب اول به سایت شما راهنمایی نمی کنه! چون کسی اینو توی گوگل سرچ نمی کنه! پس سعی کنید خودتون رو جای کاربری بذارید که توی گوگل چیزی رو سرچ می کنه، بیشتر چی رو سرچ می کنه؟! در مورد همون چیزهایی که سرچ زیادی دارن مطلب تولید کنید و بذارید. من خودم همیشه اینکارو می کنم، بعنوان مثال زمانی که مدارس بخاطر کرونا تعطیل شد تمام مطالب سایتم رو تبدیل به مطالب آموزشی برای دانش آموزها کردم! با خیلی از کلمات کوتاه هر روز بالای چند هزار ورودی از گوگل دارم، بالاتر از شبکه های آموزش! هر روز مطلب میذارم در حالیکه از این بازدید کننده ها هیچ درآمدی هم ندارم! ولی سایتهای فروشگاهی هم دارم و خدارو شکر از اونا به اندازه کافی درآمد دارم.
    سعی کنید کاربر مثل من جذب کنید تا همونکاری رو بکنن که من برای نظر دادن برای این سایت کردم، کاربرهایی رو جذب کنید که برای سایت شما وقت بذارن، سایت بدون بازدید و بدون گفتمان و نظر هیچ کاربردی نداره!
    با تشکر و شرمنده حرفهام طولانی شد
    موفق باشید

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۱۶ بهمن ۱۴۰۰

      درود
      سپاس از اینکه تجربه خودتون رو به اشتراک گذاشتید
      شادو پیروز باشید

  5. U311201 ۱۳ بهمن ۱۴۰۰

    با سلام
    این مهم رو در نظر داشته باشید وقتی از یه لینکی ورودی گوگل دارید چه بروزرسانی بشه چه بروزرسانی نشه کار خودش رو می کنه! مثلا من با یه لینک همیشه صفحه اول و لینک گوگل بودم، تا هفت سال این لینک ورودی داشت و جایگاش هیچ تغییری نکرد! اصلا هم بروزرسانی نکرده بودم! بروزرسانی فقط برای مطالبیه که اگه بروزرسانی بشه اطلاعات کاربر بازدید کننده میره بالا! و زمان بیشتری برای خوندن مطلب میذاره. گوگل بیشتر به زمانی که کاربر با کلیک کردن به صفحات سایت وارد میشه بها میده وگرنه هیچ کاری به محتوا نداره! این عقیده شخصی بنده است و با عقیده خیلی ها شاید تناقض داشته باشه! گوگل نمیاد تمام کلمات یک صفحه رو واو به واو ایندکس و ذخیره کنه! توضیحات متا هم برای گوگل محدوده داره! محتوا به درد کاربر می خوره نه به درد گوگل! همانطوری که گفتم گوگل به زمانی که کاربر از طریق لینک وارد سایت شده اهمیت میده! با خودش میگه کاربری رو به لینکی فرستادم که اون کاربر ده دقیقه اونجا زمان صرف کرده پس لابد مطلبش خوبه! و برعکسش میشه صفحه به درد نمی خوره! برای این حرفهامم مدرک دارم! مدرک چی؟ خیلی از مطالب و لینکهایی که صفحات گوگل هستن که هزار تا کلمه هم براش تعریف نشده و مطالب عادی هستن مثلا کرمانشاه زلزله اومد! هزاران سایت اینو تیتر می کنن! دو سه خط در موردش می نویسن و دیگه هم تا ابد آپدیت نمیشه و ورودی می گیره! اگه آپدیت بشه برای کاربر خوبه وگرنه گوگل فارسی بلد نیست که بفهمه محتوای صفحه به درد کاربر می خوره یا نه! گوگل فقط و فقط تایم کاربری که به صفحه لینکش کرده مهمه!

  6. U38530 ۱۱ بهمن ۱۴۰۰

    ممنونم از توضیحات عالیتون