تشخیص CMS سایت از 2 روش مختلف

4.3 / 5. تعداد رای: 3

تشخیص CMS سایت از 2 روش مختلف

اگر به تازگی وارد دنیای طراحی سایت با وردپرس شده باشید، قطعا برایتان پیش آمده است که دوست دارید فقط با داشتن دامنه یک وب‌سایت، بدانید که آیا وب‌سایت مورد نظرتان وردپرسی است یا اختصاصی برنامه‌نویسی شده است؟ یا شاید بدتان نیاید که در صورت وردپرسی بودن آن وبسایت، از اسم قالب آن نیز باخبر شوید. 🙂 یا حتی بدانید که آن وبسایت از کدام نسخه وردپرس استفاده می‌کند؟ هم چنین تمایل دارید که با شخص یا سازمانی که قالب را طراحی کرده است، آشنا شوید. در این مقاله نحوه تشخیص CMS سایت را به ۲ روش مختلف مرور می‌کنیم.

ما در این مقاله از میهن وردپرس قصد داریم چند وب‌سایت جذاب و کاربردی به شما معرفی کنیم تا با استفاده از آن بتوانید به راحتی و در کسری از ثانیه اطلاعاتی درباره قالب وب‌سایت مورد علاقه‌تان بیابید و بدانید از کدام CMS (سیستم مدیریت محتوا) استفاده می‌کند. پس برای تشخیص CMS سایت مورد نظر خود، با ما تا انتها همراه باشید.

CMS چیست

ممکن است با خود بگویید که منظور از CMS چیست؟ سیستم مدیریت محتوا یا به اختصار CMS که ترجمه عبارت انگلیسی Content Management System می‌باشد، در واقع اسکریپت پیشرفته‌ای است که به شما کمک می‌کند تا بدون داشتن دانش برنامه‌نویسی و تنها با کشیدن و رها کردن المان‌ها، بهترین و جذاب‌ترین وب‌سایت را طراحی کنید.

از سوی دیگر CMS‌ها این امکان را به شما می‌دهند تا بدون هیچ محدودیتی مقالات، تصاویر، ویدئو و یا محصولات و… را فقط در عرض چند دقیقه به وب‌سایت خود اضافه یا کم کنید؛ یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین دلایلی که صاحبان کسب‌و‌کار‌های اینترنتی نوپا، وبسایت‌های خودشان را با سیستم های مدیریت محتوا توسعه و طراحی می کنند، بی‌تردید مبحث هزینه بسیار بالای طراحی سایت با کد‌نویسی می‌باشد.

به عنوان مثال حداقل دستمزدی که برنامه نویسان وب برای یک وب‌سایت فروشگاهی حرفه‌ای طلب می‌کنند، حدود 15 الی 20 میلیون تومان می‌باشد،‌ اما هزینه طراحی همین وب‌سایت با CMSهای موجود با همان امکانات و قابلیت‌ها، حداکثر 7 میلیون تومان می‌باشد.حالا شما بگویید که کدام بهتر است؟ ‌:)

مشهور‌ترین CMS‌ها در سطح وب

همان‌طور که احتمالا شما هم می‌دانید امروزه در فضای آنلاین و کسب‌و‌کارهای اینترنتی، CMSهای زیادی برای طراحی و توسعه وب‌سایت‌ها وجود دارند که می‌توانند کار طراحان وب‌سایت و یا حتی برنامه‌نویسان وب را بسیار آسان کنند.برخی از رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از: وردپرس، جوملا، دروپال، مجنتو، پرستاشاپ، پی اچ پی نیوک و…

اما در حال حاضر از میان تمامی سیستم‌های مدیریت محتوایی که گفته شد، وردپرس بهترین، ساده‌ترین و رایج‌ترین سیستم مدیریت محتوایی است که طراحان وب از آن استفاده می‌کنند. جالب است بدانید که بیش از 85 درصد از وب‎‌سایت‌های طراحی شده در سطح وب (چه ایرانی و چه خارجی) با استفاده وردپرس ساخته شده اند. حیرت‌انگیز نیست؟!

تشخیص CMS سایت از ۲ روش مختلف

برای این که بتوانید از تمامی اطلاعات یک وب‌سایت با خبر شوید و بدانید که آن وب‌سایت از چه CMS، چه زبان برنامه نویسی، چه قالب و تم وردپرسی و یا حتی با چه نسخه وردپرسی استفاده می‌کند و هم‌چنین از چه پلاگین‌هایی در درون وب‌سایت بهره برده است، دو روش پیش روی شما می‌باشد.

تشخیص CMS سایت با استفاده از افزونه‌های کروم

اولین راهکار یا شاید آسان‌ترین و سریع‌ترین راهکاری که می‌توانید این کار را انجام دهید، استفاده از افزونه‌ها یا به اصطلاح اکستنشن‌های کروم می‌باشد؛ این پلاگین‌ها به راحتی می‌توانند همه اطلاعاتی مهم وب‌سایت مدنظرتان را در اختیارتان قرار دهد.

افزونه کروم whatRuns

یکی از رایج‌ترین اکستنشن‌هایی که اغلب وبمستران، سئوکار‌ها و حتی مدیران وب‌سایت برای تشخیص CMS سایت از آن استفاده می‌کنند، افزونه قدرتمند WhatRuns می‌باشد؛ این افزونه می‌تواند با استفاده از ابزار‌های پیشرفته خود تمامی راز‌های مخفی وب‌سایت‌ها را برملا کند. البته بسیاری از مدیران وب‌سایت مخالف این افزونه کروم هستند و با استفاده از چند خط کد سعی می‌کنند اطلاعات محرمانه وبسایتشان، محرمانه باقی نگه دارند!

افزونه whatRuns
افزونه whatRuns

پس از اضافه کردن این افزونه به صفحه مرورگر، کافی است به سایتی که قصد دارید اطلاعاتی از آن پشت پرده آن کسب کنید و بر روی آیکون این افزونه کلیک کنید. پس از کلیک با پنجره‌ای مشابه با تصویر زیر رو به رو خواهید شد؛ افزونه WhatRuns امکانات و اطلاعات زیادی را برای تشخیص CMS سایت به نمایش می‌گذرد. برخی از این اطلاعات عبارتند از:

  • اسم سیستم مدیریت محتوایی که وب‌سایت مد نظر از آن استفاده می‌کند.
  • اسم قالبی که در آن وب‌سایت به کار رفته است.
  • اگر آن وب‌سایت وردپرسی باشد، اسم افزونه هایی که بر روی وب‌سایت نصب و فعال است.
  • نوع وب سرور آن وب‌سایت
  • زبان برنامه نویسی آن وب‌سایت
  • نام تگ منیجر
  • تمامی فریم ورک‌هایی که در پشت پرده وب‌سایت استفاده شده است.
  • نام سیستم ایمیل مارکتینگ آن وب‌سایت
افزونه کروم whatruns
افزونه کروم whatruns

تشخیص CMS سایت با استفاده از سرویس‌های آنلاین

از طرفی یکی دیگر از روش‌هایی می‌توان فهمید که یک وب‌سایت از چه سیستم مدیریت محتوایی و یا حتی چه قالبی و با چه نسخه از آن استفاده می‌کند، استفاده از برخی سایت‌ها می‌باشد که در کسری از ثانیه این کار را برای شما انجام می‌دهد. خبر خوب این است که خوشبختانه بیش‌تر این وب‌سایت‌ها، فیلتر نیستند و می‌توانید به صورت رایگان از آن‌ها اطلاعات بسیار مفیدی دریافت کنید. گرچه در صورت فیلتر بودن آن‌ها نیز، ما راهش را بلدیم 🙂

 whatcms.org

به جرئت می‌توان گفت که وب‌سایت whatcms.org معتبر‌ترین وب‌سایت است که می‌تواند برای تشخیص CMS سایت به شما کمک کند؛ برای شروع فقط کافیست اسم دامنه وب‌سایت مورد نظر خود را در قسمت جستجو، وارد کنید.

جالب است بدانید که این وبسایت فوق‌العاده جذاب علاوه بر در اختیار گذاشتن اطلاعات بسیار کاربردی در رابطه با بطن وب‌سایت، به شما این اجازه به شما می‌دهد که به لینک تمامی صفحات اجتماعی آن وبسایت نیز دسترسی داشته باشید.

بیایید چند مورد از اطلاعاتی که این وب‌سایت whatcms.org برای تشخیص CMS سایت در اختیار وبمستران و مدیران وب‌سایت‌ها قرار می‌دهد را، به صورت تیتروار بیان کنیم:

  • اسم صفحه‌ساز ( المنتور یا ویژوال کامپوزر ) 
  • نوع سیستم مدیریت محتوا ( وردپرس، جوملا، مجنتو، دروپال و…) 
  • زبان‌ برنامه نویسی وب‌سایت
  • دیتابیس ( مرکز داده ) 
  • سرور
  • نوع نسخه وردپرس وب‌سایت
تشخیص CMS سایت
تشخیص CMS سایت

یکی از مهم‌ترین دلایلی که باعث تمایز این وبسایت در مقایسه با دیگر وبسایت‌های رقیب، علاوه بر تشخیص CMS سایت، ارائه دادن اطلاعات بسیار مهمی درباره سوشال مدیا می‌باشد؛ این بدان معناست که شما می‌توانید با داشتن آدرس دامنه هر وب‌سایت، به تمامی صفات آن وب‌سایت در شبکه‌های اجتماعی از جمله  توییتر، فیسبوک، اینستاگرام، یوتیوب و… دسترسی کامل داشته باشید و حتی ID صفحات اجتماعی آن ها به همراه لینک بیابید.

سوشال مدیا
سوشال مدیا

از سوی دیگر شما به عنوان یک کاربر می‌توانید با استفاده از وب‌سایت whatcms.org، تمامی URLهای وب‌سایت مد‌نظرتان را که قبلا بررسی شده و یا بازدید بالایی داشته است، را مشاهده کنید؛ هم چنین لینک مقالاتی که بررسی نشده اند را نیز، در اختیار داشته باشید. اگر کمی با ابزارهای بازاریابی دیجیتال آشنایی داشته باشید، احتمالا تاکنون متوجه شده‌اید که این قابلیت شباهت بسیار زیادی با امکانات گوگل آنالیتیکس دارد؛ البته این نکته نیز حائز اهمیت است که این موضوع تنها بخش کوچکی از ابزار قدرتمند Google Analytics پوشش می‌دهد و گوگل آنالیتکس یک ابزار بسیار تخصصی و جذاب برای آنالیز وب‌سایت‌ها می‌باشد.

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که موجب محبوبیت بیش‌تر این وب‌سایت فوق‌العاده شده است، قابلیت یافتن اسم قالب وب‌سایت ساخته شده با وردپرس است؛ این موضوع هم برای وب‌مستران و طراحان وب‌سایت و هم برای کاربران عادی بسیار جذاب می‌باشد. برای این منظور فقط کافیست آدرس دامنه سایت مورد هدفتان را در قسمت جستجو سایت whatcms.org تایپ کنید و سپس بر روی دکمه سبز‌رنگ کلیک کنید و گزینه WordrPress Theme را انتخاب کنید.

wordpress theme
تشخیص قالب وب‌سایت

به طور مثال اگر در فیلد جستجو آدرس دامنه سایت میهن وردپرس را وارد کنید، و سپس بر روی گزینه Detect Theme کلیک کنید، مشاهده می‌کنید که میهن وردپرس از قالب اهورا استفاده می‌کند.😎

قالب اهورا
قالب اهورا

چی گفتیم؟

امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید. ما در این مطلب از وب‌سایت میهن وردپرس سعی کردیم شما را با مفهوم سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) آشنا کنیم و چند روش مشهور برای تشخیص CMS سایت و اطلاعاتی از این قبیل را، معرفی کنیم.

موفق و پیروز باشید:) 

نظر شما در این مورد چیه؟

  1. U324133 ۷ تیر ۱۴۰۲

    سلام استاد من که کل اینترنت رو زیر و رو کردم ولی هیچی نتونستم در مورد این سایت بدونم میشه بگید این سایت cms چیه یا اختصاصی طراحی شده میشه کمک کنید

  2. U38530 ۴ تیر ۱۴۰۰

    سلام خسته نباشید شما چجوری از افزونه رنک مث و یواست سئو هم زمان استفاده میکنید؟ به خاطر اینکه شما هم از مسیر پیمایش اول صفحه استفاده می کنید که برای یواست هست و هم در استوری هاتون از سبز بودن رنک مث؟!