گوگل سرچ کنسول چیست؟ چرا باید از Search Console استفاده کنیم

4 / 5. تعداد رای: 22

گوگل سرچ کنسول چیست؟ چرا باید از  Search Console استفاده کنیم

کار اصلی سئو کار این است که سایت خود را برای موتورهای جست‌وجو بهینه کند. یکی از ابزاری که در این مسیر به سئوکاران کمک می‌کند گوگل سرچ کنسول است. این ابزار دارای قابلیت‌های فراوانی است که به وبمستران کمک می‌کند وضعیت سئو وب‌سایت خود را بررسی کنند. بنابراین شما با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول به‌ راحتی می‌توانید سایت خود را تجزیه‌ و تحلیل کرده و وضعیت سئو سایت خود را بررسی کرده و آن را بهبود ببخشید. در این مقاله قصد داریم راجع به اینکه گوگل سرچ کنسول چیست و تاثیر آن بر سئو چگونه است صحبت کنیم. بنابراین اگر به‌تازگی به دنیای سئو قدم گذاشته‌اید پیشنهاد می‌کنم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

گوگل سرچ کنسول چیست؟


گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یک ابزار رایگان و بسیار قدرتمند برای تجزیه‌وتحلیل سئو سایت است. این ابزار به مدیران سایت کمک می‌کند که یک آنالیز دقیق از وضعیت سایت خود داشته باشند و نقاط قوت و ضعف سایت خود را بررسی کنند و البته نقاط منفی سایت خود را بهبود ببخشند. ابزار گوگل سرچ کنسول که قبلاً به گوگل وبمستر تولز معروف بود باعث می‌شود که مدیران سایت و سئوکاران مشکلات سایت را راحت‌تر تشخیص دهند و راه‌حل مناسبی برای رفع این مشکلات ارائه دهند و درنتیجه بتوانند در لیست نتایج گوگل نتایج بالاتری را کسب کنند.

گوگل سرچ کنسول چیست؟
گوگل سرچ کنسول چیست؟

ابزار Google Search Console به شما اجازه می‌دهد که برای افزایش بازدید گوگل از سایت یک استراتژی درست و برنامه‌ریزی‌شده تنظیم کنید. این ابزار به‌صورت آنلاین و کاملاً رایگان، آمار مختلفی مانند کلیدواژه‌های جست‌وجو شده، لینک‌ها و بک لینک‌های داده‌شده به سایت، صفحات ایندکس شده در گوگل، خطاهای امنیتی و … را به شما نشان می‌دهد.

مزایا و وظایف گوگل سرچ کنسول

  1. مشکلاتی که در وب‌سایت شما ایجادشده است را به شما نشان می‌دهد.
  2. لیست بک لینک‌ها (سایت‌هایی دیگری که به شما لینک داده‌اند) را به شما نشان می‌دهد.
  3. میزان مشاهده وب‌سایت شما توسط کاربران در نتایج گوگل را به شما نشان می‌دهد و نشان می‌دهد که چه تعداد کاربر از طریق لینک صفحه، چه تعداد کاربر از طریق کلمات کلیدی و یا شبکه‌های مجازی وارد سایت شما شده‌اند.
  4. نمایش تعداد کلیک‌هایی که بر روی عنوان محتوا شما انجام‌شده است.
  5. مشکلات AMP (هدف AMP افزایش سرعت ارائه محتوا با استفاده از کدهای ساده HTML است.) را به شما نشان می‌دهد. اگر دوست دارید بدانید که AMP چیست و چطور آن را روی وردپرس فعال کنیم؟ این مقاله را مطالعه کنید.
  6. امکان بررسی سایت مپ یا نقشه سایت را برای شما فراهم می‌کند.
  7. صفحات پربازدید را در سایت شما به‌عنوان صفحه محبوب نمایش می‌دهد.
  8. تعداد بازدیدهای سایت را توسط موبایل، رایانه و تبلت را به شما نشان می‌دهد.
  9. قابلیت درخواست دادن برای ایندکس صفحات و محتوای جدید یا به‌روزرسانی شده در سایت را برای شما فراهم می‌کند.
  10. اطلاعاتی کامل راجع به لینک‌های داخلی و خارجی سایت در اختیار شما قرار می‌دهد.
  11. اگر هرزنامه‌ای در سایت شما پیدا شود آن را به شما اطلاع می‌دهد.

چه افرادی از گوگل سرچ کنسول استفاده می‌کنند؟

معمولاً کسانی که دارای یک وب‌سایت هستند و یا مدیریت یک وب‌سایت را در اختیاردارند، از گوگل سرچ کنسول استفاده می‌کنند. در حالت کلی افراد زیر از سرویس گوگل سرچ کنسول استفاده می‌کنند:

  1. مدیران وب‌سایت یا به‌عبارت‌دیگر ادمین وب‌سایت برای نظارت کردن بر نحوه کار وب‌سایت‌شان از گوگل وب مستر تولز استفاده می‌کنند. آن‌ها با استفاده از سرچ کنسول قادر هستند تا خطاهای مربوط به سرور، خطاهای امنیتی و … را مشاهده کنند و برای حل و برطرف کردن آن‌ها اقدام کنند.
  2. متخصصان سئو نیز با استفاده از ابزار سرچ کنسول می‌توانند افزایش ورودی ترافیک سایت را بررسی کنند و با ارائه برنامه‌ریزی مناسب به بهبود و بالا بردن رتبه سایت در لیست نتایج گوگل کمک کنند.
  3. برنامه نویسان نیز با استفاده از این ابزار می‌توانند خطاها و مشکلات موجود در کدنویسی را بررسی و رفع کنند.

بررسی کاربردهای گوگل سرچ کنسول

در ادامه برخی از کاربردهای گوگل سرچ کنسول را بررسی خواهیم کرد.

ثبت کردن وب‌سایت در موتور جست‌وجوی گوگل با استفاده از سرچ کنسول

یکی از اصلی‌ترین کارهایی را که می‌توان توسط گوگل سرچ کنسول انجام داد، ثبت سایت در گوگل است. به این طریق که شما با ثبت کردن یک دامنه و آدرس اینترنتی در گوگل سرچ کنسول وجود سایت خود را به گوگل اعلام می‌کنید. از این طریق ربات‌های گوگل وخزنده‌ها و Crawlerها از وجود سایت شما آگاه می‌شوند و در آن خزش می‌کنند و به بررسی محتوای سایت شما می‌پردازند.

درواقع با ثبت سایت خود در این ابزار قطعاً وب‌سایت شما برای موتور جست‌وجوی گوگل ثبت‌شده است. این ابزار به شما این امکان را می‌دهد که در صورت ایندکس نشدن یک محتوا یا صفحه، بتوانید از طریق درخواست دادن به ربات‌های گوگل دوباره از آن‌ها بخواهید تا صفحه شما را بررسی و ایندکس کنند.

بررسی گزارش‌های Crawler ربات‌های گوگل از سایت

یکی دیگر از کارهایی که این ابزار انجام می‌دهد این است به شما نشان می‌دهد که ربات‌های موتورهای جست‌وجو هنگام خزیدن و بررسی کردن وب‌سایت شما با خطا یا مشکل مواجه نشده باشند. با استفاده از ابزار سرچ کنسول خیلی راحت می‌توانید از وجود این خطا در وب‌سایت خودآگاه شوید و آن را رفع کنید. درواقع اگر در وب‌سایت شما خطاهای Crawl وجود داشته باشد نشان‌دهنده‌ی این است که کاربران و بازدیدکنندگان به صفحاتی از سایت انتقال پیدا می‌کنند که در آن محتوایی وجود ندارد.

تجزیه‌ و تحلیل قسمت‌های مختلف سایت با استفاده از سرچ کنسول

یکی دیگر از امکانات و قابلیت‌هایی که در گوگل سرچ کنسول وجود دارد، نشان دادن آمارها و تحلیل و بررسی‌های دقیق قسمت‌های مختلف سایت است. ارائه این آمارها و آنالیزها به وبمستران و مدیران وب‌سایت کمک می‌کند تا برای بهبود بخشیدن به وضعیت سایت خود برنامه و استراتژی خاصی در نظر بگیرند. این ابزار علاوه برنشان دادن آنالیز کلی وب‌سایت هر بخش از سایت را به‌طور مجزا تحلیل و بررسی می‌کند. 

مثلاً نشان می‌دهد که این صفحه چه رتبه‌ای در نتایج گوگل دارد؟ یا تعداد بازدیدهای سایت را توسط تلفن همراه یا رایانه و … نشان می‌دهد حتی منطقه جغرافیایی افرادی که از سایت شما بازدید می‌کنند را نشان می‌دهد.

بررسی معیارهای سئو با استفاده از سرچ کنسول

با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول شما قادر خواهید بود تا برخی از معیارهای سئو مانند لینک‌های داخلی و لینک‌های خارجی سایت را ارزیابی کنید. همچنین ابزار سرچ کنسول این امکان را به شما می‌دهد تا بتوانید کلمات کلیدی سرچ شده در گوگل را که می‌تواند در جهت بهبود وب‌سایت، به شما کمک کند را نشان می‌دهد.

شما با دانستن کلمات کلیدی مرتبط با تعداد سرچ فراوان می‌توانید به‌راحتی برای نوشتن محتواهای سایت خود بر روی این کلمات کلیدی تمرکز و سرمایه‌گذاری کنید تا از این طریق بتوانید ترافیک ورودی بیشتری را جذب کنید. علاوه بر این به حل مشکلات مربوط به موبایل فرندلی بودن وب‌سایت شما می‌پردازد. 

بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت با استفاده از گوگل سرچ کنسول

همان‌طور که می‌دانید یکی از معیارهای اصلی گوگل که بر اساس آن به شما امتیاز می‌دهد سرعت لود صفحه سایت شما می‌باشد. گوگل بر این عقیده است که سایت شما باید در کمتر از دو ثانیه لود شود. ابزار گوگل سرچ کنسول به شما این امکان را می‌دهد تا بررسی کنید که برای افزایش سرعت سایت خود چه اقداماتی را انجام دهید. همچنین این ابزار این امکان را برای شما فراهم می‌کند که خطاهای موجود در سایت را بررسی و رفع کنید و از این طریق سرعت لود یا بارگذاری سایت خود را افزایش دهید.

بررسی بک لینک‌هایی که به سایت شما داده‌شده است با استفاده از سرچ کنسول

با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول یا همان گوگل وب مستر تولز می‌توانید بک لینک‌های (بک لینک لینکی است از دیگر سایت‌ها به سایت شما داده می‌شود) خود را بررسی کنید. بررسی کردن این لینک‌ها نقات قوت سایت شما را نشان می‌دهد البته باید دقت کنید که لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر دریافت می‌کنید لینک‌های معتبر باشد در غیر این صورت ممکن است برای سایت شما مشکل ایجاد شود. همچنین این ابزار لینک‌های مخربی که به سایت شما داده‌شده است را نیز نشان می‌دهد و شما می‌توانید آن لینک‌ها را حذف کنید.

ثبت سایت مپ در گوگل با استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول

یکی دیگر از قابلیت‌های گوگل سرچ کنسول ثبت سایت مپ یا نقشه سایت در گوگل است. با ثبت نقشه سایت در این ابزار موتورهای جست‌وجو و خزنده‌ها با سرعت بیشتری در صفحات سایت شما خزش می‌کنند. درواقع نقشه سایت به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کند تا به‌راحتی بخش‌های مختلف سایت شمارا بررسی کنند.

بررسی کردن سایت ازنظر وجود بدافزارها  

یکی از امکانات فوق‌العاده‌ای که گوگل وب مستر تولز در اختیار شما می‌گذارد این است که به‌محض در معرض قرار گرفتن سایت شما درخطر از طریق ایمیل و یا کنسول گوگل شما را از آن خطر آگاه می‌کند. این پیغام اخطار تا زمانی که شما خطا یا ویروس یا بدافزار را شناسایی و برطرف نکنید وجود خواهد داشت. در این بخش به برخی از خطاها یا گزارش‌های امنیتی که سرچ کنسول به شما نمایش می‌دهد اشاره می‌کنیم:

  1. صفحات فیشینگ
  2. بدافزارها
  3. دانلود فایل‌های مخرب
بررسی کردن سایت از نظر وجود بدافزارها
بررسی کردن سایت از نظر وجود بدافزارها

جمع‌بندی

گوگل سرچ کنسول یک ابزار آنلاین، رایگان و بسیار قدرتمند است که با استفاده از این ابزار می‌توانیم عملکرد سایت خود را در موتورهای جست‌وجو بسنجیم و از این طریق به نقاط مثبت و منفی سایت خود پی ببریم و نقاط منفی سایت را بهبود ببخشیم. این ابزار به مدیران سایت و سئوکاران در کمک کردن به کسب رتبه بالا در لیست نتایج گوگل بسیار کمک می‌کند. در این مقاله به‌طور کامل با مزایا و کاربرد‌های گوگل سرچ کنسول آشنا شدیم. مطالعه مقاله آموزش گوگل سرچ کنسول به شما در کارکردن با این ابزار بسیار کمک می‌کند.

امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. شاد و پیروز باشید.

نظر شما در این مورد چیه؟

  1. U341322 ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

    سلام وقت بخیر.
    اگر سایتی که طراحی کردم و برای یک شخص دیگر باشه و قراره بشه سایت ایشون رو مدیریت کنم نیاز هست که نصب کنم؟ منظورم حالا هر سایتی که برای کسی طراجی کنم نیاز هست یا خیر ؟ مرسی

  2. U341595 ۱۵ فروردین ۱۴۰۳

    سلام اولا تشکر میکنم بخاطر سایت بینظیرتون
    و اینکه من تو گوگل سرچ کنسو ل ثبت کردم و هاستم سی پنل داره و txt رو ایجاد کردم ولی هنوز بعد از گذشت سه روز هنوز وریفای نشده و همون متن قرمز میاد ممنون میشم راهنماییم کنید چیکار کنم

  3. U320346 ۳ بهمن ۱۴۰۲

    سلام خدمت تیم قوی میهن وردپرس
    من دوتا سوال دارم
    یکی اینکه آیا الزامی هست که ایمیلای که با اون وارد سایت گوگل سرچ کنسول میشیم همون ایمیل مدیر سایت باشه یا نه میتونه ایمیل دیگه ای باشه ؟
    و من وارد آدرس «search.google.com/search-console» میشم و سپس روی «Start now کلیک میکنم و باید ایمیل و رمز وارد کنم ..این کار رو میکنم اما بعدش یه گزینه وریفای برام نمایش پیدا میکنه
    Check your phone
    Google sent a notification to your Galaxy A04e and Galaxy J2. Tap Yes on the notification, then tap 48 on your phone to verify it’s you.
    اما تا الآن که بالای ده بار وارد این قسمت شدم هیچ ایمیلی به من بابت وری فای ارسال نمیشه
    حتی تو هرزنامه هام هم نرفته …………..ممنون میشم راهنمایی کنید

    • Reza Rad رضا راد ۴ بهمن ۱۴۰۲

      سلام ایمیل نیست. میگه موبایلتون رو چک کنید یه نوتیف ورود برای موبایل ارسال کرده.

  4. U328258 ۱۵ آبان ۱۴۰۲

    سلام ببخشید من داخل سرچ کنسول یک سایت ثبت کردم برای اینکه بازدید سایت بره بالا رفتن براش محتوا نوشتم شروع خوبی داشت ولی بعد از دو روز دیدم سایت ٱفت کرده رفتم دیدم صفحه ای که محتوا نوشتم داخلش ایندکس نشده ثبتش کردم داخل سرچ کنسول و بعد، دوباره فرقی نکرد دوباره رفتم داخل سرچ کنسول دیدم ایندکس نشده دوباره ثبتش کردم که تیک سبز به من نشون داد دوباره روز بعد تکرار شد یک روز هم ایندکس کردم و بعد از سرچ کنسول آمدم بیرون برگشتم داخلش دیدم دوباره برگشت به حالت قبل چکار کنم مشکلش حل بشه

  5. U329495 ۲۷ شهریور ۱۴۰۲

    سلام
    ببخشید من هی سوال میپرسم
    من می خواهم سيو سایت را به سرچ کنسول متصل کنم
    و نیاز به کد تایید دارم
    سایتم را با ۴ روش تایید کردم ولی نمی دانم کد تایید کجاست
    می خواستم ببینم شما اطلاع دارید کجاست ؟

  6. U27780 ۲۷ مرداد ۱۴۰۲

    سلام ، وقت بخیر
    در بخش پیج سرچ کنسول خطای Alternate page with proper canonical tag حدودا 2 هزار تاست. که اکثرا بعد دامنه سایت همچین چیزیه خطا
    domain.ir/?amp=1 چطور این خطاها رو رفع کنم ؟

  7. U317638 ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲

    سلام
    ببخشید من توی گوگل سرچ کنسول بخش page یک عالمه خطای noindex دارم
    مثل صفحات feedوembedوv? xxxxx و…..
    چگونه این خطا ها رفع شود

  8. U1015 ۲۳ بهمن ۱۴۰۱

    سلام
    من یه سایت آموزشی دارم،
    1- بهتره که اجازه بدیم هر وقت گوگل خواست مقالات منتشر شده را ایندکس کنه یا خودمون بعد از انشتار در سرچ کنسول به صورت دستی ایندکس کنیم؟

  9. U313690 ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

    یکی از بهترین مقالاتی بود که خوندم بسیار به من کمک کرد مرسی از سایت خوبتون