نقشه سایت چیست و باید شامل چه چیزهایی باشد
- آموزش سئو وردپرس
- بروزرسانی شده در
احتمالا در سئو اصطلاح نقشه سایت یا سایت مپ را شنیده باشید و از خودتان بپرسید نقشه سایت چیست؟ نقشه سایت یک فایل xml هست که به موتورهای جستجوگر معرفی میکنیم تا با پیچ و خمهای سایت ما آشنا شود. در این ویدیو شما را با نقشه سایت بهطور کامل آشنا خواهیم کرد.
در این مقاله آموزشی از سایت میهن وردپرس، میخواهیم در رابطه با نقشه سایت صحبت کنیم. همچنین توضیح خواهیم داد که چرا باید از نقشه سایت استفاده کنیم و چه مواردی بهتر است در آن قرار دهیم.
نقشه سایت چیست
نقشه سایت یک فایل با فرمت XML است که در سایت قرار میگیرد. این فایل به موتورهای جستجوگر مانند گوگل اجازه میدهد که تمام پیچ و خمها و URLهایی که باید در گوگل ثبت شوند را، شناسایی و ثبت کنند. در گذشته به شما توضیح دادیم که موتورهای جستجوگر یک سری رباتهایی دارند که به صورت خزنده وارد سایت ما میشوند و تمام لینکهای خارجی و داخلی آن صفحه را بررسی میکنند، همچنین وارد تک تک این لینکها میشوند و اگر اجازه داشته باشند آنها را ثبت مینمایند.
یک سری صفحات هستند که در منوهای سایت ما قرار نگرفتهاند، یا در صفحه خاصی به آنها لینکدهی نشده است که گوگل سریعتر بتواند آنها را مورد بررسی قرار دهد. راه بهتر برای اینکه رباتهای گوگل بتوانند لینک صفحات ما را شناسایی و ثبت کنند، این است که نقشهای از سایت خود را در اختیار گوگل قرار دهیم.
در واقع در نقشه سایت تمام مقالات، صفحات و دستهبندیهایی که داخل وبسایت ما قرار گرفته، لیست شده است. پس علاوهبر اینکه رباتهای گوگل صفحات ما را از این طریق Crawl میکنند، همچنین میتوانند تمام لینکها و صفحات وبسایت ما را ایندکس نمایند و آنها را در موتور جستجو ثبت کنند.
فایل XML یا نقشه سایت
حتما لیست صفحاتی که باید در گوگل ثبت شوند را در نقشه سایت خود قرار دهید. فرض کنید در وبسایت خود پست تایپهای مختلفی دارید؛ مانند نوشتهها، برگهها، محصولات و نمونه کارها. به عنوان مثال شما میخواهید برگهها، نوشتهها و محصولاتتان در گوگل نمایش داده شوند. ولی به نمایش نمونه کارها را در گوگل نیازی ندارید. زیرا این صفحه ارزش و محتوای چندان خوبی ندارد و این مسئله باعث میشود که در مجموع رتبه سایت شما کاهش پیدا کند.
پس علاوه بر اینکه باید تعیین کنید که پست تایپ مورد نظر توسط موتور جستجوگر ایندکس نشود (یعنی ثبت نشود)، باید مشخص کنید که نمیخواهید این پست تایپ در نقشه سایتی که میسازید هم نمایش داده شود. در مقاله بعدی، در رابطه با نحوه ساخت نقشه سایت و چگونگی معرفی آن به موتورهای جستجوگری همچون گوگل و بینگ توضیح خواهیم داد.
سلام من برای معرفی سایت مپ از افزونه litespeed cache استفاده کردم درسته یا نه باید برم توی گوگل وب مستر اونجا هم معرفی کنم؟ توی ویدیو آموزش افزونه Litespeed cache توی یه قسمت گفتین از اینجا هم میشه ولی نمیدونستم کافیه یا نه؟
اگر سایت مپ رو معرفی کرده باشیم و بخوایم پاکش کنیم یه سایت مپ دیگه معرفی کنیم برای پاک کردنش در گوگل وب مستر باید چیکار کنیم؟
از کجا بفهمیم سایت مپ معرفی شده تایید شده؟
ببخشید طولانی شد ممونون میشم راهنمایی کنید
سلام جناب راد
ما داخل سایتمون یه سری برگه ها داریم که نمیخوایم ایندکس بشن مثلا فایل pdf یه دوره داخلش قرار گرفته که کاربران داخل دوره میتونن بهش دسترسی داشته باشن.
از تنظیمات رنک مث در صفحه ویرایش برگه هم تیک nofollow و noindex رو زدیم ولی این صفحه داخل نقشه سایت وجود داره
مشکلی ایجاد میکنه؟ یعنی امکان داره ایندکس بشه؟
بله باید از توی نقشه سایت هم حذفش کنید. تو تنظیمات پلاگین نقشه سایت
سلام .
مراحل ساخت نقشه سایت رو نگفتین من هر دو فیلم مربوط بهش رو دیدم
اما مراحل کلی ساخت نقشه رو نمیدونم باید چیکار کنم
درود
https://mihanwp.com/create-sitemap/
این آموزش رو مشاهده کنید
با سلام
سایت مپ سایت ما توسط افزونه site map xml ساخته شده.
در سرچ کنسول، سایت مپ به خوبی پردازش شده “Sitemap index processed successfully”،
Total discovered URLs عدد 74 رو نشون میده
ولی see index coveragge قابل کلیک نیست و همچنین Sitemaps read هیچ “یو آر ال”ی رو نمایش نمیده.
در قسمت coverage>valid>Indexed, not submitted in sitemap ، تمامی لینکهای سایت موجود هستند.
دلیل چی هست؟
برخی دوستان میگند مشکل گوگل هست و جای نگرانی نیست.
با تشکر
سلام بله نیازی به بررسی نیست. اگر سبز رنگ هست یعنی مشکلی نداره
خیلی عالی بود.
موفق باشید.