تغییر نسخه PHP هاست برای افزایش سرعت سایت

3.1 / 5. تعداد رای: 25

یکی از مهم‌ترین مسائل در سرعت هر سایت نسخه PHP آن سایت است، تیم توسعه‌دهنده PHP سعی می‌کند در هر نسخه‌ای که از PHP ارائه می‌کند، سرعت هندل کردن درخواست‌ها را سریع‌تر کند و افزایش این نسخه باعث می‌شود که شما سایت پرسرعت‌تری داشته باشید. در این مقاله به شما آموزش خواهیم داد چطور تغییر نسخه PHP در سی پنل و دایرکت ادمین را انجام دهید.

خیلی از هاستینگ‌ها، نسخه‌های بالاتر PHP را نصب می‌کنند، اما به‌صورت پیش‌فرض، سعی می‌کنند از نسخه‌های پایین‌تر آن استفاده کنند تا بتوانند سایت‌های استیبل‌تری را بتوانند هاست کنند؛ پس شما باید در این هاستینگ‌ها به‌صورت دستی، نسخه PHP خود را افزایش دهید.

درواقع برای برطرف کردن این خطا نیازی نیست که هیچ کار خاصی انجام دهید. فقط لازمه نسخه PHP را در هاست خود تغییر دهید. برای تغییر نسخه پی اچ پی چندین روش وجود دارد. در این آموزش تمامی روش‌ها را برای شما توضیح می‌دهیم. پس اگر می‌خواهید این کار را یاد بگیرید با ما باشید.

در این ویدئو می‌خواهیم به شما توضیح دهیم که چطور در کنترل پنل‌های مختلف، نسخه PHP سایت خود را افزایش دهید و سایت پرسرعت‌تری را داشته باشید.

زبان PHP چیست؟

PHP یک زبان برنامه‌نویسی محبوب است که دارای ویژگی‌های زیاد و خوبی برای وب‌‌‌‌‌سایت شما است. این زبان محبوب دارای مدل‌های گوناگونی است و برای موارد مختلف از آن استفاده می‌شود. PHP به‌طور مستقیم بر روی ظاهر وب‌سایت شما تأثیر نمی‌گذارد و کاربرد این زبان بیشتر بر روی دیتابیس و در ارتباط با پایگاه داده مشخص می‌شود.

یعنی اینکه زبان PHP اطلاعات را از دیتابیس گرفته و به کاربر نشان می‌دهد یا اینکه اطلاعات را به دیتابیس شما منتقل می‌کند. این زبان در پلتفرم‌هایی مانند ویندوز، لینوکس و… ارائه‌شده است و با تمامی سرورها و دیتابیس‌ها سازگار است.

اما ممکن است مشکلاتی برای شما پیش بیاید که مجبور شوید نسخه PHP خود را عوض کنید. در اینجا ما دو روش برای انجام این کار به شما پیشنهاد می‌کنیم که شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

سرور اختصاصی

اگر شما صاحب یک وب‌سایت مهم هستید باید برای اینکه سایت شما از امنیت بیشتری برخوردار باشد از یک سرور اختصاصی برای سایت خود استفاده کنید. استفاده از سرور اختصاصی مزایایی ازجمله ترافیک بیشتر، سرعت بالاتر و… را برای استفاده‌کنندگان آن در پی دارد.

زمانی که شما از سرور اختصاصی استفاده می‌کنید می‌توانید از تمامی منابع ازجمله RAM، CPU، Hard Disk استفاده کنید. شما در استفاده از سرور اختصاصی محدودیتی ندارید و می‌توانید به هر میزانی که بخواهید از فضای وب خود استفاده کنید. این موضوع باعث می‌شود که شما بتوانید بهتر این فضا را مدیریت کنید.

البته این نکته را هم باید بدانید که به دلیل مزایای زیادی که سرور اختصاصی برای کاربران خودش دارد قیمت بالایی هم دارد.

هاست اشتراکی

همان‌طور که می‌دانید هاست فضایی برای میزبانی وب‌سایت شما است. یعنی اینکه تمامی داده‌ها و فایل‌های سایت شما روی فضای هاست ذخیره می‌شود. هنگامی‌که شما از هاست اشتراکی استفاده می‌کنید شرکتی که به شما ارائه خدمات درزمینه هاست و سرور می‌دهد طبق روش‌های خاصی این خدمات را بین مشتریان خود تقسیم کرده و به هرکدام از آن‌ها یک مقدار خاص اختصاص می‌دهد.

تهیه هاست ازجمله مهم‌ترین عواملی است که باید هنگام راه‌اندازی وب‌سایت به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. همواره دقت کنید که از شرکت‌ها و ارائه‌دهندگان معتبر استفاده کنید. استفاده از هاست اشتراکی فضای شما را محدود می‌کند. به‌این‌ترتیب که کلیه وب‌سایت‌هایی که از یک‌ هاست مشترک استفاده می‌کنند بر روی هم تأثیر می‌گذارند.

همچنین در هنگام استفاده از هاست اشتراکی شما در استفاده از منابع با محدودیت‌هایی مواجه خواهید شد. این هاست در مقایسه با سرور اختصاصی هزینه کمتری را شامل می‌شود و در برخی مواقع و برای بعضی از وب‌سایت‌ها جوابگو است.

تغییر نسخه PHP در CPanel

اگر هاست Cpanel دارید، کافی است در منوهایی که در صفحه Cpanel می‌بینید و خیلی از آن‌ها را هم استفاده نمی‌کنید، دنبال گزینه PHP Version باشید، که اگر پیدا کردن آن در این گزینه‌های موجود سخت است، کافی است “PHP” را در بالا سمت راست سرچ کنید، که یک گزینه مانند Select PHP Version یا خود آن را مشاهده می‌کنید، که باید روی آن کلیک کنید،

حالا یک پنلی برای شما باز می‌شود که از این بخش می‌توانید نسخه PHP را به هر نسخه‌ای که می‌خواهید تغییر دهید، برای این کار باید عدد روبه‌روی گزینه “PHP Version” را تغییر دهید.

در این قسمت تعدادی ماژول PHP وجود دارد. در صورت نیاز می‌توان آن‌ها را فعال و غیرفعال کرد. ولی پیشنهاد می‌کنیم تا مطمئن نشدید چیزی را تغییر ندید. سپس در بالای صفحه در سمت راست روی باکس “PHP Version” نسخه PHP را از 5.3 به 5.6 یا 7.0 تغییر دهید و روی دکمه “Set as Current” کلیک کنید.

هر نسخه دلخواهی را که می‌خواهید انتخاب کنید و سپس روی گزینه “Set As Current” کلیک کنید، تا نسخه PHP ارتقاء پیدا کند. به همین راحتی!

به‌علاوه در این قسمت می‌توان لینک “Switch to PHP Setting” را انتخاب و لیست تنظیمات PHP.ini را مشاهده و تغییر داد. به همین سبک می‌توان نسخه پی اچ پی را تغییر داد.

نکته: اگر تنظیمات بالا را در پنل خود ندارید باید به هاستتون تیکت ارسال کنید.

اگر بخواهیم ببینیم الآن، نسخه PHP که توسط تیم PHP به ما ارائه شده است، چه نسخه‌ای است، کافی است که در گوگل سرچ کنید “PHP Last Version” و سایت ویکی‌پدیا را باز کنید و در بخش “History” می‌توانید آخرین نسخه‌ای که از PHP منتشرشده، چه نسخه‌ای است.

آخرین نسخه PHP
آخرین نسخه PHP

در حال حاضر آخرین نسخه منتشر شده، 7.4 است که چون به رنگ سبز نشان داده شده است، استیبل می‌باشد و نسخه 8 درواقع فصل 4 سال 2020 یا فصل اول سال 2021، منتشر خواهد شد؛ پس فعلاً ما باید از نسخه 7.4 استفاده کنیم که متأسفانه این هاستینگ، این نسخه را نداشت، اما تفاوت زیادی هم با نسخه 7.3 ندارد و ما تا سال 2021، می‌توانیم از نسخه 7.3 استفاده کنیم.

تغییر نسخه پی اچ پی در دایرکت ادمین

اگر هاست شما دایرکت ادمین است، کافی است روی بخش “Domain Setup” کلیک کنید و سپس دامنه خود را انتخاب کنید، حالا باید از بخش “PHP Version Selector” روی “First PHP” را روی نسخه دلخواه خود انتخاب کنید و در انتها روی “Save” کلیک کنید.

اگر هاست شما نسخه 7.4 را داشته باشد، که بیشتر می‌شود روی هاستتان حساب کرد و یک هاستی دارید که به‌روز است، اما نسخه 7.3 هم چندان نسخه قدیمی نیست و می‌تواند خیلی سرعت بالاتری داشته باشد به نسبت نسخه 5.6 PHP، که قدیمی‌تر و از رده خارج PHP است.

تغییر نسخه PHP در سرور اختصاصی

این کار را می‌‌‌‌‌تونید با استفاده از روش‌‌‌‌‌های متفاوتی انجام دهید. برای تغییر نسخه پی اچ پی باید سه مرحله زیر را طی کنید:

  • مدیریت تنظیمات PHP با  استفاده از افزونه PHP Tweaks
  • افزایش محدودیت حافظه
  • ویرایش فایل PHP.ini

مدیریت تنظیمات PHP با افزونه PHP Tweaks

در این روش در ابتدا وارد پنل کاربری سی پنل خود شوید. سپس در قسمت “Exclusive For Namecheap Customers” روی آیکون “PHP Tweaks” کلیک کنید.

در ادامه دامنه خود را از لیست کشویی انتخاب کنید و در بخش PHP Version نسخه پی اچ پی 5.6 را علامت بزنید. همچنین شما میتونید در بخش‌های “PHP Loaders” و “PHP Caches” اسکریپت مورد‌نظرتان را انتخاب کنید.

به‌علاوه در بخش “PHP Others” لیستی از ماژول‌ها و پلاگین‌های اضافی را می‌بینید که می‌توانید هر کدوم که دوست دارید را فعال کنید. برای برگرداندن تنظیمات به حالت پیش‌فرض دامنه را انتخاب و بر روی دکمه Enable Default Extensions کلیک کنید.

افزایش محدودیت حافظه

برای انجام این کار با استفاده از این روش در سی پنل به مسیر File Manager/Home/User برید. در بالای صفحه، سمت راست دکمه “Setting” را انتخاب کرده و تیک گزینه “Show Hidden Files” را بزنید و ذخیره کنید.

بعد به مسیر Home/CPanel_User/.System-php/Conf برید و دامنه خود را انتخاب نمایید. با فایل PHP_Ver روبه‌رو می‌شوید. فایل را ویرایش و نسخه پی اچ پی مورد‌نظرتان را بنویسید.

حال در همین مسیر یک فایل جدید به نام Memory_Limit ایجاد کنید. (در بالای صفحه روی فیلد File کلیک کنید) سپس روی فایل کلیک راست کرده و گزینه “Edit” را انتخاب کنید. در صفحه بازشده اندازه حافظه را مثلاً 128 قرار داده و ذخیره کنید. (فقط بنویسید 128M).

امیدواریم از این مقاله استفاده لازم را برده باشید. موفق و پیروز باشید. 🙂

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U37620 ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱

    درود من همه این کار ها رو انجام میدم اما متاسفانه در پنل ورد پرسم همچنان خطای “سایت شما یک نسخه ناامن PHP (7.2.34) را اجرا می‌کند، که باید به‌روزرسانی شود.” رو دارم کار خاصی باید انجام بدم؟

  2. U42656 ۱۰ شهریور ۱۴۰۰

    سلام،من از php نگارش ۸ استفاده میکنم.بطور محسوسی سرعتش از 7.4 بالاتر هست.
    ولی متاسفانه بسیاری از افزونه ها با نگارش هشت سازگار نیستند.

  3. U24239 ۱۴ تیر ۱۳۹۹

    توی ایران سرور 7.3 آخرین نسخه هستش و تیکت هم که می زنیم میگن امکان ارتقا وجود ندارد!

    • تیم پشتیبانی تیم پشتیبانی ۱۴ تیر ۱۳۹۹

      سلام
      متاسفانه راهی نیست جز اینکه با مدیر هاست صحبت کنید نسخه ۷.۴ رو نصب کنند

    • U26451 ۱۸ تیر ۱۴۰۰

      سلام نسخه php سایت من 7.4 هست زمانی که به 8 ارتقا میدم ارور وردپرس میده
      چیکار باید بکنم

  4. U27382 ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹

    سلام
    لطفا در مورد حل ارور data-vocabulary.org schema deprecate مقاله ای بزارید
    برای قالب های وردپرسی که از زبان برنامه نویسی php استفاده میکنن چطور میتونن این مشکل رو حل کنن

  5. U24812 ۳۱ فروردین ۱۳۹۹

    سلام و سپاس
    آپدیت PHP مشکل سازگاری با ورژن وردپرسی که نصب هست، پلاگین‌ها یا کدهایی که نوشتیم نداره؟

  6. U9796 ۲۵ فروردین ۱۳۹۹

    ممنون از آموزشتون ، عالی بود 🙂