پاکسازی دیتابیس وردپرس و بهبود کارایی سایت

3.3 / 5. تعداد رای: 4

پاکسازی دیتابیس وردپرس و بهبود کارایی سایت

تصمیم داریم در این مقاله به شما یک راهکار بسیار ساده و کاربردی برای پاکسازی دیتابیس وردپرس آموزش دهیم تا بتوانید با کمک آن، از شر داده‌های اضافی سایت خود راحت شوید. پس با ما همراه باشید. 🙂

به‌صورت کلی دیتابیس محلی است که تمامی داده‌های سایت شما در آن ذخیره می‌شود و اگر پایگاه داده‌ی شما بیش‌ازحد حجم اشغال کند، ممکن است عملکرد سایت شما با مشکل روبه‌رو شود؛ بنابراین شما باید در بازه‌های زمانی مختلف، دیتابیس خود را بررسی کنید و درنهایت محتوا و داده‌های غیرضروری را پاک‌سازی کنید.

دقت داشته باشید که این کار برای وب‌سایت‌هایی که مدت زیادی است فعالیت دارند، اکیداً توصیه می‌شود، چراکه شما هر روز تعدادی داده به دیتابیس سایت خود اضافه خواهید کرد که این داده‌ها در طولانی‌مدت، حجم بسیار زیادی را از فضای پایگاه داده شما کم می‌کنند و درنهایت باعث کند شدن سایت شما می‌شود که این موضوع می‌تواند یکی از حساس‌ترین موارد برای کاهش ورودی وب‌سایت شما باشد.

دلیل پاکسازی دیتابیس وردپرس

پاک‌سازی دیتابیس وردپرس و تمیز کردن آن از جداول اضافی به بهبود سرعت و کارایی سایت شما و همچنین کم کردن سایز دیتابیس (فضای مصرفی‌هاست شما) کمک بسیار زیادی می‌کند و خود شما هم بعدازاینکه مدتی با وردپرس کار کنید، متوجه خواهید شد که بهتر است دیتابیس سایت وردپرسی خود را پاک‌سازی کنید و جداول اضافی را از دیتابیس حذف کنید.

زمانی که از وردپرس استفاده می‌کنید وردپرس شما به‌صورت ناخودآگاه جداولی بی‌استفاده و هرز در خود نگه می‌دارد، که این موارد شامل رونوشت‌ها، اسپم‌های نظرات، نظرات موجود در سطل زباله، اطلاعات افزونه‌هایی که مدت‌هاست استفاده‌نشده و بسیاری از اطلاعات بلااستفاده دیگر می‌شود.

به‌صورت قطعی و 100 درصد می‌توان گفت که پاک‌سازی دیتابیس شما و حذف این دسته از اطلاعات بی‌مصرف و بیهوده، به عملکرد و سرعت سایت شما کمک بسیار زیادی خواهد کرد و باعث بهبود آن‌ها خواهد شد.

پس اگر با وجود این توضیحات قانع شدید که باید دیتابیس خود را پاک‌سازی کنید، می‌توانید از یک افزونه وردپرسی استفاده کنید که در ادامه آن را برای شما معرفی و بررسی خواهیم کرد.

قبل از شروع، بک آپ بگیرید!

خب همان‌طور که گفتیم، تمام اطلاعات سایت شما در دیتابیس قرار دارد و ما هم قرار است که یک سری از این داده‌های اضافی را حذف کنیم؛ ازآنجایی‌که ممکن است اشتباهی رخ دهد و شما یک داده‌ای را به اشتباه حذف کنید؛ پیشنهاد می‌کنم که قبل از انجام هر کاری از دیتابیس خود نسخه پشتیبانی تهیه کنید. برای این کار می‌توانید از مقاله بک‌آپ‌گیری از وردپرس به‌صورت خودکار + آموزش ویدیویی کمک بگیرید.

دقت داشته باشید که شما بعد از پاک‌سازی دیتابیس وردپرس دیگر راهی برای بازگشت اطلاعات پاک‌سازی شده ندارید و باید از بک‌آپ برای بازگردانی اطلاعات استفاده کنید؛ پس بک‌آپ گرفتن را فراموش نکنید.

پاکسازی دیتابیس وردپرس با افزونه WP Sweep

یکی از بهترین افزونه‌هایی که شما می‌توانید از آن برای پاک‌سازی دیتابیس وردپرس خود از آن استفاده کنید، WP Sweep می‌باشد. این پلاگین تا الآن بیشتر از 100 هزار نصب فعال داشته است و کاملاً رایگان در اختیار شما قرار دارد و می‌توانید آن را از مخزن وردپرس خود دانلود و روی سایت نصب کنید؛ برای فعال‌سازی این پلاگین می‌توانید آموزش نصب افزونه در وردپرس را مشاهده کنید.

افزونه WP-Sweep
معرفی افزونه WP-Sweep

افزونه WP-Sweep چه چیزهایی را پاک‌سازی می‌کند

  • رونوشت‌ها
  • پیش‌نویس‌ها
  • نظرات حذف شده
  • نظرات تایید نشده
  • نظرات اسپم موجود در سایت
  • تنظیمات غیرقابل استفاده
  • متای تکراری پست‌ها

آموزش کار با افزونه WP Sweep

تنظیمات این افزونه بسیار ساده است و شما نیازی به پیکربندی خاصی در آن ندارید، بعدازاینکه پلاگین را روی سایت خود نصب و فعال کردید به پیشخوان وردپرس سایت خود بروید و روی ابزارها » Sweep کلیک کنید تا بتوانید به پنل افزونه دسترسی پیدا کنید.

زمانی که روی گزینه گفته شده کلیک کنید، یک صفحه مشابه تصویر زیر را مشاهده میکنید:

تنظیمات افزونه
تنظیمات افزونه

این افزونه سایت شما را آنالیز کرده و اطلاعاتی درباره پاک‌سازی دیتابیس وردپرس به شما ارائه می‌کند. افزونه اطلاعات را به قسمت‌های، نوشته‌ها، نظرات، اطلاعات کاربران و تنظیمات وردپرس دسته‌بندی می‌کند.

همان‌طور که در تصویر بالا می‌بینید، روبه‌روی تمامی گزینه‌ها یک گزینه Sweep برای شما قرار داده شده است که مثل اگر بخواهید داده‌های پیش‌نویس‌های خودکار پاک شود، باید روی گزینه Sweep که دقیقاً در جلو Auto Drafts قرار دارد کلیک کنید و این کار را برای تمامی بخش‌هایی که می‌خواهید داده‌های اضافی آن پاک شود، انجام دهید.

ممکن است شما بخواهید تمام دیتابیس خود را پاک‌سازی کنید که در این صورت باید به سمت پایین اسکرول کنید و روی گزینه Sweep All کلیک کنید.

به امید اینکه با این افزونه بتوانید سایتی با دیتابیس پاکیزه داشته باشید. هم‌چنین به شما پیشنهاد می‌کنیم با جلوگیری از انتشار مطالب تکراری در وردپرس حجم دیتابیس خود را کاهش دهید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. موفق و پیروز باشید. 🙂

نظر شما در این مورد چیه؟

  1. U328675 ۳ تیر ۱۴۰۳

    سلام استاد
    این پلاگین رو نصب و اعمال کردم و باعث شد خطای پایگاه داده بده و بک آپ هم نداشتم و کلی بد بختی دیگه مهمتر از همه اینکهه بعد از رفع خطا و بک آپ دستی گرفتن از public_html نتونسنم وارد php my admin بشم و بک آپ دستی از دیتا بیس بگیرم و برای رفع خطا برگشتم به یه هفته قبل
    لطفا بفرمایید توی سایت برتر ایراد کار از کجاست و اگه ممکنه پلاگین بهتری رو معرفی کنید و یا روش دستی جامعی رو تو سایت برتر بفرمایید. ممنون میشم با تکیل دوره جدید سایت برتر ما رو فراموش نکنید و آپدیت سئوالاتمون رو بزارید.
    سپاس از شما

  2. U330296 ۲ تیر ۱۴۰۳

    سلام
    با این پلاگین پاکسازی، کردم ولی سایت رفت به فنا با ردبختی بک آپ رو برگردوندم هیچ جور راه نمیداد به خصوص که phpmy admin هم در دسترس نیست الانم درگیرم
    لطف کنید به استاد بگید برای آپدیت یه راه بهتر و یا همین پلاگین و خطاهای احتمالی رو بگن ممنون

  3. U5196 ۲۷ مرداد ۱۳۹۷

    سلام
    قبلاً افزونه هایی در سایت نصب شده که الان حذف شدند و دیگه نیاز به اونا نیست، ولی در دیتابیس، جداول این افزونه ها هست؛ حذف کردن این جداول، مشکلی برای سایت به وجود نمیاره؟ آیا افزونه ای هست که به طور اتومات اونارو شناسایی و حذف کنه؟ به غیر از WP-Optimize.
    تشکر

  4. کاربر مهمان ۱۰ اسفند ۱۳۹۶

    با سلام، اطلاعات مربوط به اتصال به دیتابیس یک سایت وردپرسی در چه فایلی قرار دارند؟