حذف wpseo_sitemap و اطلاعات اضافی یوست از دیتابیس وردپرس
- مقالات آموزشی
- بروزرسانی شده در
همانطور که میدانید دیتابیس، محلی استش که وردپرس، اطلاعات سایت شما را بهصورت کامل در آن ذخیره میکند. این اطلاعاتی که گفتیم شامل همه افزونهها، قالبها و موارد دیگه ای است که روی سایت خود آپلود میکنید. اما برای حذف wpseo_sitemap های اضافی از دیتابیس وردپرس چه باید کرد؟
خب این اطلاعات بالاخره یک حجمی از سایت شما را اشغال میکنند و اگر این حجم اشغالی بیشتر از حد باشد مسلماً روی عملکرد سایت شما تأثیر زیادی دارد و میتواند شما را با مشکل مواجه کند. حالا ممکن است که شما وقتی دارید دیتابیس خود را بررسی میکنید با یک سری موارد مثل wpseo_sitemap روبهرو شوید که تعدادشون هم کم نیست؛ در این حالت باید یک راهحل درست را در پیش بگیرید و سایت خود را از شر آنها خلاص کنید.
حالا ما تصمیم گرفتیم در این مقاله اول این مشکل را بهصورت کامل برای شما توضیح بدیم و بعدش هم یک را روش خیلی راحت برای از بین برد wpseo_sitemap به شما آموزش بدیم. پس با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانید
چرا باید دیتابیس سایت را بررسی کنیم
دقت کنید که فرقی ندارد شما یک سایت مبتدی دارید یا یک سایت با ترافیک ورودی بالا؛ مهم اینه که سایت شما سرعت و عملکرد خوبی داشته باشد و یکی از مواردی هم که روی عملکرد درست سایت شما تأثیر دارد میزان حجم دیتابیس شما است. پس بهتر است از یک سری راهکار برای کاهش حجم پایگاه داده استفاده کنید.
بنابراین شما باید هرازگاهی پایگاه داده سایت خود را بررسی کنید و ببینید که مشکلی دارد یا نه. مثلاً دیتابیس سایت خود ما هم یعنی سایت میهن وردپرس، هر چند وقت یک بار بررسی میشود تا دیتای افزونههایی که قبلاً نصب کردیم را حذف کنیم و بهواسطهی حجمی که خالی میشود بتونیم سرعت بیشتری داشته باشیم.
داستان بررسی پایگاه داده میهن وردپرس
اما خب این دفعه که داشتیم پایگاه داده را بررسی میکردیم با یه موردی برخورد کردیم و مشکل هم این بود که حدود ۱۴۰۰ ردیف در جدول wp_options اضافه شده بود و این موضوع توجه ما را به خودش جلب کرد.
درواقع ما به این موضوع فکر کردیم که یعنی ۱۴۰۰ تا ردیف با اسامی مشابه که با wpseo_sitemap شروع شده چی میتواند باشد؟ اگر شما هم در سایت خود با همچین موردی برخورد کردید، بههیچوجه ساده از کنارش رد نشید و وقتی هم دارید دیتابیس را بررسی میکنید به همه جزئیات توجه کنید و اگر هم به موردی برخورد کردید که نمیدانید چی است در موردش سرچ کنید تا مشکلی برای وبسایتتان پیش نیاد.
به هر حال مشکلی که ما داشتم، تصویر زیر بود، یعنی تعداد خیلی زیادی از ردیفهایی که با یک اسم مشابه شروع شده است. حالا در ادامه مشخص میکنیم که این اطلاعات اصلا از کجا وارد پایگاه داده ما شدند و جریانشان چی است.
خب داستان این اطلاعات اضافی چیه
این اطلاعات اضافی ممکن است در هر سایتی به نسبت افزونهای که استفاده میکند شکل متفاوتی داشته باشد و مربوط به افزونههای مختلفی باشد، اما خب موردی که در سایت ما وجود داشت همانطور هم که از اسم ردیفها پیدا است، مربوط به افزونه یواست سئو پرمیوم هستند اما سؤال اینجا است که واقعاً این اطلاعات لازم هستند و باید وجود داشته باشند؟
بعدازاینکه کمی در گیت هاب و منبع یواست سئو جستجو کردم و متوجه شدم که این مشکل از نسخههای قبلی یواست وجود داشته و در نسخه 7.4 به بعد یواست حل شده اما اطلاعات قبلی روی دیتابیس مانده و حجم دیتابیس ما را بالا برده بودند.
پس به این نتیجه رسیدیم که قرار داشتن آنها در دیتابیس ما ضرورتی ندارد و فقط حجم پایگاه داده ما را اشغال کردند؛ پس تصمیم گرفتیم که همه آن ها را حذف کنیم تا بتونیم با حجم اضافی، سرعت سایت خودمون را بهبود ببخشیم.
حذف wpseo_sitemap از دیتابیس
حذف این اطلاعات کار بسیار راحتی بود و ما تونستیم در کمتر از چند دقیقه از طریق پنل هاست خودمون آنها را حذف کنیم. حالا در این بخش این روش را هم برای شما آموزش میدهیم تا بتوانید اطلاعات اضافی دیتابیس خود را با چند کلیک و بهراحتی حذف کنید. برای حذف این موارد کافیه مراحل زیر را طی کنید:
اولین کاری که باید انجام دهید اینه که به پنل مدیریتی هاست خود وارد شوید. شما میتوانید از ابزارهای مختلفی مثل FTP یا FileZilla برای متصل شدن به سایت خود استفاده کنید؛ در صورتی هم که چگونگی این کار را نمیدانید، میتوانید مقاله آموزش کار با FileZilla و مدیریت فایلهای وبسایت از طریق FTP را مطالعه کنید.
حذف wpseo_sitemap از طریق سی پنل
بعدازاینکه وارد سی پنل سایت خود شدید، باید گزینه وارد بخش Database شوید و از بین گزینههایی که برای شما نمایش داده میشود، PHPmyadmin را مانند تصویر زیر انتخاب کنید. شما از این طریق این امکان را دارید که دیتابیس سایت خود را مدیریت کنید و این به معنی دسترسی به حذف فایلهای مورد نظرتان است.
بعدازاینکه روی گزینه PHPmyadmin کلیک کنید، یک صفحهای برای شما باز میشود که میتوانید در آن، لیست دیتابیسها را مشاهده کنید، حالا شما باید از سمت چپ دیتابیس وردپرس وبسایتتان را از در آن لیست انتخاب کنید و روی تب SQL که در نوار بالایی قرار دارد کلیک کنید. مطابق تصویر زیر:
در این قسمت شما به یک کد نیاز دارید که ما آن را برای شما اینجا قرار دادیم و شما تنها کاری که باید انجام دهید این است که این کد را کپی کنید و در SQL جایگذاری کنید. حالا روی گزینه “GO” تا تمام اطلاعات اضافی یواست مپ از دیتابیس شما حذف شود.
DELETE FROM `wp_options` WHERE option_name LIKE 'wpseo_sitemap%validator%'
بعدازاینکه این کار را انجام دادید، میتوانید مطمئن باشید که آن موارد اضافی از در دیتابیس وبسایتتان حذف شده و حالا میتوانید از سرعت بالای سایت خود لذت ببرید.
این نکته را هم توجه داشته باشید که اگر کسی به شما گفت که وردپرس سنگین است و مناسب سایتهای پربازدید نیست، نگید بابت سرور سایت بیشتر هزینه میکنیم.? ما وبمستر طلایی هستیم و میدانیم چطور حجم دیتابیس را کمتر کنیم. شما میتوانید با استفاده از یک سری ترفندهای بسیار ساده، در کمترین زمان ممکن، حجم دیتابیس خود را کمتر کنید و شاهد عملکرد بهتر سایت خود باشید.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. با آرزوی موفقیت بیشتر. 🙂
آیا رنک مث هم از این داده های بی خود اضافه می کنه
سلام خیر
سلام این روش انجام دادم پیام زیر نمایش میده یافت نشد..
Error
SQL query:
DELETE FROM `wp_options` WHERE option_name LIKE ‘wpseo_sitemap%validator%’
MySQL said: Documentation
#1146 – Table ‘selenzia_maghz.wp_options’ doesn’t exist
درود مشکلی نیست این موارد در دیتابیس شما پیدا نشدند
واقعا دستت درد نکنه سرعت سایت خیلی خیلی فرق کرد بی صبرانه منتظر این اموزش (البته به زودی این روش پاکسازی دیتابیس رو بصورت کامل و مطمئن آموزش خواهم داد.) هستم
مرسی میهن وردپرس
مخلص!
سلام، ممنون از شما
بهترین پلاگین کش از نظر شما چیه؟؟ اینکه گفته میشه پلاگینهای کش مشکلات بسیاری بوجود میارن درسته؟؟ از جمله عدم نمایش عکسها و به هم ریختگی المانها! میتونم بپرسم شما برای کش میهن وردپرس چه اقدامی کردین؟؟
سپاس
سلام
ما از راکت استفاده میکنیم :
https://mihanwp.com/rocket/
سلام من 11 خط در دیتا بیس wpseo_sitemap دارم، حذف شون کنم؟
سلام بله اما از همین روش
با سلام
ممنون از آموزشتون، عالی بود