خرید دامنه ثبت شده را چطور می‌توان انجام داد

4 / 5. تعداد رای: 2

خرید دامنه ثبت شده
خرید دامنه ثبت شده

یکی از موضوعات و مشکلاتی که معمولاً برای افرادی که دنبال راه‌اندازی سایت با وردپرس هستند، پیش می‌آید، انتخاب نام دامنه است، بیشتر افراد یک دامنه‌ای را در ذهن خودشان دارند اما زمانی که می‌خواهند اقدام به خریداری آن کنند، متوجه می‌شوند که این نام دامنه قبلاً توسط یک فرد دیگر گرفته شده است. در این مقاله می‌خواهیم نحوه خرید دامنه ثبت شده را توضیح دهیم.

اولین موضوع و ساده‌ترین راه‌حلی که در آن لحظه به ذهن همه ما می‌رسد این است که، یک نام دامنه مناسب دیگری را پیدا کنیم؛ درست است که این روش راحت‌تر می‌باشد، اما تنها راه نیست و شما می‌توانید با کمک گرفتن از یک سری تکنیک‌ها، نام دامنه موردنظر خود را خریداری کنید. اما خرید این دسته از دامنه‌ها می‌تواند معایب و مشکلاتی داشته باشد که شما می‌توانید با چند راه‌حل ساده، از آن‌ها جلوگیری کنید و از درگیری‌هایی که ممکن است در آینده برایتان پیش بیاید جلوگیری کنید. پس اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید، این مقاله را دنبال کنید تا در ادامه نکاتی را با هم بررسی کنیم.

خرید دامنه ثبت شده

دامنه سایت یکی از پارامترهای بسیار مهمی است که ممکن است تا انتهای زمان کاری شما تغییر پیدا نکند، دامنه سایت درواقع همان آدرس اینترنتی سایت شما است که کاربر وب‌سایت شما را با استفاده از آن به یاد خواهد آورد؛ به همین دلیل بهتر است که آن را اصلاً تغییر ندهید، چراکه ممکن است کاربران سایت خود را از دست دهید.

شما بدون داشتن دامنه، نمی‌توانید سایت وردپرسی خود را راه‌اندازی کنید، برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد دامنه داشته باشید می‌توانید مقاله دامنه چیست و دامین چگونه کار می‌کند؟ را مطالعه کنید.

اگر دامنه موردنظرمان قبلاً گرفته شده باشد راه‌حل چیست

خب برویم سراغ موضوع اصلی. اگر یک نام دامنه انتخاب کردید که قبلاً یک نفر آن را خریداری کرده است، دو راه دارید، یا باید قید دامنه را بزنید و به دنبال دامنه دیگری باشید و یا اینکه اسم دامنه فعلی را از مالک آن خریداری کنید.

درست است که خرید دامنه‌ای که قبلاً از آن روی سایت دیگری بوده است، می‌تواند برای شما و کسب‌وکارتان یک گام به جلو باشد، اما شما باید به این موضوع هم دقت داشته باشید که معمولاً یک سری کلاه‌برداری در این زمینه صورت می‌گیرد و شما باید با نهایت دقت این کار را انجام دهید.

بنابراین ما تصمیم گرفتیم در این مقاله به شما نکاتی را آموزش دهیم که با کمک آن‌ها، زمان و هزینه خود را هدر ندهید و به‌راحتی دامنه را از شخص و یا شرکت دیگری که صاحب آن است، خریداری کنید.

نکاتی که باید قبل از خرید دامنه ثبت شده رعایت کرد

مواقعی است که افراد می‌خواهند به‌جای خرید یک نام دامنه که قبلاً گرفته شده است، یک وب‌سایتی را خریداری کنند که قبلاً راه‌اندازی شده است؛ این دسته از افراد این کار را برای کاربرانی که سایت دارد و مزایای آن انجام می‌دهدند که به‌صورت کلی می‌توان گفت یک میانبر بسیار عالی برای افرادی است که این فرصت را دارند می‌باشد.

شما هم باید تصمیم نهایی خود را بگیرید و مشخص کنید که می‌خواهید تنها به نام دامنه اکتفا کنید و یا اینکه یک وبسایت کارکرده خریداری کنید. اینکه شما یک وب‌سایتی که از قبل کار کرده است را مدیریت کنید، می‌تواند به شما کمک کند که در سریع‌ترین زمان ممکن به درآمدزایی برسید و سریع‌تر پیشرفت کنید.

اما باید جنبه‌های منفی این کار را هم در نظر بگیرید، چرا که خرید یک وب‌سایت نه تنها هزینه بسیار بالایی می‌خواهد، بلکه روند قانونی طولانی دارد که ممکن است زمان‌بر باشد.

چطور دامنه‌ای که قبلا گرفته شده است را بخریم

اولین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که به دنبال شخص باشید که قبلاً این نام دامنه را خریداری کرده است و با آن به موافقت برسید؛ برای خرید دامنه ثبت شده می‌توانید در بازارهای دامنه به دنبال دامنه موردنظر خود باشید.

روش‌های مختلفی وجود دارد که شما با کمک آنها می‌توانید مالک دامنه موردنظر خود را پیدا کنید، که در اینجا برای شما برخی از آنها را بررسی خواهیم کرد.

اولین روشی که می‌توانید از آن استفاده کنید این است که خیلی راحت سایت را در مرورگر خود سرچ کنید و در آن به دنبال برگه یا صفحه “تماس با ما” باشید و یا اینکه با استفاده از دیدگاه و پشتیبانی سایت یک راهی برای برقراری ارتباط پیدا کنید.

همچنین یک سری از وب‌سایت‌ها هستند که می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند، مثلاً وب‌سایت Domain WHOIS Tool می‌تواند به شما جزئیات و اطلاعاتی در مورد صاحب فعلی دامنه موردنظرتان بدهد. همچنین می‌توانید از وب‌سایت‌هایی مانند Domain.com یا GoDaddy استفاده کنید و ببینید که دامنه موردنظرتان قبلاً گرفته شده است یا خیر.

وب‌سایت Domain
وب‌سایت Domain

خب حالا تا اینجای کار شما متوجه شدید که دامنه موردنظرتان، قبلاً خریداری شده و می‌خواهید آن را از صاحب فعلی آن خریداری کنید، نکات زیر می‌تواند برای شما و سایت‌تان مفید باشد.

پسوند دامنه را تغییر ندهید

معمولاً زمانی که افراد متوجه می‌شوند که دامنه موردنظرشان قبلاً توسط یک شخص دیگر خریداری شده است، یک اشتباه مشترک انجام می‌دهدند که اکیداً توصیه می‌کنم شما از آن خودداری کنید و به‌هیچ‌وجه سعی نکنید که همان دامنه را با یک پسوند متفاوت خریداری کنید.

شاید در وهله اول از نظر شما این موضوع اهمیت نداشته باشد و تنها به فکر اسم دامنه باشید، اما باید به این نکته هم توجه کنید که کاربران شما آدرس کامل را حفظ نخواهند کرد و ممکن است تعداد زیادی از آن‌ها مثلاً به‌جای IR. از COM. استفاده کنند و وارد یک وب‌سایت دیگر شوند و شما کاربر را از دست خواهید داد.

البته این موضوع ممکن است برعکس هم باشد، یعنی کاربران وب‌سایت دیگر به سایت شما بیایند، اما این موضوع برای صاحب آن سایت خوشایند نخواهد بود و حتی ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شوید و آن شرکت ادعا کند که شما می‌خواهد از برند آنها استفاده کنید.

انتخاب نام دامنه، یکی از مهم‌ترین تصمیماتی است که شما باید برای سایتتان بگیرید، پس دقت زیادی در این زمینه داشته باشید، پیشنهاد می‌کنم مقاله انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت شما را مطالعه کنید.

مطمئن شوید که دامنه موردنظر یک نام تجاری ثبت شده نباشد

درصورتی‌که نام دامنه‌ای که مدنظرتان است، قبلاً به‌عنوان یک نام تجاری رجیستر شده باشد، ممکن است در آینده برای شما مشکلات جدی به وجود بیاورد و یا حتی مجبور شوید که سایت خود را به‌صورت کامل آفلاین کنید. پس قبل از هر چیزی باید بررسی کنید و مطمئن شوید که یک مارک تجاری را انتخاب نکردید. درباره نام تجاری و ثبت برند بصورت کامل در دوره اصول کسب‌و‌کار اینترنتی توضیح دادیم.

سازمان مالکلیت معنوی می‌تواند به شما برای بررسی نام دامنه کمک کند و با استفاده از این وب‌سایت می‌توانید مشخص کنید که نام برند شما در حال حاضر توسط یک کمپانی دیگر استفاده می‌شود یا خیر.

نام دامنه را احساسی انتخاب نکنید

در بالا هم به این موضوع اشاره کردیم که نام دامنه شما نشان‌دهنده هویت سایت شما است و ممکن است شما تا انتهای فعالیت کاری خود نتوانید آن را تغییر دهید، چراکه تغییر نام دامنه سایت یک سری پیامد برای سایت شما خواهد داشت که مطمئنان تا مجبور نشدید، این کار را نخواهید کرد.

پس شما باید دقت زیادی هنگام انتخاب نام دامنه داشته باشید و مهم‌ترین موضوع این است که به‌هیچ‌وجه احساسی عمل نکنید، برخی از افراد هنگام ایجاد یک وب‌سایت به اسم یک فرد خاص و یا هر اسم دیگری که ازلحاظ عاطفی به آن وابسته هستند فکر می‌کنند، اما شما باید در عاقلانه‌ترین حالت و با منطق این کار را انجام دهید.

به این فکر کنید که کسب‌وکار شما پیشرفت کرده و می‌خواهید با شرکت‌های دیگر وارد مشارکت یا معامله شوید، توجه داشته باشید که اسم سایت شما می‌تواند در ذهن آنها هم تأثیر مثبت و یا منفی داشته باشد. اسمی را انتخاب کنید که برای سایتتان و زمینه‌ی فعالیتی که دارید کارایی داشته باشد.

پس درنهایت پیشنهاد می‌کنیم یک لیست از اسامی موردنظر خود تهیه کنید و حداقل کاری که می‌توانید انجام دهید این است که هنگام جستجو برای دامنه، نام‌های مناسبی که از لحاظ عاطفی به آن توجه نکردید را هم مورد بررسی قرار دهید.

از طرف دیگر این موضوع را هم مدنظر داشته باشید که خرید دامنه می‌تواند برای شما هزینه زیادی را دربرداشته باشد و اینکه شما بخواهید اسمی را انتخاب کنید و دوباره پشیمان شوید، از لحاظ اقتصادی هم به‌صرفه نیست؛ پس قبل از هر چیزی باید تمامی گزینه‌ها را بررسی کنید.

قبل از خرید، دامنه را بررسی کنید

خب ما داریم در مورد دامنه‌ای صحبت می‌کنیم که قبلاً توسط یک فرد یا شرکت دیگر خریداری شده است، پس باید به‌صورت کامل در مورد زمینه فعالیتی که در آن سایت انجام می‌شده، اطلاعات به‌دست بیاوریم و مطمئن شویم که در آن وب‌سایت، اقدامات غیرقانونی، مخرب و یا هر مورد مشابهی صورت نگرفته است، در غیر این صورت ممکن است برای ما دردسر درست شود.

پس باید تاریخچه وب‌سایت را بررسی کنید، که می‌توانید برای این کار از سایت Wayback Machine استفاده کنید که اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار می‌دهد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که نام دامنه را در بخش مشخص شده در تصویر زیر بنویسید و آن را جستجو کنید تا نتایج برای شما نشان داده شود. این وب‌سایت همچنین می‌تواند به شما درزمینه کسب اطلاعات در مورد مالک دامنه هم کمک کند.

سایت Wayback Machine
سایت Wayback Machine

به‌عنوان نکته آخر این را هم اضافه کنم که اعتبار سایت خود را تنها به خاطر اسم دامنه دلخواهتان زیر سؤال نبرید و بعد از جستجو و بررسی‌های دقیق، اقدام به خرید دامنه کنید، چراکه اگر گوگل یک جریمه روی این دامنه گذاشته باشد، در آینده می‌تواند به ازای از دست دادن منابع شما تمام شود.

آیا خرید دامنه ثبت شده ارزشش را دارد

دامنه‌هایی که از قبل خریداری شدند، قیمت ثابتی ندارد و این مالک دامنه است که مشخص می‌کند شما درازای داشتن این اسم دامنه باید چه هزینه‌ای را پرداخت کنید، پس بعدازاینکه این فرد یا شرکت قیمتی را به شما گفتند، حتماً باید بررسی کنید که آیا سرمایه‌گذاری روی این نام دامنه ارزش پرداخت این هزینه را دارد یا خیر.

درست است که شما می‌خواهید به دامنه موردنظر خود دست پیدا کنید، اما از طرفی هم باید بررسی‌های لازم را داشته باشید که متحمل ضرر نشوید و ازآنجایی‌که این دامنه‌ها می‌توانند با هزینه‌های زیاد ردوبدل شوند، پس باید از میزان ارزش دامنه اطمینان پیدا کنید و بعد تصمیم خود را نهایی کنید.

یک سری ابزار هستند که در این زمینه ممکن است برای شما مفید باشد، مثلاً می‌توانید نام دامنه را در وب‌سایت EstiBot جستجو کنید تا یک قیمت تقریبی از آن به‌دست آورید.

وب‌سایت EstiBot
وب‌سایت EstiBot

اصولاً بهتر است که هنگام خرید دامنه، قیمت نهایی خود را در اول مذاکره بیان نکنید و از قیمت‌های پایین‌تر شروع کنید، چراکه معمولاً این دامنه‌ها، هزینه‌های هنگفتی دارند که شما نمی‌خواهید در همان وهله اول آن را پرداخت کنید.

مطمئن شوید که می‌دانید چه چیزی خریداری می‌کنید

در ابتدای مقاله در مورد خرید دامنه ثبت شده گفتیم که مطمئن شوید که می‌خواهید وب‌سایت را خریداری کنید و یا تنها نام دامنه را، در صورتی که قصد خرید وب‌سایت را دارید باید یک سری اطلاعات به‌دست آورید و مطمئن شوید که کدام بخش از دارایی‌های وب‌سایت برای شما خواهد بود.

همان‌طور که میدانید، روی هر وب‌سایتی ابزارها و افزونه‌های متفاوت و متنوعی نصب است و شما باید مطمئن شوید که بعد از خریداری وب‌سایت، مجوز استفاده از آنها را دارید یا خیر؛ همچنین باید بدانید که تمامی مطالب و محتوای وب‌سایت، هنگام خرید آن در اختیار شما قرار می‌گیرد یا خیر.

مطمئن شوید که می‌دانید چه چیزی خریداری می‌کنید
مطمئن شوید که می‌دانید چه چیزی خریداری می‌کنید

علاوه به راین، یکی از مهم‌ترین موارد لیست ایمیل کاربران است که شما باید قبل از خرید سایت بررسی کنید که این لیست را به شما می‌دهدند یا نه، قبل از معامله مطمئن شوید که حساب شبکه‌های اجتماعی که با استفاده از این نام دامنه استفاده می‌شود، در اختیار شما قرار بگیرد.

در آخر تمامی جزئیات را به‌صورت کتبی با طرف قرارداد بنویسید و مطمئن شوید که چیزی را از قلم نینداختید.

از هویت اصلی مالک دامنه اطمینان حاصل کنید

شما باید حتماً قبل از پرداخت هزینه برای خرید دامنه، باید مطمئن شوید که دارید با مالک اصلی معامله می‌کنید، اگر شما هزینه را پرداخت کنید و بعد متوجه شوید که شخص دیگری مالک قانونی دامنه است، پولی که پرداخت کردید به‌صورت کامل سوخت خواهد شد و شما متحمل ضرر سنگینی خواهید شد.

Make sure the domain owner is authenticated
از هویت اصلی مالک دامنه اطمینان حاصل کنید

پس قبل از هر اقدامی سعی کنید که از ابزارهای کمکی مانند DNS Trails کمک بگیرید و درصورتی‌که با مورد مشکوکی مواجه شدید، از مالک دامنه و سایت توضیح بخواهید و تا زمانی که 100 درصد از هویت آن شخص مطمئن نشدید، هیچ پولی پرداخت نکنید.

DNS Trails
DNS Trails

و در آخر به این نکته توجه داشته باشید که اگر تمامی ارتباط شما با مالک دامنه از طریق ایمیل و صورت گرفته است، بهتر است که درخواست کنید که به‌صورت تلفنی و یا در صورت امکان رودررو صحبت کنید؛ این امکان وجود دارد که حساب ایمیل هک شده باشد یا جعلی باشد.

بهترین راه برای خرید دامنه ثبت شده

همان‌طور که میدانید شما باید دامنه سایتی که خریداری می‌کنید را هر از چند مدت تمدید کنید، در غیر این صورت از دسترس شما خارج خواهد شد، هرروز تعداد بسیار زیادی دامنه منقضی می‌شوند که این موضوع دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد، مثلاً ممکن است مالک دامنه از ادامه فعالیت سایت خود منصرف شده باشد و یا حتی برخی از افراد ممکن است زمان رجیستر و ثبت کردن دوباره دامنه را فراموش کنند.

شما هم به‌عنوان یک مدیر سایت باید تدابیری را برای تمدید دامنه خود در نظر بگیرید تا با یک اشتباه، نام دامنه خود را از دست ندهید، البته این به معنی مراقبت و به یاد داشتن هر روز تاریخ منقضی شدن دامنه نیست و شما می‌توانید از ابزارهای کمکی مانند GoDaddy یا وب‌سایت‌های مشابه دیگر برای نظارت بر روی این موضوع استفاده کنید.

این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، چراکه ممکن است یک فرد دیگر زودتر از شما آن را رزرو کند و به همین راحتی شما نام دامنه سایت خود را از دست خواهید داد.

نتیجه‌گیری

خرید دامنه‌ای که در مالکیت فرد دیگری است، اصلاً کار ساده و راحتی نیست و ممکن است یک روند بسیار طولانی برای شما باشد، ممکن است شما خوش‌شانس باشید و صاحب دامنه نیازی به آن نداشته باشد و آن را درازای یک هزینه معقول به شما بفروشد، اما این اتفاق بسیارکم پیش می‌آید و شما برای رسیدن به نام دامنه موردنظر خود شاید مجبور به صرف ماه‌ها زمان و هزینه زیادی شوید.

بنابراین اگر نمی‌خواهید درگیر این روند طولانی شوید می‌توانید یک سری کارهای دیگری را امتحان کنید؛ در ابتدا یک لیست با گزینه‌های کم تهیه کنید و یک سری موارد را روی نام تجاری خود امتحان کنید که شاید کارآمد بود؛ مثلاً می‌توانید نام تجاری خود را با استفاده از یک کلمه کلیدی مرتبط ادغام کنید، همچنین می‌توانید نام تجاری را به‌صورت اختصار بنویسید و یا اینکه یک صفت که به فعالیتتان مرتبط است را به آن اضافه کنید.

امیدواریم این مقاله روند خرید دامنه از شخص دیگری را برای شما آسان‌تر و ایمن‌تر کند. موفق و پیروز باشید. 🙂

نظر شما در این مورد چیه؟